Çözemdigim arkadaslarim ve iki yuzlu insanlardan yoruldum..kimseyi çözemiyorum artik.

Celiski soyle onceden anlattigim zamn gayet iyi arkdastik..
Ama ben anlatmayinca aramiz bozuldu..
Sanki sirf benimle derdimi ogrenmek icin arkadaslik yapiyo gibi birde...
Aradigi zamn saatlerce konusmak istiyodu..
Benimde isim oluyor o yuzden..
Ben konusurum arkadasimla ama hergun saatlerce degil..
Bu kadinin esiyle arasi bozulacagindan degil..
Benim es musveddesiyle aralari bozulmasin diye almadilar..
Belkide cunku es musveddesini taniyorlar..
Aman iki yuzluluk iste hem seviyorum diyor hemde insana yardim etmiyor..
Sahsen ben bir kardesimi sevsem napar eder ona yardim ederim.ondan para istemiyorum ya sanki..
Is istiyorum ..
Insanlar islerine geldigi gibi davraniyor bence..

Birde bu devirde kimse kimsenin yukselmesini istemiyor..
Dusenin elinden kaldirmak yerine bir tekmede onlar vuruyor..
Bunu zamnla cok iyi anlayabiliyorum..

Cok bunalticisin. Insanlar surekli seni ve eş musveddesi dedigin adami mi dusunup durcak? Herkesin isi gucu hayati var herkesin hergun aklinda olamazsin. Hep ayni muhabbette sikar zaten ne desinler sana?
Habire esim soyle yapti, boyle yapti diyen veya dert anlatan bir insanla mi arkadas olmak guzel yoksa biraraya gelince eglenecegin insanla mi arkadas olmak guzel?
Tabi ki eglenecegi, kafa dagitacagi insani ister her insan. Yeri gelince dertte konusulur ama bu kadar evinin icin her bulduguna dökmen cok yanlis.

Herseyi anlatmam cok yanlis bunu biliyorum ama..
Beni sevip sevmediklerinden emin degilim..
Maksat arkadasinin zor zamnlarinda yaninda olmak..
Sikinti bu yoksa derdimi dinlemihorlar diye bir konu acmadm..

Kardeşim derdini sorana meraklı sormayana bu ne biçim arkadaş diyorsun sen ne aradıgını biliyormusun ?
Kadın işçi lazım degilse mecbur degilki seni işe almaya.
Bana biraz menfaatçi gibi geldin kusura bakma.

fazla detaycı ve alıngan geldin bana..
sibele yaptığını arkadaşların sana yapıyor. belki sibelde önceden saatlerce konuşuyorduk ama artık araya mesafe koydu diye düşündü sizin hakkınızda..
senin sibelden rahatsız olduğun gibi diğerleride senden rahatsız olmuş olabilir..
birde cidden herkese herşey anlatılmaz..
zor bir dönemden geçiyorsunuz arayıp sorsunlar istiyorsunuz anlıyorum ama herkes bir değil.. beklentilerinizi düşürmeniz lazım..

Kardeşim derdini sorana meraklı sormayana bu ne biçim arkadaş diyorsun sen ne aradıgını biliyormusun ?
Kadın işçi lazım degilse mecbur degilki seni işe almaya.
Bana biraz menfaatçi gibi geldin kusura bakma.
Isci lazim hemde sifirdan isci..
Neyse sana gore cikarciyim..
Senin fikrin..

Alınmayın ama ben de sizin gibi bir arkadaşım olsun istemem. Çok şikayet ediyorsunuz belli ki. Kadına ilgisiz diyorsunuz, verdiği tavsiyeleri beğenmiyorsunuz, ozaman neyine güvendiniz güvenmemişsiniz ki? İşime yararmı demişsiniz o da olmamış. Uzak durun bitsin gitsin her sakallıyı deden sanmayacaksın herkes kızım gibisin bacım gibisin der durur he he diyip geçeceksin çünkü annen baban bir tane senin.

Artı hiç sevmem ben sormadan sorunlarını anlatan insanları, dinlemek istemediğim zamanlar da olur ya da bazı insanların mutsuzluğu ve mutlu olmak için hiçbişey yapmaması beni yorar. İstemem yani. O yüzden herkese herşeyi anlatmayın.
Bir grup kadın da başkasının acısıyla mutlu olur. Onları da tanıyamadığınızı görüyor ve yine diyorum ki anlatmayın.

Ayrıca 3-4 yıl nedir ki ben herşeyimi sadece 15 yıllık arkadaşıma anlatırım, ki ona bile hata yapma payı veririm içimde. Henüz yapmamış olması bundan sonra yapmayacağı anlamına gelmiyor, ama bunca yılın hatrına affedebilirim. 3 yıllık arkadaşın direk üstünü çizerim ama böyle bir durumda..

Genelde ben aradigim zamñ fazla uzatmam..
Onlara gore ayarlarim..
Isleri varsa kapatirim..
Halden anlarim..
Ama bu sibel arkadasim..
Isim var detince tavir yapan bir arkadasti o yuzden..
Benim sorunum insanlara karsi guvenim azaldi..
Kac kere bazi insanlarin iki yuzlulugunu yakaladim kac kere..
Etrafimda yuzume gulup kac kere kuyumu kazdilar..
Verdigim degeri gormedim ..
Yoksa kimseden bi beklentim yok..
Cikarci demis bi arkadas zaten ayri sehirlerde yasiyoruz neyin cikarini yapacam ben..

önce ayaklarının üzerinde durmayı öğren. güçlü ol.

insanlardan manevi beklentin olmasın. anladığım kadarıyla aile sevgisini yeterince görmemişsin. üstüne üstlük eşinden de aradığın ilgiyi görmemişsin. o sevgiyi arkadaşlardan almaya çalışıyorsun. ama arkadaşların sana ailenin veremediği sevgiyi veremez , o ilgiyi arkadaşlardan arama...

sorunlarını anlatmak konusunda diğerler arkadaşların yazdıklarına çok katılıyorum. karşı tarafa anlattığın her sorun seni değersizleştirir ve karşı tarafa koz vermiş olursun. eşinle arandaki sorun senin sırrındır.

yakın bi arkadaşım vardı. boşandı. boşanacağını sadece çok yakın bir iki kişiye söyledi. evdeki hayatı berbattı. eşinden saygı da değer de görmüyordu. ama kimseye ser verdi sır vermedi. bir gün evdeki bütün eşyalarını kamyona yükledi. herkes onları taşınıyor sanıyordu ama boşanmışlardı. en güzeli yaptı çünkü kimsenin lafına bakmadı, kimsenin ağız kokusunu çekmedi. kimse evinde onun mutsuz olduğunu bilmiyordu. öyle güçlü bi kadındı...

ben de öyleyim mesela. ilk başlarda senin gibi gurbetteyim diye her evime gelene özelimi anlattım, yaralarımı gösterdim... tuz basmaktan başka bir işe yaramadılar. onların gözünde değerimi kaybettim...

şimdi evime sadece yakın arkadaşlarımı alırım. evim benim mahremim. kimse giremez.

beni de sadece sorunlarını anlatmak için arayan bi arkadaşım vardı. bunun için konu açtım hatta. herkes hayatımdan çıkarmam tavsiyesini verdi. hayatımdan çıkardım ve çok rahatladım.

ben güçlü kadınları seviyorum. bana akıl verebilecek kadar zeki, ayaklarının üzerinde durabilen, muhtaç olmayan kadınları seviyorum. erkekler de aynı şekilde.

şu yazdıklarında bile buram buram "benim hiç kıymetim yok" mesajı kokuyor. biraz sev kendini. bakımlı ol. yalnız kalmak da çok keyiflidir. kendinle güzel vakit geçirmeyi öğren.

Cok sagol arkadasim tavsiyelrrin icin..
Aslinda anlatmak istemiyorum ama sanki anlatmayinca benle arkadas olmak istemiyorlar oyle tavirlarini goruyorum..
Anlatiyorum ama bundan sonra gercekten numaramida degistirecem yalniz olmayi seviyorum zaten..
Basim agrimiyor..
Alingan biriyim evet..
Aioemden yeterince ilgi gormedim dogru..
Bu yuzden her yuzume guleni dost bildim..
Mesela ablama bile kiriliyorum..
Benden yardim istemisti bir konuda isi dusmustu..
O isi bitince pek aramadi..
Bayramda mesaj attim donemdi arayip soyleyince su islerim var diyor evet isleri var ama profilini degistirecek kadr vakti varsa bana da ayitmali bi bes dakka..
Mesajima cevap vermeli diye dusunuyorum..
Uzuluyorum isi dustugunde nerdeyse hergun arayan ablam sindilerde hic ..
Durum koydugumda bakan ablam bir mesaj atamiyor mu??
Ben buna uzuluyorum..
Bazen beni sevmiyorlar mi diye dusunuyorum...

Yanlış anlama ama öyle pek samimi olmadığım biri bana sürekli aile sorunlarından bahsediyorsa ben de aramam. Çok yakın dostum bile olsa süreklilik durumu varsa bi süre sonra bayarım. Arkadaşlık dostluk dediğin biraz neşedir keyiftir. Sürekli drama kraliçesi gibi dert yandığın müddetçe elbette kimse konuşmak istemez. Sırlar falan ne bileyim ben hayatımda kimseye 'sana bi sır vericem kimseye söyleme' demedm. Öyle tembihleyeceğim birine özelimi açmadım çünkü.

İş verme meselesini de gelince arkadaşlık başka iş başka. Bu konuda kızman ve tavır alman yersiz bana kalırsa.

Yok yanlis anlamiyorum ..
Ya aslinda derdimi anlattigim eskid3n tanidigim arkadaslarim..
Bi tek bu kadini yeni tanidim oda belki yardimci olur halimden anlar diye anlattim..
Ama insanlar zor durumdakilere tekme atiyo destek degil..
Buyuk hata yapiyorum anlatmamam lazim..
InsAllah bu olaylar bana ders olurda kimseye bisey anlatmam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…