-
- Konu Sahibi Daxgx Çiçexgxim
Heej ben yeni donus yaptim turkiyeye. Yeni evlendim ve esim burda yasadigi icin ben geldim. Intergratie cok zor biliyorsun. Bunlarla ugrasmak istemedik.
Ben eskisehire geldim ve halimden cok memnunum. Hatta hollandayi pek aramiyorumda Tek ozledigim sey var oda ailem.
Ama sen ne icin geliyorsun. Yani okumak icin geliyorsan iyi dusun derim cunku hollandada yetisdikten sonra buraya gelince cok zorluk cekebilirsin. Hayirlisi olsun canim senin icin. Merak ettigin seyler olursa mesajini bekliyorum canim. ozel kutuma atarsan msji sevinirim.
*Sizlerle paylasmak istedigim birsey daha var. Gecen hafta stroopwafel buldum hahaha. Cok sasirmistim. Bim de buldum. orasi zaten bildigimkadariyla Aldi'yle beraber calisiyormus. Cok hosuma gitti esimde cok begendi. Zaten begenmiyecek birinide tanimiyorum yaniii
Bizde donuyoruz bir hafta sonra ama cok heyacanliyim .Rabbim dileyen herkese nasip etsin,hakkimizda hayirlisi olsun.Buralarinda sevilecek birseyi yok canSIKIntisindan baska:
Daha önce benim gibi ,Hollanda'da yaşamış ve çeşitli nedenlerden dolayı kesin dönüş yapan arkadaşlar..sevinçlerimizi sıkıntılarımızı buradan paylaşıp dertleşmeye ne dersiniz..a.s.
slm kizlar bende 6 yildir hollandada yasiyorum ve hic sevmedim buralari....ilk yillar fena deyildi ama son 3 yildir hic istemiyorum burda yasamayi...6 yil once evlenip geldim esim burda dogup buyumus ama oda istemiyo burda yasamayi kesin donus yapalim istiyoruz ama bi cesaret edemiyoruz evimiz var orda is problem sadece bizde,,, ben universiteyi aciktan okuyorum daha bitmedi ama is bulabilir esimde sorun olursa huzursuz oluruz diye korkuyorum cocugumuz yok henuz olunca orda buyutmeyi istiyoruz zaten...insallah dua edin bir an once hayirlisiyla tasinalim bizde...
Selammmm :)Hoşbulduk Dağ çiçeğim,
Öncelikle çok teşekkür ederim :)
Hollandada biliyorsunuzdur, ilk okuldayken haftada 1 saat Türkçe dersimiz vardı.
Ama bizim hocamız nedense hep hasta olurdu, pek gelmezdi :)
Ben lisedeyken sürekli Türkçe kitap okuduğum için yazmam iyi sayılır, ama konuşurken kendimi ifade etmekte bazen çok zorlanıyorum. Bir türlü derdimi anlatamıyorum.
Benim için en zor olan, teyzemler yazın geliyorlar, sonra teker teker gidiyorlar... Onlar gittiginde kendimi çok kötü hissediyorum. Ama dediğiniz gibi zamanla kabulleniyorsun...
Selammmm :)
Benderkek arkadaşıma söylüyorum hep gidelim diye yurt dışına hiç oraları değil nasıl alınabildin mi sen tr ye
Nerde bizim hiç şansımız yokMerhaba :)
7,5 sene oldu Türkiyeye geleli. ilk başta her şey çok güzeldi. ama artik benimde ara ara krizlerim geliyor.
illede Hollandaya gidelim diyorum ama bende eşimi ikna edemiyorum.
inşallah sen ikna edebilirsin.
Bizde kismetse onumuzdeki sene donus yapmayi istiyoruz.oglum groep 8 bitirince donmek istiyoruz.Avrupa yakasinda yasiycaz buyuk ihtimal.Okul olarak hangisi uygun olur acaba bilrn varmi.ozekl okullar cok pahali istanbulda.ben 11 yildir amsterdamdayim anaokulu ogretmenligi okudum.ailem herkes istanbulda buyuzdende hala buraya alisamadim.okul hakkinda bir bilgisi olan varsa, payladirsa sevinirim.oglum 11 yasinda.herkese slmlarDaha önce benim gibi ,Hollanda'da yaşamış ve çeşitli nedenlerden dolayı kesin dönüş yapan arkadaşlar..sevinçlerimizi sıkıntılarımızı buradan paylaşıp dertleşmeye ne dersiniz..a.s.