Çözüm bulamıyorum

Hapisten önce çok mu normalmiş? Adam yatacağı hapsi bile size söylememiş gitmiş hiç iletişim kurmamış. Hiç normal değil başka biri olmasın?

hiçbir insanın kadın olsun erkek olsun bu muameleyi hak etmediğinin farkındasınız değil mi, sizi üzen de o. konuyu okurken anksiyetem tavan yaptı. birincisi hapise girme mevzusunu bir insan karısından saklayabilir mi? hadi hata yaptı sakladı, hadi siz anlayış gösterdiniz. adam girmeden önce size gireceğini bile söylemiyor, haber dahi alamıyorsunuz ve sorduğunuzda olur öyle şeyler diyor.. kimde olmuş böyle şeyler şahit oldunuz mu? ikincisi tatile gidiyorsunuz zorla, adam gelmek istemiyorum diyip yolda inip taksiye biniyor. bu davranışın sebebi neymiş? bu da mı olur öyle.. tüm bunlar normal olmamasına rağmen adam sadece evlendikten sonra değiştiyse, siz bu değişimi de böylelikle görmüşsünüz.. bu tatil olayından sadece 2 ay sonra hamile kaldığınızı öğreniyorsunuz. o süreçte tuhaflıkların farkındaydınız. amacım yargılamak değil ama bunca insan boşuna mı evlendiğiniz gibi hamile kalmanın psikolojik zorluğunu anlatıyor. daha adamla aynı evin içinde ve dışında doğru düzgün vakit geçirmemişsiniz, geçirdiğiniz vakitse tabiri caizse burnunuzdan gelmiş. hamile kaldıktan sonra değişti deseniz hadi bir derece. sonrası zaten daha da felaket, hamilelik haberine sevinmeme, en ufak bir ilgi kırıntısı olmaması, sizinle konuşmak için sizden para istemesi, düğüne davet edilmediğinizi söyleme.. büyük konuşmayayım ama ben olsam bu adamla aynı evin içinde 1 dk bile nefes alamazdım. boşanmak için de karşı tarafın ille de boşanmaya yanaşması gerekmiyor, iyi düşünün derim. yoksa insan bu manipüle edilmeyle kafayı bile yer.

yahuu hapise girmiş evlisiniz 1 ay hapisteyken iletişiminiz olmamış o zaman boşamamışsınız ortalığı yıkmanız gerekirdi.KV kp ne iş yapıyormuş anneniz babanız neden kapılarına dayanmamış.
Sen birde ödül olarak hapisten sonra seni hiçe saymamış gibi bebekle taçlandırmışsın adamı.
Boşan diyeceğim de sen onu da yapmayacağına göre 2.yi sakın düşünme bebekle ilgilenmiyor diye de sakın konu açma

Neler yaşamışsınız neler, iyice tanımadan evlenmeyin diyorum bunları okudukça. Kocan seni sanırım çantada keklik görüp değer vermemeye başlamışsa öyle de gider, ailene durumu anlat gerekirse ayrıl, ondan ne koca olur ne baba olur.

Sevilmek için değil hanımefendi, sevgisiz bi ailede büyümedim ya da hırs yapıp beni sevecek nasıl sevmez diye bi yarışa girmedim. Yeri geldiğinde karşısına geçip yaptığı haksızlıkları da tek tek anlattım, verecek cevabı olmadı. İnsanlar sadece siyah ya da sadece beyazdan oluşmuyor. Sırf kötülükten ya da sırf iyilikten oluşmuyor ne yazık ki. Bana bunları yapan adam aynı zamanda sabahları bana kahvaltı hazırlayıp, ayağım üşüdüğünde çorabıma kadar giydiren bi adam. Yine de bu davranışlarını haklı çıkarmaz, kendi kıymetimin farkında olduğum için kabul edemiyorum bu davranışlarını, kestirip atmak istemediğim çözüm aramaya çalıştığım için bu kadar yoruluyorum.

Aman bişey demedik senin ponçik kocana. Senin "tepki " dediğini ben en ufak tartışmada yapıyorum kocama ama sen bu iğrenç muameleye maruz kalıp tepki koyduğunu düşünüyorsan bu "karşısına dikilmeye" tepki diyorsan sen daha çoook böyle muamele görürsün . Ah ama pardon artık "çocuğun için " bişey yapmazsın.

Böyle ezik ezik davranıp ayakları üzerinde durduğunu sanıp kocası tarafından ikinci sınıf insan muamelesi görüp sonra da gelip kocalarını savunuyorlar ya... 4 yanlış bir doğruyu götürmüyor hanfendi belki 1 yanlış birçok doğruyu götürüyor evlilikte....

Bacim adam seni dolandirip nikah kiydirip hapse girmis hala corap diyorsun. Gercekten mukemmel bir ciftsiniz sakin ayrilmayin.

Kimseyi savunmuyorum hanımefendi. Size karşı da üslubumda bana hakaret edeceğiniz bi sebep göremiyorum. Asıl eziklik yaşadığı şeyler hakkında eğitimi kültürü hakkında herhangi bir şey bilmediğiniz bir yabancı bi sorunuyla alakalı toplumdan fikir almaya çalıştığında hakarete başvurmak bence. Burada yaşadığım problemden bahsediyorum diye bana hakaret etmeye hakkınız yok.

Bakın. Sizin psikolojiniz iyi değil. Yardım alın. Yaşadıklarımız küçük seyker değil. Önce bunu kabullenin. Dik durdugunuzu sanıyorsunuz ya. Dik degilsiniz. Ve çocuğunuz için dik olmak zorundasınız "ezik" kelimesini hakaret olarak algılıyor iseniz "pasif" diyelim o zaman. Neyse ne. Ne demek istediğimizi gayet iyi anlıyorsunuz aslında da .. işinize gelmiyor. Millet ne der o ne der bu dul der... Siz bilirsiniz

Çözümü boşanmak,belki bir ihtimal düzelir diye bekliyorsunuz ama boşuna bekliyorsunuz.Var böyle adamlar,çok güzel oynarlar elde edene kadar,türlü numaralar çevirip sizi kendine bağlarlar.Genelde evlenmezler ama bu evlenmiş ne hikmetse.Birlikte olduğunuz sürece daha ne rezilliklere maruz kalacaksınız kimbilir ama keşke o çocuğu yapmasaydınız.Bu hikayede en çok zarar gören o olacak ne yazık ki.Adamin size gerçek yüzünü göstermeye başladıktan sonra çocuk yapmanız çok büyük bir cesaret,daha doğrusu çok büyük bir hata.Boşanmak tek çıkar yolunuz ne yazık ki.

Bacim adam seni dolandirip nikah kiydirip hapse girmis hala corap diyorsun. Gercekten mukemmel bir ciftsiniz sakin ayrilmayin.
+1
Ta o zaman boşardım ben olsam. Ne demek hapse girmek ya? Annemin babamın yüzüne bakamazdım, evleniyorum, sonra pat diye adam hapse giriyor.
Dur daha bitmedi, her daim memnuniyetsiz, romantizmden yoksun. Tatile bile bin bir rica ile lütfedip de geliyor. Hamilelik haberine sevinmiyor bile. Hiçbir özel günü sayıp da kutlamıyor.
Ama çorap giydiriyormuş, çorap önemli tabi.
Ben olsam boşardım dedim ya hapisteyken. Hadi diyelim şaştım boşamadım, en azından çocuk yapmazdım.
Ha bu arada bekleyin, ne foyaları çıkacaktır daha. İcra dosyası falan var mı üstüne kontrol edin bari. Haber vermeden hapse girenin icra dosyası da çıkarsa şaşmayın.

Ya eskiden ne kadar sevgi gösterirse göstersin, adam size haber vermeden hapishanede yatmaya teslim oluyor ya. Bu ne demek!! Arkadaşları ile yemeğe çıkmıyor. Başlarım onun hapis psikolojisine de kendine de.

Böyle davranan adamın benim yüzümü bir kez görebilmek için kendini parçalaması gerekirdi. Neymiş eskiden sevgi doluymuş.

Hanımefendi, gelip anonim bi sitede problemlerimi anlatıyorum. Bu bi dik duruş örneği mi sizce ? Ailemle arkadaşlarımla aman arkamdan ne derler diye paylaşmadığımı sanıyosanız yanılıyosunuz. Kendi problemlerimle en sevdiğim insanları üzmek istemiyorum. Bi çözüm bulamayıp sonlandırmaya karar verirsem eğer etrafımda bana her konuda destek olacak bir sürü insan var.
Karşımdaki insan bana saygısızlık yaptığında kalbimi kırdığında ben ona daha beterini yapmaya çalışırsam insanca ayrılma şansımız da ortadan kalkar. Bu saatten sonra olabilecek en kötü şey birbirinden nefret eden bi anne babaya sahip olacak bi çocuğun olması.
Buraya yazılan çoğu şey zaten benim de kendime söylediğim şeyler.
“Bu evliliği neden devam ettirdiğinizi anlamak için psikoloğa gidin” diyen kişiye çok teşekkür ediyorum.

İnsanlar sadece iyi ya da sadece kötü değil, bazen o grilikte yolunuzu kaybediyosunuz. Hakaret etmeden, yargılamadan, yol göstermeye çalışan herkese teşekkür ederim
İyi günler

Özel sektörde ise bu adam işi ile ilgili neden hapse girer ki ? İcra taahhütünü yerine getirmediği için disiplin hapsi olabilir. Ya da fetodur. Feto olsa hapsinin 1 ay olacağını önceden bilemezsiniz. Yüksek ihtimal icra ile ilgilidir. Bu da demektir ki bu adamın borçları var. Yazdiklarimizdan hoslanmayabilirsin ama bu kadar "kültürel" bu kadar "eğitimi yüksek" diye ortalarda gezip şaşkın olma . Dişli ve hırçın ol herşeye hakim ol bu adam ayakta uyutmasin seni.

Size en başında yazdığımı tekrarlamak istiyorum. Yazdıklarınızı başkası yazmış gibi okuyun lütfen.
Siz buraya ne yazdıysanız onun üstünden yorum yapılır. Evliliğinizde ne yaşadığınızı biz bilemeyiz.
Konuyu okuyunca hepimiz hayrete düştük.
Üstelik doktora yapmış birinin, ileri derece hanzo biri tarafından manupule edilmesine çok üzüldüm açıkçası. Yani tüm bunları yazan sizdiniz öyle değil mi kuzum.
Adam sizi ikinci sınıf vatandaş yerine bile koymuyor burdan bakınca.
Sizin sevgi ilgi çığlıklarınızı dahi manupule ediyor.
Evladı olacağına sevinmiyor bile vs vs.
E haliyle çıldırır her kadın böyle bir hanzoya.
Bir sonra ki yorumunuzda birden savunmaya geçiverdiniz bunu anlamakta güçlük çektik.
Ama kahvaltımı hazırlıyor, çorabımı giydiriyor dediniz. Peki, ne hoş.
Teyakkuzunuzdan anlaşılıyor ki tek taraflı anlatmış olabilirsiniz bazı şeyleri. Tabii bir anlık kızgınlıkla.
O zaman şöyle düşünebiliriz. Bu adamı belki tetikleyen, bu raddeye getiren siz ya da başka biri mi. (misal anne, aileden birileri ya da arkadaş çevresi)
Kendi özeleştirinizi de hesaba katarak. Siz bu durumdaki bir evliliğe nasıl bir çözüm bulabilirsiniz asıl mesele bu.
Çift terapisine de yanaşmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…