- 2 Nisan 2017
- 424
- 443
- 18
- Konu Sahibi Orkideeeee
-
Birde bu devirde kimse kimsenin yukselmesini istemiyor..Mesajınız çelişkili geldi. Bir arkadaşınıza dertlerimi anlattım beni neden merak Edip aramıyor diye kızıyorsunuz, ötekine benim dertlerimi merak ediyor anlatmıyorum diye kendini geri çekti diye kızıyorsunuz. Ayrıca her insanın kendine göre sorunları var. Bazen insanlara başkalarının sorunlarını dinlemek zor gelir, bunalır.
İşe girme konusunda kadının eşi belki karısını önemsemiyor, ters biri belki kocasıyla bu tarz konularda muhatap olmak onun işlerine karışmak istemiyor. Kimsenin evinin içini bilemeyiz. Boşuna kendinizi doldurmayın.
Herseyi anlatmam cok yanlis bunu biliyorum ama..Cok bunalticisin. Insanlar surekli seni ve eş musveddesi dedigin adami mi dusunup durcak? Herkesin isi gucu hayati var herkesin hergun aklinda olamazsin. Hep ayni muhabbette sikar zaten ne desinler sana?
Habire esim soyle yapti, boyle yapti diyen veya dert anlatan bir insanla mi arkadas olmak guzel yoksa biraraya gelince eglenecegin insanla mi arkadas olmak guzel?
Tabi ki eglenecegi, kafa dagitacagi insani ister her insan. Yeri gelince dertte konusulur ama bu kadar evinin icin her bulduguna dökmen cok yanlis.
Isci lazim hemde sifirdan isci..Kardeşim derdini sorana meraklı sormayana bu ne biçim arkadaş diyorsun sen ne aradıgını biliyormusun ?
Kadın işçi lazım degilse mecbur degilki seni işe almaya.
Bana biraz menfaatçi gibi geldin kusura bakma.
Genelde ben aradigim zamñ fazla uzatmam..fazla detaycı ve alıngan geldin bana..
sibele yaptığını arkadaşların sana yapıyor. belki sibelde önceden saatlerce konuşuyorduk ama artık araya mesafe koydu diye düşündü sizin hakkınızda..
senin sibelden rahatsız olduğun gibi diğerleride senden rahatsız olmuş olabilir..
birde cidden herkese herşey anlatılmaz..
zor bir dönemden geçiyorsunuz arayıp sorsunlar istiyorsunuz anlıyorum ama herkes bir değil.. beklentilerinizi düşürmeniz lazım..
Cok sagol arkadasim tavsiyelrrin icin..önce ayaklarının üzerinde durmayı öğren. güçlü ol.
insanlardan manevi beklentin olmasın. anladığım kadarıyla aile sevgisini yeterince görmemişsin. üstüne üstlük eşinden de aradığın ilgiyi görmemişsin. o sevgiyi arkadaşlardan almaya çalışıyorsun. ama arkadaşların sana ailenin veremediği sevgiyi veremez , o ilgiyi arkadaşlardan arama...
sorunlarını anlatmak konusunda diğerler arkadaşların yazdıklarına çok katılıyorum. karşı tarafa anlattığın her sorun seni değersizleştirir ve karşı tarafa koz vermiş olursun. eşinle arandaki sorun senin sırrındır.
yakın bi arkadaşım vardı. boşandı. boşanacağını sadece çok yakın bir iki kişiye söyledi. evdeki hayatı berbattı. eşinden saygı da değer de görmüyordu. ama kimseye ser verdi sır vermedi. bir gün evdeki bütün eşyalarını kamyona yükledi. herkes onları taşınıyor sanıyordu ama boşanmışlardı. en güzeli yaptı çünkü kimsenin lafına bakmadı, kimsenin ağız kokusunu çekmedi. kimse evinde onun mutsuz olduğunu bilmiyordu. öyle güçlü bi kadındı...
ben de öyleyim mesela. ilk başlarda senin gibi gurbetteyim diye her evime gelene özelimi anlattım, yaralarımı gösterdim... tuz basmaktan başka bir işe yaramadılar. onların gözünde değerimi kaybettim...
şimdi evime sadece yakın arkadaşlarımı alırım. evim benim mahremim. kimse giremez.
beni de sadece sorunlarını anlatmak için arayan bi arkadaşım vardı. bunun için konu açtım hatta. herkes hayatımdan çıkarmam tavsiyesini verdi. hayatımdan çıkardım ve çok rahatladım.
ben güçlü kadınları seviyorum. bana akıl verebilecek kadar zeki, ayaklarının üzerinde durabilen, muhtaç olmayan kadınları seviyorum. erkekler de aynı şekilde.
şu yazdıklarında bile buram buram "benim hiç kıymetim yok" mesajı kokuyor. biraz sev kendini. bakımlı ol. yalnız kalmak da çok keyiflidir. kendinle güzel vakit geçirmeyi öğren.
Yok yanlis anlamiyorum ..Yanlış anlama ama öyle pek samimi olmadığım biri bana sürekli aile sorunlarından bahsediyorsa ben de aramam. Çok yakın dostum bile olsa süreklilik durumu varsa bi süre sonra bayarım. Arkadaşlık dostluk dediğin biraz neşedir keyiftir. Sürekli drama kraliçesi gibi dert yandığın müddetçe elbette kimse konuşmak istemez. Sırlar falan ne bileyim ben hayatımda kimseye 'sana bi sır vericem kimseye söyleme' demedm. Öyle tembihleyeceğim birine özelimi açmadım çünkü.
İş verme meselesini de gelince arkadaşlık başka iş başka. Bu konuda kızman ve tavır alman yersiz bana kalırsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?