B
Began
ve
E
esmergizmo
mesajımdan ne anladınız bilmiyorum ama yorumumum anormal olduğunu sanmıyorum. Öncelikle konu sahibinin kızkardeşinin boşanacağını düşünmüyorum. Lafta boşanmak isteyen ama aslında boşanmak istemeyen, boşanmamak için her türlü şeye razı olmuş, sağlıklı düşünemeyen birisi var karşımızda.
Babaya gelince ben kızının arkasında duracağını olayı tam olarak idrak edemediğini varsayıyorum. Çoğu şeyden haberi olmadığı için tepkisi yanlış olmuş. O yaş grubunda gördüğüm ilk tepki bu, bana anormal gelmiyor, öyle yetişmişler diyorum. Evliliğimde dayak yoktu ama boşanıcam dediğimde arayı bulalım, öyle şeylerden hemen boşanılmaz diye ailemde çok konuştu benimle...ben bunu anlatmaya çalıştım. Konu sahibinin anneside dahil herşeyi hasır altı ederek babanın bu tepkisine neden olmuşlar. Babanın yaptığının doğru olduğunu söylemedim, sadece düşünce yapısının o şekilde olduğunu düşünüyorum ve evet kolay kolay değişmez bana göre...
Son olarak şiddeti kesinlikle tasvip etmiyorum, psikolojik şiddet bile benim için boşanma sebebidir...Ve evet okuduğum araştırmalar maalesef eğitimli kadınların daha çok şiddet gördüğü ve bunu açıklamaktan utandığı, destek almak yerine sakladığı yönünde. Eğitimli olmak, iyi kazanmak bile bazı kadınlar için boşanmaya yetmiyor.