Dayamıyorum artık sizce anne baba nasıl evlat ayrımı yapar.

Aynı durumları bende yaşadım bu durumu yaşayan bilir bir baba kızının düğününe gelmez mi gelmedi önemsemedi aramadı sormadı umursamadı hala da görüşmüyoruz ne yapıyor bilmiyorum insan ailesini kendi seçemiyor bir şekilde alışıyor insan sende alışıcaksın zorla senin yanında durucağına hiç durmasın daaha iyi evet gün gelicek durduk yere gözlerin dolucak ağlıyacaksın gün gelecek bir televizyonda bişi izlerken aklına gelicek gün gelicek bir arkadsın babasını anlatırken ama bu duruma da emin ol alışıcaksın boşveremiyor insan ama deneyeceksin. Feci baba insanın boğazına takılan kılçık gibidir. Ne tükürüp atabilirsin,ne yutup sindirebilirsin. Bir şekilde kurtulsan bile geride iz kalır mutlaka dışarıdan bakanların göremediği ama senin hep hissettiğin bir çentik etinde. feci baban olucağına hiç olmasın daha iyi.:KK66:

Bir şekilde kurtulsan bile geride iz kalır mutlaka dışarıdan bakanların göremediği ama senin hep hissettiğin bir çentik etin de evet gün gelecek durduk yere gözlerin dolucak ağlıyacaksın gün gelecek bir televizyonda bişi izlerken aklına gelicek gün gelicek bir arkadsın babasını anlatırken ama bu duruma da emin ol alışıcaksın boşveremiyor insan ama deneyeceksin. o kadar güzel anlatmışsın ki tam da bu duygular işte dediğin gibi olsa bel ki bende çok takılmam evleneceğim gece annem beni beddualarla kapıdan çıkardı nikahıma zorla geldi kimseyi davet etmediler nikahıma annem her zaman ki gibi duygusuz suratsız bian kafamı çevirdim ve babamı gördüm gözlerini siliyordu peki o zamandan bu zamana ne değişti iliyorum annem olur olmadık şeyler söyleyip herkesi bir birine düşman ediyor ama ne olursa olsun bu mazeret olmamalı

insan ailesini seçemiyor işte... benim de babam olmasa yada babam annem kafasında olup annemi biraz daha gaza getirse sizle aynı durumda olabilirdik. benim sağolsun babacığım hep orta yol bulucu ara düzeltici oldu. babanız da mı annenizle aynı kafada ?

üzülmenizi anlıyorum ama bu şekilde kabul edin onları. birşey beklemeyin. aranızın iyi olmasını istiyorsanız hediye alın verin sık sık. benim annemde çok işe yarıyo:KK53:

babam çok iyi merhametli bize çok düşkündü ama sağ olsun annem çok güzel dolduruyor yalan yanlış anlatınca inanıyor adam aslında bütün suç babamın annemi bu konuda yönetmeyi beceremediği için bütün bunları yaşadık biz annemi zaten kabullenmiştim bana daha çok koyan babamın aramaması eskiden anneler gününde hediye alırdık ya da mutfakta işi kolaylaşsın die küçük hediyeler falan demediğini bırakmazdı yalakalık yapmayın benim sizin hiçbir şeyinize ihtiyacım yok derdi evlendikten sonra yine anneler günü hediyesi aldım kayınvalidem nasıl mutlu olmuştu annem bir kere bile giymedi belki sorunca hep geçiştirdi bir daha da hiç almadım arayıp kutlamadım da sonra abime demiş beni aramadı diye bende kontörüm yoktu dedim

Hickimse icin aglamaya uzulmeye degmez canim. Ben de babamla 5 senedir gorusmuyorum. Baska kadin aldi bana sirtini döndü. Sen de eşine saril benim gibi. Inan ben boyle daha mutluyum ha ailesiyle mutlu ola lara imrenmiyor muyum. Evet imreniyorum ama elden gelen bisey yok. Herseye iyi tarafindan bakiyorum. Cok seyyasadim ama cok güçlüyüm. Artik hicbir sorunubuyutmuyorum gozumde. Allah saglik sihhat versin baska biseye gerek yok.
Sen de insallah en yakin zamanda bebisine kavusursun. Umudunu hic kaybetme. Bizim bir komsumuz var 5 sene bebisiolmamis en son tup bebek deneyeceklermis. Dr degistirmisler. Megersem kadinda kist varmis. Hicbi doktor farketmemis. Ameliyat olmus. Simdi 5 yasinda kizi var. Sen de hic yilma. Allah yardimcin olsun.

eşimden başka kimsem yok zaten ama belki eşinizin ailesi sizde ki açığı kapatır bayramlarda özel günler de meşhur pazar kahvaltılarında kimsemiz yok sadece abim ablam kuzenim ve eşim var iyi ve kötü günümde aile özlemi çekiyorum çocuğumuz olmadığı için çok üzülüyoruz ve hiçbir şeyin tadını almıyoruz rabbim inşallah nasip eder

Üvey olmadığına emin misin??? Şoke oldum
Yok üvey değilim ca nım. Hep annemin cahilliginden kendine vebana deger vermemesinden. Kendi annesi onu ezmis insan yerine koymamis o da aynısını bana yaptı ışte. Çocukluğuna inince anlasiliyor nedenleri. Artık yalnızca açıyorum ona.

inanamıyorum bu okuduklarıma ve daha acısı da sizin durumunuzda bir sürü kadın var burada. Allah ıslah etsin böyle ana babayı. bir ana baba yavrusunun yanında olmayacaksa, onu sevmeyecekse ne diye ana-baba olur anlamıyorum.

İnşallah siz çok güzel bir anne olun da yaşayamadığınız tüm güzellikleri yavrunuza yaşatın. benim annecim ne ana görmüş, ne baba. bekarken hep dermiş ki "kızım olursa hiç iş yaptırmıyacağım, ah dedirtmeyeceğim, hep yanında olacağım" cidden de öyle oldu bin şükür. siz de öyle çok iyi anne olacaksınız.

bırakın anayı, babayı. kendinize ve eşinize odaklanın. sayısızlık etmeyin, görüşmeyin, düşünmeyin. size yazık.

inanamıyorum bu okuduklarıma ve daha acısı da sizin durumunuzda bir sürü kadın var burada. Allah ıslah etsin böyle ana babayı. bir ana baba yavrusunun yanında olmayacaksa, onu sevmeyecekse ne diye ana-baba olur anlamıyorum.

İnşallah siz çok güzel bir anne olun da yaşayamadığınız tüm güzellikleri yavrunuza yaşatın. benim annecim ne ana görmüş, ne baba. bekarken hep dermiş ki "kızım olursa hiç iş yaptırmıyacağım, ah dedirtmeyeceğim, hep yanında olacağım" cidden de öyle oldu bin şükür. siz de öyle çok iyi anne olacaksınız.

bırakın anayı, babayı. kendinize ve eşinize odaklanın. sayısızlık etmeyin, görüşmeyin, düşünmeyin. size yazık.

sizce rabbim nasip ederse iyi bir anne olabilir miyim kendimce şöyle yaparım böyle yaparım diyorum ama görmediğim bir sevgiyi gösterebilir miyim onu da merak ediyorum

Yok üvey değilim ca nım. Hep annemin cahilliginden kendine vebana deger vermemesinden. Kendi annesi onu ezmis insan yerine koymamis o da aynısını bana yaptı ışte. Çocukluğuna inince anlasiliyor nedenleri. Artık yalnızca açıyorum ona.
aynen benim annemde tam bahsettiğin cinsten

Çok üzüldüm canım ya şu aralar benimde ailemle aramdaki sorun sanırım evlat ayrımı,yada bize mi öyle geliyor anlamış değilim kimse ailesini seçemiyor üzme kendini bukadar herkesi olduğu gibi kabul etmek gerek .s

merhaba arkadaşlar ağlamaktan yazamıyorum bile çok doluyum ve şuan beni dinleyecek sizden başka kimsem yok evlenmeden önce beni sevdiğini bildiğim çokta belli edemeyen ama bunu hissettiren bir babam vardı benim için yeri çok başkaydı hiçbir zaman aile içi bağlarımız iyi olmadı hep kavgalar vardı ama yine de annem ne kadar sevgisini belli etmese de beddualar etse de babam bizi seviyordu belki yapması gereken çok şeyi yapmıyordu ama seviyordu 5 yıllık evliyim doğru düzgün aramazlar sormazlar ilgilenmezler bu nasıl annelik bu nasıl babalık çok yoruldum ne iyi günümde ne kötü günümde hiç yanımda olmadılar etrafımda ki mutlu aileleri evladının sesini duymadan yaşamayan anne ve babaları görmekten artık yoruldum çok canım acıyor oysa her kötü günlerinde yanındaydım tüm hastalıklarında tüm ihtiyaçları olduğunda da hiçbir evladı ilgilenmezken ben yanlarındaydım buna rağmen şimdi kuzenimden duyuyorum beni aradı ablanlarla da konuştuğunu söyledi dedi bu kadar şeye rağmen bayramda kapısını açan bizdik kimse yoktu ama hala bayramdan beri kuzenimi bile aramış beni aramadı umursamıyorum artık kendimi yıpratmıcam diyorum ama yapamıyorum aklıma ameliyata girerken yalnız kalışlarım çocuğum olmadığı için hastane hastane dolaşırken çaresizliğim yalnızlığım ve çok küçük bir miktar parayı bile vermekten çekinen bir ailenin evladıyım 1250 ne dir ki o varlığın içinde yardımcı olmadılar kuzenimden borç aldım ve bir kez arayıp sormadılar ne yaptın diye anne olanların düşüncesini çok merak ediyorum siz olsanız ne yapardınız ve evlat ayrımı nasıl yapılabilir benim aklım almıyor evladım olmamasına rağmen
seçemiyoruz canım takmamayı öğrenicez kendi cocuklarımıza yasatmıcaz

sizce rabbim nasip ederse iyi bir anne olabilir miyim kendimce şöyle yaparım böyle yaparım diyorum ama görmediğim bir sevgiyi gösterebilir miyim onu da merak ediyorum

öyle de gösterirsiniz ki. sevgi zaten içinizde bunu sergilerken, çocuğunuzu yetiştirirken kendi yaralarınız neredeyse oraya yoğunlaşıyor insan. ben de öyleyim. özellikle babamdan kaynaklanan yaralarımı biliyorum, acısını hissettiğim bu yaraların çocuğumda olmaması için daha özenli davranıyorum bu konularda. biraz da okuyup kendinizden yola çıkıp düşünerek hareket ederseniz çok çok iyi bir anne olacaksınız inşallah. Buradan o güzel haberi bizimle de paylaştığınızı görürüz inşallah.

Bunlar aile falan değil ,hep söylerim doğurmakla olmuyor bu iş..Bu kadar merhametsiz insanlardan uzak durun zaten varlıkları zarar verir.Ne halleri varsa görsünler siz kendi hayatınızı kurun

Çok üzüldüm canım ya şu aralar benimde ailemle aramdaki sorun sanırım evlat ayrımı,yada bize mi öyle geliyor anlamış değilim kimse ailesini seçemiyor üzme kendini bukadar herkesi olduğu gibi kabul etmek gerek .s

bize öyle gelmiyor bence bu ayrımı yapmasalar biz de bu duyguya kapılmayız

bazen nediyorum biliyormusunuz iyiki iki kiz kardesiz erkek kaedesim olsaydi ailem ayrim yaparmiyfi bilmiyorum

bence bu anne ve babayla alakalı abim var ama ona da farklı davranmadılar lafta annem çok seviyordu hep oğlumu sizden çok seviyorum diyordu abimin 2. evliliği evleneli 2ay oldu gelin benim okul arkadaşım çok isteyerek evlendirdiler ama naptı ne etti huzursuzluk çıkardı onu da kapıdan kovmuş bana da beddua ediyormuş sebep olanın allah belasını versin diye ama çok şükür abim ilk defa mutluluk neymiş onu anladım yaşamıyormuşum meğer ilk evliliğim ailem beni öldürmüş 2. eşimde hayatın tadını yaşadığımı fark ettim diyor

öyle de gösterirsiniz ki. sevgi zaten içinizde bunu sergilerken, çocuğunuzu yetiştirirken kendi yaralarınız neredeyse oraya yoğunlaşıyor insan. ben de öyleyim. özellikle babamdan kaynaklanan yaralarımı biliyorum, acısını hissettiğim bu yaraların çocuğumda olmaması için daha özenli davranıyorum bu konularda. biraz da okuyup kendinizden yola çıkıp düşünerek hareket ederseniz çok çok iyi bir anne olacaksınız inşallah. Buradan o güzel haberi bizimle de paylaştığınızı görürüz inşallah.

bunu hiç düşünememiştim haklısınız yara neredeyse insan oraya odaklanıyor inşallahhh o yarayı saracak yavruyu rabbim tez zamanda nasip eder de bende rahatlarım

Bende sadece bende var öyle Anne Baba zannedıyordum yanılmısım......

ya mesajları okudukça gördüm ki gerçekten tek ben değilmişim yalnız değilmişim ne kadar dayanamıyoruz desekte hayat bize gülen yüzümüzün arkasında ki acıyı bastırmayı öğretmiş herkes dertsiz kedersiz gibi duruyor ama herkesin çekecek kadar derdi varmış rahatladım şükür ettim bir kez daha ama okuyup dinleyenler şişti valla

Sıkma canını, benim rahmetli dedem de babamı ayirirmis. Evden dahi kovmus. Babam da yemin etmiş, cocuklarina bunu yasatmayacağına dair. Gerçekten hayatım boyunca en büyük sanslarimdan biri oldu. Eminim senin de çocuğun benim gibi konuşacak ve senin yaşadıklarını hissettiklerini hiçbir zaman hissetmeyecek. Artık evin ayri, kapin ayrı. Sen kendi hayatına bak ve çocuklarına bunu hissettirmeyecegine dair söz ver kendi kendine. Hem yeterince hissettirirsen, ve buna göre yetistirirsen karşılıklı bir hal alır bu durum. Yurtdışında dahi günde en az 2 kere haberlesiyorduk biz, annem babamla. Senin de mutlu ve ilgi dolu bir ailen olucak günu gelince.

Bizdede annem öyledir. Anlatsam roman olur....Ama benim gözlemyediğim genç yaşta anne olmuş kadınlar çocuklarını sanırım pek benimseyemiyorlar. Annem benden bir yaş büyük ablam gibi davranır. Hiç çocuk olduğumu hissetmemişimdir ama napalım boşver diyip geçeğiz. Allah eksikliklerini göstermesin. Üzülmeyin yanlız değilsiniz.

X