Damat kız kardeşimi dövmüş! Yol gösterin lütfen.

Kız kardeşim 33 yaşında 3 yaşında ikiz çocukları var. Kendi diş hekimi. Kocası doçent kardiyolog o da 36 yaşında. Ankarada yaşıyorlar kendi evleri birer araçları var. Kendileri tanıştı çok kısa bir tanışma evresi sonucu 4 ay içinde evlendiler. Kocasının narşist olduğunu düşünüyorum bu zamana kadar yaşadıklarından.
Bebekler tüp bebekle oldu.Kızkardeşim çok hizmet eden, çeşit çeşit sofralar kuran, iç çamaşırlarına kadar ütü yapan kadınlardan. Çok yapma dememe rağmen dinlemedi. Çok kıymet verdi. Çocukların bakımında da gece gündüz hiç bir yardımı olmadı adamın. Evde olduğu sürece yatıp uyudu. Hizmet bekledi.Kardeşim yapamadıkça kavgalar arttı. Ücretsiz izin bitince işe döndü kardeşim. Bunun kavgasını da aylardır yapıyorlardı. Çalışmasını istemiyor beyfendi. Çalışınca dili uzamış, buna cevap vermeye başlamış falan.
Hakaret ve aşağılamalara alışmışım diyor kardeşim.
Dün akşam diyette olduğundan 2 köfte koydum tabağına, neden 2 tane diye bağırıp küfür etmeye başladı çocukların yanında diyor.Kardeşim tencerede var koyarım demesine rağmen bağırışlar bitmeyince oturma odasına geçmiş çocukları alıp. Arkasından terlikle koşmuş çocuk kucağımdaydı onu korumak için kolumu yüzüne tuttum. Terlik koluma geldi sonra kolumu tırmaladı. Ardından iki eliyle kolumu çekip çevirdi nereyse kırılacaktı diyor topuğuyla kalçasına tekme atmış ora da morarmış.
Ben gece annemlere gidip anlattım konuştuk babam gideyim ben bir görüşelim dedi.
Sabah aradım. Gece odasının kapısını kilitlemiş sabah nöbete gitti kapıları çarpa çarpa dedi.
Hiç bir özür, pişmanlık imaresi yok.. Hoş olsa da değişen birşey olmaz.
Biz annem abim babam yola çıktık kardeşim şuan acilde darp raporu alıyor. Şikayetçi olacak.
Damat bey boşanmak istemiyor. Öncesinde defalarca teklif etti kardeşim. Çocuklarıma üvey babamı getirecen edepsiz bilmem ne diye saydırmış.
Babam uzlaşmacı olalım konuşalım diyor. Ben alıp gelelim tayin çıkar darp raporu var diyorum. Evi ona bırakmayalım diyor babam. Kendi gitsin biz suçlu oluruz diyor.
Siz ne dersiniz ne yapalım.Biz Ankara ya 5 saat uzaklıkta bir ildeyiz.
Allah yardımcınız olsun

Babaya çok yüklenilmiş ama bu adam en az 50li yaşlarında, anadolu insanı... ona göre yetişmiş, çevresinde öyle görmüş dahası kızının yaşadıklarını tam olarak bilmiyor bile. Belkide basit bir itiş kakış sanıyor, arayı bulalım diye düşünüyordu başta.

Doktor olmakla, eğitim almakla hiç alakası yok hatta eğitimli kadınların şiddet görme oranı yapılan araştırmalarda daha yüksek çıkmış. Konu sahibinin ablası yıllar içinde pasifleştirilmiş, kendince eşinin davranışlarına bahaneler üretmiş, belkide boşanmış olmaktan korkuyor! Çok insani davranışlar bunlar çünkü sağlıklı düşünmesi zor. Ne kadar çok okuyoruz burada eşi tarafından aldatılan dayak yiyen kadınların ama eşim özünde çok iyi bir insandır, beni çok sever, harika bir babadır cümlelerini?

Kardeşiniz boşansa hayrına olur ama boşanmayacaksa damat beyin gözünü iyice korkutun derim. Belki faydası olur, en azından kardeşinizin sahipsiz olmadığını anlar.

Babanız şu konuda haklı, gidecek biri varsa o adam gitsin. Ama o adamın bir taraflarından kan almak lazım. Bu yaşa gelmiş hala adam olamamışsa, biraz öğretmek lazım.

Boşuna dememişler eğitim cehaleti alır ama eşşeklik baki kalır diye. Kardeşiniz için çok üzüldüm ve anlam veremedim nasıl hakaretlere, aşağılamalara alıştım diyerek normalleştirebilir? Burda nice kadınlar görüyoruz ailesi arkasında değil, ekonomik özgürlüğü yok, birikimi parası yok, gidecek yeri yok mecburen çekiyorum katlanmak zorundayım diyorlar. Kardeşiniz neden kendini bu adama katlanmak zorunda hissediyor? İnsanlar değişmezler dayağı bir kere sineye çekerse ikinci üçüncü dördüncü de gelir sonra dayağına alıştıma döner olay. Kardeşiniz mutlaka boşansın ispatlar nasılsa darp raporuyla şiddet gördüğünü

Kardeşim aradı raporunu almış. Karakoldan çıkmış şikayetçi olmuş. Bizim de yarım saatlik yolumuz kaldı.

siz akıllı bir ablasınız kardeşiniz cesaret arıyor bakın dedikleirnizi yapmış. babanızı abinizi ikna edin arkasında durun kardeşinizin. ikna olmayacak gibiyseler onları aradan çıkarın siz destek olun.

valla içimden bir his aman kim uğraşcak şimdi çocuklarıyla falan işte kocasıyla yaşasınlar geliri de iyi kızım da onu yola getirir ara yolu bulurlar rahatlığında gibi geldi babanız. ki çok yanlış. kucağında çocuk varken kadına vuran adam kadar kariyeri olsun çöptür çöp.

Babam evden çıkarmayacam o şerefsiz evden gidecek diyor.
Babamın haberi bile yoktu ki bugün haberi oldu tüm sorunlardan. Gelirle falan hiç alakası yok ki ihtiyacımız da yok şükür. Evden çıkarmayacağım kendi defolsun gitsin diyor şimdi. Alıp getirip kızımın çocuklarının düzenini niye bozayım. Kendi gidecek diyor şuan. Bir yerde kıstırıp dövmek onun hakkı diyor yani hepimiz şaşkınız. Biz getirelim memlekete diyorduk ama babam da haklı. Kız çalışıyor. Yıllık izin hakkı yok.işe geri döndüğünde eve kendi nasıl gidecek. Evinden ayrılması mantıksız geldi bana da. Bilemiyorum kafam karışık

ben evden ayrılsın demedim ki

adamdan ayrılsın diyoruz hepimiz. işi gücü de var otursun evinde boşansın adamdan. zaten herşeyi kendi yapıyormuş hayatında bi farklılık olmaz.

yuva yıkmak kolay falan bu laflara şok oldum. ortada şiddet küfür hakaret olmasa evet terapiye gitsinler yuva yıkılmasın derim. ama kardeşinizi düşünmüyorsunuz baba sakin ol diyen çocukları da mı düşünmüyorsunuz yani. o çocukların yaşadığı travma peki? belki bunu göre göre onlar da şiddet gösteren biri olacaklar ilerde.

hayır kavga sebebi de köfte. yarın tozu iyi alamadı diye dayak yer öteki gün önlüğünü ütülemedi diye. pes yani.

kardeş boşanmaz, affeder boşa canınızı sıkmayın ... "evde çok iş var" demek bunu gösteriyor... aklı başında hiçbir kadın, hele ki mesleği olan, ayakları üzerinde durabilen kadın hakarete, dayağa katlanmaz ... birde anne olarak evladına böyle hakaret ,şiddet dolu bir aile ortamına maruz bırakmaz,bırakmamalı... ben imkanı varken susan,duran kadınlara katlanamıyorum ....çevremde görünce de hakediyorsun, demek ki istediğin bu çekip gitmediğine göre diyorum...

Kız kardeşim 33 yaşında 3 yaşında ikiz çocukları var. Kendi diş hekimi. Kocası doçent kardiyolog o da 36 yaşında. Ankarada yaşıyorlar kendi evleri birer araçları var. Kendileri tanıştı çok kısa bir tanışma evresi sonucu 4 ay içinde evlendiler. Kocasının narşist olduğunu düşünüyorum bu zamana kadar yaşadıklarından.
Bebekler tüp bebekle oldu.Kızkardeşim çok hizmet eden, çeşit çeşit sofralar kuran, iç çamaşırlarına kadar ütü yapan kadınlardan. Çok yapma dememe rağmen dinlemedi. Çok kıymet verdi. Çocukların bakımında da gece gündüz hiç bir yardımı olmadı adamın. Evde olduğu sürece yatıp uyudu. Hizmet bekledi.Kardeşim yapamadıkça kavgalar arttı. Ücretsiz izin bitince işe döndü kardeşim. Bunun kavgasını da aylardır yapıyorlardı. Çalışmasını istemiyor beyfendi. Çalışınca dili uzamış, buna cevap vermeye başlamış falan.
Hakaret ve aşağılamalara alışmışım diyor kardeşim.
Dün akşam diyette olduğundan 2 köfte koydum tabağına, neden 2 tane diye bağırıp küfür etmeye başladı çocukların yanında diyor.Kardeşim tencerede var koyarım demesine rağmen bağırışlar bitmeyince oturma odasına geçmiş çocukları alıp. Arkasından terlikle koşmuş çocuk kucağımdaydı onu korumak için kolumu yüzüne tuttum. Terlik koluma geldi sonra kolumu tırmaladı. Ardından iki eliyle kolumu çekip çevirdi nereyse kırılacaktı diyor topuğuyla kalçasına tekme atmış ora da morarmış.
Ben gece annemlere gidip anlattım konuştuk babam gideyim ben bir görüşelim dedi.
Sabah aradım. Gece odasının kapısını kilitlemiş sabah nöbete gitti kapıları çarpa çarpa dedi.
Hiç bir özür, pişmanlık imaresi yok.. Hoş olsa da değişen birşey olmaz.
Biz annem abim babam yola çıktık kardeşim şuan acilde darp raporu alıyor. Şikayetçi olacak.
Damat bey boşanmak istemiyor. Öncesinde defalarca teklif etti kardeşim. Çocuklarıma üvey babamı getirecen edepsiz bilmem ne diye saydırmış.
Babam uzlaşmacı olalım konuşalım diyor. Ben alıp gelelim tayin çıkar darp raporu var diyorum. Evi ona bırakmayalım diyor babam. Kendi gitsin biz suçlu oluruz diyor.
Siz ne dersiniz ne yapalım.Biz Ankara ya 5 saat uzaklıkta bir ildeyiz.

Okumayla adam olunmuyor işte.. Eşini dövenler asıl eğitimli kişiler.
Kardeşim ne güzel mesleği var ne çekiyor adamın kahrını.. Aynen ayrılsın gitsin ya..

Böyle genellemelere de hastayım.
Eğitimle öğrenim durumu aynı şey değil. İnsan eğitimsizse, isterse prof olsun fark etmez.
Benim demek istediğim eşine şiddet gösteren cahil kesim okumayan kesim sanılıyor.. Ama durum öyle değil.. Tabii ki kişi önce kendini geliştirecek.. Adam olacak insan olacak.. 😇 Kıymet bilecek.. Merhametli olacak.. Mühim olan bu..

hayır kavga sebebi de köfte. yarın tozu iyi alamadı diye dayak yer öteki gün önlüğünü ütülemedi diye. pes yani.
Sonra yemeğin tuzu az diye karısını döven, salça koydu diye öldüren adamları görüyoruz.
Bir kez yapan devamını da getirir, niye getirmesin? Başlangıcı böyle olmuş, giderek artarak neden devam etmesin?

B Began ve E esmergizmo mesajımdan ne anladınız bilmiyorum ama yorumumum anormal olduğunu sanmıyorum. Öncelikle konu sahibinin kızkardeşinin boşanacağını düşünmüyorum. Lafta boşanmak isteyen ama aslında boşanmak istemeyen, boşanmamak için her türlü şeye razı olmuş, sağlıklı düşünemeyen birisi var karşımızda.

Babaya gelince ben kızının arkasında duracağını olayı tam olarak idrak edemediğini varsayıyorum. Çoğu şeyden haberi olmadığı için tepkisi yanlış olmuş. O yaş grubunda gördüğüm ilk tepki bu, bana anormal gelmiyor, öyle yetişmişler diyorum. Evliliğimde dayak yoktu ama boşanıcam dediğimde arayı bulalım, öyle şeylerden hemen boşanılmaz diye ailemde çok konuştu benimle...ben bunu anlatmaya çalıştım. Konu sahibinin anneside dahil herşeyi hasır altı ederek babanın bu tepkisine neden olmuşlar. Babanın yaptığının doğru olduğunu söylemedim, sadece düşünce yapısının o şekilde olduğunu düşünüyorum ve evet kolay kolay değişmez bana göre...

Son olarak şiddeti kesinlikle tasvip etmiyorum, psikolojik şiddet bile benim için boşanma sebebidir...Ve evet okuduğum araştırmalar maalesef eğitimli kadınların daha çok şiddet gördüğü ve bunu açıklamaktan utandığı, destek almak yerine sakladığı yönünde. Eğitimli olmak, iyi kazanmak bile bazı kadınlar için boşanmaya yetmiyor.

Sonra yemeğin tuzu az diye karısını döven, salça koydu diye öldüren adamları görüyoruz.
Bir kez yapan devamını da getirir, niye getirmesin? Başlangıcı böyle olmuş, giderek artarak neden devam etmesin?

kesinlikle yani. hayatta hiçbir şey istediğimiz gibi mükemmel olmuyor ama kalkıp kapıcıya ekmeği geç getirdi ne bileyim bilet kesen kötü yerden bilet verdi yemekten saç çıktı diye garsonun falan üstüne yürümüyoruz.

bu adam da doçent olabildiyse gayet toplum içindeki aksilikleri sindirebilen biridir. zaten benim gördüğüm iş yerinde enseye şaplak kariyer yapan herkesten papara yiyen adamlar evde karılarına hır gür yapıyorlar.

B Began ve E esmergizmo mesajımdan ne anladınız bilmiyorum ama yorumumum anormal olduğunu sanmıyorum. Öncelikle konu sahibinin kızkardeşinin boşanacağını düşünmüyorum. Lafta boşanmak isteyen ama aslında boşanmak istemeyen, boşanmamak için her türlü şeye razı olmuş, sağlıklı düşünemeyen birisi var karşımızda.

Babaya gelince ben kızının arkasında duracağını olayı tam olarak idrak edemediğini varsayıyorum. Çoğu şeyden haberi olmadığı için tepkisi yanlış olmuş. O yaş grubunda gördüğüm ilk tepki bu, bana anormal gelmiyor, öyle yetişmişler diyorum. Evliliğimde dayak yoktu ama boşanıcam dediğimde arayı bulalım, öyle şeylerden hemen boşanılmaz diye ailemde çok konuştu benimle...ben bunu anlatmaya çalıştım. Konu sahibinin anneside dahil herşeyi hasır altı ederek babanın bu tepkisine neden olmuşlar. Babanın yaptığının doğru olduğunu söylemedim, sadece düşünce yapısının o şekilde olduğunu düşünüyorum ve evet kolay kolay değişmez bana göre...

Son olarak şiddeti kesinlikle tasvip etmiyorum, psikolojik şiddet bile benim için boşanma sebebidir...Ve evet okuduğum araştırmalar maalesef eğitimli kadınların daha çok şiddet gördüğü ve bunu açıklamaktan utandığı, destek almak yerine sakladığı yönünde. Eğitimli olmak, iyi kazanmak bile bazı kadınlar için boşanmaya yetmiyor.

babası arkasında durmadığı için boşanmaktan çekindiğini düşünüyorum. siz de aksine babayı normalleştirip kardeşini boşanmaz diye suçlayınca hoşuma gitmedi ayrıca beğenmedim diye düşüncenizi kendimi savunmak zorunda değilim.

kesinlikle yani. hayatta hiçbir şey istediğimiz gibi mükemmel olmuyor ama kalkıp kapıcıya ekmeği geç getirdi ne bileyim bilet kesen kötü yerden bilet verdi yemekten saç çıktı diye garsonun falan üstüne yürümüyoruz.

bu adam da doçent olabildiyse gayet toplum içindeki aksilikleri sindirebilen biridir. zaten benim gördüğüm iş yerinde enseye şaplak kariyer yapan herkesten papara yiyen adamlar evde karılarına hır gür yapıyorlar.
Gücünün yettiğine yapıyor işte.

Dayak yemek hiçbir kadının hatası değil. Hepimiz her an dayak yiyebiliriz, kimse yemeyeceğini garanti edemez. Ama dayaktan sonraki adımlar belirleyici oluyor. Bazen insan ne yapıyorsa kendine yapıyor, kendi kararıyla dayak yiyor. Kimi kimsesi olmayan, okumamış, parasız, çok zor durumda olan kadının dayağı sineye çekmesini anlarım, ki o durumda bile kendini kurtaran çok azimli çok güçlü kadınlar var. Ama hadi tamam diyelim, o kadının ses çıkaramamasını anlarım.
Ama böyle imkanları olan, mesleği olan, çalışan parasını kazanan kadınların şiddeti kabul edip boyun eğmesini gerçekten kabul etmek istemiyorum.

Konu sahibinin kardeşi için demiyorum, onun ne yapacağı daha belli değil konuşmak için erken. Ama bazı kadınlar gerçekten dayak yemeyi kendileri seçiyor. O zaman tek üzüldüğüm o çocuklar oluyor.

Yazdıklarınızda haklısınız.
Ve eğitimli kadınların şiddete rağmen boşanmadığı da gerçek. Ve ailenin tavrı çok kötü.
Evladın şiddet görüyor, var mı ötesi?

İlla ölünce mi ah vah edeceğiz evladımız için?

Yine de bu yaşananları tasvip etmem mümkün değil.

Konu sahibine bi uyarım olacak. Kız kardeşi ve damat hakkında çok detay var. Meslekler, yaşadıkları yer, ikiz çocuklar...
bi tanıyan çıkarsa damat rezil oldum diye kızkardeşinize zarar verebilir diye çekindim. O ayrıntıları silseniz daha uygun olur kanaatindeyim.

Yol belli bosayacak o adamı neyine çekiyor anladım mesleği var nafaka da alır adamın geliri iyidir maşallah hepsi var enişte de dayak hakaret boşanmaz bence siz de boşanmasi taraftarı değilsiniz

babası arkasında durmadığı için boşanmaktan çekindiğini düşünüyorum. siz de aksine babayı normalleştirip kardeşini boşanmaz diye suçlayınca hoşuma gitmedi ayrıca beğenmedim diye düşüncenizi kendimi savunmak zorunda değilim.

iyi de bu kadının babasının yada bir başkasının arkasında durmasına ihtiyacı da yok ki ... baba garip ona diyecek laf yok ama kardeş daha da garip ... baba cahil, böyle görmüş deriz de "alıştım artık" diyen kadına ne denir?

Evet sen baba ve koca olamadığın için üvey baba getireceğim desin!!! Yaşı daha çok genç sakın ikna olup geciktirmesin, yok yakınken ayrılsın..

Kardeşinizde zerre suç yok ki neye uzlaşıcaksınız:( Herif psikopat resmen yaa kanım dondu okurken! Kendisine köle arıyor bu terbiyesiz. Arpası fazla gelmiş resmen.Böyle bir herife gidip muayene oluyoruz vay halimize.Alın bu kızı o paikopatın elinden yoksa kızcağızın psikolojisi çocukların falan gidecek

Back
X