- 21 Kasım 2016
- 1.374
- 1.409
-
- Konu Sahibi pamukkksekerrr
topuklu ayakkabıma laf ettiklerinde, ne yani uzun olabilirm ama ben topuklu ayakkabıyı seviyorum dedim. şimdi de başaldılar sen çok kilo verdin , çok zayıfladın, spor yapma , iyice eriyeceksin filan... yani her türlü bişey buluyorlar canım. ayrıca ben sporu zayıflamak için bile yapmıyorum, fit kalmak istiyorum hepsi bu. ama anlatamadım bile söz konusu insanlaraAyy eşin de bi şey demiyormuş sen neden onların eleştirilerine göre hareket ediyorsun?
Mesela "hayırdır ne bu saçlar" dediklerinde ne cevap verdin?
Ya da "uzunsun neden topuklu giyiyorsun" dediklerinde ne dedin?
"eşim böyle giyinmemden hoşlanıyor, eşim saçlarımı böyle seviyor, canım yapmak istedi, canım giymek istedi, size mi sormam lazımdı ne giyeceğimi" vs vs... Neden böyle cevaplar vermiyorsun?
burdan muhtemelen Edremite veya Çanakkale ye gidicez Allah nasip ederse canım. Orada daha rahat olurum diye düşünüyorumBazı yöreler ve bölgeler dediğin gibi daha katı haklısın. Belki İstanbul yada İzmir'deki rahatlığı yaşayamazsın ama belli ölçüde yapılabilir diye düşünüyorum
öyle canım.. eşim bazen beni teselli etmek için diyor.. onların eşleri veya ailesi buna karşılar, istediklerini yapamıyorlar, sen yapınca da göze batıyorsun, sana laf söyleyerek sindirmeye çalışıyorlar diyor, doğru diyor.. burdaki kaç kişiden okuduysam, milleti dinleyince hiç bişey iyi gitmiyorkendileri yapamadıkları veya erkekler kendi ailelerinde görmedikleri için bence içten içe hazmedemiyorlar sorun bu. doğulu olsun veya olmasın insan insan olduktan sonra başka insanlara ve hayat tarzlarına saygı göstermek zorunda bence
orada bu olmaz. basına iş acarsın.bekle.merhaba kızlar.. bir derdim var. 26 yaşında 172 boyunda 54 kiloyum. fiziki olarak iyi sayılırım. yaklaşık 1 buçuk yıllık güzel giden bi evliliğim var. doğuda görev yapıyorum. ( 1 yıl sonra atamamız olacak inşallah ).. fakat bulunduğum yerdeki insanların kültürü gereği saçı açık insanlara veya bakımlı insanlara karşı tepkiler had safada.. ben de buradaki insanların bakışları yüzünden bakımsızlığı iyice ele aldımkendimi paspal hissediyorum resmen. daha önce diz üstü etek ve bacaklarımı göstermeyen siyah opak çorap giyerek işe geldiğim için neredeyse adımı çıkaracakları o dereceye gelmişti, bi iki kişiden duymuştum hakkımda konuştuklarını.. o zamandan beri bi gerginlik var üstümde , resmen çoğu zaman sweet ve kotla geliyorum işe.. ama bu durumdan çok rahatsızım.
çoğu zaman saçımı bile yapmıyorum artık , topuz yapıp ya da at kuyruğu yapıp çıkıyorum, saçıma maşa yaptığım zaman bile bi arkadaş hayırdır ne bu saçların , bişey mi var demişlerdi. sana ne be arkadaşım , bişey var veya yok, saçımı yaparken de mi size hesap vericem yaa !! topuklu bot giyiyorum, sen uzunsun niye böyle giyniyorsun diyorlar. valla bıktım artık.
çok sinirleniyorum kızlar bu duruma. e her erkek gibi benim eşim de bakımlı kadınlardan hoşlanıyor, biliyorum ,haklı da .. sabah işe gelicez , ben bi kot sweet , saçlar at kuyruğu hadi bakalım işe...dolayısıyla eşim de her gün yanında bakımsız bi kadın görüyor.. bu kadar önyargılı ve hayatımı didik didik inceleyen insanların içinde bunu nasıl başarıcam
mesela saçım kumral , ben saçımı sarı yapmak ,istiyorum. kafamda kaç aydır dolanıyor. ama cesaret edemiyorum. ben de şıkır şıkır gömlek, pantolon, topuklu ayakkabı giymek istiyorum, saçımı dalgalı yapmak istiyorum.. cesaret edemiyorum, ölü gibiyim , nasıl davranmam gerek , nolur yardım edin.
orada bu olmaz. basına iş acarsın.bekle.merhaba kızlar.. bir derdim var. 26 yaşında 172 boyunda 54 kiloyum. fiziki olarak iyi sayılırım. yaklaşık 1 buçuk yıllık güzel giden bi evliliğim var. doğuda görev yapıyorum. ( 1 yıl sonra atamamız olacak inşallah ).. fakat bulunduğum yerdeki insanların kültürü gereği saçı açık insanlara veya bakımlı insanlara karşı tepkiler had safada.. ben de buradaki insanların bakışları yüzünden bakımsızlığı iyice ele aldımkendimi paspal hissediyorum resmen. daha önce diz üstü etek ve bacaklarımı göstermeyen siyah opak çorap giyerek işe geldiğim için neredeyse adımı çıkaracakları o dereceye gelmişti, bi iki kişiden duymuştum hakkımda konuştuklarını.. o zamandan beri bi gerginlik var üstümde , resmen çoğu zaman sweet ve kotla geliyorum işe.. ama bu durumdan çok rahatsızım.
çoğu zaman saçımı bile yapmıyorum artık , topuz yapıp ya da at kuyruğu yapıp çıkıyorum, saçıma maşa yaptığım zaman bile bi arkadaş hayırdır ne bu saçların , bişey mi var demişlerdi. sana ne be arkadaşım , bişey var veya yok, saçımı yaparken de mi size hesap vericem yaa !! topuklu bot giyiyorum, sen uzunsun niye böyle giyniyorsun diyorlar. valla bıktım artık.
çok sinirleniyorum kızlar bu duruma. e her erkek gibi benim eşim de bakımlı kadınlardan hoşlanıyor, biliyorum ,haklı da .. sabah işe gelicez , ben bi kot sweet , saçlar at kuyruğu hadi bakalım işe...dolayısıyla eşim de her gün yanında bakımsız bi kadın görüyor.. bu kadar önyargılı ve hayatımı didik didik inceleyen insanların içinde bunu nasıl başarıcam
mesela saçım kumral , ben saçımı sarı yapmak ,istiyorum. kafamda kaç aydır dolanıyor. ama cesaret edemiyorum. ben de şıkır şıkır gömlek, pantolon, topuklu ayakkabı giymek istiyorum, saçımı dalgalı yapmak istiyorum.. cesaret edemiyorum, ölü gibiyim , nasıl davranmam gerek , nolur yardım edin.
GIYIM konusunda mi merak ettim30 yil baskalari ne der diye yasadim sonuc mutsuz oldum.
inşallah canım yaa. ne güzel yapmışsın, kırmışsın cesaretini , susturmuşsun herkesi... ben de buradaki tüm arkadaşların dediği gibi kendimi değiştirmeye başlıycamBende dogu görevinde sizin yaşadiginiz zorluğu yaşadim sirf Izmirliyim diye bile bir süre laf söz söylendi hissettirildi ama ben hep bu sizin düşünceniz ben böyleyim bana eşim bile saygı gösterip karışmıyorken kimse karışamaz dedim ve bunu her ortamda tekrarladım asla kendimden ödün vermedim hatta izin günlerimde izmire ucakla kuaföre gelip saçımı boyatıp dönmüşlüğüm var. Evet bir süre zorluk çok yaşadım ama sonra baktım ki susuyorlar ve onlarda zamanla kendilerine ceki düzen vermeye başladı yani siz müdahale ettirmezseniz kimsede edemez. Umarım istediginiz yere tayininiz çıkar ve özgürce yaşarsınız bende şimdi İzmirdeyim ve inanin çok tatlı anı olarak hepsi kaldı.
Ne isi acicak ki Allah askinaorada bu olmaz. basına iş acarsın.bekle.
evet ben çok takıyorum zaten kafama , ben de başlıycam ufak ufak.. ama ilk önce saçımdan başlıycamoraya tayinle gittiğin gunden itibaren yapacaktın ,
ve seni öyle kabul edeceklerdi , bakımlı birilerini görünce özenıyorum diyorsun demek kimseleri takmayan bayanlar ve onlar suslenıyor ,
evet ben çok takıyorum zaten kafama , ben de başlıycam ufak ufak.. ama ilk önce saçımdan başlıycam
Ayni durumu yasiyorum. Bir gun etek giydim o da opak corapla yani okuz gibi baktilar ki kadinlar da dahil zehir ettiler gunumu. Ozenip makyaj yaparim ki o da abartili da degil hani hayirdir demeler uzar gider. Ustelik burasi bati ama kucuk yer. Nefret ediyorum boyle insanlardan takma diyecekler ama takilmayacak gibi degil baskalarinin ne dusundugu umrumda degil ama bakislariyla rahatsiz ediyorlar resmen.