- 8 Ağustos 2008
- 35.191
- 41.754
- 1.123
2. fikir süper olmuş canım.. Kesinlikle takım performansını yükselticektir..ÖNEMLİ
%0,30 nedir?
60 kilo olan biri bir haftada 200 gr. verirse zayıflama oranı %0,33
70 kilo olan biri bir haftada 200 gr. verirse zayıflama oranı %0,29
80 kilo olan biri bir haftada 200 gr. verirse zayıflama oranı %0,25
Haftada 200 gr. vermek normalin de altında ve dolayısı ile ulaşılabilir, böyle bir platformda zaman harcadığımız ve harcattığımız için de ulaşılması gereken bir kilo kaybı. Ha'di bu hafta veremedin, haftaya ver hiç değilse.
Bu oranı kullanarak, son iki ayın etap genel sıralama listelerine baktım. Durumlar cidden kötü.
Ortalama olarak her hafta 3 takım bu oranın altında kalıyor. Ancak son etabımız olan 310.etap tarihin rekor zirvesine ulaştı.
310. etapta toplam ortalaması %0,30 un altında olan takım sayısı: 6
Henüz oylamaya sunacak kadar net bir öneri oluşturamadım. Sizlerden ricam bu konuyu takım içinde görüşerek, oluşturduğunuz önerilerinizi burada paylaşmanız.
Benim aklıma gelenler radikal öneriler. Çünkü zayıflamanın disiplin gerektirdiğini ve bu nedenle de ekstrem durumlar dışında tolerans hak etmediğini düşünüyorum. Şöyle ki;
1) 3 aylık süre zarfında ilk üçe giremeyen takım kapatılsın. Üyeler başka takımlara dağılabilir.
ve
2) 3 aylık süre zarfında 6 kere (toplam süre olan 12 haftanın yarısı) takım toplam oranı %0,30 un altında olan takım kapatılsın. Üyeler başka takımlara dağılabilir.
Burayı zaman öldürdüğümüz ve boş yere çabaladığımız değil, kilo verdiğimiz bir yer haline getirmemiz gerektiğini düşünüyorum.
İlginize ve bilginize.
Takımlar ortalamalarını yüksek tutmak adına, kilo vermeye odaklı üyelerle dolu olacağına göre bu öneri çok geçerli olmayabilir.. Tabi burda takım kaptanlarına önemli bir görev düşüyor..Şu ana kadar görüşler hep bu yönde tatlım..
Siz yine de benim mesajımı takım topiklerinize kopyalayın.. 100 civarında insan var.. Birinden birinin aklına çok daha güzel bir fikir geleceğine eminim..
Bu hafta sonuna kadar hiç değilse öneriyi oluşturabilirsek, önümüzdeki hafta da oylama yaparız. Sonra da uygulamaya geçebiliriz, diye düşünüyorum..
Kendi kendime düşünürken bir de şu fikir geldi aklıma..
Misal üye 75 kiloyla giriş yaptı. Hedefi 60 kilo olmak.
15 kilo verecek yani.
Ayda 1 kilo vermeli, diye düşünüyorum. Bu da ne eder? Hedefine ulaşmak için 15 ay gerekiyor demektir.
15 ay içinde hedefine ulaşamıyorsa karne hakkını kaybetsin.. :44:
Kendi adıma duyduğum bir rahatsızlık var.
Her nedense kendimi yükümlü hissetmek duygusuyla gelen her öneriyi tek başıma değerlendirmeye çalışıyorum. Dolayısı ile konular benim doğru/yanlış bulduklarımla kısıtlanıyor. Bu amaçladığım şey değil. Herkesin fikri değerli.
Sonuç olarak; standart bir form hazırlıyorum. Şu ana kadar öneride bulunanlar da bu forma önerilerini 1 veya 2 madde olarak, kısa ve net bir şekilde özetleyerek eklesinler. Listedeki önerilerde değişiklik yaparak da ekleyebilirsiniz.
Cumaya kadar formu oluşturalım. Sonra her takım toplu öneriler için evet/hayır oylamasını yaparlar. Haftaya Cuma da üzerinde çoğunluk sağlanmış bir öneri varsa uygulamaya başlanır. Ben kendi önerilerimle başlıyorum. Lütfen aşağıdaki bölümü kullanarak eklemelerinizi yapınız.
-------------------
ÖNERİ PAKETİ
Öneri 1:
Yarışmacının vermek istediği kilo aya çevrilir. (örn: 15 kilo vermek isteyenin yarışma süresi 15 aydır.) Bu sürede, bu kiloyu veremeyen yarışmacı diskalifiye edilir.
Öneri 2:
Takım ortalaması 3 ayda 6 kere %0,30 un altında olan takımlar kapatılır.
1. Öneri:
Takım ortalaması 3 ayda 6 kere %0,30 un altında olan takımlar kapatılır.(Önerinle hemfikirim.)
2. Öneri :
Takım kaptanları, 1 ay boyunca hiç kilo veremeyen üyeyi diskalifiye etsin. Ramazan ayı hariç olsun, çünkü hepimizin metabolizması aynı değil.. Yalnız Ramazan ayı kilo vermeyebilir ama almasında en azından iftarı ve sonrasını abartarak bünye daha fazla zorlanmaz..
3. Öneri:
Etap 1. olan takımın kaptanı, sonuncu olan takımı, diğer etaba kadar takibe alsın..Takıma hem enerji hem motivasyon sağlayıp, çabuk toparlanmalarına yardımcı olur..