Cuma Zayıflama Yarışması Üyelerinin Paylaşım Alanı

Sevgili kaptan arkadaşlarım,

Karar defterimizin 6. maddesi şöyle der:

6. HATALI BİLGİ VERME DURUMU ve YAPTIRIM
1. Üyeler herhangi bir nedenle kilo aldıklarında/tartılamadıklarında bunu bildirmek yerine saklama yoluna gidiyorsa ve kilo bildirimlerini fotoğraf ile yapmıyorlarsa durumun tespiti halinde geri alınmamak şartı ile diskalifiye edileceklerdir.
2. Üyelerin kilo almaları, tartılamamaları durumunda takım yönetimi ile anlaşmalı olarak etap listesine "kilosu sabit" şeklinde yazılması durumunda hem üye geri alınmamak şartı ile diskalifiye edilecek hem de ilgili takımın kaptanının kaptanlığı düşürülecektir. Yeni bir kaptan bulunamaması durumunda takım üyeleri karşılıklı anlaşma ilkesi ile diğer takımlarda yarışmaya devam edebileceklerdir.

Bu hafta denetçi kaptanlarım E Emnis ve Zipzip- Zipzip- 10. takımda bir kural ihlali olduğu bilgisini verdiler:
Mesaj şu:

Bu mesaj sonrasında 10. takımın sonuç listesinde ilgili üye bildirimi şu şekilde:

@Mydestinyy (92,9///%)Bildirimde bulunmadı, izinli.​

Üye Perşembe günü kilosunu bildiriyor. Aldığı 1.5 kilo sonuç listesinde gösterilmeyip, takım ortalaması düşmesin diye izne ayırılıyor.

Sonuç olarak; denetçi kaptanlarımın büyük zaman ayırarak herkes için adil olması amaçlı incelemelerde bulunmaları sonrasında tespit edilen bu durumu ben de uygun bulmuyorum. Bu kararın alınmasına sebebiyet veren geçmişteki olayları hepiniz hatırlıyorsunuzdur.

Gerek açıklama, gerekse yapılacak işlemin kararı için öncelikle 10. Takım kaptanı moni moni den herkes adına cevap rica ediyorum.
Cevap sonrası yorumlarınızı, ne yapılmasını gerektiği konusundaki düşüncenizi bekliyor olacağım.

Bilginize, iyi Pazarlar.
Iyi günler

Benim düsüncem biraz farkli diger kaptanlarima göre.

Mesaji atan uyeden asagi yukari 1 saat icinde Moni kaptan durumu begenmis ve cevap da vermis.

Ama hic esas listedesin ve bildirim yapmak zorundasin dememis takim arkadasina. Bir kaptan olarak kendisi, cuma yarismasi kurallarina uyumak ve takimdakilerin de uymasi icin tarti bildirimi cagrisinda bulunmaliydi diye dusunuyorum.
Ortada yazim hatasi gibi bir durum olsa, insanlık hali olan birsey derim.

Iyi günler

Mesaji atan uyeden asagi yukari 1 saat icinde Moni kaptan durumu begenmis ve cevap da vermis.

Ama hic esas listedesin ve bildirim yapmak zorundasin dememis takim arkadasina. Bir kaptan olarak kendisi, cuma yarismasi kurallarina uyumak ve takimdakilerin de uymasi icin tarti bildirimi cagrisinda bulunmaliydi diye dusunuyorum.
Tabi olabilir, peki düzeltme sence nasıl olmalı birde çözüm öneri alalım kaptanım Üye diskaliye ?
Üye bu şekliyle mi kalsın ?
Artısı yansıtılsın ya da yansıtılmasın mı ? En sonunda ortak bir çözüm bulmamız gerektiği için döndüm 🙈🤗

Tabi olabilir, peki düzeltme sence nasıl olmalı birde çözüm öneri alalım kaptanım Üye diskaliye ?
Üye bu şekliyle mi kalsın ?
Artısı yansıtılsın ya da yansıtılmasın mı ? En sonunda ortak bir çözüm bulmamız gerektiği için döndüm 🙈🤗
O kisim bize kaldi dimi.
En zoru
Üye kesinlikle diskalifiye.
Kurallari cogu uye biliyor diye var sayiyorum. Saglik sorunu olsa farkli dusunurdum.

Eki Görüntüle 2882701

4. Takımdan @Asi Matmazel 18 haftada 17 kilo vererek mezun olmuştur. :nazar:

Mezunumuzun karnesi:

Eki Görüntüle 2882772

4. Takımdan H3RA_ H3RA_ 30 haftada 14,45 kilo vererek mezun olmuştur. :nazar:

Mezunumuzun karnesi:
Tesekkur ederiz, elinize saglik

Iyi günler

O kisim bize kaldi dimi.
En zoru
Üye kesinlikle diskalifiye.
Kurallari cogu uye biliyor diye var sayiyorum. Saglik sorunu olsa farkli dusunurdum.
Benim Türkce iletisim sorunum yine basa bela.
Belkide kaptan olmamaliyim.
Neyse tekrar deniyorum. Umarim anlasilir sekilde olur bu sefer

Moni kaptanin hic bildirim talep etmemesinden dolayi
karar defterindeki 2 maddenin aynen uygulanmasi benim icin uygundur.

Hayirli aksamlar.

Eki Görüntüle 2882772

4. Takımdan H3RA_ H3RA_ 30 haftada 14,45 kilo vererek mezun olmuştur. :nazar:

Mezunumuzun karnesi:
Emeğinize sağlık, çok teşekkür ederim kaptanım.

Yıllarca başlayıp bıraktığım diyet süreçlerimi düşününce;
4. takım kaptanlarımın ve tüm takım arkadaşlarımın sürecime kattığı motivasyon en büyük desteğimdi. Hepsine çok teşekkür ediyorum 🙏🏼🌸
A Arrietty_ sedulu sedulu CEYDOS CEYDOS ❤️

noram.png

4. Takımdan noram noram 13 haftada 10 kilo vererek mezun olmuştur. :nazar:

Mezunumuzun karnesi:

Eki Görüntüle 2883550

4. Takımdan noram noram 13 haftada 10 kilo vererek mezun olmuştur. :nazar:

Mezunumuzun karnesi:
Tesekkur ederim kaptanim. Elinize saglik

sard.png

6. Takımdan sardunya1038 sardunya1038 14 haftada 15,4 kilo vererek mezun olmuştur. :nazar:

Mezunumuzun karnesi:

Eki Görüntüle 2884198

6. Takımdan sardunya1038 sardunya1038 14 haftada 15,4 kilo vererek mezun olmuştur. :nazar:

Mezunumuzun karnesi:
Eline sağlık kaptanim teşekkür ederiz 💕💕

Sevgili kaptan arkadaşlarım,

Karar defterimizin 6. maddesi şöyle der:

6. HATALI BİLGİ VERME DURUMU ve YAPTIRIM
1. Üyeler herhangi bir nedenle kilo aldıklarında/tartılamadıklarında bunu bildirmek yerine saklama yoluna gidiyorsa ve kilo bildirimlerini fotoğraf ile yapmıyorlarsa durumun tespiti halinde geri alınmamak şartı ile diskalifiye edileceklerdir.
2. Üyelerin kilo almaları, tartılamamaları durumunda takım yönetimi ile anlaşmalı olarak etap listesine "kilosu sabit" şeklinde yazılması durumunda hem üye geri alınmamak şartı ile diskalifiye edilecek hem de ilgili takımın kaptanının kaptanlığı düşürülecektir. Yeni bir kaptan bulunamaması durumunda takım üyeleri karşılıklı anlaşma ilkesi ile diğer takımlarda yarışmaya devam edebileceklerdir.

Bu hafta denetçi kaptanlarım E Emnis ve Zipzip- Zipzip- 10. takımda bir kural ihlali olduğu bilgisini verdiler:
Mesaj şu:

Bu mesaj sonrasında 10. takımın sonuç listesinde ilgili üye bildirimi şu şekilde:

@Mydestinyy (92,9///%)Bildirimde bulunmadı, izinli.​

Üye Perşembe günü kilosunu bildiriyor. Aldığı 1.5 kilo sonuç listesinde gösterilmeyip, takım ortalaması düşmesin diye izne ayırılıyor.

Sonuç olarak; denetçi kaptanlarımın büyük zaman ayırarak herkes için adil olması amaçlı incelemelerde bulunmaları sonrasında tespit edilen bu durumu ben de uygun bulmuyorum. Bu kararın alınmasına sebebiyet veren geçmişteki olayları hepiniz hatırlıyorsunuzdur.

Gerek açıklama, gerekse yapılacak işlemin kararı için öncelikle 10. Takım kaptanı moni moni den herkes adına cevap rica ediyorum.
Cevap sonrası yorumlarınızı, ne yapılmasını gerektiği konusundaki düşüncenizi bekliyor olacağım.

Bilginize, iyi Pazarlar.
ACİL ❗❗
LAydLiNe LAydLiNe kaptanim bu konu hakkinda görüşünü yazabilir misin ? karar verilebilmesi icin seni bekliyoruz

Son düzenleme:
ACİL ❗❗
LAydLiNe LAydLiNe kaptanim bu konu hakkinda görüşünü yazabilir misin ? karar verilebilmesi icin seni bekliyoruz
Kaptanım öncelikle geç kaldığım için bütün kaptan arkadaşlarımdan özür dilerim. Maalesef çok yoğun çalışıyorum yine.

Ben bu konuda maalesef olumlu düşünemiyorum. Kural ihlali olduğu kanaatindeyim. Eğer benim takımımda bir üye aynı şekilde bir gün önceden bildirim yapsa ben onu mutlaka uyarırdım tekrar bildirim yapması konusunda. Sonuç + da olsa - de olsa moni moni kaptanımın üyesini uyarması gerekirdi. Yapılması gerekenler hususunda ise, kurallarda belirtilen ceza neyse onun uygulanması taraftarıyım.

Zipzip- Zipzip- Kaptanım

Sevgili kaptanlarım dönüşleriniz için teşekkür ederiz özet durumumuz seaBahAR seaBahAR

A Arrietty_ Zipzip- Zipzip- UcanSupurge UcanSupurge moni moni LAydLiNe LAydLiNe

4.takım: üye diskalifiye + Takım kaptanlığının düşürülmesi
5.takım :üye diskalifiye
6.takım: üye diskalifiye
9.takım: üye diskalifiye
13.takım :üye diskalifiye + Takım kaptanlığının düşürülmesi olarak neticelenmiştir.

Oy çokluğuna göre üyenin diskalifiyesi moni ve 10.takımın devam etmesi durumu ortaya çıkıyor.

Bana kalırsa burada yapılan hatalar üye için birebir uyuyordu ama kaptan için eksik kalan yanlar vardı. Kuralda bir kere kilosu sabit yazılırsa diyordu ama bu örnekte öyle bir durum yoktu bildirimsiz yazılmıştı .. (belki bu madde için sonradan oylama başlatabiliriz). Hepimiz gönüllülük esasıyla kaptanlığı yürütüyoruz o yüzden bu ufacık kuralla örneğin uymaması bile benim kararımı vermeme yardımcı oldu.

Eğer karar defteri ve sizler açısından da sorun yoksa seaBahAR seaBahAR kaptanımda tamamdır derse üye diskalifiyesi ile bu tatsız olayı kapatalım derim kaptanlarım ♥️

Sevgili kaptanlarım dönüşleriniz için teşekkür ederiz özet durumumuz seaBahAR seaBahAR

13.takım :üye diskalifiye + Takım kaptanlığının düşürülmesi olarak neticelenmiştir.

Oy çokluğuna göre üyenin diskalifiyesi moni ve 10.takımın devam etmesi durumu ortaya çıkıyor.

Bana kalırsa burada yapılan hatalar üye için birebir uyuyordu ama kaptan için eksik kalan yanlar vardı. Kuralda bir kere kilosu sabit yazılırsa diyordu ama bu örnekte öyle bir durum yoktu bildirimsiz yazılmıştı .. (belki bu madde için sonradan oylama başlatabiliriz). Hepimiz gönüllülük esasıyla kaptanlığı yürütüyoruz o yüzden bu ufacık kuralla örneğin uymaması bile benim kararımı vermeme yardımcı oldu.

Eğer karar defteri ve sizler açısından da sorun yoksa seaBahAR seaBahAR kaptanımda tamamdır derse üye diskalifiyesi ile bu tatsız olayı kapatalım derim kaptanlarım ♥️
En doğrusu olur kaptanım herhangi bir üye eksi olduğunu fotoğrafsız bildirdiğinde nasıl ki bildirimsiz kabul ediyorsak bu durumun da aynı olduğunu düşünüyorum

seaBahAR seaBahAR kaptanım şimdi fotoğrafı olmayan ya da not olmayan bildirimleri kabul etmiyoruz dikkatimizden kaçıp etsek bile bu konuda uyarı alıyoruz bildirimsiz kabul edilmesi yönünde ben burda moni moni kaptanımın hatası olduğunu düşünmüyorum cuma günü fotoğraf yüklemeyen bir üyeyi hangimiz olsak bildirimsiz kabul etme durumunda kalırdık üyenin yaptığını doğru bulmuyorum benim görüşüm sadece üyenin diskalifiye edilmesi yönünde

Sevgili moni moni ve sevgili kaptan arkadaşlarım,

Karar defterine aykırı durumu paylaşımda diğer kaptan arkadaşlarımın görüşüne sundum.
Ben karar almayacağım. Zaten bu pozisyonda olmaktan da yoruldum açıkçası.

Hep dediğim gibi; nadir durumlar haricinde genelde oylama sonucu ile alınmış kararlardan oluşan bir defterimiz var. Ben kontrolleri buna göre yapıyorum, denetçi kaptanlarım da bana yardımcı oluyorlar. Bu tip hassas durumlar olduğunda da tek başına karar almak yerine paylaşıma taşımaya, sizlere danışmaya özen gösteriyorum.

Neticede benim yarışmayla kan bağım yok. Çaba harcayan, üyelerle birebir ilişki kuran ve dolayısı ile yarışma dinamiklerini benden iyi bilen sizlersiniz.

Kurala göre durumu değerlendirirsiniz. Aranızda vereceğiniz karara göre de ne yapmak istiyorsanız onu yaparsınız.
Yarışma sizindir.
Sonuca göre de gerekli ise karar defterindeki karar editlenir.

Benim konuya dair çözüm önerim ise şu:
Üyenin kilo bildiriminin birebir listeye yansıtıp sonuç listelerinin güncellenmesi.
Bildirim kurallarına göre tarih ve fotoğraf eksikliği var, ancak her parçayı tek tek değerlendirmek yerine; sorun çıktığında "bütünü görme" taraftarıyım. Amacın ne olduğu düşünülürse, kilo verenin bildirimdeki fotoğraf, kilo alanın bildirimindeki fotoğraftan çok daha önemli. Bu nedenle bu kritik sorunda şekil eksikliği gözardı edilebilir.

Bu benim önerim, dikkate alıp almamak da elbette sizlerin kararı.

Sağlıklı günler dilerim. :KK36:

Denetçi kaptanlarım, konuya dair son mesajımı yazdım.
Lütfen konuyla ilgili gelişmeleri takip edip, tüm takım kaptanlarının cevap verdiğinden emin olarak ve cevaplarını toparlayarak nihai kararı bana aktarırsanız sevinirim.

Kolaylıklar dilerim, bilginize.

E Emnis
Zipzip- Zipzip-

Kaptanlarım bende görüşümü yazayım

Söz konusu durumla alakalı üyenin durumunun (diskalifiye veya fotoğrafsızda olsa Perşembe günü bildirdiği artısıyla yansıtılması kararını ) moni moni kaptanın verebileceğini düşünüyorum. Mutlaka ki geriden gelen üye geçmiş bilgisi kendisinde vardır buna göre en doğru kararı verecektir diye düşünüyorum.İki şekilde de benim için uygundur.

Takımın kapatılması yada kaptanlığı alınması gibi bir durumu başında da düşünmedim zaten bizler içinde üzücü umarım bir daha yaşamayız 💕

Sevgiler.

Sevgili kaptanlarım bu durumla ilgili görüşümü bende yazayim uyenin diskalifiye edilmesi yeterli diye düşünüyorum ,arti kilosunu yansitmayi da moni moni kaptanima bırakıyorum 🤗🤗

Iyi günler

Kaptanım öncelikle geç kaldığım için bütün kaptan arkadaşlarımdan özür dilerim. Maalesef çok yoğun çalışıyorum yine.

Ben bu konuda maalesef olumlu düşünemiyorum. Kural ihlali olduğu kanaatindeyim. Eğer benim takımımda bir üye aynı şekilde bir gün önceden bildirim yapsa ben onu mutlaka uyarırdım tekrar bildirim yapması konusunda. Sonuç + da olsa - de olsa moni moni kaptanımın üyesini uyarması gerekirdi. Yapılması gerekenler hususunda ise, kurallarda belirtilen ceza neyse onun uygulanması taraftarıyım.

Zipzip- Zipzip- Kaptanım

Teşekkür ederim.

Sevgili seaBahAR seaBahAR ve kaptan arkadaşlar:

Sonuç listelerinde gerekli düzenleme yapılmıştır.
İlgili üyenin ortalamasına artı kilo eklenip, diskalifiye edilmiştir.

Sıralamada şöyle bir değişim olmuştur:

9. Takım: BEŞİNCİ >> DÖRDÜNCÜ
10. Takım: DÖRDÜNCÜ >> BEŞİNCİ

Sonuç listelerini etkileyen başka herhangi bir değişiklik olmamıştır.

9. Takım kaptanı UcanSupurge UcanSupurge ve takım üyelerinden de sıralamada ki hata için özür dilerim. :KK200:

9. Takım kaptanı UcanSupurge UcanSupurge ve takım üyelerinden de sıralamada ki hata için özür dilerim. :KK200:
Estağfirullah kaptanım insanız hepimizin böyle durumları olabilir neticede kolaylıklar diliyorum :KK200:

Ellerine sağlık. Yorumları ile destek veren kaptanlarıma teşekkür ederim.

Ellerine sağlık.

Arkadaşlar, karne hazırladığımda biliyorsunuz öncelikle mezunlar topiğinde yayımlıyorum.

Olası yorumlar ilgili topikte kalabalık yapmasın, orada sadece karneler olsun diye de paylaşım alanımız için ayrı bir mesaj hazırlıyorum.

Lütfen yorumlarınız için benim sırf bu amaçla paylaşımda yazdığım mesajı kullanınız.
Teşekkürler.

X