Damat kız kardeşimi dövmüş! Yol gösterin lütfen.

kardeşinizin kenarda üç beş birikmişi vardır. gitsin avukata danışsın. hak kaybı yaşanmasın sonra.

okumuşu da bir okumamışı da ya. ne güzel memleket.
Maalesef yok parası. Beyfendi kendi maaşını döviz yapıp kardeşimim maaşından evi geçindiriyordu. Vermedim ilk göreve döndüğümde 3 hafta kavga kıyamet koptu demişti. Önemli değil para pul benim var birikmişim açarız ev hepimiz işli güçlüyüz çalışıyoruz şükür

Maalesef yok parası. Beyfendi kendi maaşını döviz yapıp kardeşimim maaşından evi geçindiriyordu. Vermedim ilk göreve döndüğümde 3 hafta kavga kıyamet koptu demişti. Önemli değil para pul benim var birikmişim açarız ev hepimiz işli güçlüyüz çalışıyoruz şükür
valla bravo ne desek boş şu an.

Hep dedim yazdan beri. Cesareti yok boşanma çok uzak geliyor sanırım. Sana kolay derse ilerde senin kocan yanında derse bilmem der mi acaba
Sana kolay diyemez, sizin kocanız da sizi dövmüyor ya. Koca var koca var... Durduk yere yuvanı yık demiyor ki ona kimse. Yaşadığı şeyin cidden farkında değil, yazık yav. Kardeşinizin acilen psikologa da gitmesi gerekiyor. Belki bu sayede bir aydınlanma yaşar.

Eşeğe altın semer vursan eşek gene eşek.. davayı açsın kısa sürede kurtulur...

Kız kardeşim 33 yaşında 3 yaşında ikiz çocukları var. Kendi diş hekimi. Kocası doçent kardiyolog o da 36 yaşında. Ankarada yaşıyorlar kendi evleri birer araçları var. Kendileri tanıştı çok kısa bir tanışma evresi sonucu 4 ay içinde evlendiler. Kocasının narşist olduğunu düşünüyorum bu zamana kadar yaşadıklarından.
Bebekler tüp bebekle oldu.Kızkardeşim çok hizmet eden, çeşit çeşit sofralar kuran, iç çamaşırlarına kadar ütü yapan kadınlardan. Çok yapma dememe rağmen dinlemedi. Çok kıymet verdi. Çocukların bakımında da gece gündüz hiç bir yardımı olmadı adamın. Evde olduğu sürece yatıp uyudu. Hizmet bekledi.Kardeşim yapamadıkça kavgalar arttı. Ücretsiz izin bitince işe döndü kardeşim. Bunun kavgasını da aylardır yapıyorlardı. Çalışmasını istemiyor beyfendi. Çalışınca dili uzamış, buna cevap vermeye başlamış falan.
Hakaret ve aşağılamalara alışmışım diyor kardeşim.
Dün akşam diyette olduğundan 2 köfte koydum tabağına, neden 2 tane diye bağırıp küfür etmeye başladı çocukların yanında diyor.Kardeşim tencerede var koyarım demesine rağmen bağırışlar bitmeyince oturma odasına geçmiş çocukları alıp. Arkasından terlikle koşmuş çocuk kucağımdaydı onu korumak için kolumu yüzüne tuttum. Terlik koluma geldi sonra kolumu tırmaladı. Ardından iki eliyle kolumu çekip çevirdi nereyse kırılacaktı diyor topuğuyla kalçasına tekme atmış ora da morarmış.
Ben gece annemlere gidip anlattım konuştuk babam gideyim ben bir görüşelim dedi.
Sabah aradım. Gece odasının kapısını kilitlemiş sabah nöbete gitti kapıları çarpa çarpa dedi.
Hiç bir özür, pişmanlık imaresi yok.. Hoş olsa da değişen birşey olmaz.
Biz annem abim babam yola çıktık kardeşim şuan acilde darp raporu alıyor. Şikayetçi olacak.
Damat bey boşanmak istemiyor. Öncesinde defalarca teklif etti kardeşim. Çocuklarıma üvey babamı getirecen edepsiz bilmem ne diye saydırmış.
Babam uzlaşmacı olalım konuşalım diyor. Ben alıp gelelim tayin çıkar darp raporu var diyorum. Evi ona bırakmayalım diyor babam. Kendi gitsin biz suçlu oluruz diyor.
Siz ne dersiniz ne yapalım.Biz Ankara ya 5 saat uzaklıkta bir ildeyiz.
Babanız haklı. Evi arabayı o öküze bırakmayın. Ablanıza üzüldüm. Şikayet etsin de görsün o enişte bey.

Babanız da hayret edilesi bir insan. Ne demek ev muhabbeti? Öldürecek kardeşinizi pislik yaratık. Dayak yiyen el mi sanki kendi kızı.
Evin barkın kıymeti mi olacak ondan sonra?

Babanız nasıl normalleştirebiliyor kızına uygulanan şiddeti?
Ablanızın işi çok zor, bir başına o herifin yanında dengesinin bozulması çok normal. İnşallah kurtarabilirsiniz ablanızı.
Benim ablam da çok kötü bir durumdaydı, biz kurtaramadık. Daha doğrusu ablam, en iyisi kocamın yanı mantığına bağlanıp devam etmeyi seçti.

Kız kardeşim 33 yaşında 3 yaşında ikiz çocukları var. Kendi diş hekimi. Kocası doçent kardiyolog o da 36 yaşında. Ankarada yaşıyorlar kendi evleri birer araçları var. Kendileri tanıştı çok kısa bir tanışma evresi sonucu 4 ay içinde evlendiler. Kocasının narşist olduğunu düşünüyorum bu zamana kadar yaşadıklarından.
Bebekler tüp bebekle oldu.Kızkardeşim çok hizmet eden, çeşit çeşit sofralar kuran, iç çamaşırlarına kadar ütü yapan kadınlardan. Çok yapma dememe rağmen dinlemedi. Çok kıymet verdi. Çocukların bakımında da gece gündüz hiç bir yardımı olmadı adamın. Evde olduğu sürece yatıp uyudu. Hizmet bekledi.Kardeşim yapamadıkça kavgalar arttı. Ücretsiz izin bitince işe döndü kardeşim. Bunun kavgasını da aylardır yapıyorlardı. Çalışmasını istemiyor beyfendi. Çalışınca dili uzamış, buna cevap vermeye başlamış falan.
Dün akşam diyette olduğundan 2 köfte koydum tabağına, neden 2 tane diye bağırıp küfür etmeye başladı çocukların yanında diyor.Kardeşim tencerede var koyarım demesine rağmen bağırışlar bitmeyince oturma odasına geçmiş çocukları alıp. Arkasından terlikle koşmuş çocuk kucağımdaydı onu korumak için kolumu yüzüne tuttum. Terlik koluma geldi sonra kolumu tırmaladı. Ardından iki eliyle kolumu çekip çevirdi nereyse kırılacaktı diyor topuğuyla kalçasına tekme atmış ora da morarmış.
Ben gece annemlere gidip anlattım konuştuk babam gideyim ben bir görüşelim dedi.
Sabah aradım. Gece odasının kapısını kilitlemiş sabah nöbete gitti kapıları çarpa çarpa dedi.
Biz annem abim babam yola çıktık kardeşim şuan acilde darp raporu alıyor. Şikayetçi olacak.
Damat bey boşanmak istemiyor. Öncesinde defalarca teklif etti kardeşim. Çocuklarıma üvey babamı getirecen edepsiz bilmem ne diye saydırmış.
Babam uzlaşmacı olalım konuşalım diyor. Ben alıp gelelim tayin çıkar darp raporu var diyorum. Evi ona bırakmayalım diyor babam. Kendi gitsin biz suçlu oluruz diyor.
Kardeşiniz büyük ihtimal boşanmıyacak. Babanız ve abiniz ılımlı filan konuşmasın bir daha böyle bir şey olursa hakaret dövme kızımı alırım desin gayet sert bir şekilde adamı mahvedin ki bir daha cesaret edemesin eğerki yine böyle bir şey olursa kardeşiniz de boşansın bir zahmet. Eve yemek yapan temizlik yapan bir yardımcı tutsun ütüyü de dısarıya versin yapılsın böyle kocanın işini yapmasın ne kadar fedakar olursan o kadar eziyorlar .

Danışabilecek iyi bir avukat bulun, darp raporu alıp kadını korumaya alın. Aynı evde kalmaları sağlıklı değil. Avukat yol gösterir.
Bu kalasları koca sonra da baba yapmayın. Saçı süpürge etmeyin. Çok kızdım böyle fedakar olunca eline ne geçmiş? Çocuklarını birey olarak yetiştirsin birine kul köpek olacak şekilde büyütmesin.
Lütfen o adamın her şeyini o ütülediği donlarına kadar alsın.

Kesinlikle uzlaşmayın. Aileniz ve kardeşinizin tepkisi çok sert ve net olmalı. Boşamaya karar vermiş zaten. Evi bırakmayın. Darp raporu ile zaten uzaklaştırma çıkartirsiniz. En güzeli avukuat tutun, avukat ile işleriniz hızlı ve pürüzsüz hallolur. Öbür türlü ikizlerle vs zorlanirsiniz.

Kesinlikle uzlaşmayın. Aileniz ve kardeşinizin tepkisi çok sert ve net olmalı. Boşamaya karar vermiş zaten. Evi bırakmayın. Darp raporu ile zaten uzaklaştırma çıkartirsiniz. En güzeli avukuat tutun, avukat ile işleriniz hızlı ve pürüzsüz hallolur. Öbür türlü ikizlerle vs zorlanirsiniz.
Evi şimdi terk edebilirsiniz. Uzaklaştırma çıkınca polis eşliğinde evden eşyalarını alarak çıkar damat sonra kardesiniz ve çocuklar tekrar yerlesebiliyor diye biliyorum. Ama en güzel avukat arkadaşlar cevap verir.

Okumakla adam olunmuyor gerçekten. Ruh hastası. Elleri kırılsın.
Bu işi babana bırakma olur mu? Baskı yap ablanı kurtarana kadar. Belli açık açık söylemese bile boşanmasından taraf değil. neyiyle uzlaşacakmış bu adamın nesiyle konuşacakmış. Bu babalar niye kızlarına sahip çıkmıyor ya :/

Şuan kardeşimi alıp gelmek konusunda kararsızım babam o konuda çekims
Ben de aynını düşünüyorum. Konuşacak bişey yok artık diyorum babam yıkmak kolay her evde olur falan dedi 😒bakalım yoldayız. Kardeşimin kafası da karışmış evde de çok iş var yapacak diyor halen 😔
Sindirilmiş bir kadının zincirlerini kırması çok zor hele babası da durun bir bakalım dediyse geçmiş olsun. Valla kardeşiniz ile empati yapıyorum ailesine haber vermiş. Destek için elini size uzatmış. Bu ilk mi acaba? Belki daha önce de vardı ufak tefek hirpalamalari. Utandı veya sizin huzurunuzu kaçırmak istemedi söyleyemedi.

Kardeşinize çok üzüldüm.
Ama hep okuyup hem iş sahibi olup hemde böyle Bi insanla bu zamana kadar devam ettirmesine şaşıyorum.
Biz kadınlar güçlü olalım dedikçe birilerine köle olmayı tercihi anlamıyorum.
Susmayın ya Allah aşkına susmayın ister işiniz olsun ister olmasın devletimizin imkanlarından yararlanın ama susmayın.
Geçmiş olsun boşayıp donuna kadar alın hatta TV ye çıkıp bitirin onu terbiyesiz ahlaksız herif.

Back
X