evet tabi ki farklar var, ben işsizim ama elimden geldiğince evden para kazanmaya çalışıyorum, yemek yapıyorum, evi çekip çeviriyorum, evde oturan bunları yapmalı zaten bu konuda fazlasıyla katılıyorum, ki benim işsiz 4. senem ama ilk yılları çocuk baktığım için saymıyorum bile, şimdi kreşe gidiyor ve ben iş arıyorum bulamıyorum.
yine önemli bir detay, iş beğenmeme faslım eşimle ortak kararımızla oluyor yani ikimizin de kafasına yatmazsa reddediyorum.
ama adamın bir mesleği yoksa, düzenli iş bulamıyorsa, hele de şu günümüz koşullarında iş arıyorsa bu onun için yeterince ağırdır zaten. ama anladığım kadarıyla sizin başka sorunlarınız da var, o yüzden bu kadar rahatsızsınız. yoksa işsizlik özel sektörde hepimizin başına gelebilecek bir şey. sadece yaşayan anlıyor.
ki itiraf edeyim ben üniversite mezunu insanlara iş bulamıyorsan git markette çalış, git mağazada tezgahtarlık yap diyordum, ama o iş de öyle değilmiş, onlar da belli bir yaştan sonra almıyormuş mesela, o yüzden dışardan değil içerden bakmak çok farklı.