merhaba,28 yaşında 168 boyunda 69 kiloyum. hedefim 55 ama tabiki bu son hedefim aslında her hafta kilo verebilmek yavaş yavaş zayıflamak istiyorum. acelem yok çünkü acele ettiğimde olmadığını çok kez gördüm. kendimi ilk iyi hissettiğim kilo da 63. ilk hedefim 63 diyebilirim yani. kilo özgeçmişim ise
lisede 50li kilolar ünide 60lı kilolar bi dönem 75i gördüm tabiki psikoloji pert
ara ara kilo verdiğim de oldu ama kısa sürede 75e geri dönüyodum. kilo verdiğim dönemler de 63 67 civarlarına indim ama yaptığım hata şok diyetle yani 500 800 kaloriyle sporsuz vermekti. şimdi bu sefer kalıcı ve sağlıklı zayıflamak istiyorum. planım 1200 1300 kalori almak. sağlıksız gıdaları zaten bayadır yemiyorum diyebilirim. haftada 5 gün spor yapmak. Kas egzersizleri ardından HIIT cardio 10 15 dk toplam 30 40 dk spor yapmayı düşünüyorum. ve her gün eliptik bisiklet sürmeyi düşünüyorum 30 dk. bence planım iyi gibi
en son 21 yaşında 56 kiloydum ve buna benzer bi plan uyguluyordum. kilo neden aldım peki? fastfood ve dışarıdan yemek yeme alışkanlığı ve spor yapmamak ve günlük adım sayının da 5000i geçmemesi
fastfoodtan kurtulmam kolay olmadı bi ara hatta hiç bırakamıcağımı sanıyodum. ama inat ede ede şimdi eskisi gibi sevmediğimi farkediyorum. sağlıklı yemekleri yedikçe onları seviyosunuz bu kesin. bi de sıkıntıdan patlamamak gerekiyo o zaman mutluluk yemekler oluyo çünkü.