- 9 Ekim 2013
- 3.574
- 341
- 33
- Konu Sahibi CuriousCat
Bebek düşünüyodum canim.birakmisdim.bakimlariaa nedenki?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bebek düşünüyodum canim.birakmisdim.bakimlariaa nedenki?
sağlık olsun can daha kıymetli tabi Artık sıra gelirse denersin belki bu yaza kadar yineBebek düşünüyodum canim.birakmisdim.bakimlari
Sinameki aklimda yok.busefer turplu su deniycem bana yaramamisdi çünküsağlık olsun can daha kıymetli tabi Artık sıra gelirse denersin belki bu yaza kadar yine
Bu zeytinyağı ne güzel ya bende bi ara yaptım ama kırıldı sisem :) yoğun demi sarımsak kokusuHamarat hanımların hali başka canım artık dax için kimyager arkadaşlara seslenelim, içeriğini açıklayabilecek yok mu?!?! Uyanık şirket tam içeriği yazmıyor tabi
Bende sığır iliği kürüne hazırlıklara başladım. Karar verdiğim yağlardan biride zeytinyağıydı, sonrasında sarımsak yağı ayrıyeten almaktansa susam yağına yaptığım gibi evde kendim karıştırayım olsun dedim.. Biraz kek tarifini anımsatıyor lakin; 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytin yağımızı kavanoza alıyoruz (kavanoz o kadar aldı) içine 3 diş oldukça iri sarımsağı ince ince dilimledim (içinden alırken daha kolay oluyor). Kapağını sıkıca kapatıp üstüne buzdolabı poşeti geçirdim ağzınıda düğümledim(Buradaki amaç kokunun dışarı çıkmasını engellemek, kokusu dolaba sinerse annem hayatta tutmaz orada ). Sonrada güneş almayan bir dolabımızın içinde muhafaza ediyoruz. 3-4 gün sonra sarımsakları içinden çıkartıyoruz, kokuşuk yağımız kullanmaya hazır oluyor. Turşu kokulu kullanımlar dileriz
Aşırı ama yıkayınca kalmıyor çok şükürBu zeytinyağı ne güzel ya bende bi ara yaptım ama kırıldı sisem :) yoğun demi sarımsak kokusu
Geçen sene sampuana katmıştım nefesimi tutup yıkıyordum :) bakım yaglarinada 2_3 damla ekliyordum anca öyle zar zor dayanıyordum :)Aşırı ama yıkayınca kalmıyor çok şükür
Garip ama başımdayken rahatsızlık hissetmiyorum, bugüne kadar sürünce midemi kaldıran kafamda zorla tuttuğum tek yağ Mecitefendininki.. içine ekledikleri parfümün kokusu bana göre rezalet yazın bir şekilde terasta-balkonda oturup bekliyorumda kışın kapalı odada hiç imkanı yok.Geçen sene sampuana katmıştım nefesimi tutup yıkıyordum :) bakım yaglarinada 2_3 damla ekliyordum anca öyle zar zor dayanıyordum :)
Onu hic denemedim canım valla.bizim ailede hic sarımsak gitmezdi eve babam nefret ederdi kokusundan eve sokturtmazdi bizde haliyle yemeyi bırak kokusunu bile duymazdık 1 yıldır eşim sayesinde biraz biraz alıştım önceden kokusunu duydugumda başım çatlıyorduGarip ama başımdayken rahatsızlık hissetmiyorum, bugüne kadar sürünce midemi kaldıran kafamda zorla tuttuğum tek yağ Mecitefendininki.. içine ekledikleri parfümün kokusu bana göre rezalet yazın bir şekilde terasta-balkonda oturup bekliyorumda kışın kapalı odada hiç imkanı yok.
Canım o kadar guzel anltmissin ki hayran kaldim :))Sonunda iliğimi aldım ve hazırladım
SIĞIR İLİĞİ KÜRÜ
Eki Görüntüle 1683150
Görüldüğü üzere malzemelerimiz;
- 1 Büyük tam kemikten çıkan ilik( evde kendim çıkardım kabak oyacağı ve 5 numara şiş yardımıyla, oldukça yumuşak yapıda zor olmuyor)
- Saç yapımıza göre tercih ettiğimiz yağlar (Hint, Defne, Menekşe, Jojoba ve sarımsak bekletilmiş zeytinyağı tercih ettim ben)
-1 çay bardağının 1/3'ü kadar arıtılmış su (çeşme suyu kireçli olduğu için tercih etmedim..)
- Çay süzgeci, tatlı kaşığı, daha büyük bir cam kase ve maske-eldiven kullandım
NASIL HAZIRLANIR?
Öncelikle iliğimizi şekildeki gibi kasenin içine çıkardım üstüne suyumu ekledim ve kaynayan suyun içine oturttum ve koyulana kadar bekledim. Arada karıştırdım üstte kalanlarda suyun içine girebilsin diye.. Ben suyu kendim ayarladım o an için okuduğum tarifte yazan miktarı unuttum ve çoktan sıcak suya koyduğum için .. Fazla sulu olsun istemedim o yüzden çay bardağının 1/3 'ü bana yeterli geldi.. Sonra parça parça çay süzgecine alarak güzelce ezdim ve daha homojen hale getirdim. 1 Çay bardağından fazla bir miktar oldu göz kararı.. Çay bardağının içine 1 tatlı kaşığı menekşe yağı, 1 tatlı kaşığı jojoba yağı ve 2 şer tatlı kaşığı defne ve hint yağlarını koydum üstüne bardağın yarısına ulaşacak kadar zeytin yağını ekledim ve sonra iliğe ekledim. O sırada donmaya başladığı için büyük kaseyide sıcak suyun içine alıp güzelce karıştırdım ve tekrar sıvılaşınca kalıbıma döktüm...
Eki Görüntüle 1683167
Bu ilk hali, masada bıraktım bir süre tamamen donunca (beyazladı) 2 adet buzdolabı poşedine geçirdim (kokusu sinmesin diye) ve dondurucuya attım. Benimki nedense yeşilimsi beyaz oldu sanırım yağlar boyadı
İlk olarak düşündüğüm kadar iğrenç değildi ve kokusuda o kadar irrite edici değil özellikle demin buzluğa atmadan kokladığımda ağırlıklı menekşe yağının kokusu vardı iliğinki hissedilmiyordu bile yani yağlar baskılıyor özellikle sarımsak ve menekşe Aradan sonra bakıma başlayalı 3 hafta kadar olmuş, bu haftadan itibaren hiç ara vermeden daxı bırakıp haftaiçi zeytinyağı, hafta sonu ilik bakımına geçeceğim 8 hafta boyunca, sonrasına 2 haftalık aradan sonra karar vereceğim. Son olarak Tutkuuuu zeytin yağının rengi göründüğünün biraz daha yeşil alt tonlusu güneş ışığında referans olması açısından
Şimdilik bu kadar herkese mutlu günler
Teşekkür ederim Okuduğum kadarıyla çoğunluk yağları hazırlarken eklemiş, sığır iliğinin yarısı kadar olacakmış yağ o yüzden zor olur zaten kullanırken gıdım gıdım eklemek hepsini. Bakım başı 1 küp yeter diye tahmin ediyorum hatta içine vitamin ampullerinide ekleyince fazla fazla yeter gibi geliyor ama kullanınca kesin bir şey söylerim. 1 küpü kaseme alıp yine benmari usulü ısıtıp vitaminlerimi ekleyeceğim sonra hızlıca diplere sürüp uçlarada zeytinyağı falan sürerim. 20 küp oldu toplam annemle beraber kullanıcaz 8 i benim 12 si onun ben başında 1 ay dax uyguladığım için 8 hafta yeter diye düşündüm, duruma göre 1-2 tane daha kullanabilirim.Canım o kadar guzel anltmissin ki hayran kaldim :))
ZEYTIN YAGI AKLIMda
Birde bişey sorucam bu karisimlari yag karisimlarini ayni uygulayacagin zaman degilde simdimi eklemek gerekiyo yoksa sen mi ole yaptin nasil uygulaniyo bu bi bakima kac tane gidiyor o kuplerden :)
Kullan bakalim canım o kadar ilikden baya çıkmış ama kaarli yani :)) benimde aklima yatmadi degill insallah sonuc alirsin haber ver mutlakaTeşekkür ederim Okuduğum kadarıyla çoğunluk yağları hazırlarken eklemiş, sığır iliğinin yarısı kadar olacakmış yağ o yüzden zor olur zaten kullanırken gıdım gıdım eklemek hepsini. Bakım başı 1 küp yeter diye tahmin ediyorum hatta içine vitamin ampullerinide ekleyince fazla fazla yeter gibi geliyor ama kullanınca kesin bir şey söylerim. 1 küpü kaseme alıp yine benmari usulü ısıtıp vitaminlerimi ekleyeceğim sonra hızlıca diplere sürüp uçlarada zeytinyağı falan sürerim. 20 küp oldu toplam annemle beraber kullanıcaz 8 i benim 12 si onun ben başında 1 ay dax uyguladığım için 8 hafta yeter diye düşündüm, duruma göre 1-2 tane daha kullanabilirim.
İnş olumlu etki ederde ısrarla tavsiye ederimKullan bakalim canım o kadar ilikden baya çıkmış ama kaarli yani :)) benimde aklima yatmadi degill insallah sonuc alirsin haber ver mutlaka
İnş olumlu etki ederde ısrarla tavsiye ederim
Yok daha başlamadım bugün anca hazırladım, bu pazar başlarım hayırlısıylaKullandın mı yoksa kullanıcan mı ?
Yok daha başlamadım bugün anca hazırladım, bu pazar başlarım hayırlısıyla
Canis kokan sigir iligimi lutfen o deme :) 2 3 ay kadar sonra bendr düşünüyorum çünkü bunu eger ampullerse mushade servisin de calistigim için onlara aliskinimmSığır iliği kürü 1:
Önceden hazırladığımız küplerden birini cam kaseye alıyoruz, daha sonra o kasemizi içine kaynar su koyduğumuz bir tasın içine oturtup erimesini bekliyoruz. Ben tamamen sıvı bir kıvam elde etmek için kaynayan suyu 2 kez değiştirdim ama akıllı annecim tasın üstünü örterek daha kısa sürede erimesini sağladı. Herneyse ilik tamamen sıvı hale gelince içine 1'er ampul bepanthen, evin ve bemiks kırdım, fırça yardımıyla güzelce karıştırdım. İliğimiz sürerken donmasın diye uygularken su dolu kabın içinden çıkarmıyoruz... Sürdükten sonra kokuya dayanabildiğim kadar masaj yaptım, en çok koktuğu zamanlar erirken ve masaj yaparken diğer zamanlarda herhangi bir rahatsızlık yaşamadım. Daha sonra saçımı toplayıp oldukça kalın bir tabaka streçle kapattımki kokusu dışarı sızmasın, çok şükür işe yarıyor.
Banyodan sonra başlangıç resmimi ekleyeceğim böylece kür bitiminde kıyaslama yapabiliriz. Arındırma vs hakkındaki yorumlarımıda akşam eklerim. Birkaç saate görüşmek üzere