- 10 Mart 2015
- 5.259
- 15.063
- Konu Sahibi Sweetdimple
6.Takimdan Merhaba,
Basari hikayem biraz uzun olacak sonuna kadar okuyanlara simdiden tesekkur ederim.. Nette 10 gunde 5 kg 5 gunde 3 kg gibi diyetler arastirirken buldum kk'nin basari hikayeleri bolumunu.. Uye oldum okumaya devam ettim.. Bu kadar insan yapmis neden ben yapamayayimki dedim.. Basari hikayeleri beni takimlara goturuyordu baktim son mesaj 6.takima yazilmis girdim ve beni araniza alirmisiniz dedim seve seve diye cevap geldi kaptanimdan.. Takima girme amacim zayiflamak ve bir gun ozenerek okudugum bu basari hikayelerinden birinin sahibi olmakti.. Bugun bunu basardim ve tadini cikarabilirim
Ben 4.5 kg dogmusum hayatimda hic cok zayif olmadim..17 yasindayken 73 kg olmustum kendi azmimle 54 kgya indim.. Bir iki yil bu kilomu cok az oynamalarla korumayi basardim.. Evlendigimde 58 kgydum.. Hamile kaldigimda 62.. 18 kg aldim hamileyken 80 kg ile doguma girdim.. Oglum 6 aylikken 68 kgya diyetsiz dusmustum.. O gunden sonra ben nasil olsa kgyu veriyorum ben diye sapittim aynalardan tartilardan kactim dolabim olmayan kiyafetlerimle doluydu.. Hamileyken giydigim esofmanlara kalmistim.. Bir gun bi tartildim sok oldum 95 kgydum biri kilomu sorsa 75 falan diyordum cunku en kilolu halim 70 lerdeydi hamilelik disinda.. 95 kgydum kabullenemiyordum bile.. Bu sismanlama hikayem
Kilo vermeye zayiflamaya nasil karar verdim? Yillar icinde cok sey biriktirmistim aslinda.. 'Kocan seni kesin aldatiyordur' 'sismansin kisa sac yakismaz' 'bir hastaliginmi var hic iyi gorunmuosun her gecen gun kilo aliyorsun' 'size uygun bedenlerimiz yok kusura bakmayin' 'buyuk bedenler su tarafta' cogumuzun duydugu sozler aslinda.. Babamin yemek masasinda az ye bak cok sismanladin.. Kp'nin araba coktu kac kg var hesaplamasinda bana sormadan 100 kg yuvarlamasi.. Yolda goren eski arkadaslarin kilodan taniyamadim demesi.. Bardagi tasiran son damla ben kirilmasin incinmesin diye sozlerimi sectigim kizkardesimin bana sismansin diye hakaretler dolu mesajlari.. Cok agladim gunlerce agladim.. Zayiflicam dedim onlar laf soyluyor diye degil ben kendimi boyle sevmedigim icin kendimi guzel gormek istedigim icin kimse icin degil kendim icin saglikli olmak icin aynalarla barismak icin.. Esime diyete baslicagimi soyledim.. Alisverise ciktik kendime tarti aldim.. Alisveris yaparken esim bizimde yiyebilcegimiz seyler al dedi diyeti devam ettirecegime inanmiyordu o gun onu anladim.. Kizmadim hakli cunku rutin her ay diyete basladim ve iki kati aldim..
Takima gelmeye cesaret edene kadar netten buldugum 3 ana 3 ara ogunu olan bir diyet uyguladim 15 gunde 4 kg verdim.. Takima geldigimde 91 kgydum.. Sweetdimple kaptanimin yonlendirmesiyle karatay ile tanistim.. Hergun bir saat yurudum.. Disari cikamadigim zamanlar leslie yaptim evde.. Her gun en az 3 lt su ve yesil cayimi hic aksatmadim.. 85 kg oldugumda jilian yapmaya basladim cok guzel toparladi vucudumu.. 79 kiloya kadar karatayla geldim.. Sonra dukana basladim 2 ayda dukanla 9 kg verdim sonra saglik sorunlarimdan dolayi birakmak zorunda kaldim.. Kalan kilolarimi bol spor bol su ve saglikli beslenerek verdim(karatay+raw karisimi)..Ara ogun hic yapmadim cok acikmadigim surece.. Yaptigim zamanlarda sut veya sutlu kahve oldu.. Meyve pek yemedim cunku meyve sekeri zayiflamayi zorlastiriyor.. İctigim bitki caylari; hibiskus+yesilcay+funda yapragi+mate+kiraz sapi.. Her ogunumde mutlaka salatam oldu..Simdi 64.4 kiloyum ideal kiloma kavustum.. Boyum 1.74..
Bana inanan destegini hic esirgemeyen basarimin ortagi kaptanima cok ama cok tesekkur ederim
Ben sadece ideal kiloma kavusmadim..
Sweetdimple dunyanin en yumusak en iyi kalpli kaptani arkadasi dostu ablasi. Her zaman insani rahatlatan aydinlatan cok guzel gonullu bi insana kavustum..
45derya45 derdim oldugun sevindigimde agladigimda kisacasi her konuda bana destek bir yol arkadasi buldum..
@gel_pcpc coook uzaklarda olmasina ragmen her zaman yanimda hissettigim bir kizkardes buldum..
RengarenkNesli enerjisine bilgeligine hayran oldugum bi idol buldum..
ayyuzlum0211 kisa zamanda tanismamiza ragmen cilginmi cilgin bi o kadarda samimi bir dost buldum..
@Yenibirben_84 tum yasadiklarimi nerdeyse yasamis bir kader arkadasi buldum insallah en yakin zamanda onun basari hikayesini okurum..
@Menesa GoldenVenus G g_albyrk @makres76 zebekine @Bulbul-e Bismil tum takim arkadaslarima her animda destek olduklari icin tesekkur ederim.. İyiki varsiniz.. Hepinizi cok seviyorum..
Kilolar gittikce hayatim guzellesti.. Meger ben farkinda degilmisim tum sorunlarimin altinda kilo varmis.. Uykudan uyanmak istemem kilodanmis.. İnsanlarla sohbet etmekten kacmam.. Sinirli ruh halim.. Simdi yolda yururken kacmiyorum camlardan kendimi gormekten hatta durup bir kez daha bakiyorum.. Kilomdan hic sikayet etmemesine ragmen esimin davranislari degisti ilgisi ilk tanistigimiz zamanlara dondu nerdeysee eskisi gibi kiskanmaya basladi.. Disari cikmak icin hazirlandigimda kiskanclikla hayranlikla bakmaya basladi.. Daha pozitif bir insan oldum guluslerim bile ozgurlesti.. Kiloluyken sanki kendime gulme hakkini bile gormuyordum cunku..
Simdi daha zor bir yolculuk bekliyor beni.. Bunca emekle verdigim kilolarimi koruma zamani.. Raw+karatay ile devam edicem yoluma sporumu hic birakmadan tabi..
Benim okudugum basari hikayeleri gibi insallah benim hikayemde birilerine ornek olur.. Sismanlik kader degil.. Biz istersek olur..
"Hicbir yemek istedigimiz bedende olmak kadar lezzetli degil"
Canım benim nihayet hedefine ulaştın ve yazmak için can attığın hikayeni yazdın. Yol boyunca azmin, sporun, menülerin tecrübelerinle hepimize çookk şeyler öğrettin ve umarım birileri de bu yazıyı okuyup seni örnek alır. Senin gibi bir yol Arkadaşım oldugu için çok mutluyum. İyiki varsın tebrik ederim canım