• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dayanamiyorum evlenmek istiyorum

Kendimden örnek vermekten hiç hazzetmem ama dayanamadım. Benim de annemin üzerime yaptığı bir evim var erkek arkadaşımın da aynı şekilde ailesinden gelen bir evi var. Geçtim bunu erkek arkadaşım da ben de mesleğimizi aldık. Kendisi çalışıyor ve bende atanana kadar bekliyoruz. Niye biliyor musun? Her şeyimiz tam olsun ve kendimiz yapalım diye. Balayımız da istediğimiz gibi olsun evimiz de istediğimiz gibi döşensin diye uğraşıyoruz.
Çünkü benim çevremde çok kişi aileye güvendi evlendi ama aileler iş ciddiye binince bize mi güvendiniz dedi. Kimsenin ipiyle kuyuya inilmez. Hazıra dağ dayanmaz. Aileden gelen harçlıkla yuva ev kurulmaz. Adı üstünde siz de ayrı bir aile olacaksınız bu sorumluluğu harçlık alarak mı üstünüze alacaksınız?
Sizin kızınız sizden harçlıkla ev geçindirmeye kalksa ne düşünürsünüz? Siz eğitimine üniversitesine para dökün mesleğini eline alsın diye o sizin harçlıklarla evlenme hayalleri kursun ne hissedersiniz.
Benim kızım böyle bir şey yapsa ben üzülürüm. Daha mesleğini eline almadan nedir bu evlilik merakı derim.
Ki evlilik gerçekten toz pembe değil. Ne kadar aşık olsan da sevsen de aynı evde ve hayatın zor koşulları girince ortaya birbirinizi yorarsınız.
Düşünsene aileden 300 devletten 300 diye hesap kitap yapacaksın eve geleceksin ev işleri gece olcak dersin ödevin. Neden bu yaşında bunları omuzlarına almaya çalışıyorsun. Üç sene sonra her şeyi kendi emeğinizle gelirinizle kimseye bağlı olmadan yapsanız daha güzel değil mi? O zaman hayallerin de daha yerine gelmez mi? Belki daha hayallerindekine uygun bir teklif alırsın, gelinliğin tam hayalindeki gibi olur. Evin öğrenci evi gibi olmaz da hayalindeki ev gibi olur. Değmez mi beklediğine ben bunu anlayamıyorum işte.
Keske herkes sizin gibi yorum yapsa
insanlar dalgaya aliyor
gerçekten mantilli düşünüyorsuz
bilemiyorum cok arada derede kaliyorum
belki universite son sinifta belki sözlensek
çünkü ailelem oyle herhangi bir erkekle görüşmeme izin vermitor
biz 15 yasinsan beri birlikteyiz
hep gizli buluşuyorum
cok sıkıldım bu durumdan...

insanlar dalgaya aliyor
hep gizli buluşuyorum

O zaman önce ailenle tanıştır niyetinizi söyle okul bittikten sonra evleneceğinizi söylesin erkek arkadaşın. İstersen okul bitene kadar nişan yaparsın elbette. Çözüm bulunur bir şekilde. Ailenle konuş sakince, evlenmek istiyorum hemen diye çıksan ailen de iyice tepki verebilir. Onları da kızdırmadan baskıyı üstünden azaltmaya bak sakince.

Üniversite kaçıncı sınıftasın? Devlet verdiklerinin hepsini geri alacağı için o paraya pek güvenme.Bence bazı şeylerin kararını almak için beklemek lazım.

Üniversitedeyim ve evlenmek istiyorum.COK SESEVIYORUM.o da seviyor.Birlikte tum hayatimizi gecirmek istiyoruz.Ilklerimiz birlikte olsun iistiyoruz.Calismak vs bizim icin zor değil her seyi goze aldik
ailelerimizi nasil ikna edebiliriz.
hee evlen de gör dünyanın kaç bucak olduğunu. umarım severek evlendik ..... le başlayan bir konun olmaz "bir derdim" var da. öyle ürküyorum ki evlilikten, evlenmek isteyenlere de şaşırıyorum. kusura bakma canını sıkmayayım ama durum böyle.

Kendi kendinize konuşur konuşur durursunuz burda o zaman :21::21::21::21::21:

Canım zaten ben seninle konuşmuyorum ki ahh ahhh sen kendini ne kadar önemsemişsin böyle :KK14: Sen yorumlarla sataşmasaydın ben unutmuştum bile yorumumu zaten :D Burası bir forum girip fikir paylaşıyoruz sen olayı çok yanlış anlamışsın tıpkı evliliği yanlış anladığın gibi.

Senin kv adayın aman çocuğum mutlaka evlenin mi diyor? Erken evlenmeye kalkış gösteririm ben sana diyen bir kv var. Daha beterini yapar boşa hayal kurma 2 ev diye. Diğer konunu okudum boşa sallamıyorum.

insanlar dalgaya aliyor
hep gizli buluşuyorum
O gizli bulusmalarin bile tadi bambaskadir valla bak ciddiyim. Hep bi memnuniyetsizlik var bizlerde. Hep tadini cikarmaya calis icinde bulundugun durumun. Hepsini zaten yasayacaksin. Evlenicen cocugun olucak kendi evin olucak. Ama bu zamanlar geri gelmez keyfinw baksana

Benim ablam evlendi üniversitede. Yalnız eniştemin ailesi evlenmelerini çok istiyordu. Acayip olay oldu tabi tüm aile ablamı vazgeçirmek adına seferber oldu adeta :KK70: ablam allem etti kallem etti yok istemeye geliyorlar dedi ''aa anne nişanı yapalım düğün ertelenir okul bitince olur'' dedi. Sonra birgün geldi ''anne biz 3 ay sonraya nikah aldık'' diye :KK70: Sonuçta 20 yaşında okurken evlendi. Sonucu söyliyeyim: Okulunu bitirdi, çalışıyor, evliliği hala sürüyor ve 2 çocuğu var. Gayet mutlu son. Darısı başınıza olsun. Siz ve sevgiliniz güçlü olup el ele verirseniz kimse duramaz karşınızda.

Buraya konu açıp da yorumları beğenmeyince üzerimize saldıran konu sahibeleri yok mu gerçekten hem gülüyorum hem sinirleniyorum. Hayır ne bekliyorsun herkes sana evlen tabi canım evlilik çok güzel, bu yaşta bunları düşünmen çok normal mi yazmalıydı. Fikrimi belirtmişim neden saldırıyorsun, okumadım ama yapından belli eminim karşıt yorum yazan herkese aynı üslupla cevap vermişsindir.

Hakaret etmeden gayet güzel dalga gecebiliyorsunuz.Insanlari dalgaya almayi birakin aartik.Kucuk hanim demene de gerek yok.

Bence de hanım fazlalık olmuş orada, çıkarabiliriz.

ailesinin dort tane evi Var
ona iki tane verecekler
ikimiz de calisacagiz
devletten gelen az bir rakam
ve ananem bana ayda 200-300 tl veriyor

Sırtınızı dayayacak bu kadar yer bulmuşken kaçırmayın bence evliliği ama aileleri şu an ikna falan edemezsiniz orası kesin. Ben sırf ilkleri yaşamak için evlenecek ve bu yüzden ev isteyen çocuğuma öyle bir ilk karşılık verirdim ki, gerçekten unutamazdı. En başta da harçlığını keserdim, yarın ölürsem ne yapacaksın merak ettim diyerek. Bakalım o zaman eşya mı bakıyor, iş mi bakıyor, yoksa sevgililiğini sürdürüp okumaya devam mı ediyor?

Hee önce devlet okurken evlenenlere ev veriyormuş para veriyormuş diyordunuz hiç 4 evleri vat demediniz herkes devlet ev vermiyor deyince evler çıktı ortaya kaldı ki öbür konunuzda erkek arkadşınız 3-4 sene sonra sözleniriz demiş, ailesinin size ev vereceğini neredrn biliyorsunuz,vermek zorundalar mı.Hala başkalarının evi geliri üzetinden evlenme hayali kuruyorsunuz.Ailesinin evi var bize verirler, anneannem para gönderiyor yani öyle okulu bitirip çalışalım kendimiz herşeyimizi yapalım çabanız yok armut pil ağzıma düş olayı var. Öbür konunda kaynananam o kadar laf etti derken verdikleri evde oturmayı düşünmeniz ayrı ilginç. Siz kendi kendinize düşünüyorsunuz bınları erkek arkadaşınızın erkendrn evlenmeye niyeti yok. Evlilikte evle filan bitmiyor. Siz okuldan arta kalan zamanda çalışmakla annanneden alınnan 3 kuruşla evin geçineceğini sanıyırsunuz hala burda yazılanlat umrunuzda değil toz pembr herşey size ama bunlar olacak şeyler değil şu an kendi kendinize plan yapıyorsunuz

Back
X