Damat kız kardeşimi dövmüş! Yol gösterin lütfen.

Sindirilmiş bir kadının zincirlerini kırması çok zor hele babası da durun bir bakalım dediyse geçmiş olsun. Valla kardeşiniz ile empati yapıyorum ailesine haber vermiş. Destek için elini size uzatmış. Bu ilk mi acaba? Belki daha önce de vardı ufak tefek hirpalamalari. Utandı veya sizin huzurunuzu kaçırmak istemedi söyleyemedi.
Şiddet olayından bahsetmedi ama öncesinde hep bağırıp çapırma, kapıları vurup çıkma vs vardı. Yazdan beri anlatıyordu bana.ama annem babana abine deme dedi hep. Ben abime anlattım yavaştan. O da ilk başlarda lafımızı dinlemedi kendini bizi ezdirdi o adamı bu hale o getirdi çeksin biraz cezasını dedi ama şiddet olunca oooo bu kadat da değil dedi yola çıktı bakalım

Cc
Boşanmak dile kolay geliyormuş sonrası nolacak daha mı iyi olacak diyorlar annem de aynı kafa.abim ben oraya gidiyorsam bu iş bitti demektir kardeşimi almaya gidiyorum diyor. Bakalım Allah kimseye yaşatmasın aile içi huzursuzluk çok zor
Siz anne ile babayı getirmeyip keşke abi ile gitseydiniz

Mesleği, geliri yaşı var. Bırakın kendi kararlarini kendi versin.

Sonra kötü olan siz olursunuz.

Babanız destek olmuyor madem köstek de olmasın bir zahmet. Ayrıca kadın zaten çalışıyor, kendisine ve çocuklarına gayet bakar. İkna edecek bir şey yok. Ablanız boşanacak başka yolu yok. Adam pislik herifin teki ok ama okumuş etmiş bir kadının ikilem de kalması da anormal. Bence kardeşinizin şu an psikolojisi pek yerinde değil.

Kız kardeşim 33 yaşında 3 yaşında ikiz çocukları var. Kendi diş hekimi. Kocası doçent kardiyolog o da 36 yaşında. Ankarada yaşıyorlar kendi evleri birer araçları var. Kendileri tanıştı çok kısa bir tanışma evresi sonucu 4 ay içinde evlendiler. Kocasının narşist olduğunu düşünüyorum bu zamana kadar yaşadıklarından.
Bebekler tüp bebekle oldu.Kızkardeşim çok hizmet eden, çeşit çeşit sofralar kuran, iç çamaşırlarına kadar ütü yapan kadınlardan. Çok yapma dememe rağmen dinlemedi. Çok kıymet verdi. Çocukların bakımında da gece gündüz hiç bir yardımı olmadı adamın. Evde olduğu sürece yatıp uyudu. Hizmet bekledi.Kardeşim yapamadıkça kavgalar arttı. Ücretsiz izin bitince işe döndü kardeşim. Bunun kavgasını da aylardır yapıyorlardı. Çalışmasını istemiyor beyfendi. Çalışınca dili uzamış, buna cevap vermeye başlamış falan.
Hakaret ve aşağılamalara alışmışım diyor kardeşim.
Dün akşam diyette olduğundan 2 köfte koydum tabağına, neden 2 tane diye bağırıp küfür etmeye başladı çocukların yanında diyor.Kardeşim tencerede var koyarım demesine rağmen bağırışlar bitmeyince oturma odasına geçmiş çocukları alıp. Arkasından terlikle koşmuş çocuk kucağımdaydı onu korumak için kolumu yüzüne tuttum. Terlik koluma geldi sonra kolumu tırmaladı. Ardından iki eliyle kolumu çekip çevirdi nereyse kırılacaktı diyor topuğuyla kalçasına tekme atmış ora da morarmış.
Ben gece annemlere gidip anlattım konuştuk babam gideyim ben bir görüşelim dedi.
Sabah aradım. Gece odasının kapısını kilitlemiş sabah nöbete gitti kapıları çarpa çarpa dedi.
Hiç bir özür, pişmanlık imaresi yok.. Hoş olsa da değişen birşey olmaz.
Biz annem abim babam yola çıktık kardeşim şuan acilde darp raporu alıyor. Şikayetçi olacak.
Damat bey boşanmak istemiyor. Öncesinde defalarca teklif etti kardeşim. Çocuklarıma üvey babamı getirecen edepsiz bilmem ne diye saydırmış.
Babam uzlaşmacı olalım konuşalım diyor. Ben alıp gelelim tayin çıkar darp raporu var diyorum. Evi ona bırakmayalım diyor babam. Kendi gitsin biz suçlu oluruz diyor.
Siz ne dersiniz ne yapalım.Biz Ankara ya 5 saat uzaklıkta bir ildeyiz.
Gidip alın kardeşinizi içim acıdı hem ona hem çocuklarına. Manyak adam. Böylesinin meslekten men edilmesi lazım.

bu arada babanıza gıcık oldum

kardeşinizin özgüvenini yok etmiş. ailem bile normal karşılıyorsa ben de katlanmalıyım diye düşünüyor kardeşiniz.

işte aile var aile var, kusura bakmayın ama. sırf doktor diye geliri iyi diye katlan kızım denmez. çok yanlış ki kardeşinizin de geliri iyidir. o zaman tüm pislik doktorları tepemize çıkaralım var mı öyle bir şey? allaşkına şu erkek doktorlara gereğinden fazla prim verilmesin toplumda ya, kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar sonra böyle.

Bu sinirle haklıyken haksız duruma düşmeyin. Aradaki mesajları okumadım ama ilk yazdığıniz yazıya istinaden bir avukata danışmadan hareket etmeyin derim. Evden gitmek gibi. Öncesinde bir avukata danışın yada buradan avukat arkadaşlar yol gösterse daha iyi olur sanırım. Kardeşiniz adına çok üzüldüm.

Babam evden çıkarmayacam o şerefsiz evden gidecek diyor.
bu arada babanıza gıcık oldum

kardeşinizin özgüvenini yok etmiş. ailem bile normal karşılıyorsa ben de katlanmalıyım diye düşünüyor kardeşiniz.

işte aile var aile var, kusura bakmayın ama. sırf doktor diye geliri iyi diye katlan kızım denmez. çok yanlış ki kardeşinizin de geliri iyidir. o zaman tüm pislik doktorları tepemize çıkaralım var mı öyle bir şey? allaşkına şu erkek doktorlara gereğinden fazla prim verilmesin toplumda ya, kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar sonra böyle.
Babamın haberi bile yoktu ki bugün haberi oldu tüm sorunlardan. Gelirle falan hiç alakası yok ki ihtiyacımız da yok şükür. Evden çıkarmayacağım kendi defolsun gitsin diyor şimdi. Alıp getirip kızımın çocuklarının düzenini niye bozayım. Kendi gidecek diyor şuan. Bir yerde kıstırıp dövmek onun hakkı diyor yani hepimiz şaşkınız. Biz getirelim memlekete diyorduk ama babam da haklı. Kız çalışıyor. Yıllık izin hakkı yok.işe geri döndüğünde eve kendi nasıl gidecek. Evinden ayrılması mantıksız geldi bana da. Bilemiyorum kafam karışık

Kardeşiniz damadı affedecek gibi duruyor.” Evde de çok iş var derken” bahane yaratıyor.Olduğu gibi bıraksın ya da kapı kilini değiştirsin.Bir kadın düzenli yemek, ev işi, çocuğun bakımını tamamen üzerine alınca sanıyor ki eş tarafından daha çok sevilen daha çok sayılan biri haline gelecek. Öyle olmuyor o işler. Daha da değersizleştiriyor kendini...Ablanızın güzel bir mesleği ve ekonomik özgürlüğü olmasına rağmen eş kişini alttan alıyorsa, hakaretlerini sindiriyorsa, küfürlerini yutuyorsa , şiddete boyun eğiyorsa diyecek hiçbir şey yok artık.Ben bu durumda ne kadar çok seversem seveyim, çocuğum olsa dahi hiçbir şey düşünmeden, ne olacaksa olsun der adamı sepetler, postalarım.Gitsin, ruh dünyasının mağarasında pineklensin, debelensin dursun.Belki bir aydınlanma yaşar da yaptığı davranışların yanlışlığının farkına varır.Hoş ona da ihtimal veremiyorum...

Şuan kardeşimi alıp gelmek konusunda kararsızım babam o konuda çekims
Ben de aynını düşünüyorum. Konuşacak bişey yok artık diyorum babam yıkmak kolay her evde olur falan dedi 😒bakalım yoldayız. Kardeşimin kafası da karışmış evde de çok iş var yapacak diyor halen 😔

Sanırım ablanız babanız bu mentalitede olduğu için böyle bir adamı yıllarca çekmiş, bir de üstüne uğraşıp tüp bebekle çocuk yapmış. Çünkü okumuş, kendi ayakları üzerinde duran bir kadının bunları yapmış olmasının başka izahı yok.

Siz de ne ablanız, ne de kendinizle ilgili ilişkiler konusunda babanızın bu tür tavsiyelerine kulak asmayın. Bu konuda eniştenizden çok babanıza sinirlendim. Enişteniz psikopat anladık. Da babanıza ne oluyor? Ne demek ılımlı olalım, her evde olur, yuva dağılmasın vs.

Şuan kardeşimi alıp gelmek konusunda kararsızım babam o konuda çekims
Ben de aynını düşünüyorum. Konuşacak bişey yok artık diyorum babam yıkmak kolay her evde olur falan dedi 😒bakalım yoldayız. Kardeşimin kafası da karışmış evde de çok iş var yapacak diyor halen 😔
Boşanmak dile kolay geliyormuş sonrası nolacak daha mı iyi olacak diyorlar annem de aynı kafa.abim ben oraya gidiyorsam bu iş bitti demektir kardeşimi almaya gidiyorum diyor. Bakalım Allah kimseye yaşatmasın aile içi huzursuzluk çok zor

Anne babanıza hayret ettim. Önceki huzursuzlukları bilmelerine gerek yok ki tepki vermek için.
"Sonrası nolacak daha mı iyi olacak" lafını etmeyi bırakın düşünmemesi bile gerekir anne babanın, kızı dayak yemiş böylesi daha mı iyi.
Bilmiyorum yani çok bir şey demek istemem ama biri bana tokat atsa annem babamı ben tutamam, kızının dövülmesine böyle sakin yaklaşan ebeveynlere şaşırdım.

Neyse ki abinizle siz varsınız da kardeşiniz destek isterse aradığı desteği bulabilecek.

Babam evden çıkarmayacam o şerefsiz evden gidecek diyor.
Babamın haberi bile yoktu ki bugün haberi oldu tüm sorunlardan. Gelirle falan hiç alakası yok ki ihtiyacımız da yok şükür. Evden çıkarmayacağım kendi defolsun gitsin diyor şimdi. Alıp getirip kızımın çocuklarının düzenini niye bozayım. Kendi gidecek diyor şuan. Bir yerde kıstırıp dövmek onun hakkı diyor yani hepimiz şaşkınız. Biz getirelim memlekete diyorduk ama babam da haklı. Kız çalışıyor. Yıllık izin hakkı yok.işe geri döndüğünde eve kendi nasıl gidecek. Evinden ayrılması mantıksız geldi bana da. Bilemiyorum kafam karışık

Kardeşiniz uzaklaştırma çıkarsın. Böylece adam eve gidemez. Saatler önce başka üyeler de yazmış. Bu bilgiyi ablanıza ve babanıza iletmediniz mi?

Anne babanıza hayret ettim. Önceki huzursuzlukları bilmelerine gerek yok ki tepki vermek için.
"Sonrası nolacak daha mı iyi olacak" lafını etmeyi bırakın düşünmemesi bile gerekir anne babanın, kızı dayak yemiş böylesi daha mı iyi.
Bilmiyorum yani çok bir şey demek istemem ama biri bana tokat atsa annem babamı ben tutamam, kızının dövülmesine böyle sakin yaklaşan ebeveynlere şaşırdım.

Neyse ki abinizle siz varsınız da kardeşiniz destek isterse aradığı desteği bulabilecek.

Günahlarını almak istemem ama iki çocukla başlarına kalacağını, kendi düzenlerinin bozulacağını mı düşünüyorlar nedir. Ya da belki sadece cahiller. İki ihtimal de kötü. Kızcağız okumuş etmiş, ama böyle bir ailede büyüdüğü için yıllardır ayrılmayıp, nelere katlanmış. Artık canına tak etmiş, ailesi artık boşanmasına razı olur sanıp haber vermiş, ama ailesi hala aman boşanmasınlar derdinde.

Enişteyi çok garipsemedim. Böyle insanların var olduğunu biliyoruz. Nüfusun belli bir yüzdesi narsist, psikopat vs. Kızcağıza da bu yüzdeden biri denk gelmiş. Çok kötü ve çok üzücü ama sebep adamın psikopat olması. Asıl garip olan ailesinin tepkisi.

Sen oku doktor ol ama bir psikopata sırf "koca" diye katlan, cahiller gibi "belki düzelir" diye tüp ikiz bebek yap, üstüne maaşını ona ver, yetmiyor hizmetçilik yapıyor. O da yetmiyor şiddete rağmen boşanma konusunda tereddüt et.

Çok çok ilginç ya.

İnşallah boşanır diyeceğim ama bilemiyorum bu kafayla nasıl olacak.

beyefendi boşanmak istemiyor diye işkence mi görecek kardeşiniz.bana elini kaldırsa eşim babam 5 dk beklemez iki eli kanda olsa gelir beni alır , evi arabası batsın onun.yapacağı şey belli değil mi? derhal karakola gidip şikayetçi olmak, darp raporu almak, en kısa zamanda da boşanmak.

Back
X