Damat-Kız tarafı gerginlikler.. Yardım!!!

Haklısın canım babanın bahanesi komik olmuş ama aynı problem bizde de var ve ben hazmedemiyorum bir türlü. biz de nişanlımın annanesinin evinde oturcaz. ben baştan illa burda oturun diye ısrar ettikleri için kira vermicez sanıyodum ama öyle değilmiş. biz de normal bi kiracı gibi kiramızı ödeyerek oturcakmışız. duyunca şok oldum ama el kapısı ne diyebilirsin ki benim annanem olsa asla bizden kira almazdı. üstüne üstlük biz herşeyimizi ama herşeyimizi kendimiz alıyoruz, dediğin gibi borç gırtlağa kadar. düğün salonu parasını bile biz ödeyeceğiz. hal böyle olunca aileme dedim ki sizde hiçbirşey yapmayacaksınız, annem istedi yatak odanı ve bulaşık makineni alalım diye hayır dedim. madem herşeyi beraber yapıcaz neden sadece benim ailem sıkıntıya girsin ki. kaldı ki ben diğer çeyizimi kendim yaptım. bir ev dolusu çeyizim var 20.000tl para harcadım ben bu çeyize. neyse bende doluyum anlayacağın ama yinede direniyorum kendimiz yapalım ki kimseye karışma hakkı düşmesin, tek laf dahi edemesinler.

Canım benim ya valla Allah sana da kolaylıklar versin. Gücümüzün yettiğince zaten ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Nişanlım şimdi işsiz benim 3 kuruş maaşımla koca evi dizicek cesaretim de yok açıkçası. Hem de damat tarafının bişiler yapmasını istiyorum. Çocuk yetiştirmek kolay şey değil. Ben annemi babamı çok seviyorum o ayrı.. Sevgi çok başka birşey. Önemli olan çocuğuna zor gününde de destek olabilmek. Aileler nedense çocukları yatırım olarak görüyorlar. Çocuk da okumayınca ya da istediği işi yapamayınca ellerini ayaklarını çekiyorlar. Böyle analık babalık olmaz ama hangi evlatlarından verim alıyorlarsa ona toz kondurmuyorlar. Ben sinema tv mezunuyum zamanında arkamda durup destek olsalardı şimdi ben alakam olmayan bir işde çalışmıyor olurdum çok da iyi paralar kazanırdım, şu anda onlardan destek beklemeyi bırak evlerinde bile oturmazdım. Ama gel gör ki şartlar bunu gerektiriyor. Şu 2 ay geçsin başka bişi istemiyorum artık

of canım yaa bende buna kızıyorum zaten.
insan evladına hiç mi acımaz? üstelik durumu parası varken?
aralarında bişide yok üstelik. tek oğluuz diye böbürlene böbürlene gezmeyi biliyolar. ama herşeyi onun üstüne yıkıyolar.
benim akrabalarım komşuları ve tanıdığım herkes çocuğum evlendiğinde sıkıntı çekmesin diye her eşyayı kendileri aldı borçla dahi olsa.
ama bunlardaki mantığı anlamış değilim ben.
Velhasıl Allah hepimizin yardımcısı olsun, senin durumun benden de zor canım.

Sorunların biri bitmeden diğeri başlıyor. Dün akşam hayatımda en son duymak isteyeceğim şeyleri duydum ve kahroldum. Şimdi nişanlım da işsiz kalınca evin içinde diken üstündeymişiz gibi olduk. Rahat rahat dolaşıp hareket edemiyoruz. Birazcık ses yapsak hemen annemler 'napıyo bunlar yaa' tarzında şeyler söylüyorlar. Dün de bunu dile getirdim ama şöyle söyledim. 'Biz sizi rahatsız ediyoruz galiba biraz çıkıp dolaşıcaz' dedim ve çıktık. Sonra telefonumu unuttuğumu farkedip eve geri dönmek istedim. Kapıdayken öyle bir bağırışma vardı ki apartman ayağa kalkıcaktı resmen.. Açık açık yazamayacağım şekilde küfürlü şeyler kısaca şöyle diyebilirim; 'ecdadını bilmem naptığımın kızı, bize nasıl kafa tutar. Aşağılık evlat senin gibi evlat olmaz olsun. Buldu kendine bir işeyaramaz (nişanlım için söylediler) ne hali varsa görsün vs..' tarzında şeyler.. Duyduğum an başımdan aşağı kaynar sular döküldü.. Şöyle bir düşündüm ben bu kadar öfkelenecek ne yaptım diye ama bir gün olsun saygısızlık etmedim.. Tabi ki çok sinirlenip sesimi yükselttiğim zamanlar oldu ama her zaman dönüp özür diledim.. Başlarını öne eğecek bişi yapmadım. Zina yapmadım, uyuşturucu kullanmadım, anneme babama el kaldırmadım. Hep kendi halimde olmaya çalıştım. Allah'tan nişanlım bu konuşmaları duymadı duysaydı bir dakika bile durmazdı. Bütün bunların üzerine eve döndüğümüzde sanki bütün o hakaretleri kendileri söylememiş gibi anında yüz çevirdiler hiçbirşey olmamış gibi davranmaya devam ettiler.. Ben dürüst bir insanım ve dürüstlükten yanayım. Bu tarz şeyler hiç hoşuma gitmiyor. Gece uyuyamadım nişanlıma da birşey diyemiyorum haliyle.. Oturup anneme ve babama mektup yazıp odalarına bıraktım. Ve konuşmalarını duyduğumu da yazdım. Bundan sonra birşeyin değişeceğini sanmıyorum zaten 2 ay kaldı. Ama evimde son günlerimi annemle babamla huzurlu bir şekilde geçirebilmeyi çok isterdim. Ve evlendikten sonra da çok fazla kendilerini arayıp görüşeceğimi düşünmüyorum.. İnanılmaz kırgınım..

Al benden de o kadaar biz 5 yıldır birlikteyiz yedikleri paranın haddi var hesabı yok ama is düğüne gelince nedense duruumları olmuyor Allah sorsun diyorum

Son düzenleme:
Bu sorunlar bi bizde var sanırdım tabi biz burdakilerden kat kat fazla yaşadık bakin daha da yaşayacagız biliyorum bizim böyle en güzel günümüzü bize zehir ediyorlar ya Allah sorsun baska bisey demiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun

Al benden de o kadaar biz 5 yıldır birlikteyiz yedikleri paranın haddi var hesabı yok ama is düğüne gelince nedense duruumları olmuyor Allah sorsun diyorum

Aynen canım dün Annem nişanlıma şunu demiş 'siz evlendikten sonra evin eşyalarını yenilicem plazma falan alıcam' şimdi bi para yok para yok diye ağlıyorsun , bir de yok şunu alıcam bunu alıcam diyorsun. Hayır bana mı yalan söylüyosun kendine mi onu anlamıyorum.. Evdekilerle durumlar böyle yani arada bi ilişki, sohbet vs yok. 2 ay daha sabretmemiz lazım..

Bunu söyleyen seninannen mi esinin annesimi? Tuhaf ya insan ister ki çocugumun herseyi iyi olsun güzel olsun şahsen annem kendine yapmadıgı herseyi bana yaptı kendinden kesti hep bana yaptı istediklerimi ama eşimin tarafı utanmasa yok diye aglıcak

Benim anlamadığım daha ortada nikah yok siz nişanlınla üst kata yerleşmiş durumdamısınız ?

Benim annem canım biz evlendikten sonra annemlere 300 tl kira vericez o parayla annem evinin eşyalarını yenilicek. Borçlarını falan ödicek.. Benim annem hem kendi hiçbirşey yapmıyo (hep, ben evimi kızımla damadıma verdim, damadı evlenmeden evime aldım mantığına sığınıyor) hem de damat tarafının herşeyi yapmasını istiyor. Herkes ilk önce kendi menfaatini düşünüyor. anne de olsa baba da olsa farketmiyor.

Kızlar anladığım kadarıyla herkezde aynı sıkıntı var benim biz 1 ayda evlenmeye karar verdik aralıkta tanıştık ocakta nişanlandık ağustos 25 de kısmetse düğün ama bu kadar kısa süreçte o kadar çok şey yaşandıki benim ailem önce erkek kardeşimin evlenmesini istedi bize yardım etmedi :26nlarda oğulları sessiz diye hiç bişey yapmadı aileler takı mevzuunda nişan mevzuunda birbirine girdi nerdeyse ayrılıyorduk onun ailesi onlara yakın oturmamızı istedi ben olmaz dedim yani gittik geldik gittik geldik :)
beyaz eşya mobilya alırız dediler daha hiçbişey yapmadılar
bizde pazar gittik nişanlımla mobilya aldık onun üstüne taksitleri yaptık bu hafta sonuda beyaz eşya alacağız ben ödeyeceğim düğüne kadar madem dedik biz yaşayacağız kim ne derse desin aldırış etmeyelim beraber alıp beraber ödeyelim...şimdi o kadar mutluyuzki hem istediklerimizi alıyor hemde borcumuzu biliyoruz düğünden sonrada gene beraber çalışır öderiz....bu dönemler çok sitresli dönemler karışan laf söyleyen çok oluyor dinlemeyelim arkadaşlar nişanlılarınzla sevgililerinizle oturun konuşun...:26:
sonuçta biz bu adamları sevdik dimi düğüne kadar sıkalım dişimizi :)

Benımde ağustosta düğünüm arkadasım...
Çok zor bende cok kırılıp bozuluyorum ama doldum sanırım...Sabretmekten başaka çaremiz yok sanırım...

Başka çaremiz yok bizimde birsürü tantanalar oldu ooo...Herşeyi biz nişanlımla yapıcaz onun tarafı birikimleri yok diye hiçbirşeye elini sürmedi.Sadece bilezikleri aldı...Konusulcak oldumu okadar çok şey var ki.Sonunda seninde dediğin gibi ben konustum bugün :)
ama inan içime dert olmustu duruma göre kayınvalıdemlede konusucam ... Yoksa içimde kalıcak...

son durum ne ?
hepsini okudum ve çok üzüldüm ((
tüm çiftlerde bu süreçte bu gibi huzursuzluklar yaşanıyor.
canını sıkma 2 ay sonra yaşayacağın huzuru düşün..

Evet gercekten konusulcak olsa o kadar cok sey var ki benim derdim hepsinden beterde bakmayın iste sabır diyorum 2 ay kaldı su dügün bi gecsinde

Selam herkese, öncelikle evlilik hazırlığında olan herkese sabır diliyorum ki gerçekten sabır işi..şuan sadece sözlüyüm, nişan kısmetse haziranda o stres bile geriyor insanı, zaten evlenecek çiftlerin en büyük hayali; bütün koşturmaca, tantana bitsin evimize girelim herkes kapı dışında kalsındır herhalde..=) Benim sözlümün ailesiyle bir sorunum yok çok şükürde, 5 tane hala olunca bende ister istemez her kafadan bir ses çıkıyor, hepsine "hee hee" deyip kendi bildiğimi yapıyorum ya da yapmayı öğrendim..=)
mrshaskan, şurada 2 ay kalmış, hayırlısıyla atlatırsınız inşallah..=) Allah ağzınızın tadını bozmasın inşallah..=)

Bizimde gerginlikler başladı
Nişanlım ne gelinlik ne kına kıyafeti ne eşyalar hiçbişeyi umursamıyo şurda düğüne iki aydan az kaldı ama adamın umrunda değil hep erteliyor.
Güya şaka yapıyor bide neden herşeyi erkek tarafı alıyo diye.
Herşeyi zaten onlar alacak değil ama sonuçta bize göre daha fazla şeyler alacaklar.
Dün tartıştık ve içimdeki düğün hevesi sönüp gitti sinirlerim çok bozuk.

cnm benm üzülme sen en azından nişanı yapabilmişsin ben daha berbat bi durumdayım tüm aile biliyor her iki tarafında ama maddiyatsızlık yüzünden çekiniyorlar bu işe kalkışmaya...

cnm benm üzülme sen en azından nişanı yapabilmişsin ben daha berbat bi durumdayım tüm aile biliyor her iki tarafında ama maddiyatsızlık yüzünden çekiniyorlar bu işe kalkışmaya...

Valla biz de maddiyatsızlık ve aileler anlaşamazsa diyerek kaçarak evlendik sonra karşılarına çıktı.Herşeyimizi eşim aldı ne onunkilerden ne bizimkilerden görmedk halen de görmeyiz.6 yaşında kızımız var bende çalışıyorum destek için.Ben ondan daha çok kazanıyorum kocamın altına bir araba(2.) çektim ağızlarım açık kaldı.Çok şükür şimdi herşeyimiz tam ALLAH MUTLULUĞUMUZU BOZMASIN.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…