- 20 Aralık 2007
- 5.300
- 5.779
-
- Konu Sahibi pamukkksekerrr
Direkt ozel yer ismi verememSen nerdesin canım?
Şuan bende dogudayim ve saçım sari ve masa yapiorum sen neresindesin doğunun köyde falanmisin bu kdr baskıya maruz kalmssinmerhaba kızlar.. bir derdim var. 26 yaşında 172 boyunda 54 kiloyum. fiziki olarak iyi sayılırım. yaklaşık 1 buçuk yıllık güzel giden bi evliliğim var. doğuda görev yapıyorum. ( 1 yıl sonra atamamız olacak inşallah ).. fakat bulunduğum yerdeki insanların kültürü gereği saçı açık insanlara veya bakımlı insanlara karşı tepkiler had safada.. ben de buradaki insanların bakışları yüzünden bakımsızlığı iyice ele aldımkendimi paspal hissediyorum resmen. daha önce diz üstü etek ve bacaklarımı göstermeyen siyah opak çorap giyerek işe geldiğim için neredeyse adımı çıkaracakları o dereceye gelmişti, bi iki kişiden duymuştum hakkımda konuştuklarını.. o zamandan beri bi gerginlik var üstümde , resmen çoğu zaman sweet ve kotla geliyorum işe.. ama bu durumdan çok rahatsızım.
çoğu zaman saçımı bile yapmıyorum artık , topuz yapıp ya da at kuyruğu yapıp çıkıyorum, saçıma maşa yaptığım zaman bile bi arkadaş hayırdır ne bu saçların , bişey mi var demişlerdi. sana ne be arkadaşım , bişey var veya yok, saçımı yaparken de mi size hesap vericem yaa !! topuklu bot giyiyorum, sen uzunsun niye böyle giyniyorsun diyorlar. valla bıktım artık.
çok sinirleniyorum kızlar bu duruma. e her erkek gibi benim eşim de bakımlı kadınlardan hoşlanıyor, biliyorum ,haklı da .. sabah işe gelicez , ben bi kot sweet , saçlar at kuyruğu hadi bakalım işe...dolayısıyla eşim de her gün yanında bakımsız bi kadın görüyor.. bu kadar önyargılı ve hayatımı didik didik inceleyen insanların içinde bunu nasıl başarıcam
mesela saçım kumral , ben saçımı sarı yapmak ,istiyorum. kafamda kaç aydır dolanıyor. ama cesaret edemiyorum. ben de şıkır şıkır gömlek, pantolon, topuklu ayakkabı giymek istiyorum, saçımı dalgalı yapmak istiyorum.. cesaret edemiyorum, ölü gibiyim , nasıl davranmam gerek , nolur yardım edin.
Nasıl istiyorsan öyle giyin. Kimsenin buna karışma hakkı yok. Saçını maşa yaptığında neden yaptın diye soran olursa ya da neden topuklu ayakkabı giydiğini sorarlarsa, öyle seviyorum de ve geç. Bu kadar basit.merhaba kızlar.. bir derdim var. 26 yaşında 172 boyunda 54 kiloyum. fiziki olarak iyi sayılırım. yaklaşık 1 buçuk yıllık güzel giden bi evliliğim var. doğuda görev yapıyorum. ( 1 yıl sonra atamamız olacak inşallah ).. fakat bulunduğum yerdeki insanların kültürü gereği saçı açık insanlara veya bakımlı insanlara karşı tepkiler had safada.. ben de buradaki insanların bakışları yüzünden bakımsızlığı iyice ele aldımkendimi paspal hissediyorum resmen. daha önce diz üstü etek ve bacaklarımı göstermeyen siyah opak çorap giyerek işe geldiğim için neredeyse adımı çıkaracakları o dereceye gelmişti, bi iki kişiden duymuştum hakkımda konuştuklarını.. o zamandan beri bi gerginlik var üstümde , resmen çoğu zaman sweet ve kotla geliyorum işe.. ama bu durumdan çok rahatsızım.
çoğu zaman saçımı bile yapmıyorum artık , topuz yapıp ya da at kuyruğu yapıp çıkıyorum, saçıma maşa yaptığım zaman bile bi arkadaş hayırdır ne bu saçların , bişey mi var demişlerdi. sana ne be arkadaşım , bişey var veya yok, saçımı yaparken de mi size hesap vericem yaa !! topuklu bot giyiyorum, sen uzunsun niye böyle giyniyorsun diyorlar. valla bıktım artık.
çok sinirleniyorum kızlar bu duruma. e her erkek gibi benim eşim de bakımlı kadınlardan hoşlanıyor, biliyorum ,haklı da .. sabah işe gelicez , ben bi kot sweet , saçlar at kuyruğu hadi bakalım işe...dolayısıyla eşim de her gün yanında bakımsız bi kadın görüyor.. bu kadar önyargılı ve hayatımı didik didik inceleyen insanların içinde bunu nasıl başarıcam
mesela saçım kumral , ben saçımı sarı yapmak ,istiyorum. kafamda kaç aydır dolanıyor. ama cesaret edemiyorum. ben de şıkır şıkır gömlek, pantolon, topuklu ayakkabı giymek istiyorum, saçımı dalgalı yapmak istiyorum.. cesaret edemiyorum, ölü gibiyim , nasıl davranmam gerek , nolur yardım edin.
bikaç kere giydim etek , zaten işe gelip gderken eşim bırakıyor. sıkıntı işyerinde. işin garibi erkekler zaten bişey demiyorlar, hep bayanlardan çıkıyor bu laflar1 sene sonra gidiyormussun kim ne konusursa konussun hadi etek giyme belki cok rahatsiz eden olur diye ama sac ne alaka yani.Sadece etekle şik olunmuyor ki cok guzel pantolonla da kombin yapabilirsin ya da uzun elbilerle felan
sağol canım :)Yavaş yavaş değişim yap kendine
saclarını ac düzleştir
sonra uclarını kıvırcık yap
sonra hafif makyaj yap
sonraları daha fazla yap
gömlek pant giy
böyle böyle alışır onlarda
sana niye böyle yaptın diye soran olursa
nıye sordun hayırdır. falan de
sende biraz bakım yapmalısın bence de
yani seni bakımlı kabullenirler merak etme
köyde değilim il merkezindeyim ama burada bile kusurlu insanlar. kimse yanlış anlamasın ama bi örnek vericem. geçen yıl ramazan ayında avm nin önünde bi kadın su içti diye tartakladılar , polis geldi filan.. öyle bi yer burası. ben de orucumu tutuyorum ama kimsenin kimseyi oruç tutmuyor diye tartaklama hakkı da yok yani.. belki kadın hamileydi nereden biliyorlar, ya da herşeyi geçtim, belki regl, belki de canı tutmak istemiyor, kime ne ki bundan.. böyle bi zihniyet, herşeyi kendine hak gören bi halkı varŞuan bende dogudayim ve saçım sari ve masa yapiorum sen neresindesin doğunun köyde falanmisin bu kdr baskıya maruz kalmssin
demek ki Van daki insanlar öyle değil, ama buradakiler böyle.. olmayan hiçbi şeyi yazmadım. şimdi paspal geziyorum ya, gözleri yaptığım sporda. yok zayıfmışım, hala daha niye spor yapıyormuşum. yemin ederim son 10 günde bu lafı en az 5 kere duydum , sence normal miÇok saçma ya. VANDA yasıyorum Vanda.. İstediğimi giydm gezdim süslendim. Ya kırmızı ruj sürüp gezdim dar tayt giydim gezdim. Sen opak çorap bilmrm ne ondan bahsediyosun ya.
Ya çok merak ediyorum doğunun hangi ilindesin?demek ki Van daki insanlar öyle değil, ama buradakiler böyle.. olmayan hiçbi şeyi yazmadım. şimdi paspal geziyorum ya, gözleri yaptığım sporda. yok zayıfmışım, hala daha niye spor yapıyormuşum. yemin ederim son 10 günde bu lafı en az 5 kere duydum , sence normal mi
köyde değilim il merkezindeyim ama burada bile kusurlu insanlar. kimse yanlış anlamasın ama bi örnek vericem. geçen yıl ramazan ayında avm nin önünde bi kadın su içti diye tartakladılar , polis geldi filan.. öyle bi yer burası. ben de orucumu tutuyorum ama kimsenin kimseyi oruç tutmuyor diye tartaklama hakkı da yok yani.. belki kadın hamileydi nereden biliyorlar, ya da herşeyi geçtim, belki regl, belki de canı tutmak istemiyor, kime ne ki bundan.. böyle bi zihniyet, herşeyi kendine hak gören bi halkı var
Direkt ozel yer ismi verememBatida bir ilin kasabamsi ilcesindeyim.
Sasirmayin benim bahsettigim yer disardan cok goc almis bir yer yerlisinden cok disardan gelen var.Batıda diyince şaşırdım açıkçası
Sasirmayin benim bahsettigim yer disardan cok goc almis bir yer yerlisinden cok disardan gelen var.