Damat kız kardeşimi dövmüş! Yol gösterin lütfen.

her evde olmuyor arkadaşım her kadin dayak yemiyor kocasindan
kardesinizin arkasinda her evde olur diyen bir babasi oldugu surece hergun dayak yemeye tam gaz devam eder kardesiniz
Biliyorum ben de 13 yıllık evliyim. Abim de çok sinirli babamla konuşuyoruz. Bakalım boşanma konusunda daha net konuşacağım ben de

Ya aslonda
Babanız her evlilikte mi olur dedi?! :KK57:
Babanız gerçekten ne yapmaya çalışıyor?
Tamam damat kardiyolog ama şiddet yanlısı bir herif.

Ne olursa olsun önce kardeşinizi düşünmeliydi, çok şaşırdım ve üzüldüm.
Böyle babam eski geçimsizlerden haberdar değildi annem sağolsun hiç anlatmadı. Ben anlattıkça gerekeni yapar söylerim dedi. Ben konuşmana gerek yok diyorum. Toplayıp alıp gelelim diyorum. Dur bakalım diyor

Şuan kardeşimi alıp gelmek konusunda kararsızım babam o konuda çekims
Ben de aynını düşünüyorum. Konuşacak bişey yok artık diyorum babam yıkmak kolay her evde olur falan dedi 😒bakalım yoldayız. Kardeşimin kafası da karışmış evde de çok iş var yapacak diyor halen 😔

baban sakın gidip adama her evde olur falan demesin. ara sıra döv bence mahsuru yok mesajı bu tamamen.
kardeşin boşanmaya kararlıysa darp raporu ile hemen başvursun yarın.

Çok tanımadan oldu evet maalesef. Meslek, yaş, memleket vs uydu. Aşık da oldu hemen söz nişan bekleyecek birşey yok nasılsa dediler. Çocuklar olmadan herşey çok iyiydi. Çünkü 24 saat kendine hizmet eden, gık demeyen bir kadın vardı.
İşte bizim toplumda okumuş adam diye bir pozitif algı var.
Ama her zaman öyle çıkmıyor maalesef.
Kusura bakmayın ama kardeşiniz de öncesinde şımartmış,24 saat hizmet nedir, gık dememek nedir..
Bile bile lades, kabul etmeyecekti.

Umarım barışmaz.

Son düzenleme:
kızkardeşiniz boşanmak istiyor mu peki?
şu nedenle soruyorum siz destek olursunuz yarın bir gün ben kocamı seviyordum olayı da yaşanabilir.Hele ki çocuklar da küçük.
siz zaten kardeşinizin yanında olduğunuzu ailecek hissettirmişsiniz
bundan sonrasına kardeşiniz karar vermeli

Öyle mi diyorsunuz. Aklı çok karışık sabah gelin dedi. Hakaretlere alıştım. Dayağa da alışmak istemiyorum dedi ağladı.
Neden bir insan hakaretlere alışır ki?
Sebebi neydi ki, neden yani?
Yalnız adam başlangıçtan beri böyleyse ayrılmalıydı.

Biraz kendi de başını eğerek zemin hazırlamış.

Rapor almak aklına bile gelmemişti. Sabah yarım saat dil döktüm. Vermez dr. İki çizik var çok belli değil kalçamdaki kızarıklık da belirgin değil falan zor ikna ettim. Şikayetçi de olacak bakalım

Ben de aynını düşünüyorum. Konuşacak bişey yok artık diyorum babam yıkmak kolay her evde olur falan dedi 😒bakalım yoldayız. Kardeşimin kafası da karışmış evde de çok iş var yapacak diyor halen 😔
Ya konuyu ilk okuduğumda baba-kız ilişkilerinizi merak etmiştim. Babanızın şu lafından zaten anlaşılıyor kardeşinizin neden böyle pasif olduğu ve sağlıklı düşünemediği. Babanızın ağzına bakmayın, onun ne düşündüğünün hiçbir önemi yok. Sanırım şu an en normal düşünebilen sizsiniz. Kardeşinizi ve yeğenlerinizi bu pisliğin yanında bırakmamanız gerekiyor. Umarım kardeşiniz çocuklarım için evliliğimi yıkmak istemiyorum masallarıyla kendini kandırmaya niyetli değildir. Öyle bir niyeti varsa, tüm sülale kurtarmaya çalışsanız da nafile.

Gecen aylarda iki doktor cift kaza yapmis vefat etmişlerdi,kizin günlüğü cikti arabada adam dövüyormuş vs cok üzülmüştüm, okumuş ama insan olamamış varliklar bunlar. Kardeşiniz bosanmak istiyorsa lütfen ara buluculuk yapmayın o evin içinde neler yaşadığını kadin biliyor yazik

Ya aslonda
Böyle babam eski geçimsizlerden haberdar değildi annem sağolsun hiç anlatmadı. Ben anlattıkça gerekeni yapar söylerim dedi. Ben konuşmana gerek yok diyorum. Toplayıp alıp gelelim diyorum. Dur bakalım diyor
Bence babanızı karıştırmayın.
Engel olun.
Kardeşinizin eşi gene yapar benden demesi.

İşte bizim toplumda okumuş adam diye bir pozitif algı var.
Ama her zaman öyle çıkmıyor maalesef.
Kusura bakmayın ama kardeşiniz de öncesinde şımartmış,24 saat hizmet nedir, gık dememek nedir..
Bile bile lades, kabul etmeyecekti.

Umarım barışmaz ama bana barışır gibi geliyor maalesef.
Eğitim,para bunlar gerçekten insan olmaya yetmiyor.Bu nedenle Allah düzgün insanla karşılaştırsın diyorum

Neden bir insan hakaretlere alışır ki?
Sebebi neydi ki, neden yani?
Yalnız adam başlangıçtan beri böyleyse ayrılmalıydı.

Biraz kendi de başını eğerek zemin hazırlamış.
Başlarda böyle değildi. Sonra sinirlendi o yüzden dediye döndü. Cevap vermeyince düzelir. Sınavları var ondan, yok iş yeri stresli ondan derken aslında adamın karakterinin bu olduğu anlaşıldı.

Kız kardeşim 33 yaşında 3 yaşında ikiz çocukları var. Kendi diş hekimi. Kocası doçent kardiyolog o da 36 yaşında. Ankarada yaşıyorlar kendi evleri birer araçları var. Kendileri tanıştı çok kısa bir tanışma evresi sonucu 4 ay içinde evlendiler. Kocasının narşist olduğunu düşünüyorum bu zamana kadar yaşadıklarından.
Bebekler tüp bebekle oldu.Kızkardeşim çok hizmet eden, çeşit çeşit sofralar kuran, iç çamaşırlarına kadar ütü yapan kadınlardan. Çok yapma dememe rağmen dinlemedi. Çok kıymet verdi. Çocukların bakımında da gece gündüz hiç bir yardımı olmadı adamın. Evde olduğu sürece yatıp uyudu. Hizmet bekledi.Kardeşim yapamadıkça kavgalar arttı. Ücretsiz izin bitince işe döndü kardeşim. Bunun kavgasını da aylardır yapıyorlardı. Çalışmasını istemiyor beyfendi. Çalışınca dili uzamış, buna cevap vermeye başlamış falan.
Hakaret ve aşağılamalara alışmışım diyor kardeşim.
Dün akşam diyette olduğundan 2 köfte koydum tabağına, neden 2 tane diye bağırıp küfür etmeye başladı çocukların yanında diyor.Kardeşim tencerede var koyarım demesine rağmen bağırışlar bitmeyince oturma odasına geçmiş çocukları alıp. Arkasından terlikle koşmuş çocuk kucağımdaydı onu korumak için kolumu yüzüne tuttum. Terlik koluma geldi sonra kolumu tırmaladı. Ardından iki eliyle kolumu çekip çevirdi nereyse kırılacaktı diyor topuğuyla kalçasına tekme atmış ora da morarmış.
Ben gece annemlere gidip anlattım konuştuk babam gideyim ben bir görüşelim dedi.
Sabah aradım. Gece odasının kapısını kilitlemiş sabah nöbete gitti kapıları çarpa çarpa dedi.
Hiç bir özür, pişmanlık imaresi yok.. Hoş olsa da değişen birşey olmaz.
Biz annem abim babam yola çıktık kardeşim şuan acilde darp raporu alıyor. Şikayetçi olacak.
Damat bey boşanmak istemiyor. Öncesinde defalarca teklif etti kardeşim. Çocuklarıma üvey babamı getirecen edepsiz bilmem ne diye saydırmış.
Babam uzlaşmacı olalım konuşalım diyor. Ben alıp gelelim tayin çıkar darp raporu var diyorum. Evi ona bırakmayalım diyor babam. Kendi gitsin biz suçlu oluruz diyor.
Siz ne dersiniz ne yapalım.Biz Ankara ya 5 saat uzaklıkta bir ildeyiz.
Demekki satfa sayfa kitap da yutsan insanliktan birsey alamiyorsun ahlaktan maalesef ne diycegimi bilmiyorum ztn mahkeme evi ortak aldilarsa birakmaz yani ayrica kizin cani gidiyoms az daha evi birakmayalim ne demek dayak yiyp giden mi sucluyms babaniz uygub davranmamis o durunda ev mi dusunulur

Ya konuyu ilk okuduğumda baba-kız ilişkilerinizi merak etmiştim. Babanızın şu lafından zaten anlaşılıyor kardeşinizin neden böyle pasif olduğu ve sağlıklı düşünemediği. Babanızın ağzına bakmayın, onun ne düşündüğünün hiçbir önemi yok. Sanırım şu an en normal düşünebilen sizsiniz. Kardeşinizi ve yeğenlerinizi bu pisliğin yanında bırakmamanız gerekiyor. Umarım kardeşiniz çocuklarım için evliliğimi yıkmak istemiyorum masallarıyla kendini kandırmaya niyetli değildir. Öyle bir niyeti varsa, tüm sülale kurtarmaya çalışsanız da nafile.
Babam bize karşı baskıcı değildi annemle kavgaları olsa bile yanımızda asla olmazdı. Ama bilemedim ne yapacağını o da şaşırdı bence

Ya çok üzüldüm. Kardeşiniz darp raporu da almış zaten hemen açsın boşanma davasını. Ne güzel mesleği var kazancı var.

Hakaretleri bağırmayı zamanla normalleştirmiş eğer bırakırsanız dayak da normal diye düşünmeye başlayacak. Boşanmadan vazgeçecek büyük ihtimalle. Siz yine de elinizden geleni yapın konuşun ikna edin. Umarım ayrılıp kendine yeni bir hayat kurar.

Babanı ikna edin, alın getirin kardeşini. Yakınınızda kendine bir düzen kursun. İyi kazandıran bir mesleği var. O pislikten de çocuklarına nafaka alır. İyi bir bakıcı tutar. Yaşar giderler yanınızda. Niye çeksin bu pisliği?
Valla bence babayı ikna etmelerine gerek yok. Zira baba da aslında o koca müsveddesinden çok farklı bir zihniyete sahip değil. Ekonomik özgürlüğü olan bir kadın bu, ama aklı uçmuş gitmiş. Konu sahibi biraz aklını başına getirmesine vesile olabilirse, aslında kendi kendine de çok rahat bir düzen kurabilir. Ay bu konu beni sinir etti sabah sabah ya. =(

Fazla fedakarlık daima bu sonuçları getiriyor. Hiç sasirmadim.

Kadınlar bir donu bile ütülemeyi "görevleri" zannetmedigi zaman dünya değişecek.

Egitimli insanlarda cok cig duran bir konu bu. Adamın notu belli zaten . Onu konuya dahil bile etmiyorum da..

Hanımefendi de keşke biraz mağrur olabilseydi... çocuğu yaparken tek başına olmayan kadınlar,bakarken tek olmaya ses etmiyor. Sonra ortaya bu manzaralar çıkıyor.

Önemli olan kadının para kazanması değil. Kadın kendini kocasına "hizmet" etmekle görevli zannettiği sürece bunlar yaşanacak.

Sevgili anneler; kızlarınızı para kazanmaları için değil, kendilerinin önemli ve en az bir erkek kadar kiymetli olduğunu anlamalari icin eğitin. Evlenirken seçimlerini bu dogrultuda yapsınlar.

Elbette boşanmak haktır. Ama dayak yemek ,darp raporu almak zorunda olmak bir kadın için cok üzücü inciticidir.

Allah kimseye yaşatmasın.

Konu sahibi:hepinize büyük geçmiş olsun
Allah tekrarından korusun.

Back
X