Saç Uzatma Yöntemleri Curiouscat'in saçıyla imtihanı 2!

Bu zeytinyağı ne güzel ya bende bi ara yaptım ama kırıldı sisem :) yoğun demi sarımsak kokusu

Geçen sene sampuana katmıştım nefesimi tutup yıkıyordum :) bakım yaglarinada 2_3 damla ekliyordum anca öyle zar zor dayanıyordum :)
Garip ama başımdayken rahatsızlık hissetmiyorum, bugüne kadar sürünce midemi kaldıran kafamda zorla tuttuğum tek yağ Mecitefendininki.. içine ekledikleri parfümün kokusu bana göre rezalet yazın bir şekilde terasta-balkonda oturup bekliyorumda kışın kapalı odada hiç imkanı yok.

Onu hic denemedim canım valla.bizim ailede hic sarımsak gitmezdi eve babam nefret ederdi kokusundan eve sokturtmazdi bizde haliyle yemeyi bırak kokusunu bile duymazdık 1 yıldır eşim sayesinde biraz biraz alıştım önceden kokusunu duydugumda başım çatlıyordu

Haftasonu Bakımı 3#
Tekrardan merhabalar Bu haftada bakıma geceden başladım sayılır, Saçlarımın boy ve uçlarına mucizevi yağ sürüp sarmaladım yattım , sabah oldukça yumuşaktılar. Diplere yapacağım bakımıda bu sabah uyguladım içinde vitamin ampulleri olduğu için öyle uyumayı göze alamadım heryere bemiks bulaşması gözümü korkuttu..
-1 çay kaşığı Zeytinyağı
-1 çay kaşığı susam yağı(sarımsaklı)'yı ısıttım
-1 çay kaşığı dax, ekleyip erittim, üstüne
-1'er ampul bemiks, bepanthen, evin ekleyip iyice karıştırdım.
Herzamanki gibi sıvık muzlu jöle görüntüsünde oldu. Diplere uygulayıp masajımı yaptım, bu sefer nedense arttı karışım (kaşığımı değiştirdim..) kalanı ziyan olmasın diye uçlara sürüp toparladım..
Lavanta kürü ve durulama suyuna devam ediyorum. Bugün durulanmayan sprey deneyeceğim mucizevi yağ yerine, sanki eskisi kadar etki etmiyor saçım alışmış artık.. Maalesef avon siparişlerim henüz gelmeyince mecburen evdeki elseve spreye kaldım.. Dökülmem devam ediyor günlük 50-60 tel civarı ama minik saçlarda hortladı alnımda özellikle.. Silikon buz kabımı sonunda buldum, yarında iliklerimi almaya gideceğim kasabım pazartesi anca çıkar dedi, oldukça fazla alıp kullanan varmış Aktarda eksik yağları tamamladıysa yarın akşam iliğimi hazırlar, haftaya pazarda kullanmaya başlarım.Şimdilik bu kadar herkese mutlu sağlıklı haftasonları

Sonunda iliğimi aldım ve hazırladım

SIĞIR İLİĞİ KÜRÜ

Görüldüğü üzere malzemelerimiz;
- 1 Büyük tam kemikten çıkan ilik( evde kendim çıkardım kabak oyacağı ve 5 numara şiş yardımıyla, oldukça yumuşak yapıda zor olmuyor)
- Saç yapımıza göre tercih ettiğimiz yağlar (Hint, Defne, Menekşe, Jojoba ve sarımsak bekletilmiş zeytinyağı tercih ettim ben)
-1 çay bardağının 1/3'ü kadar arıtılmış su (çeşme suyu kireçli olduğu için tercih etmedim..)
- Çay süzgeci, tatlı kaşığı, daha büyük bir cam kase ve maske-eldiven kullandım

NASIL HAZIRLANIR?
Öncelikle iliğimizi şekildeki gibi kasenin içine çıkardım üstüne suyumu ekledim ve kaynayan suyun içine oturttum ve koyulana kadar bekledim. Arada karıştırdım üstte kalanlarda suyun içine girebilsin diye.. Ben suyu kendim ayarladım o an için okuduğum tarifte yazan miktarı unuttum ve çoktan sıcak suya koyduğum için .. Fazla sulu olsun istemedim o yüzden çay bardağının 1/3 'ü bana yeterli geldi.. Sonra parça parça çay süzgecine alarak güzelce ezdim ve daha homojen hale getirdim. 1 Çay bardağından fazla bir miktar oldu göz kararı.. Çay bardağının içine 1 tatlı kaşığı menekşe yağı, 1 tatlı kaşığı jojoba yağı ve 2 şer tatlı kaşığı defne ve hint yağlarını koydum üstüne bardağın yarısına ulaşacak kadar zeytin yağını ekledim ve sonra iliğe ekledim. O sırada donmaya başladığı için büyük kaseyide sıcak suyun içine alıp güzelce karıştırdım ve tekrar sıvılaşınca kalıbıma döktüm...

Bu ilk hali, masada bıraktım bir süre tamamen donunca (beyazladı) 2 adet buzdolabı poşedine geçirdim (kokusu sinmesin diye) ve dondurucuya attım. Benimki nedense yeşilimsi beyaz oldu sanırım yağlar boyadı

İlk olarak düşündüğüm kadar iğrenç değildi ve kokusuda o kadar irrite edici değil özellikle demin buzluğa atmadan kokladığımda ağırlıklı menekşe yağının kokusu vardı iliğinki hissedilmiyordu bile yani yağlar baskılıyor özellikle sarımsak ve menekşe Aradan sonra bakıma başlayalı 3 hafta kadar olmuş, bu haftadan itibaren hiç ara vermeden daxı bırakıp haftaiçi zeytinyağı, hafta sonu ilik bakımına geçeceğim 8 hafta boyunca, sonrasına 2 haftalık aradan sonra karar vereceğim. Son olarak Tutkuuuu zeytin yağının rengi göründüğünün biraz daha yeşil alt tonlusu güneş ışığında referans olması açısından

Şimdilik bu kadar herkese mutlu günler

Canım o kadar guzel anltmissin ki hayran kaldim :))

ZEYTIN YAGI AKLIMda

Birde bişey sorucam bu karisimlari yag karisimlarini ayni uygulayacagin zaman degilde simdimi eklemek gerekiyo yoksa sen mi ole yaptin nasil uygulaniyo bu bi bakima kac tane gidiyor o kuplerden :)

Teşekkür ederim Okuduğum kadarıyla çoğunluk yağları hazırlarken eklemiş, sığır iliğinin yarısı kadar olacakmış yağ o yüzden zor olur zaten kullanırken gıdım gıdım eklemek hepsini. Bakım başı 1 küp yeter diye tahmin ediyorum hatta içine vitamin ampullerinide ekleyince fazla fazla yeter gibi geliyor ama kullanınca kesin bir şey söylerim. 1 küpü kaseme alıp yine benmari usulü ısıtıp vitaminlerimi ekleyeceğim sonra hızlıca diplere sürüp uçlarada zeytinyağı falan sürerim. 20 küp oldu toplam annemle beraber kullanıcaz 8 i benim 12 si onun ben başında 1 ay dax uyguladığım için 8 hafta yeter diye düşündüm, duruma göre 1-2 tane daha kullanabilirim.

Kullan bakalim canım o kadar ilikden baya çıkmış ama kaarli yani :)) benimde aklima yatmadi degill insallah sonuc alirsin haber ver mutlaka

Zeytin yağı bakımı 1:
Göz kararı zeytinyağını (sarımsaklı) mikrodalgada ısıtıp, diplere uyguladım, uçlara yetmeyince kavanozu açmak zor geldi mutfaktan normal zeytinyağından aldım 1 tatlı kaşığı kadar uçlara sürdüm. Masajımı yapıp toparladım. En fazla 2-3 saat tutabileceğim bugün sanırım, hiç yoktan iyidir
Durulama suyu olarak lavantaya devam ediyorum, şampuan ve kremim aynı, son 2 seferdir durulanmayan saç spreyine geçtim. İlk seferinde yine yapışma oldu ama neredeyse şişenin 1/10unu boca ettim.. 2. de daha az kullandım kabarmaya falanda iyi geldi bir süre onla devam ederim artık. şimdilik bu kadar

Sığır iliği kürü 1:
Önceden hazırladığımız küplerden birini cam kaseye alıyoruz, daha sonra o kasemizi içine kaynar su koyduğumuz bir tasın içine oturtup erimesini bekliyoruz. Ben tamamen sıvı bir kıvam elde etmek için kaynayan suyu 2 kez değiştirdim ama akıllı annecim tasın üstünü örterek daha kısa sürede erimesini sağladı. Herneyse ilik tamamen sıvı hale gelince içine 1'er ampul bepanthen, evin ve bemiks kırdım, fırça yardımıyla güzelce karıştırdım. İliğimiz sürerken donmasın diye uygularken su dolu kabın içinden çıkarmıyoruz... Sürdükten sonra kokuya dayanabildiğim kadar masaj yaptım, en çok koktuğu zamanlar erirken ve masaj yaparken diğer zamanlarda herhangi bir rahatsızlık yaşamadım. Daha sonra saçımı toplayıp oldukça kalın bir tabaka streçle kapattımki kokusu dışarı sızmasın, çok şükür işe yarıyor.
Banyodan sonra başlangıç resmimi ekleyeceğim böylece kür bitiminde kıyaslama yapabiliriz. Arındırma vs hakkındaki yorumlarımıda akşam eklerim. Birkaç saate görüşmek üzere

Canis kokan sigir iligimi lutfen o deme :) 2 3 ay kadar sonra bendr düşünüyorum çünkü bunu eger ampullerse mushade servisin de calistigim için onlara aliskinimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…