Saç Uzatma Yöntemleri Curiouscat'in saçıyla imtihanı!

Bakım 12#
Maalesef koşuşturmaktan 1 gün aksattım pazar bakımımı Spordu, misafirdi derken anca fırsat buldum bugün anca 2 saat kadar tutabileceğim ama olsun hiç yoktan..
Otacı Argan yağımı diplere fıslayıp, diplere parmak uçlarımla narince masaj yaptım, saçlarımı toplayıp streçledim, örtüyle sardım. Bu ayın 25'ine kadar karanfil suyuna devam edicem sonrasında sirkeye dönmeyi planlıyorum. Malum mevsim değişti karanfil biraz ağırlaştırmaya başladı.. Mecitefendi sarımsaklı şampuanım 10 kullanımlık anca kaldı, restorexe dönebilir ya da aktarda bulabilirsem mecitefendinin yeni çıkan at kuyruğu şampuanını deneyebilirim( Bu arada sarımsaklı olanın içindede at kuyruğu mevcut). Arı sütlü saç kremim bitti, bugün yine elseve'in kırılma karşıtı olan sarı şişe-kırmızı kapaklı olanını deneyeceğim. (geçen aylarda indirimden 4 çeşidini almıştım, yeşil olan nem kolajen benim saçıma yeterli gelmedi, arı sütlü olandan oldukça memnun kaldım, elimde kalan son 2 kırılma karşıtı ve komple onarıcı 5..) Mucizevi yağımı yarıladım yedek olan lila kapaklıyı hala açamıyorum o yüzden.. Demir+folat, Bvit ve çinkoya devam..
Şimdilik bu kadar görüşmek üzere

Sonunda fırsat bulup merkeze gittim ne Watsons'ta ne de başka bir kozmetikçide Dax bulamadım.. Malum bayram üstü millet çekirge sürüsü gibi saldırmış resmen indirimli ürün bulabilenin vay halineydi resmen İnternetten alıcam bu gidişle de bildiğiniz güvenilir bir site var mı ?

Yakınında metro alisveris merkezi varsa orda da bulabilirsin, hani toptancı gibi bi yer metro ben orda görmüştüm

Hafta içi bakımı 3#
1 tatlı kaşığı ılıtılmış zeytin yağıyla,1 tatlı kaşığı susam yağına 1 yemek kaşığı kadar mayonez ekledim, iyice karıştırıp diplere uyguladım, hatta boylara da yetti ama uçlara yetmeyince 1 fındık tanesi kadar daha mayonez alıp uçlara sürdüm. Diplere masaj yaptım, düzgünce taradım, topuz yapıp streçledim.
Not: saçım günlük 25-40 tel dökülmeye devam ediyor...

Bugün bakım iptal.. Dismenorem var ve bugün ilk günüm bırak bakım yapmayı adım atacak halim yok, artık imkan bulursam arife günü uygularım bir sonrakini..

Hafta içi bakımııı 4#
Bu pazar bakımı es geçtiğim için bugün otacı argan bakım yağımı kullandım. Her zamanki gibi taraklara ayırıp diplere fısladım, masajımı yaptım, taradım uçlara 2 fıs sıkıp topuz yaptım ve streçledim. Akşam yemeğinden sonra yıkarım artık en azından bir 3-4 saat beklesin..
Sıradaki fotoğrafı bu pazar eklerim nasipse, bakalım bir fark var mı..

Canım bu uyguladıkların arasında uçlara nem takviyesi için en çok neyi tavsiye ediyosun? Vazalin, karanfil gibi. Saç uçlarım boyalı ve ne yaptıysam kuruluğunu alamıyorum. Zeytinyağı sürüp bekletiyorum mesela yıkadıktan 2-3 saat sonra yine kuru ve mat haldeler.

Banyoda mutlaka kuru saçlar için bir saç kremi hatta ilk birkaç sefer banyoya girmeden önce sürebilirsin, şampuanın daha çok kurutmasını engelliyor. Sonra karanfilli durulama suyu kesinlikle nemlendirme konusunda oldukça yardımcı, saçında kaldığı için sonraki yıkamada daha saçı ıslatınca saç akıp gidiyor resmen.. Son olarak kurutmadan önce sıvı saç serumu, Ben şuanda mucizevi yağın sarı kapaklısını kullanıyorum, kurutmadan önce 3 fıs, kuruttuktan sonra 1 fıs, ihtiyaç olursa ertesi gün yine 1 fıs uçlara ki son bir kaç haftadır banyo sonrası gün kullanmama gerek kalmıyor. Birde maske önerebilirim çoğu kişi ıyyy ben kullanmam diyor ama boyalı saça en etkili gelen mayonez maskesi.. Diplere kuruluk gibi şikayet yoksa ilk bir kaç sefer diplere sürmeden kullanabilirsin alışana kadar.. 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ılıtıp 1 yemek kaşığı kadar mayonezle bir güzel karıştırıyoruz, sonra uçlara uygulayıp ör ve ya toplayıp tutabildiğin kadar tut. Yıkama sonrası farkedersin değişikliği Hepsini dönem dönem kullanıp oldukça memnun kaldım umarım sende memnun kalırsın

Sabredemedimmm.. Hazır banyo yapınca hemen atayım fotoğrafı dedim..

taadaamm.. önden pek anlamıyorum uzadığını her gün görünce göz alışıyor malum.. Ama öndeki kata bakınca en kısası kaşımın üstünde kalıp sürekli alnıma düşüyordu, şuan kulak arkası oluyor.. 3 ayda iyi uzamış sanırım.. Herneyse Herkese mutlu huzurlu güzel bayramlar Pazar günü görüşmek üzere

Canim tek olan fotoda saçların tulerik duruyor.
Onu nasıl asicaz ya
Ben kışın el kremiyle yatıstırıyorum hem de soğuk havadan kaskatı kesilip kirilmasi azaliyor ama dustan cikinca da düz olsun istiyorum

Ay canım hiç üşenmeden uzun uzn yazmışsın çok teşekkür ederim son 2-3 aydır saç kremi kullanmıyorum ben. Hem uzun süreli kullanımdan dolayı etki etmediğini düşünmeye başladım hem de yetersiz geliyor benim saçıma onun yerine saç maskesi kullanıyorum. Watsonsun biralı saç cilasını ve nelly elmalı saç maskesini ikisibden de memnunum bu arada tavsiye ederim. Elseve mucizevi yağı ise 1 yıldır kullanıyorum. Onu da yetersiz geldiği için değiştirmeyi düşünüyorum malesef. Meyonez maskesini ve karanfili mutlaka deniycem bayramdan sonra. mutlu bayramlar

Sağol canım sana da inş memnun kalırsın

Canim tek olan fotoda saçların tulerik duruyor.
Onu nasıl asicaz ya
Ben kışın el kremiyle yatıstırıyorum hem de soğuk havadan kaskatı kesilip kirilmasi azaliyor ama dustan cikinca da düz olsun istiyorum
Maalesef fön makinası kullandığım için çoğunlukla oluyor yatışana kadar.. Bir de sabah fön çekerim belki diye mucizevi yağ sürmedim iyice tiftik keçisi gibi oldum Aslında arı sütlü saç kremini kullanırken bu kadar olmuyordu ama şimdiki krem pek yeterli gelmedi onunda etkisi var.. El kremi iyi fikir kuaförde de görmüştüm yaptıklarını, kılıçbalığının gliserinli tarifini denedin mi? birde onu denemek lazım aslında..

Yo canım.
Ben lavanta karanfil suyu apip maden suyu da ekledim.
Memnunum ondan

Bakım 13#
Otacı argan saç bakım yağımı diplere ve uçlara uygulayıp masajımı yaptım, herzamanki gibi toplayıp streçledim.. Son 2 yıkamada üşengeçlikten karanfil suyu yapmamıştım özellikle CatlakB de söyleyince dikkat ettim saçlarım özellikle uçlar iyice haşır huşur oldu fönden sonra, o yüzden şimdilik karanfile devam edeceğim. Gördüğüm kadarda elseve'in kırılma karşıtı kremi, arı sütlüsü kadar etkili gelip, yumuşaklık sağlamadı, ama taranmayacak kadar kötüde yapmadı...
Aslında bugün açık aktar bulabilseydim zencefili denemek istiyordum ama maalesef evdeki de bozuk çıkınca kaldım karanfile, alıp başladığımda ve 3-5 kullanımdan sonra değerlendirmemi yazarım..
Şimdilik bu kadar iyi pazarlar

Lavanta da dene canım..
Onunda etkisi güzel :)
Lavantayi kaynar içinde bi kaç tane karanfil ekle sonra bi şişeye doldur sisteminde yarisina gazı kaçmış maden suyu ekle :)

Lavanta da dene canım..
Onunda etkisi güzel :)
Lavantayi kaynar içinde bi kaç tane karanfil ekle sonra bi şişeye doldur sisteminde yarisina gazı kaçmış maden suyu ekle :)
Lavantayı kürünü yaparken kullanmıştım, doğal şampuanla gitmiyor o, biraz daha arındırıcı gibi kurutuyor iyice dipleri, sarımsaklı şampuanım 2 yıkamalık kaldı restorexe geçince tekrar kullanırım zencefil istediğim gibi olmazsa :) Sen onu tonik gibi mi kullanıyorsun yoksa durulama suyumu? Tonik gibi kullanamıyorum ben hemen ağırlaşıyor =/ bide kılıçbalığı sodayı dibe kullanma dedi büyük ihtimalle mineraller dipte kireçli suyun saça yaptığı etkiyi yapıyor diye olabilir o yüzden cesaret edemedim Sen memnun kaldınmı ?

Tonik olarak kullanıyorum.
Memnunum.
Diplere çok fazla yapmıyorum zaten :)
Zencefili de denemiştim

Otacı Argan Saç Bakım Yağı Gözlemlerim!!!!
Kendisini 2 ay boyunca 8 kez kullanmış olduğumdan yeni bakım yağına geçmeden önce değerlendirmemi yapmak istedim, etkisini unutmadan sizlerede yol göstermesi açısından..
İlk kullanımdan itibaren en sevdiğim yanı kokusu ve yoğun kıvamı! En sevmediğim şey saç bakım yağını daha sürerken her yana akıp bulaşması ve sürülmesini istediğim yer yerine başka her yere bulaşması, birde bekleme aşamasında streçin içinde terden iyice cıvıyıp alnıma gözüme yayılması.. Kesinlikle hiç bir kullanımımda böyle bir şeye yol açmadı ve uygulama açısından oldukça pratikti. Fısfıslı olmasına rağmen 1-2 kez fırçaylada uygulamışlığım var, fısfısta fırça kadar etkili olduğundan son uygulamalarım hep direk şişeden oldu. Gelelim ne farklar elde ettim.. daha doğrusu ettik.. Değerlendirme konusunda 2 farklı deneğimiz var.1. si ben ve benim kuru saçlarım, diplerdeki 20cm doğal uçları boyalı ve aşırı kuru.. 2.si annem ve onun ince telli, sönük ve yağlı saçları, dipten uca boyalı..
- İkimizde de ortak olarak gözlemlediğim bir sürü minik saç çıkması, özellikle alnımızdan belli olan 3-4 cmlik bebek saçlar çıkmış. Sadece kendimde gözlemleseydim kan ilaçlarıma yorabilirdim ama kan ilacımı sadece 4 haftadır kullanıyorum ve daha dökülmemi bile tam kesmedi..
- Saça normalden daha yoğun bir ışıltı kazandırması, özellikle annemin saçı boyalı olduğundan 3 yıkamada resmen ölüyordu ama şimdi öyle bir sorunu kalmadı.
- Saça verdiği yumuşaklık oldukça güzel, kullanıldığı zamanlarda tarak ve tokalar akıp gidiyor resmen..
- Uzaması: işte onu yorumlamasını size bırakıyorum kullandığım aralıktaki resimler belli, benim açımdan kansızlık çıkmasına rağmen oldukça destekledi ve saç kalitemden fazla bir şey kaybetmeden olağanca uzattı. Altta 8 haftalık farkı görebilirsiniz!
- İndirimsiz fiyatı 38tlden almıştım, destek ve mecitefendiye kıyasla daha pahalı anca daha uzun süreli kullanım imkanı sunup bence etkiside fiyatıyla doğru oranda.. Tekrar kullanır mıyım'a gelirsek.. Daha iyisini bulana dek evet
Yeni haftalarda yeni yağlarla görüşmek üzere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…