• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Damat-Kız tarafı gerginlikler.. Yardım!!!

Cokkkooomeeelll

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
50
0
46
İstanbul
Selam Kızlar, aslında şimdi anlatacağım şeye çok şaşırabilir belki yadırgayabilirsiniz.. Ama gerçekten yardıma ihtiyacım var..
Kısaca başlayalım;
Nişanlımın ailesi Konya'da yaşıyor. Biz İstanbul'da yaşayacağız.. Damat tarafının İstanbul'da dikili bir ağaçları yok malesef.. Benim ailemin de kendi evleri haricinde bir de rahmetli Babaannem'den kalan Ortaköy'de küçük 1+1 bir evleri var. Babam da bu evde kendi evimizi alana kadar oturabileceğimizi söyledi. Karşılığında sadece 300 TL kira istedi. Biz de koşa koşa kabul ettik tabii. Ben yatak odamı yapıyorum, nişanlım da TV alacak. Geriye zaten sadece bir salon kalıyor. 2 beyaz eşya,Badana boya, perdeler,halılar vs. bunları da damat tarafı yapacak diye konuşulmuştu. Ancak dün akşam kayınvalidemle konuştuğumuzda hep şu tarz konuşmalar geçti; "Bizim de durumumuz belli.. Elimizden geldiği kadar yapabiliriz. Aslında siz biraz bize yardım etseniz iyi olur vs." Gerçekten çok canım sıkıldı. Düğüne kaldı 3 ay... ailelerin arası bozulsun hiç istemiyorum. Eşya ve düğün için Damat tarafı istenileni yapamazsa benim babam vazgeçebilir. En çok bundan korkuyorum.. Sizce ne yapmam gerek.. Çok karışık bir durumun ortasındayım :(

eşin karşılayamaz mı? zaten 1+1 büyük şeyler almana gerek yok pek. hem eşin de senin ailenin kıymetini bilir. ailesinin yaptığı yardımları başına kakamaz.

gercekten durumlari olmayabilir bence böyle seyler yüzünden tatsizlik cikmamasi gerekiyor. Eger gercekten durumlari yoksa nisanlinla birlikte siz alabilirsiniz mesela esyalari taksitle? Illaki herseyi aileler yapmasi gerekmiyor - yoksa yoktur sonucta. Ha birde tabi cimrilik yapan elinde varken yok diyen tipler vardir o tür insanlari ayri tutuyorum.

gercekten durumlari olmayabilir bence böyle seyler yüzünden tatsizlik cikmamasi gerekiyor. Eger gercekten durumlari yoksa nisanlinla birlikte siz alabilirsiniz mesela esyalari taksitle? Illaki herseyi aileler yapmasi gerekmiyor - yoksa yoktur sonucta. Ha birde tabi cimrilik yapan elinde varken yok diyen tipler vardir o tür insanlari ayri tutuyorum.

Elinde olduklarını nişanlım söylüyor. Kayınpederimin bankasında parası varmış ben yeni öğrendim. Durumumuz yok diyip duruyorlar ama kurban da kurban kesiyorlar. Kendi evlerinin eşyalarını yeniliyorlar. Ben anlamıyorum insanlar neden böyle yapıyor. Mezara mı götürecekler :(

Hepimiz böyle aşamalardan geçtik sen hiç annesine bişey söyleme nişanlına anlat durumu annesinin söylediğini bizimde durum ortada gerekirse beraber alalım ben aileme aldıramam de onuda sık boğğaz etmemiş olursun .İnan hepimiz geçtik bu yollarsan bazı şeyleri ailene belli etmeden kendince çözmelisin nişanlınla beraber.

Evet kızlar haklısınız.. Annem durumun farkına varmış malesef ve telefon açtı konuştu. Bana da kesinlikli siz hiçbişeyin borcuna girmeyeceksiniz. Durumlarının olduğunu ben biliyorum falan dedi. Ben de bişi diyemedim haliyle. İki aileyi şu an başbaşa bıraktık nişanlım da karışmıyor bende..

Bence annenle konuş senin ailen yardımcı olsun nişanlının ailesinede tamam herşeyi biz yapcaz ama sizde şukadar bilezik (atıyorum 10 bilezik) takmanız yakısır esimiz dostumuza karsı ayıp olmasın desinler.düğünden sonra bozdur bileziklerini ailene öde borcunu.Sonucta o saatten sonra kimse karısamaz altınlarına :1: madem bankada paraları var cimrilik yapıyorlar aynen böle yapın bence:34:

bizimkilerde de bu sorun olmuştu:) yaparız ederiz felan yok bizde adet şudur budur :) babamda kızdı durumunuz var dedi. bizim pek yok dedi. biz adet madet yoksa sizdede olamaz dedi. mutfak ve yatak odası dşnda birşeye ellemem ben dedi babam. onlarda okeyledi felan aama nişanlım ödüyor düğüne kadar nedense düğünden sonra kalanı onlar peşin ödicekmiş....
bende çalşıyorum:) ve ikimiz birbirmize yardım ede ede ödüyoruz bazı şeyleri... o ailesine melek aldı diyor misal ben de nişanlım aşdım diyorum:) hem aileler sewiniyor hem gelin yada damat sewiliyor. hemde biz mutlu oluyoruz:)

bizimkilerde de bu sorun olmuştu:) yaparız ederiz felan yok bizde adet şudur budur :) babamda kızdı durumunuz var dedi. bizim pek yok dedi. biz adet madet yoksa sizdede olamaz dedi. mutfak ve yatak odası dşnda birşeye ellemem ben dedi babam. onlarda okeyledi felan aama nişanlım ödüyor düğüne kadar nedense düğünden sonra kalanı onlar peşin ödicekmiş....
bende çalşıyorum:) ve ikimiz birbirmize yardım ede ede ödüyoruz bazı şeyleri... o ailesine melek aldı diyor misal ben de nişanlım aşdım diyorum:) hem aileler sewiniyor hem gelin yada damat sewiliyor. hemde biz mutlu oluyoruz:)

Canım benim babam da çok kızdı eğer üstlerine düşeni yapmazlarsa bu iş olmaz dedi. Ben dul kız mı veriyorum onlara falan dedi sinirlendi baya.. Hem ev de küçük yapıcakları bi salon bir de ufak tefek eksikler onları da yapmayacaklarsa bu iş olmaz dedi.

Gerçekten çok zor işlermiş, bende haziran sonu gibi evleniyorum . Kimsenin bir şeye karıştığı yok ama sonradan yorum yapma konusunda süperler , tek taraf için söylemiyorum iki tarafta aynı :) . Nikah tarihini almadan önce hepsinin fikrini aldık tamam dediler fakat şimdi neden bu kadar geç aldınız diye sitem ediyorlar . Herşey yoluna giriyor ama çekilen sıkıntı da yanımıza kalıyor . Yine senin bir evin var biz daha evi de tutmadık :)) Umarım hayırlısıyla atlatırız ..

canım bende babanın sizden kira istemesine takıldım açıkçası.
tamam belki piyasaya göre az bi meblağ ama tuhaf geldi bana. acaba nişanlının ailesi öyle yapıyor diyemi misilleme yaptı.
ben anlamıyorum yaa aileler niye böyle sorun çıkarır ki.
biz herşeyimizi nişanlımla ikimiz yapıyoruz, kimseninde söz hakkı olmuyor en iyisi bu bence.

herkesin basindan gecen gerginlikler benimde basima geldi ve sizden ricam bana yardim edin... nisanlimin annesi bana gelinlik almayacagini soyledi nisanlim ve benim ailem versn gelinlik parasin dedi haliyle cok uzuldum ve mazeretide su; eltime dugununde gelinlik kiralanmis o yuzde banada almicakmis.dahada komik olani ise ona gelinlik almadklari icin bizim nisanimizda eltime gece elbisesi alicagini soyledi ve aldilrda. ben fazla konusmadim nisanlima soyoedim sorun olcaksa yapmiyalim dugunu bu yil 2014 birakalim dedim ama istemio yapilacak dedi.bende ogrenciyim okulum bitmeden calisamam kafam cok karisik biseyler soyleyin ltf

canım benim hiç takma kafana bizdede öyle şeyler oldu ama ben hep alttan aldım konuşulanları hanımhanımcık olup onları şaşkına çevirdim. sorun şuki yapamıyorlarsada gerçekten ellerinden birşey gelmiyordur. bu durumu nişanlınla birebir otur konuş derim. kötü birşey yok. çalışıp alamadıklarınızı evlendikten sonrada alabilirsiniz. ne olucakki? siz mtlu olduktan sonra bi eşya eksik oluversin ;)

Gerçekten çok zor işlermiş, bende haziran sonu gibi evleniyorum . Kimsenin bir şeye karıştığı yok ama sonradan yorum yapma konusunda süperler , tek taraf için söylemiyorum iki tarafta aynı :) . Nikah tarihini almadan önce hepsinin fikrini aldık tamam dediler fakat şimdi neden bu kadar geç aldınız diye sitem ediyorlar . Herşey yoluna giriyor ama çekilen sıkıntı da yanımıza kalıyor . Yine senin bir evin var biz daha evi de tutmadık :)) Umarım hayırlısıyla atlatırız ..

Canım Allah kolaylıklar versin senin işin de zormuş düğüne kalmış 3,4 ay ev tutmadınız mı daha :(
Valla bazen o kadar çok sinirleniyorum ki nişanı atasım bile geliyor ..

canım bende babanın sizden kira istemesine takıldım açıkçası.
tamam belki piyasaya göre az bi meblağ ama tuhaf geldi bana. acaba nişanlının ailesi öyle yapıyor diyemi misilleme yaptı.
ben anlamıyorum yaa aileler niye böyle sorun çıkarır ki.
biz herşeyimizi nişanlımla ikimiz yapıyoruz, kimseninde söz hakkı olmuyor en iyisi bu bence.

Canım babamın düşüncesi şu;
hayatın zorluklarını görmemiz lazımmış az da olsa kira verirsek hayat mücadelesinin içinde olurmuşuz :) ne kadar komik değil mi? tabi ki asıl neden bu değil biliyorum. Bunu söyledikten sonra cümlenin sonuna şunu da ekliyorlar ' hem bizim borcumuza harcımıza yardım edersiniz. Her ay bize ordan 700 lira kira geliyordu sonuç olarak ' vs . şeklinde insanın zoruna gidecek durumlar var. Benim bir de ağabeyim var kendisi 8 yıldır Amerika'da onu okutmak için yurtdışına yollamak için yaptıkları harcamaların yarısını bana yapmadılar bile. Sırf abim Amerika'ya gitsin diye bankadan 12 bin TL kredi bile çektiler.. Bana gelince hep borçları var ama 3 yıldır bitmek bilmedi şu borçları ben anlamıyorum neyin borcu bu :) He bunları dile getirip konuşsan nankör olursun. Geçen gün annem bulaşık makinamı aldı. Bütçesi 800 TL makinanın fiyatı 900 TL beni arıyor ve şunu diyor '100 lira bana verirsen alırım' güler misin ağlar mısın? Zaten yatak odamı ben kendim yapıyorum. Dün gittik aldık ikeadan herşeyi. Annem sadece yatak örtüsü bulaşık makinası yemek takımını falan aldı. yani 5 bin falan harcadı. Ama taa ben 12 yaşımdayken aldığı nevresim takımlarını bile katarak hesap kitap yaptı ve gözüme soka soka ben 8 bin lira harcadım senin için bak gör diyor. Keşke harcamasaydı keşke ben hayalimdeki işi yapıyor ve iyi paralar kazanıyor olsaydım da bu kadar nişanlım da ben de ailelerimize gebve kalmasaydık.. Şimdi nişanlımı da işten çıkardılar. Düğüne kaldı 3 ay borçlar gırtlağa kadar nasıl toparlicaz bilmiyorum..

Back