• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Damat-Kız tarafı gerginlikler.. Yardım!!!

selam kızlar

bende çok sıkıntılıyım. eş adayımla geçen sene nisanda netten tanıştık. temmuz gibi yüzyüze görüştük bu görüşmemizde yüzük alıp gelmiş. bende geri çevirmedim ama evlenme amaçlı değil de doğum günü hediyesi olarak alıyorum dedim. aradan bir ay geçti ben onun ailesiyle o da benim ailemle tanıştı. ekim gibi nişan yapmaya karar verdik. nişanı kız tarafı yapar dedik ellerini ceplerine attırmadık. ama bize getirilecek çiçek ve çikolata için bile satıcılarla bi sürü tartıştı paşa. şu bohça muhabbetinde titizlikle bütün aile bireylerine tek tek hazırlık yaptım. zaten ilk vurgunu orda yedim. bize getirdikleri bohçaları bi görseydiniz hepiniz üzülürdünüz. fi tarihinden kalma eşyalar dandik dandik. neyse dedim bunu da önemseme. daha sonra düğün yerine nikah yapalım sadece dedik öğretmen olduğum için nikahı önce yapmam gerekiyodu tayin sebebiyle 1 oldu nikahlanalı. madem nikah yaptık küçük bi düğün yapalım dedik. eşya alımında da biz kredi çekeriz alırız dedik. ailesinin durumu da gayet iyi ama hiçbişeye yardımcı olmuyolar. eş adayım esnaf ama bankalar buna kredi vermiyo. bana geçen gün dedi ki bu krediyi sen çek. böyle yapacağını da tahmin etmiştim zaten işleri bu kadar savsaklamasından düğüne 2 ay kaldı ama hiçbişeyimiz yok. 40 yaşında birikmişi de yok. bende krediyi ben çekmem dedim sen çekersin ben öderken tabiki destek olucam dedim. bi işi de kendisinin halletmesini bekledim. ısrarla benim çekmem yönünde baskı yapıyo ama kesin kararlıyım çekmicem madem bu çekemiyo babası çeksin ödemesini biz yapalım. hiçbi işi beceremiyo acaba yanlış bi karar mı verdim. pişman olmama ramak kaldı çok sıkıntıdayım....bana bi fikir verin...

selam kızlar

bende çok sıkıntılıyım. eş adayımla geçen sene nisanda netten tanıştık. temmuz gibi yüzyüze görüştük bu görüşmemizde yüzük alıp gelmiş. bende geri çevirmedim ama evlenme amaçlı değil de doğum günü hediyesi olarak alıyorum dedim. aradan bir ay geçti ben onun ailesiyle o da benim ailemle tanıştı. ekim gibi nişan yapmaya karar verdik. nişanı kız tarafı yapar dedik ellerini ceplerine attırmadık. ama bize getirilecek çiçek ve çikolata için bile satıcılarla bi sürü tartıştı paşa. şu bohça muhabbetinde titizlikle bütün aile bireylerine tek tek hazırlık yaptım. zaten ilk vurgunu orda yedim. bize getirdikleri bohçaları bi görseydiniz hepiniz üzülürdünüz. fi tarihinden kalma eşyalar dandik dandik. neyse dedim bunu da önemseme. daha sonra düğün yerine nikah yapalım sadece dedik öğretmen olduğum için nikahı önce yapmam gerekiyodu tayin sebebiyle 1 oldu nikahlanalı. madem nikah yaptık küçük bi düğün yapalım dedik. eşya alımında da biz kredi çekeriz alırız dedik. ailesinin durumu da gayet iyi ama hiçbişeye yardımcı olmuyolar. eş adayım esnaf ama bankalar buna kredi vermiyo. bana geçen gün dedi ki bu krediyi sen çek. böyle yapacağını da tahmin etmiştim zaten işleri bu kadar savsaklamasından düğüne 2 ay kaldı ama hiçbişeyimiz yok. 40 yaşında birikmişi de yok. bende krediyi ben çekmem dedim sen çekersin ben öderken tabiki destek olucam dedim. bi işi de kendisinin halletmesini bekledim. ısrarla benim çekmem yönünde baskı yapıyo ama kesin kararlıyım çekmicem madem bu çekemiyo babası çeksin ödemesini biz yapalım. hiçbi işi beceremiyo acaba yanlış bi karar mı verdim. pişman olmama ramak kaldı çok sıkıntıdayım....bana bi fikir verin...

Öncelıkle merhaba gercekten sıkıntılı bı durummus arkadasım senınkı ,esnaf ama neden kredı cekemıyor bunu arastırdın mı,bıraz hızlı gelısmıs sankı hersey öyle degıl mı?senın aılenın tepkılerı neler ve ıslerı savsaklıyor demıssın bunlar ıcın gercekten gecerlı sebeplerı var mı?Buraya yazdıgın ıcın fıkrımı soyluyorum kararının arkadasında dur ve cekme sakın cekme dıyorum cunku bellıkı senın kafandada soru ısaretlerı var bır takım.sana deger verdıgını hıssedıyormusun bu ınsanın suphesız ,aılesı senı ıstemıyormukı durumları ıyıyken yardımcı olmuyor?bak mesela bızde nısanlımla herseyı ıkımız yapıyoruz kredı mevzusu gectıgındede ben dedım kredı basvurusundamı bulunsam dıye kesınlıkle hayır dedı ben neyapar eder hersey yaparım he baktıkkı cabaladım cıkar yol bulamadım ozaman en son sana cek derım kredı dedı.Erkekler genelde rahatlıkla soyleyemez boyle bırseyı sen cek dıye dırek ,tabi şu rahatlıkta olabılır esınde, evlı olmanız..

merhaba canım... evet haklısın işler biraz hızlı ilerledi. kredi çekememesinin nedeni kredi notunun düşük olmasıymış tam olarak nedir bilemiyorum. ailesi bana karşı soğuk değiller ama kendi işinizi kendiniz görün havasındalar. işleri savsakladığını kabul etmiyo ki. bugün yaparım yarın yaparım derken zaman geçiyo ortada hiçbişey yok. değer veriyo gibi görünüyo ama pek de sanmıyorum. annem konuşmuş ne yapıyosunuz siz böyle daha aynı eve bile girmeden neden kızımdan istiyosun böyle bişeyi baban çeksin yine siz ödeyin madem demiş. ama biz eşiz ne olacakki diyomuş. bikaç gündür de konuşmuyoruz. canımı çok sıktı. utana sıkıla başladı önce sen çek demeye sonra da coştu yok arkadaşları eşin çeksin deyip duruyomuş.

Selam Kızlar, aslında şimdi anlatacağım şeye çok şaşırabilir belki yadırgayabilirsiniz.. Ama gerçekten yardıma ihtiyacım var..
Kısaca başlayalım;
Nişanlımın ailesi Konya'da yaşıyor. Biz İstanbul'da yaşayacağız.. Damat tarafının İstanbul'da dikili bir ağaçları yok malesef.. Benim ailemin de kendi evleri haricinde bir de rahmetli Babaannem'den kalan Ortaköy'de küçük 1+1 bir evleri var. Babam da bu evde kendi evimizi alana kadar oturabileceğimizi söyledi. Karşılığında sadece 300 TL kira istedi. Biz de koşa koşa kabul ettik tabii. Ben yatak odamı yapıyorum, nişanlım da TV alacak. Geriye zaten sadece bir salon kalıyor. 2 beyaz eşya,Badana boya, perdeler,halılar vs. bunları da damat tarafı yapacak diye konuşulmuştu. Ancak dün akşam kayınvalidemle konuştuğumuzda hep şu tarz konuşmalar geçti; "Bizim de durumumuz belli.. Elimizden geldiği kadar yapabiliriz. Aslında siz biraz bize yardım etseniz iyi olur vs." Gerçekten çok canım sıkıldı. Düğüne kaldı 3 ay... ailelerin arası bozulsun hiç istemiyorum. Eşya ve düğün için Damat tarafı istenileni yapamazsa benim babam vazgeçebilir. En çok bundan korkuyorum.. Sizce ne yapmam gerek.. Çok karışık bir durumun ortasındayım :(
benim kayınbabamglde hiçbir yardımda bulunmadılar herşeyi kndimz yaptık üstüne hep eşimden para istediler evleneli 2 yıl oldu bu değişmedi baştan tavrını çok iyi koy bence o zaman insan biraz düğün hayali felan derken neyin nasıl olduğunu anlamıyor bi bakmışın birsürü borca giriyorsun o yüzden nişanlını kendine çek tavrını en baştan koy derim ben

Öncelıkle merhaba gercekten sıkıntılı bı durummus arkadasım senınkı ,esnaf ama neden kredı cekemıyor bunu arastırdın mı,bıraz hızlı gelısmıs sankı hersey öyle degıl mı?senın aılenın tepkılerı neler ve ıslerı savsaklıyor demıssın bunlar ıcın gercekten gecerlı sebeplerı var mı?Buraya yazdıgın ıcın fıkrımı soyluyorum kararının arkadasında dur ve cekme sakın cekme dıyorum cunku bellıkı senın kafandada soru ısaretlerı var bır takım.sana deger verdıgını hıssedıyormusun bu ınsanın suphesız ,aılesı senı ıstemıyormukı durumları ıyıyken yardımcı olmuyor?bak mesela bızde nısanlımla herseyı ıkımız yapıyoruz kredı mevzusu gectıgındede ben dedım kredı basvurusundamı bulunsam dıye kesınlıkle hayır dedı ben neyapar eder hersey yaparım he baktıkkı cabaladım cıkar yol bulamadım ozaman en son sana cek derım kredı dedı.Erkekler genelde rahatlıkla soyleyemez boyle bırseyı sen cek dıye dırek ,tabi şu rahatlıkta olabılır esınde, evlı olmanız..

annem durumu biliyo da acaba babama da açsam mı konuyu çok kararsızım???

merhaba canım... evet haklısın işler biraz hızlı ilerledi. kredi çekememesinin nedeni kredi notunun düşük olmasıymış tam olarak nedir bilemiyorum. ailesi bana karşı soğuk değiller ama kendi işinizi kendiniz görün havasındalar. işleri savsakladığını kabul etmiyo ki. bugün yaparım yarın yaparım derken zaman geçiyo ortada hiçbişey yok. değer veriyo gibi görünüyo ama pek de sanmıyorum. annem konuşmuş ne yapıyosunuz siz böyle daha aynı eve bile girmeden neden kızımdan istiyosun böyle bişeyi baban çeksin yine siz ödeyin madem demiş. ama biz eşiz ne olacakki diyomuş. bikaç gündür de konuşmuyoruz. canımı çok sıktı. utana sıkıla başladı önce sen çek demeye sonra da coştu yok arkadaşları eşin çeksin deyip duruyomuş.

Bence kendine bir konu açsan,herkesten farklı fikirler alabilirsin.
Ancak ortak fikir,herhalde kesinlikle krediyi senin almaman olacaktır.

Sakın ama sakın krediyi kendi adına çekme.
Kredi notunun düşük olması,kredi kartlarını düzenli ödememek,daha önceki kredileri aksatmak veya çeklerini ödeyememek gibi sebeplerle oluyor.
Bankacı bir tanıdığın varsa,eş adayını mutlaka sordur derim.

Okuduğum kadarıyla içimden bir ses,bu adamla evlenme diyor.
Neredeyse hiç tanımıyorsun.Yaşayışını,ailesini,iş durumunu sadece sana anlattığı kadarıyla biliyorsun.

Ancak devam etmeye kararlıysan,kredi çekmemenin haricinde,eve de fazla masraf yapma derim.

Bence kendine bir konu açsan,herkesten farklı fikirler alabilirsin.
Ancak ortak fikir,herhalde kesinlikle krediyi senin almaman olacaktır.

Sakın ama sakın krediyi kendi adına çekme.
Kredi notunun düşük olması,kredi kartlarını düzenli ödememek,daha önceki kredileri aksatmak veya çeklerini ödeyememek gibi sebeplerle oluyor.
Bankacı bir tanıdığın varsa,eş adayını mutlaka sordur derim.

Okuduğum kadarıyla içimden bir ses,bu adamla evlenme diyor.
Neredeyse hiç tanımıyorsun.Yaşayışını,ailesini,iş durumunu sadece sana anlattığı kadarıyla biliyorsun.

Ancak devam etmeye kararlıysan,kredi çekmemenin haricinde,eve de fazla masraf yapma derim.

bi bankacı arkadaşımdan rica ettim bu durumu araştırmasını. bakalım ne dicek. yarın da babama anlatıcam. çok kötüyüm yaaaa... bi de tayinim için erken nikah yaptık. keşke nikahı yapmasaydık diye düşünüyorum ama çok geç artık

bi bankacı arkadaşımdan rica ettim bu durumu araştırmasını. bakalım ne dicek. yarın da babama anlatıcam. çok kötüyüm yaaaa... bi de tayinim için erken nikah yaptık. keşke nikahı yapmasaydık diye düşünüyorum ama çok geç artık

Hiçbir zaman çok geç olmaz.Zararın neresinden dönülse kardır.
Tüm hayatını kökten değiştirmeden önce hala zamanın var.
Aynı eve girdikten sonra ayrılman çok daha zor olacaktır.

Tabii olumsuz ihtimalden konuşuyorum.İnşallah olumsuz gelişmez de haksız çıkarım.
Fakat sen öğretmensin ve düzenli maaşın cazip gelmiş gibi bir durum seziyorum.

Burada senin durumuna benzer bir konu okumuştum.
Adam işsiz güçsüz,sorumsuzdu.Kadının maaşı vardı ama tabii borçlar,krediler...
Yıllarca maaşından kenara biriktirememiş,evi de terkedemiyordu.
Sen şimdi işi var diyeceksin ama mesaisi ve geliri belli olmayan bir iş ve büyük ihtimalle ailesi de oradan geçiniyordur.

Bence mutlaka çevresine de sorun.Esnaf komşuları olsun,aile evinin komşuları olsun,gidip açıkça sorun nasıl insanlardır diye.
Eskilerde çok yapılırdı ve inan herkes çatır çatır herşeyi anlatırdı :)

Hiçbir zaman çok geç olmaz.Zararın neresinden dönülse kardır.
Tüm hayatını kökten değiştirmeden önce hala zamanın var.
Aynı eve girdikten sonra ayrılman çok daha zor olacaktır.

Tabii olumsuz ihtimalden konuşuyorum.İnşallah olumsuz gelişmez de haksız çıkarım.
Fakat sen öğretmensin ve düzenli maaşın cazip gelmiş gibi bir durum seziyorum.

Burada senin durumuna benzer bir konu okumuştum.
Adam işsiz güçsüz,sorumsuzdu.Kadının maaşı vardı ama tabii borçlar,krediler...
Yıllarca maaşından kenara biriktirememiş,evi de terkedemiyordu.
Sen şimdi işi var diyeceksin ama mesaisi ve geliri belli olmayan bir iş ve büyük ihtimalle ailesi de oradan geçiniyordur.

Bence mutlaka çevresine de sorun.Esnaf komşuları olsun,aile evinin komşuları olsun,gidip açıkça sorun nasıl insanlardır diye.
Eskilerde çok yapılırdı ve inan herkes çatır çatır herşeyi anlatırdı :)

ah canım ayrı ayrı ve uzak şehirlerde yaşamanın sıkıntısı işte ha deyince araştıramıyosun. anne babasını komşuları iyi anlatıyo ama bu yıllardır ailesinden uzakta kendi başına çalışıp yaşıyo. içim o kadar karardı ki çok olumsuz düşünüyorum. en ufak harcamasının bile yanımda hesabını yapıyo. nişan için yapılan hazırlıklarda yanındaydım çikolatacıyla bile kavga etti. neden bu kadar pahalı niye insanlardan fazla fazla istiyosunuz diye. bende tartışacağına almıyoruz de çık dükkandan adam sana zorla satmıyo dedim ya. böyle daha neleri var. daha önce de maddi açıdan destek oldum ben hala daha aylar geçti ben senden almıştım geri vereyim demek bile yok. e biz karı kocayız ya aramızda böyle şeylerin lafı olmaz deyip duruyo. daha aynı eve bile girmedik dur ne karı kocalığı. ben yardım gerektiğinde yapmışım zaten ama keşke yapmasaymışım çok yanlış yaptım çooook

Allah yardımcın olsun,inşallah senin için en hayırlı kararı verirsiniz.
Babanla konuşup endişelerin olduğunu anlatsan,tam tanıyamadığını,içine sinmediğini söylesen...
Belki ailece bir ziyaret etme şansı yaratırsınız.Hep birlikte ölçüp tartarsınız.
Belki onlar da bazı şeyler görüp sana söyleyememişlerdir.

Allah yardımcın olsun,inşallah senin için en hayırlı kararı verirsiniz.
Babanla konuşup endişelerin olduğunu anlatsan,tam tanıyamadığını,içine sinmediğini söylesen...
Belki ailece bir ziyaret etme şansı yaratırsınız.Hep birlikte ölçüp tartarsınız.
Belki onlar da bazı şeyler görüp sana söyleyememişlerdir.

zaten babamla konuşucam yaa. babam bi baskın yapsın dükkanına bi konuşsunlar bu işi nereye götürmeye çalışıyosun diye

bence çok geç değil senin durumuna benzer bir olay benim öğretmen arkadaşımın başına geldi erken nikah yapılmıştı ama nikahtan sonra bazı anlaşmazlıklar daha çok belli oldu ve düğün olmadan boşandılar şu an başka biriyle tanışıp evlendi ve çok mutlu

ah canım ayrı ayrı ve uzak şehirlerde yaşamanın sıkıntısı işte ha deyince araştıramıyosun. anne babasını komşuları iyi anlatıyo ama bu yıllardır ailesinden uzakta kendi başına çalışıp yaşıyo. içim o kadar karardı ki çok olumsuz düşünüyorum. en ufak harcamasının bile yanımda hesabını yapıyo. nişan için yapılan hazırlıklarda yanındaydım çikolatacıyla bile kavga etti. neden bu kadar pahalı niye insanlardan fazla fazla istiyosunuz diye. bende tartışacağına almıyoruz de çık dükkandan adam sana zorla satmıyo dedim ya. böyle daha neleri var. daha önce de maddi açıdan destek oldum ben hala daha aylar geçti ben senden almıştım geri vereyim demek bile yok. e biz karı kocayız ya aramızda böyle şeylerin lafı olmaz deyip duruyo. daha aynı eve bile girmedik dur ne karı kocalığı. ben yardım gerektiğinde yapmışım zaten ama keşke yapmasaymışım çok yanlış yaptım çooook

ahh canım ahh,böyle şeyleri okuyunca sinirlerim zıplıyor :47:
maddi konulardaki davranışları hoşuna gitmediyse,hiç uzatmadan ayrıl derim,
bir ömür bu huyları çekeceğine 2-3 ay ağlarsın geçer gider.
para tırtıklayan bir erkek kadar berbat bir durum yoktur,
emin ol bunu bilinçli yapıyorlar.

son durum ne ?
hepsini okudum ve çok üzüldüm :(((
tüm çiftlerde bu süreçte bu gibi huzursuzluklar yaşanıyor.
canını sıkma 2 ay sonra yaşayacağın huzuru düşün..

Evde huzursuz bir hava.. Kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Hep gerginlik.. Dün nişanlımla başbaşa kaldık biraz o kadar huzurluydu ki.. Ama akşam oldu annemler daha kapıdan girer girmez gergin bir ortam başladı. Bizde kaçtık evden gecenin 12sine kadar aylak aylak dolaştık dışarda.. Nişanlım bugün işe başlıyor. Alllah'tan annem bütün gün yiyemicek artık onu..

selam kızlar

Canım Selam,

Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. Çünkü sıkıntılar büyük.. Ben yüreğimden geldiği gibi senin durumuna biraz yardımcı olmak istiyorum. İster İnternetten tanış, ister başka bir yerde bu tip ciddi kararlarda karşılıklı güven çok önemli.. Geline de Damada da çok iş düşüyor. İki taraf da üstüne düşeni yapmak zorunda.. Erkekler bu tip şeylerde biraz hazıra konmayı seviyorlar ama bu devran böyle yürümüyor.. Anladığım kadarıyla sen gayet verici, üstüne düşeni fazlasıyla yapan tarafsın damat adayının da bu şekilde davranması ve erkek olarak sorumluluğunu bilmesi gerekiyor.. Bana kalırsa al karşına dürüstçe açık açık konuş anlat.. Ve bir karara varın.. İçine atıp bu şekilde biriktirirsen evlendikten sonra pişman olman daha kötü.. Umarım herşey gönlünce olur..

babama anlattım bugün... yanına git konuş baba çok canım sıkılıyo dedim... o da yanına çağırmış hemen buluşmuşlar sormuş neler oluyo diye. o da kızınız bana sert cevaplar veriyo saygısızlık yapıyo demiş babam da kızımın tarzı öyle demiş. bu kredi işinde de bi yere başvurdum 15-20 güne cevap gelicek onu bekliyorum. kızınız herşey hemen olsun istiyo demiş. babam biraz ılımlı davran madem sıkıştırma dedi. valla baba herşeyi ben yapsam sana düşmez ben yapayım demez rahatına düşkün hiç de bişey yapmıcam kendisi nası halledicekse halletsin dedim. bu arada hala arama sorma yok bende aramıyorum.

Selam kızlar,

Uzun zamandır bu konuyla alakalı birşey anlatmadım. Yine yeni gelişmeler oldu.. Kayınpederler Konya'dan geldi ve dün gittik maskodan koltuk takımı aldık ikeadan perdeleri ve tv ünitesini aldık. Şu an kalan eksiklerim sadece halılar banyo dolabı mutfak masası ve ocak.. Kayınpeder yapamam demeye başladı.. Nişanlımla bizim üstümüze yıkmaya çalışıyor resmen. Arada kalmış durumdayız ve gerginlikler arttıkça artıyor.. Ben yatak odamı mutfağımın herşeyini televizyonumu nişanlımla beraber yaptım. Ki daha düğün için 10 günlük araba kiralanıcak, balayı masrafları da bize ait. Bir koltukla bir üniteyle herşeyi halletmeye çalışıyorlar.. Ben bıktım usandım dün sinirden aceleyle karşıya geçeyim dedim araba çarptı.. hüngür hüngür sinirimden oturdum ağladım. Resmen yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.. Ne olucak hiçbir fikrim yok.. Evin badana boya olması lazım onu bile bize yaptırmaya çalışıyorlar. Hiçbirşeye ellerini attıklarını yok.. Çok üzgünüm yorgunum bıkkınım!!

Selam kızlar,

Uzun zamandır bu konuyla alakalı birşey anlatmadım. Yine yeni gelişmeler oldu.. Kayınpederler Konya'dan geldi ve dün gittik maskodan koltuk takımı aldık ikeadan perdeleri ve tv ünitesini aldık. Şu an kalan eksiklerim sadece halılar banyo dolabı mutfak masası ve ocak.. Kayınpeder yapamam demeye başladı.. Nişanlımla bizim üstümüze yıkmaya çalışıyor resmen. Arada kalmış durumdayız ve gerginlikler arttıkça artıyor.. Ben yatak odamı mutfağımın herşeyini televizyonumu nişanlımla beraber yaptım. Ki daha düğün için 10 günlük araba kiralanıcak, balayı masrafları da bize ait. Bir koltukla bir üniteyle herşeyi halletmeye çalışıyorlar.. Ben bıktım usandım dün sinirden aceleyle karşıya geçeyim dedim araba çarptı.. hüngür hüngür sinirimden oturdum ağladım. Resmen yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.. Ne olucak hiçbir fikrim yok.. Evin badana boya olması lazım onu bile bize yaptırmaya çalışıyorlar. Hiçbirşeye ellerini attıklarını yok.. Çok üzgünüm yorgunum bıkkınım!!

al benimkilerden de o kadar aynılar ooof of

bir takım borçları erteleme imkanınız olursa takılardan karşılamayı düşünebilirsiniz aslında. çok taraftarı değilim sonuçta ilerde size yardımı dokunsun diye takılır takı dediğin ama aile gerginliği yaşayıp en güzel gününüzü rezil etmenize karşılık iyi bir alternatif gibi geldi...
bide evi kendiniz boyamayı düşünebilirsiniz. dubleks ev 3+1 ve boya badana işlerini eşimle birlikte yaptık 3 gündede bitti. (annem ve kız kardeşimde yardım etti) haa dersenki okadar büyük eve giriştiniz masraf nooldu üstüne boyacıya 100 lira verseydik yorulmamış olurduk iyide olurmuş :)) ama ev küçük olduğu için sanki daha karlı olur gibi geldi bana... bunuda bi düşünmekte fayda var.
ben bazen aileleri anlamakta zorlanıyorum açıkçası.. destek olmak yapıcı olmak varken neden zaten bu konuda deneyimi olmayan insanlara yada yardımın elzem olduğu durumlarda köstek olurlarki???
borç dediğin boyunu aşmamışsa işten değil dişten artırmak mantığıyla kemer sıkarak ödenir zamanla. parayı onu bunu düşünüp gününü kendine zehir etme... hep demişimdir düğün kadınındır, bir erkek için sana olduğundan kıymetli değildir. ihtişamlı düğün dernek demiyorum ama kendini en önemli özel hissedeceğin zamanda parayla boğuşup kendini darlatma. bırak herşey olurunda gitsin sen keyfine bak amaaaan yapılır bir şekilde de ve geç.
Güzin ablan :)))))

Back