- 13 Nisan 2007
- 15.555
- 36.073
- 1.123
Meyvemi yerken mesajlarınızı okumak güzel oldu..
Evet, haklısın.. Uygulamada her takım yönetiminin üyeleri tek tek takip etmesi gerekiyor.. Bu uygulama, ben veya başkası olsun tek kişinin altından kalkabileceği bir şey değil.. Ama bunu başta kurduk mu gerisi kolay.
x üye geldi. Hedefini söylediği anca giriş kilosu belli vereceği kilo ve vermesi gereken süre belli. Hatta şu işi pratikleştirebilir. İlk başta takım listesi hazırlanır. Her üyenin yanına parantez içinde bu bilgi eklenir. Nicki öyle olur yani bundan sonra..
Örnek:
Ayşe yeni üye ve 27 mayısta giriş yaptı. 70 kilo. Hedefi 8 kilo vermek ve 62 ye inmek. 8 ay sonra bu hedefe ulaşmak zorunda. Yani
27 Ocak 2014 de hedefine ulaşması lazım.
Ayşenin yanına bu not eklenir. Şöyle:
Ayşe (27.01.2014=62)
gibi..
Diskalifiye edilmesi çok daha doğru olur. Katılıyorum.
Çünkü böyle bir al, bir ver.. Sonuca bakıyorsun fena..
Bir oran daha vereyim size:
Bugüne kadar Cuma yarışmasına katılan kişi sayısı: 1303
Mezun olup karne alan sayısı: 166 Oran : %12
Evet, S_A nın önerisi yani karne almama yerine diskalifiye çok daha doğru olur.
"Ayda 1 kilo" şartını şöyle düşünebilirsin belki..
"Aylık" olarak bakarsan açı daralmış oluyor.. Oysa biz hedefini aya çeviriyoruz.
Hedefi 15 kiloysa bunu 15 ayda vermeli diyoruz.
Bir ay 700 gr verir.. bir sonraki ay 1,3 kilo verir ve açığını telafi eder.
Bu olası salmaların, her hafta sonu düzenli olarak yapılan kaçamakların da önüne geçecektir..
Diyet, kaçamak kadar düzenli yapılsaydı mezun oranımız çok daha güzel olurdu..
Ramazan 1 ay sürdüğü için hesaplamaları yaparken bu ayı devre dışı bırakırız.
Yukarıdaki örnekteki Ayşenin yanına 27.01.2014 değil de +1 ay yapıp 27.02.2014 yazdık mı işlem tamamdır.
Veremeyenler, alanlar, hele hele izne gidip kilo alarak dönenler yüzünden takım ortalamaları düşmüyor mu zaten?
Ey güzel Allahım! Kaç kişinin çenesini bana verdin, diye merak ediyorum.. Hem okumuyorlar diye söyleniyorum hem de destan yazıyorum.. Oy karşıki dağlar!
Haklısın, baktıkça içimin sıkıştığı kişilerden biri de sensin.. Sana bir karne hazırlasam, senin kadar mutlu olacağımı biliyorum..Ah bu mesajından sonra kendimi çok kötü hissettim...
En buraya kasım 2010 da 78 kilo ile katıldım. Cuma günü kilom 75 ti... Yani 2,5 yılda 3 kilo vermişşm. Fakat geçen sene 84-85 kiloya çıktım ve sonra 75 e indim. Şimdi öyle üzülüyorumki kayıtlarda başlangıç kilom 78 diye..
Bu fikrinde çok güzel. Böylece dahada disiplin olur üzerimizde.
Hatta bak ne dicem.. Belki uygulaması zor ama şöyle birşeyde yapabiliriz:
Dediğin gibi her ay 1 kilo olsa 15 kilo vermek isteyen biri 15 ayda vermeli.
Şuan yarışanlar içinde bu uygulamayı uygulasak örneğin herkes kabul etti ve bu madde uygulanırsa şuan yarışanlar ise hedeflerine kaç kilo kaldıysa okadar ay burda olabilsinler...
Ya örnek olarak ben hedefime 5 kilo var 5 ay sonra veremezsem diskalifiye olayım.
Mesajını takıma yazmadım ama paylaşım alanını okumaları gerektiğini hatırlattım.
Evet, haklısın.. Uygulamada her takım yönetiminin üyeleri tek tek takip etmesi gerekiyor.. Bu uygulama, ben veya başkası olsun tek kişinin altından kalkabileceği bir şey değil.. Ama bunu başta kurduk mu gerisi kolay.
x üye geldi. Hedefini söylediği anca giriş kilosu belli vereceği kilo ve vermesi gereken süre belli. Hatta şu işi pratikleştirebilir. İlk başta takım listesi hazırlanır. Her üyenin yanına parantez içinde bu bilgi eklenir. Nicki öyle olur yani bundan sonra..
Örnek:
Ayşe yeni üye ve 27 mayısta giriş yaptı. 70 kilo. Hedefi 8 kilo vermek ve 62 ye inmek. 8 ay sonra bu hedefe ulaşmak zorunda. Yani
27 Ocak 2014 de hedefine ulaşması lazım.
Ayşenin yanına bu not eklenir. Şöyle:
Ayşe (27.01.2014=62)
gibi..
Diskalifiye edilmesi çok daha doğru olur. Katılıyorum.
Çünkü böyle bir al, bir ver.. Sonuca bakıyorsun fena..
Bir oran daha vereyim size:
Bugüne kadar Cuma yarışmasına katılan kişi sayısı: 1303
Mezun olup karne alan sayısı: 166 Oran : %12
ben karne almama olayının bir yaptırımı olacağını düşünmüyorum... bu benim görüşüm...
her ay bir kilo verme olayı.. gönül elbette ister bunu ama kilo verememe durumunda motivasyonu olumsuz etkiler diye düşünüyorum ... her ay bir kilo değilde 900 gr vermiş de olabilir yada 700 gr ama sonuçta yavaştan da olsa bir eğrisi var diyelim bu kişi bu olaydan olumsuz etkilenebilir bence...
Evet, S_A nın önerisi yani karne almama yerine diskalifiye çok daha doğru olur.
"Ayda 1 kilo" şartını şöyle düşünebilirsin belki..
"Aylık" olarak bakarsan açı daralmış oluyor.. Oysa biz hedefini aya çeviriyoruz.
Hedefi 15 kiloysa bunu 15 ayda vermeli diyoruz.
Bir ay 700 gr verir.. bir sonraki ay 1,3 kilo verir ve açığını telafi eder.
Bu olası salmaların, her hafta sonu düzenli olarak yapılan kaçamakların da önüne geçecektir..
Diyet, kaçamak kadar düzenli yapılsaydı mezun oranımız çok daha güzel olurdu..
Bunun çözümü kolay.Birde önümüz yaz tamam ama temmuzda ramazan başlıyor. Benim zaten tuvalet problemim var ramazanda kilo verenler gibi kilo alanlarda cok oluyor. Kendi adıma ramazani 1 kilo alarak yada kilo almadan kapatirsam başarı sayicam. Öyle olursa Ramazanda diskalifiye olurum bu da demek olur ki Ramazanda +5 kilo
Ramazan 1 ay sürdüğü için hesaplamaları yaparken bu ayı devre dışı bırakırız.
Yukarıdaki örnekteki Ayşenin yanına 27.01.2014 değil de +1 ay yapıp 27.02.2014 yazdık mı işlem tamamdır.
Verilir, verilmesi de gerekir zaten.. Veremeyen da yarışma ortamında yarışmacı olarak değil de kurduğu diyaloglar adına bulunmaya devam eder.. Ama bir insanın "yarışmacı" kimliği varsa burası da onun için çalışan, uğraşan, mesajlarını okuyan, listelerini hazırlayan birileriyle doluysa.. bu insanın önce kendine sonra da bu kişilere karşı sorumluluk hissetmesi gerektiğini düşünüyorum.Ayda bir kilo vermek çokmu diye bende düşündüm. Ama değil. Bazı aylarda 5 cuma bulunuyor.... Ortalama olarak haftada 200 gram verilemezmi?
Ama her hafta kilo vermiyoruz buda doğru. Ama 1 ayda 1 kilo mutlaka verilecektir diye düşünüyorum..
Bu benden geln sadece bir fikir
Veremeyenler, alanlar, hele hele izne gidip kilo alarak dönenler yüzünden takım ortalamaları düşmüyor mu zaten?
Ey güzel Allahım! Kaç kişinin çenesini bana verdin, diye merak ediyorum.. Hem okumuyorlar diye söyleniyorum hem de destan yazıyorum.. Oy karşıki dağlar!