- 24 Ocak 2014
- 1.527
- 1.096
-
- Konu Sahibi CuriousCat
Maalesef hiç kullanmadım ama sen söyleyince ufaktan bir inceledim. Senin söylediğin yağlar bir kısmını oluşturuyor sadece, 2 kısım HC19 Extract diye kendi hazırladıkları bir içerikmiş,3 kısımda vitamin takviyesi E ve B vitamini çeşitleri.. Tamamen aynısı olmaz ama yinede güzel bir karışım olur, hatta içine vitamin ampullerindende eklersin kullanırken mis gibi olurHerbal hair care kullandın mı acaba ? Ya da bilgin varsa bişey sorcam bunun içindeki yağları alıp karıştırsak olmuyor mu bizim yaptığımız 55 tl fiyatı yazıyordu yanılmıyorsam 8 tane yağ var içinde
Jojoba yağı
Buğday yağı
Zeytinyağı
Susam yağı
Çörekotu yağı
Hint yağı
Badem yağı
Fındık yağı
Bunları karıştırsak mesela aynısını elde etmiş olmaz mıyız içine ayrı bişey katıyorlar mı acaba :)
Maalesef hiç kullanmadım ama sen söyleyince ufaktan bir inceledim. Senin söylediğin yağlar bir kısmını oluşturuyor sadece, 2 kısım HC19 Extract diye kendi hazırladıkları bir içerikmiş,3 kısımda vitamin takviyesi E ve B vitamini çeşitleri.. Tamamen aynısı olmaz ama yinede güzel bir karışım olur, hatta içine vitamin ampullerindende eklersin kullanırken mis gibi olurHangisi daha hesaplı geliyorsa onu tercih edebilirsin, ya da yağların özelliklerini inceleyip, kendi isteklerini karşılayan yağlardan farklı bir karışım elde edebilirsin...
Geçer bence ama olurda geçmezse biberiye ya da çam terabentin gibi esansiyel yağ eklersin onlar inceltiyorTeşekkür ederim :) evet öyle yapıcam tek tek yağlar olmuyor bna uygun olanları karıştırcam ama fıs fıslı şişelerden yağlar nasıl geçer o katı hali hiç denemedim inceltmem lazım o yoğun kıvamı ama ne karıştırcam bilemedim
Geçer bence ama olurda geçmezse biberiye ya da çam terabentin gibi esansiyel yağ eklersin onlar inceltiyor
Canım bencede kendin hazirla ben onu daha karlı buluyorum mesela ben hande polati kendim hazırladım 55 ml.olan ucretle ben 350 ml hazirladimHerbal hair care kullandın mı acaba ? Ya da bilgin varsa bişey sorcam bunun içindeki yağları alıp karıştırsak olmuyor mu bizim yaptığımız 55 tl fiyatı yazıyordu yanılmıyorsam 8 tane yağ var içinde
Jojoba yağı
Buğday yağı
Zeytinyağı
Susam yağı
Çörekotu yağı
Hint yağı
Badem yağı
Fındık yağı
Bunları karıştırsak mesela aynısını elde etmiş olmaz mıyız içine ayrı bişey katıyorlar mı acaba :)
Canım bu zeytinyağına sarımsak eklemeyi ben baya araştırmıştım bazıları 7 gün güneşte bekletin diyor bazıları karanlıkta bazıları 1 gün diyor bazıların7 gün sen de biraz farklı yazmışsın ne yapayım benHamarat hanımların hali başka canımartık dax için kimyager arkadaşlara seslenelim, içeriğini açıklayabilecek yok mu?!?! Uyanık şirket tam içeriği yazmıyor tabi
Bende sığır iliği kürüne hazırlıklara başladım. Karar verdiğim yağlardan biride zeytinyağıydı, sonrasında sarımsak yağı ayrıyeten almaktansa susam yağına yaptığım gibi evde kendim karıştırayım olsun dedim.. Biraz kek tarifini anımsatıyor lakin; 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytin yağımızı kavanoza alıyoruz (kavanoz o kadar aldı) içine 3 diş oldukça iri sarımsağı ince ince dilimledim (içinden alırken daha kolay oluyor). Kapağını sıkıca kapatıp üstüne buzdolabı poşeti geçirdim ağzınıda düğümledim(Buradaki amaç kokunun dışarı çıkmasını engellemek, kokusu dolaba sinerse annem hayatta tutmaz orada). Sonrada güneş almayan bir dolabımızın içinde muhafaza ediyoruz. 3-4 gün sonra sarımsakları içinden çıkartıyoruz, kokuşuk yağımız kullanmaya hazır oluyor. Turşu kokulu kullanımlar dileriz
Ben deneme yanılma yaptım. Aldığımız bütün bakım yağlarda güneş görmeyen kuru yerde saklayın diyor oradan yola çıkarak- daha öncede güneşte bıraktığım bir karışım acayip oldu rengi ve kokusu değişti attım-.. Gününe gelince sarımsağın rengi değişip yağa kokusu sinmeye başlayınca yeterli geliyor çıkarıyorum, bozulmasından korktuğumdan.. Zaten anlaşılıyor saydamlaşıyor gibi oluyor sarımsak, birde bozulursa güvenip saçıma süremem derimiz geçirgen ve kılcal damarlarda çok saç derisinde.. saç uzatcam diye zarar görmekten korkuyorum doğrusu.. o yüzden içine hangisi sinip, aklına nasıl yatıyorsa onu dene derimCanım bu zeytinyağına sarımsak eklemeyi ben baya araştırmıştım bazıları 7 gün güneşte bekletin diyor bazıları karanlıkta bazıları 1 gün diyor bazıların7 gün sen de biraz farklı yazmışsın ne yapayım ben
Ben hiç denemedim turplu kürü ama kaynatmadan rende vs ile çıkan su daha saf ve yararlı olur bence iyi fikirBn daha saf zeytinyağı alAmadığımdan zeytinyağı koyacak olursam yemeklik sızma zeytinyağından koyuyorum
Turplu su yapıcam ama bu defa kaynatmadan suyunu çıkartıp yapıcam sonuc nasıl olur bilmiyorum ama deniycem :)
Ve böylelikle o etrafı dakikalarca saran kokudan kurtulmayı ümit ediyorum :)Ben hiç denemedim turplu kürü ama kaynatmadan rende vs ile çıkan su daha saf ve yararlı olur bence iyi fikir
Anladım canım bende deneyeceğim bu zeytinyağlı kürü tecrübe edinmişsin baya :) Anneannemden alacağım hafta sonu inşallah zeytinyağı hakiki onda var :) Senin yaptığın gibi yapıcam canım teşekkür ederim :)Ben deneme yanılma yaptım. Aldığımız bütün bakım yağlarda güneş görmeyen kuru yerde saklayın diyor oradan yola çıkarak- daha öncede güneşte bıraktığım bir karışım acayip oldu rengi ve kokusu değişti attım-.. Gününe gelince sarımsağın rengi değişip yağa kokusu sinmeye başlayınca yeterli geliyor çıkarıyorum, bozulmasından korktuğumdan.. Zaten anlaşılıyor saydamlaşıyor gibi oluyor sarımsak, birde bozulursa güvenip saçıma süremem derimiz geçirgen ve kılcal damarlarda çok saç derisinde.. saç uzatcam diye zarar görmekten korkuyorum doğrusu.. o yüzden içine hangisi sinip, aklına nasıl yatıyorsa onu dene derim
Rica ederim şifa olsunAnladım canım bende deneyeceğim bu zeytinyağlı kürü tecrübe edinmişsin baya :) Anneannemden alacağım hafta sonu inşallah zeytinyağı hakiki onda var :) Senin yaptığın gibi yapıcam canım teşekkür ederim :)
Hızlıca bir sordum Google amcaya kaynatmadan deneyen var mı diye, tek bir farklı tarif gördüm, hani öksürük için turbun tepesini kesip bal ekleyip süzülmesini bekliyorlar ya duymuşsundur. O süzelen bala yağ ve ampul karıştırıp denemiş biride özelden link atıyorum bir bak istersenVe böylelikle o etrafı dakikalarca saran kokudan kurtulmayı ümit ediyorum :)
Kokusuk yaggHamarat hanımların hali başka canımartık dax için kimyager arkadaşlara seslenelim, içeriğini açıklayabilecek yok mu?!?! Uyanık şirket tam içeriği yazmıyor tabi
Bende sığır iliği kürüne hazırlıklara başladım. Karar verdiğim yağlardan biride zeytinyağıydı, sonrasında sarımsak yağı ayrıyeten almaktansa susam yağına yaptığım gibi evde kendim karıştırayım olsun dedim.. Biraz kek tarifini anımsatıyor lakin; 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytin yağımızı kavanoza alıyoruz (kavanoz o kadar aldı) içine 3 diş oldukça iri sarımsağı ince ince dilimledim (içinden alırken daha kolay oluyor). Kapağını sıkıca kapatıp üstüne buzdolabı poşeti geçirdim ağzınıda düğümledim(Buradaki amaç kokunun dışarı çıkmasını engellemek, kokusu dolaba sinerse annem hayatta tutmaz orada). Sonrada güneş almayan bir dolabımızın içinde muhafaza ediyoruz. 3-4 gün sonra sarımsakları içinden çıkartıyoruz, kokuşuk yağımız kullanmaya hazır oluyor. Turşu kokulu kullanımlar dileriz
aa nedenki?Kokusuk yaggbende zeytin yaginda sinamekyi bekletmisdim :)) kullanmadim sonradan ama