- 2 Kasım 2012
- 212
- 1
- 66
- Konu Sahibi Cokkkooomeeelll
Canım babamın düşüncesi şu;
hayatın zorluklarını görmemiz lazımmış az da olsa kira verirsek hayat mücadelesinin içinde olurmuşuz :) ne kadar komik değil mi? tabi ki asıl neden bu değil biliyorum. Bunu söyledikten sonra cümlenin sonuna şunu da ekliyorlar ' hem bizim borcumuza harcımıza yardım edersiniz. Her ay bize ordan 700 lira kira geliyordu sonuç olarak ' vs . şeklinde insanın zoruna gidecek durumlar var. Benim bir de ağabeyim var kendisi 8 yıldır Amerika'da onu okutmak için yurtdışına yollamak için yaptıkları harcamaların yarısını bana yapmadılar bile. Sırf abim Amerika'ya gitsin diye bankadan 12 bin TL kredi bile çektiler.. Bana gelince hep borçları var ama 3 yıldır bitmek bilmedi şu borçları ben anlamıyorum neyin borcu bu :) He bunları dile getirip konuşsan nankör olursun. Geçen gün annem bulaşık makinamı aldı. Bütçesi 800 TL makinanın fiyatı 900 TL beni arıyor ve şunu diyor '100 lira bana verirsen alırım' güler misin ağlar mısın? Zaten yatak odamı ben kendim yapıyorum. Dün gittik aldık ikeadan herşeyi. Annem sadece yatak örtüsü bulaşık makinası yemek takımını falan aldı. yani 5 bin falan harcadı. Ama taa ben 12 yaşımdayken aldığı nevresim takımlarını bile katarak hesap kitap yaptı ve gözüme soka soka ben 8 bin lira harcadım senin için bak gör diyor. Keşke harcamasaydı keşke ben hayalimdeki işi yapıyor ve iyi paralar kazanıyor olsaydım da bu kadar nişanlım da ben de ailelerimize gebve kalmasaydık.. Şimdi nişanlımı da işten çıkardılar. Düğüne kaldı 3 ay borçlar gırtlağa kadar nasıl toparlicaz bilmiyorum..
Haklısın canım babanın bahanesi komik olmuş ama aynı problem bizde de var ve ben hazmedemiyorum bir türlü. biz de nişanlımın annanesinin evinde oturcaz. ben baştan illa burda oturun diye ısrar ettikleri için kira vermicez sanıyodum ama öyle değilmiş. biz de normal bi kiracı gibi kiramızı ödeyerek oturcakmışız. duyunca şok oldum ama el kapısı ne diyebilirsin ki benim annanem olsa asla bizden kira almazdı. üstüne üstlük biz herşeyimizi ama herşeyimizi kendimiz alıyoruz, dediğin gibi borç gırtlağa kadar. düğün salonu parasını bile biz ödeyeceğiz. hal böyle olunca aileme dedim ki sizde hiçbirşey yapmayacaksınız, annem istedi yatak odanı ve bulaşık makineni alalım diye hayır dedim. madem herşeyi beraber yapıcaz neden sadece benim ailem sıkıntıya girsin ki. kaldı ki ben diğer çeyizimi kendim yaptım. bir ev dolusu çeyizim var 20.000tl para harcadım ben bu çeyize. neyse bende doluyum anlayacağın ama yinede direniyorum kendimiz yapalım ki kimseye karışma hakkı düşmesin, tek laf dahi edemesinler.