• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayanamadım azdan corladımm...

yarın ben, aşagıda anlattıgım kadını görünce ne yapayım??? suratına bakmak degil aynı kaldırımda gitmek bile istemiyorum... kaldı ki kadına hala öfkeliyim...
azdan huysuz biriyimdir. ama ölümcül derecede degil. sabırlıyımdır ama tahammül sınırım var. bunu aşan cıkarsa corlarım.
özet geceyim. sonra konuya geleyim...
37 yaşındayım. cocugumuz olmuyor. eşimin globospermia. birlikteligimiz tam 10 yıl oldu. tüp de denedik. başka testler vs.. de yapıldı. embiro gelişimi de eksik oldugundan. biz cocuk defterini kapattık. bundan ötürü de sıkıntım yok. olayı tamamen sindirmiş biriyim. başkası dogursa veya gebe kalsa asla kıskançlık da yapmam. cok da sevinirim.
2 aydan beri de annemlerde istanbul'dayım. 10 yıldır soranlara da sabırla 8000000 kere cocuk neden olmadıgını ve istemedigimizi anlatmışımdır. yılmadan arada üflerdim ama gene de sabırla dediklerine kulak verir dinler peki peki derdim.
takii bugüne kadar....
eski bir tanıdıgımız ile karşılaştık. ilk önce gayet güzel nasılsın, ne yaptın ne ettin bla bla.. iyi bllaa blaa.. cocuk yok mu dedi ? sakince.. yok dedim.. olur dedi. teyze istemiyoruz dedi. aaa olur dedi. benim kız kaç kere tüp denedi olmadı sonra kendiliginden oldu sende dene... teyze denedik. artık istemiyoruz başka sorunlar var. yookk olur lurr bak benim kız bıraktı oldu, yeni dogdu, şöyle böle... ne kadar güzel Allah analı babalı saglıklı büyütmeyi nasip etsin... saol.
ama seninde olur... biz dua edelim sana olsun, diger kızımla dua ediyoruz biz sana da edelim. sadece gülümsedim.
anneme sardı bu sefer, annemde aa evet bende duydum tüpten sonra kendiliginden olanı ( sanki ben bilmiyorum, ben hiç duymadım bu tür hikayeleri- ve annem de bizim sorunumuzu en ince ayrıntısına kadar bilir) annemin de boşluguna geldi.. konuya bodozlama girdi.
sonra baktım konu benim neden cocugum olmadıgına ve nasıl olacagına dönecek... ramak kaldı..
anne sen az sus dedim. aa ben ne dedim ki diye savunmaya gecer gibi oldu.
diger teyze, annelere öyle yapılmaz blaa blaa dedi. deeeeerrriin bir nefes aldım ve teyzeye baktım.
ve teyze sonra '' zaten annen, anane de- babanne de oldu sen dogurmasan da olur dedi ''
bende ipler koptu... annemi susturdum. kadına da senin zırvalıklarını dinleyemem, seninle bunu konuşacak, anlatacak da degilim' diyip yanlarından ayrıldım.
kadın hala arkamdan bagırarak konuşuyordu... ama sen dogur , annen de annane olur, anne olunca anlarsın kıl tüy demeye devam ettii.. annemde kadına ayıp yaptıgım için agladı... asıl ayıbı bize kadın yaptı. kadın aglasın dedim ama dinlemiyor....
not : biliyorum ki; yeni anane oldugu için cok heyecanlı bir kadındı. mutlu oldugu için , mutlulugun da herkesin bilmesini ve tadmasını istiyor gibiydi ama söylemleri, tavrı, ısrarcı ve arsız halleri acayip sinir bozucuydu. en son sözü ile kaş yapayım derken göz cıkarttı...beni de benden cıkarttı...

Öncelikle yazdığım hiç birşeye alınma. Aynı yollardan geçtim 15 yıllık evliyim ve artık evlat edinme sırasındayım :)
Sen bu konuda rahat olmalısın öncelikle...
ya olmuyor ne yapalım :) ben herkese böyle diyorum şahsen, sonra dr bitki önerileri inşallahlar falan :) bende inşallah diyorum bu kadar :)) ve inan işyerinde bile günde belki en az on kez bebek soruyor herkes, azcık bol giysem hamile sanıyorlar. Anneme mesela karnım ağrıyor regl olmuşum diyorum, olmasan olmazdı dimi diyor :) napıyım menepoza girsem daha mı iyi diyorum gülüyorum. Kim ne dese rahatım yıllardır aştım aynı bu tepkileri veriyorum. İnsanlar asla kötü niyetle sormuyor veya söylemiyor bundan emin ol. Niye öyle olsun ki zaten. Ama sen rahat ol, insanlar bebek istememe durumunu asla anlamaz ve bir neden kabul etmez daha da üstüne gelir. Dediğim gibi bırak onlar söylesin sen dinle relax ol. Varsa nasibinde anne olursun zaten. Ben hep öyle diyordum benim nasibimde bu şekilde anne olman inşallah. Ve eşinden dolayı umut yoksa evlat edinmeyi düşünebilirsiniz bu da aklında olsun. Kendini hiç üzme hepimizin bu dünyada nasibi belli ne bir lokma eksik ne bir lokma fazla. Sormak istediğin olursa özelden yazabilirsin sevgiler.

Kafayi çocukla bozmuslar yaa. Su insanlar bu hadsizligi kimden aliyorlar. Arsizda olur bunlar. Hos olmayan bi olay yasamissimiz ama takmayin bosverin. Ki ek olarak da soyluyorum o kadin sizi gorunce gene konusmak isteyecek. Arsiz bunlar arsizzzzzzzz

Öncelikle yazdığım hiç birşeye alınma. Aynı yollardan geçtim 15 yıllık evliyim ve artık evlat edinme sırasındayım :)
Sen bu konuda rahat olmalısın öncelikle...
ya olmuyor ne yapalım :) ben herkese böyle diyorum şahsen, sonra dr bitki önerileri inşallahlar falan :) bende inşallah diyorum bu kadar :)) ve inan işyerinde bile günde belki en az on kez bebek soruyor herkes, azcık bol giysem hamile sanıyorlar. Anneme mesela karnım ağrıyor regl olmuşum diyorum, olmasan olmazdı dimi diyor :) napıyım menepoza girsem daha mı iyi diyorum gülüyorum. Kim ne dese rahatım yıllardır aştım aynı bu tepkileri veriyorum. İnsanlar asla kötü niyetle sormuyor veya söylemiyor bundan emin ol. Niye öyle olsun ki zaten. Ama sen rahat ol, insanlar bebek istememe durumunu asla anlamaz ve bir neden kabul etmez daha da üstüne gelir. Dediğim gibi bırak onlar söylesin sen dinle relax ol. Varsa nasibinde anne olursun zaten. Ben hep öyle diyordum benim nasibimde bu şekilde anne olman inşallah. Ve eşinden dolayı umut yoksa evlat edinmeyi düşünebilirsiniz bu da aklında olsun. Kendini hiç üzme hepimizin bu dünyada nasibi belli ne bir lokma eksik ne bir lokma fazla. Sormak istediğin olursa özelden yazabilirsin sevgiler.
tekrar edeyim yazdıgına alınmadım. alınmam. ve bu kadar ısrarcısıyla gercekten ilk defa karşılaştım.
evlat edinmeyi düşündüm ama farklı şeyler var. onu da elemiştik ama gecici aile olma vb. şeyler oldugunu okudum. araştırdım. ekimden sonra konuyu masaya yatırıp eşimle tekrar konuşacagız.
özel bir sorum, aklıma takılan birşey olursa sorarım teşekkür ederim.

İnan teyzeyi hayal edebiliyorum parodi gibi yeminle.bende nefret ederim bu tarz muhabbetlerden sanane işine bak dimi herkesin senin kadar aklı yokmu?ben bekarken annemle yoldayız bir tanıdıga denk geldik bana diyorki sana hiç görücü gelen yokmu?sinir oldum ama annem geliyorlar filan dedi ben hiçbirşey diyemedim.insan biraz haddini bilmeli bence

Canım benim bu tipler değişik suretlerde hepimizin hayatında var.. Ağzına sağlık hakedene verilir o cevaplar ayıp filan olmamış dediğin gibi sana ayıp edilmiş. .

İnsan bu durumu kabulleniyor bin bir zorlukla ama bi yerden sonra kabulleniyor da diğerlerine anlatamıyor. .. Boşver hiccc takma sakin ol.. Kadına da içinden geldiği gibi davran kas kas nereye kadar herkes haddini bilsin

Rahmetli annanem geldi gözümün önüne :( ablamın cocugu olmuyordu ne zaman gorse aynı böyle konuşurdu bişey bildigide yok yok tüp bebek yok aşılama muhakkak kotu niyetli degil ama bu teyzelerden cok var malesef

yaşlıysa yaşlılığını bilecek o vakit kalp kırmayacak. kimse kimsenin içinde ne fırtınalar kopuyor, hakikaten çocuk istiyor mu istemiyor mu bilemez o yüzden "olur çocum olur yavrum" diye uzatıp da ahkam kesmesinler. az bile demişsiniz.

Yani şu şekilde,bence ısrar değil de konu sahibini motive etmeye çalışmış ama anlayamadığı için üstüne gitmiş bulunmuş.. Bilmiyorum,ben mi fazla iyi niyetli bakıyorum olaya..:KK23:
"zaten annen, anane de- babanne de oldu sen dogurmasan da olur" cümlesinin motive ettiğini sanmıyorum.

"zaten annen, anane de- babanne de oldu sen dogurmasan da olur" cümlesinin motive ettiğini sanmıyorum.
Yalnız ben dedim üstünüze gelmiş ama iyi niyetli diye ilk yorumuma da bakarsanız görürsünüz,ki konu sahibine de açıkladım diğer yorumlardan da göreceğiniz gibi "ben gereksiz iyi niyetli bakıyorum sanırım" dedim. Olmuş bitmiş ve yorum yapılmış bir olayı uzatıpta bana böyle sert bir üslup kullanmanız,garip.. kırıcı.:KK12:

:oha: iyi niyet falan görmüyorum ben. 10 yıl olmuş işte, olmadığını biliyosun bu konuda tek bi kelime bile etmemesi lazım. 10 yıl boyunca insan her yolu dener zaten, kimsenin tavsiyesine ihtiyacı yoktur. bu kadar burnunu sokma haddini nerden buluyo. benimde olmadığı için, kendi başıma gelmiş gibi sinirleniyorum. az bile yapmışsın, ağzına sağlık :KK9:

Yalnız ben dedim üstünüze gelmiş ama iyi niyetli diye ilk yorumuma da bakarsanız görürsünüz,ki konu sahibine de açıkladım diğer yorumlardan da göreceğiniz gibi "ben gereksiz iyi niyetli bakıyorum sanırım" dedim. Olmuş bitmiş ve yorum yapılmış bir olayı uzatıpta bana böyle sert bir üslup kullanmanız,garip.. kırıcı.:KK12:
kırdıysam özür dilerim konunun kapandığını sonradan gördümo_O

Yani benim anladığım pek de yakın olmayan bir teyze bu teyze , keşke o kadar ayrıntı vermeseymişsin. Yani neden sizin sağlık probleminizi bilsin , gördüğünüz tedavileri öğrensin ki? Kadın kesinlikle hatalı hiçbir sözüm Yok ama bu kadar gereksiz ayrıntıyı vererek siz de biraz hata etmişsiniz.

Yok çocuğum , istemiyorum demek yeterli imiş, muhabbet uzayınca da kalkıp gitseymişsiniz canınız sıkılmazmış bu kadar.

ha bundan sonrası için de bence teyzeyi ciddiye alıp tavırlara girmeniz işi büyütür. muhabbete girmeden selam selam demeniz konuyu kestirip atar

Sizinle ayni durumdayiz.Ve inanin komsu teyzeleri birakin mahallenin terzisi(erkek)bile durumu sorguladi. Evlimisinden baslayip,cocuk varmi ile devam ediyorlar, sonra yas kaç? aaaaaaa neden yok?gibi tum aptal sorulari ard arda sorup isin vahh tuhhh kismina geliyorlar.ve 10 yildir ayni senaryo.Gercekten iyi niyetleri yerin dibine batsin!! Bende artik tepki veriyorum varsin terbiyesiz desinler bence terbiyesizlik degil bikkinlik!!!

ve teyze sonra '' zaten annen, anane de- babanne de oldu sen dogurmasan da olur dedi ''
Şu kısma kadar yaşlı bir kadın için normal konuşmalar. Gereksiz ısrarları, yeni mutluluğu nedeniyle konu hakkinda konuşma isteği, seni bunalttığını anlayamaması... Yaşlılık.. Her gün karşılaşıyoruz. Patlayacak şeyler değil bana göre. En fazla sabır çekip yanından uzaklaşırsın.

Ama bu alıntıladığım kısım bana söylense (benim de çocuğum olmuyor) anında kıpkırmızı kesilir, yaş maş dinlemez ağzıma ilk geleni söylerdim. Çok fazla rencide edici.
Haklısın tepkinde. Ama bu tepkiyi aynı dozda sürdürme. Takma kafana. Anneciğin üzülmesin uzamasın konu.

Son düzenleme:
Yani benim anladığım pek de yakın olmayan bir teyze bu teyze , keşke o kadar ayrıntı vermeseymişsin. Yani neden sizin sağlık probleminizi bilsin , gördüğünüz tedavileri öğrensin ki? Kadın kesinlikle hatalı hiçbir sözüm Yok ama bu kadar gereksiz ayrıntıyı vererek siz de biraz hata etmişsiniz.

Yok çocuğum , istemiyorum demek yeterli imiş, muhabbet uzayınca da kalkıp gitseymişsiniz canınız sıkılmazmış bu kadar.

ha bundan sonrası için de bence teyzeyi ciddiye alıp tavırlara girmeniz işi büyütür. muhabbete girmeden selam selam demeniz konuyu kestirip atar
kadına ayrıntı vermedik ki... sızın okuduklarınız sızlere durumu-kendimi izah etmek için yazılmış acıklama idi. kadına dediğim: olmadı , denedik, istemiyoruz! seni dinleyemem bla bla kısmı..

Back
X