- 27 Eylül 2014
- 405
- 199
-
- Konu Sahibi CuriousCat
Otacı Argan Saç Bakım Yağı Gözlemlerim!!!!
Kendisini 2 ay boyunca 8 kez kullanmış olduğumdan yeni bakım yağına geçmeden önce değerlendirmemi yapmak istedim, etkisini unutmadan sizlerede yol göstermesi açısından..
İlk kullanımdan itibaren en sevdiğim yanı kokusu ve yoğun kıvamı! En sevmediğim şey saç bakım yağını daha sürerken her yana akıp bulaşması ve sürülmesini istediğim yer yerine başka her yere bulaşması, birde bekleme aşamasında streçin içinde terden iyice cıvıyıp alnıma gözüme yayılması.. Kesinlikle hiç bir kullanımımda böyle bir şeye yol açmadı ve uygulama açısından oldukça pratikti. Fısfıslı olmasına rağmen 1-2 kez fırçaylada uygulamışlığım var, fısfısta fırça kadar etkili olduğundan son uygulamalarım hep direk şişeden oldu. Gelelim ne farklar elde ettim.. daha doğrusu ettik.. Değerlendirme konusunda 2 farklı deneğimiz var.1. si ben ve benim kuru saçlarım, diplerdeki 20cm doğal uçları boyalı ve aşırı kuru.. 2.si annem ve onun ince telli, sönük ve yağlı saçları, dipten uca boyalı..
- İkimizde de ortak olarak gözlemlediğim bir sürü minik saç çıkması, özellikle alnımızdan belli olan 3-4 cmlik bebek saçlar çıkmış. Sadece kendimde gözlemleseydim kan ilaçlarıma yorabilirdim ama kan ilacımı sadece 4 haftadır kullanıyorum ve daha dökülmemi bile tam kesmedi..
- Saça normalden daha yoğun bir ışıltı kazandırması, özellikle annemin saçı boyalı olduğundan 3 yıkamada resmen ölüyordu ama şimdi öyle bir sorunu kalmadı.
- Saça verdiği yumuşaklık oldukça güzel, kullanıldığı zamanlarda tarak ve tokalar akıp gidiyor resmen..
- Uzaması: işte onu yorumlamasını size bırakıyorum kullandığım aralıktaki resimler belli, benim açımdan kansızlık çıkmasına rağmen oldukça destekledi ve saç kalitemden fazla bir şey kaybetmeden olağanca uzattı. Altta 8 haftalık farkı görebilirsiniz!
- İndirimsiz fiyatı 38tlden almıştım, destek ve mecitefendiye kıyasla daha pahalı anca daha uzun süreli kullanım imkanı sunup bence etkiside fiyatıyla doğru oranda.. Tekrar kullanır mıyım'a gelirsek.. Daha iyisini bulana dek evet
Yeni haftalarda yeni yağlarla görüşmek üzere...
Eki Görüntüle 1640794
Teşekkür ederimCanım saçların çok güzel toparlayıp uzamış hayran kaldım gerçekten böyle parlaması falan maşallahpeki yağı nerden temin edebiliriim
Hafta içi bakımı 5#
Öglen gibi kargom geldi, bende hemen Dax'ı denemek istedim. 1 tatlı kaşığı susam yağı, 1 çay kaşığı zeytin yağını ılıttım, içine 1,5 çay kaşığı kadar dax ekledim, eriyince fırçayla diplere sürdüm, masajımı yapıp kalanı boy ve uçlara sürdüm. İlk günden sorun yaşamamak için azla başladım,miktarını durulanmasına göre ayarlayacağımAyrıca 1 su bardağı suda 1 kök zencefili kaynattım 5 dk, sonra bıraktım soğumaya, banyodan önce süzüp kullanacağım.
Şimdilik bu kadar memnun kalıp kalmadığımı ve etkilerini 3-4 kullanım sonra belirtirim.
Görüşmek üzere
inş anlattıkları kadar varmış derimDax'ı bende merak ediyorum ya..
Çok iyi anlatıyorlar ama ben istikrar sağlamıyorum
inş anlattıkları kadar varmış derim
Duyduğum kadarıyla ampullerin ömrü açıldıktan sonra 1 aymış ama hiç cam kavanozda denemedim. İlk denemem plastik gliss fısfıs şişesiydi ve koku oluştuğu için yarısını atmıştım. Ben karışım kullanacaksam eğer yağları cam bir kavanozda karıştırıp, ampulleri kullanacağım zaman kaseme ekliyorum. Biz genelde annemle beraber kullandığımızdan önce ampulleri kırıyorum kaseme sonra göz kararı yağımı ekliyorum. Düzenli kullanımda zaten miktarı göz kararı ayarlayabiliyorsun. Eğer illa hepsini karıştırıcam diyorsan tüm yağların büyük kavanozda karıştır sonra daha ufak bir kavanoza 1 aylık yağ 1-2 yemek kaşığı ve ampullerini kır ve her ay aynı şekilde yeniden hazırlabişi sorcam şimdi ben karışımlar yapıyorum
yaglardan sonrada içine bemix evigen bepanten ampul kırıyorum
bunu her defasında tekrar tekrar hazırlıyorum
bi sişeye böle bi karısım hazırlasam içine ampüllerde kırsam acaba ampıllerin etkisi kayıp mı olur beklediği için
bu dolunay takvimi nedir saçla ilgisi ne.Hafta içi bakımı 6#
Susam yağı, zeytinyağı ve daxı karıştırdım yine. Dipten uca iyice uyguladım sonra başımı eğip masaj yaptım. Streçledim sonrada fön makinası ile tülbentimi ısıttım sarmaladım başımı 30 sn kadarda öyle fönü tuttum, bıraktım. Yarına kadar bekleticem nasipse
Saçımı kestiresim var bugünlerde, ilk olarak kimliğimi yenilemek için resim çektirirken uçların rengini görünce inme inmesi yüzünden.. resmen havuç turuncusu..Allahtan o kısımlar kesildi kimliğe sığması için ve gün ışığında o kadar cırtlak değil İkincisi 2 tel kırık gördüm uzuuuuun incelemelerim sonucu hemde o turuncularda. Hazır 3mm kadarken aldırsamda ilerlemeden kurtulsam diyorum. Bakalım bir sonraki Dolunay takvimine göre 16-18'i arası kesim günü var, inşallah kuaförümde boş olursa aldırırım 1-2 cm Olmadı sonraki kesim gününe kadar tek tek kırık avlayacağım elimde makas
Pratik olarak ayın konumunun hesaplanması ve belirli burçlarda olduğunda sağladığı yararlardan faydalanmak diyebiliriz. Mesela Ay Koç ve yay burcunda saçınızı kestiriseniz daha hızlı uzar, aslan burcunda gürleşir gibi gibi.. Daha detaylı bilgi için googleda kozmik bakım blogspot diye ararsanız, benim faydalandığım kaynağı bulabilirsinizbu dolunay takvimi nedir saçla ilgisi ne.