Covidli eşimin içinden canavar çıktı :/

Size kesinlikle yükselmedim ve gayet sakinim. Siz neden bana yükseldiniz ki? Konusahibini ve eşini tanımıyorum. Ne savunurum ne suçlarım.. Siz fikrinizi beyan ettiniz. Ben fikrimi beyan ettim. Ailemden 2 tanıdıklardan 1 arkadaşlarımdan da 1 kişi vefat etti coronadan. Süreci gayet iyi biliyorum.. İyi forumlar.

Gayet açıktı aslında,konu sahibi veya başka biri sizin yazdığınızı görse bu gazla evde kalsa ve hastalığı ağır atlatsa bunun hesabını siz mi vereceksiniz ? ''Nasıl korunduğunu bilmiyorsa benlik bir durum yok'' deyip işin içinden sıyrılıyorsunuz,ama başka bir insanın hayatı söz konusu halbuki,bu kadar basite indirgenemez.Ayrıca ben yorumumda agresif herhangi bir tutum sergilememiş,tam tersine bilgilendirmek istemişken siz oldukça agresif yaklaştınız.Açıkçası da hiç şaşırmadım.

İstediğinizi yazın tabii ki,ben sadece bir doktor adayı olarak bildiğimi aktarıyorum ki daha fazla insan canından,hayat kalitesinden olmasın.

Eşim covid, ben temaslıyım. Başka yere gitme lüksüm olmadığı için rapor aldım işe gitmedim, evdeyim. Bu hastalığı bütün işyerine yayabilirim çünkü, ne gerek var? Covid demek yalnızlık demek, ne desek faydasız, bu yalnızlığı çekeceğiz hasta iken. Anamın evi olsa yakınlarda, ben de giderdim çocuklarla.

Durup dururken yorumumu alıntılayıp tabirimi kaba bulduğunuz bilgisini paylaşan sizsiniz. Siz fikrinizi beyan etmediniz benim yorumumu eleştiriniz. Aradaki farkı anlayacağınızı umuyorum. İyi forumlar

Ben konu sahibini anlıyorum.
Hem çalışmak,hem koşturmak yorucu gelmiştir gayet normal.
Eşinin psikolojisi de şuan çok kötü evde tek,hasta bu psikolojiyle kizmistir.
İnanın o evden o eve yamek yap, götür,dışarıdaki işleri hallet çok zor oluyor.
Bu arada eşi kovidli diye kalacak yeri varken eşinin yanında durmak zorunda diye düşünmüyorum ben.
Çalışmak zorundadır muhtemelen.
Belki kronik rahatsızlığı vardır, aşısı yoktur bu kovidi nasıl atlacagini bilemezken bu riski almamalı insan.
Annesine gidip kalması bana normal geldi.
Çalıştığı yerde risk olmaması için mantıklı yani.

Bu arada benim eşim de esnaf.
Eger ben kovid olursam asla evde kalmaz.o dükkanı açması yada kapaması şart.birde maaşlı işimiz yok 15 gün dükkana gitmezse tüm ödemeler aksar.bu durum bana normal geliyor açıkçası.pozitof değilse aynı evde karantinaya girmesek de olur

Bunun hesabını neden ben vereyim ki? Kafasına silah mı dayadım illa evde kal diye. Herkesin kendi aklı, iradesi, düşünme kapasitesi var. Bilgilendirme için tekrar teşekkür ederim, iyi forumlar

Benim eşim de geçen hafta coviddi.
Annemler de yakın ama gitmedim ya bana bulaştıysa, ya onlara bulaşırsa diye.
Aynı kadro evde kalmaya devam ettik.
Ama şu cümle çok doğru, ne güzel demişsiniz. Covid demek yalnızlık demek....
Hasta olunca zaten hüzün çöker, covid bunu ekstradan yaşatıyor malesef.

Kaçıncı sınıfsınız? Sahada aktif rol alınca anlarsınız muhtemelen. Covid ilk çıktığında hepimiz yurtlara otellere doluşmuştuk tedavisi olmayan bir hastalık olduğu için. Yurtlardan belli bir zaman sonra sıkılıp evlere geçtik. Nöbetten eve her geçişte 3gün süre verip geçtik semptom yoksa geçtik. O zamanlar riskliydi belirsizdi. Şu anda aşı var bütün aşılarını zamanında olmuş özellikle biontech olmuş kişiler (ciddi kronik rahatsızlığı yoksa) yogun bakımda yatmıyor yatsa bile belki milyonda bir. Aşılıyız böyle oldu diyen herkes hatırlatma dozunu olmayanlar. Bu hastalık yıllarca bizimle olacak nitelikte bir hastalık belki de ben hastalık durumunda evden gitmeyi uygun bulmuyorum. Herkes bilinçli bir şekilde kendini koruyabilmeli hasta olan ortak alana geçince maskesini takmalı, sağlıklı olanlar da evde maskeli gezmeli.

Son düzenleme:
Yani tabii bu süreçte işe gitmemek gerekiyor. Benim zaten gidecek yerim yok imkanı olan nasıl rahat edecekse öyle davransin

Benim eşimi tarif ettiniz. bir gelir elim kesildi çok aciyor ,kanadı falan diye . Bende başta birşey oldu sanıyordum. Hepsinde de ufak çizikler. Artık gülüyorum, acısıyla dalga geçtiğim için bozuluyor ama komik yanı

İnsanlar cenazelerini alamadı, ölmüşleri ile son kez vedalaşamadı, namazını bile kılamadı. Yanında kalacak kimsesi olamayıp evde yalnız geçirenler var, arkadaşım iki küçük kızı ile geçirdi, kocası yurtdışında öyle hemen gelemedi. Ota çoka car car bağırınmayı da mazur göremiyorum, sonuçta sıcacık evinde ve her şey de ayağına geliyor konudaki beyefendinin, belli ki çok da ağır geçirmiyor, oturduğu yerden bi internet alışverişini de kendi yapabilir, 2 dk lık iş, telefon açıp saydırana kadar.

Benim anlamadığım şey şu, 2 koca yetişkin insan telefon almanın neyini beceremediniz

Banka hatası ise de müşteri hizmetleri vs ortalama 2 dkda çözerdi. Günlere yaymalık bir şey yok bunda.

Covid olsam ve evde yalnız olsam benim de moralim bozulurdu.

Vodafone, hb falan büyük şehirde 3 saatte falan teslim eden opsiyonlar sunuyor. Öyle alın bari de canı sıkılmasın.

Durup dururken yorumumu alıntılayıp tabirimi kaba bulduğunuz bilgisini paylaşan sizsiniz. Siz fikrinizi beyan etmediniz benim yorumumu eleştiriniz. Aradaki farkı anlayacağınızı umuyorum. İyi forumlar
Durup duruken değil. İlk yorumumda beyan ettiğim fikrimi :) beğenmediğinizden sizin yorumunuzu okuyup alıntıladım. Yorumlar eleştirilebilinir ama agresifleşmeye gerek yok aradaki farkı anlayacağınız umuyorum.

Erkeklerin hepsi böyledir demiyorum ama çoğu parmağına kıymık batsa dünyayı ayağa kaldırıyorlar.
Yorgan döşek yatacak kadar hasta olmasalar dahi bir bakıyorsunuz yatıyor, seslendiğinde yanına anında ışınlanmazsanız sanki ölüyor gibi sen beni sevmiyorsun, ilgilenmiyorsun, ben burada ölüyorum diyorlar.

Allah tüm hastalara şifa versin, ölenlerin yakınlarına da sabır, covid hepimizi korkuttu üzdü, kimimiz yakınlarını kaybetti ama sanırım şu sıra covid olanların geneli omicron ve çok şükür ki diğer varyantlara göre daha hafif bir seyirde ilerliyor, elbette hastalık kötü, hasta olmak da öyle, erkekler kendileri hastalanınca daha bir abartılı davranışlar sergiliyorlar.
Burada kaç tane korona olan kadın var, hasta hasta hem eşine, hem çocuklarına bakıp dinlenmeye fırsatları bile olmadı.
Birkaç ay evvel teyzelerimden biri korona oldu, evde 45 yaşında kazık gibi oğlu var, ki oğlunun korona testi negatif çıktı, teyzem ateşten halsizlikten kırılırken oğlu bir tas çorba yapıp önüne koymadı, ne'ymiş o erkekmiş yemek yapmayı ne bilsinmiş ama kendisinin burnu aksa annesine kök söktürüyor.

Son düzenleme:
Benim çocuklarımda etkilenmedi,öyle odalara da kapanamadık. Ben yedirdim ,hazırladım yemeklerini rutin ne yapıyorsam devam ettim,maskede takamadım oglum 2 yaşındaydı suratimdan cekiyor yada elliyordu sürekli maske olunca. Ama bu demek değil ki bulaşmayacak.
Eşimle biz çok iyi korunuyorduk. Kızım okula gitmiyor,online eğitim görüyordu,eşim evden calışıyordu. Ben markete gidip gelip üzerimi değiştirip aldıklarımı silip yerleştiriyordum,elimi agzıma yüzüme süren biri degilim,misafirliğe gitmedik,eve misafir kabul etmedik ,dısarda yemek yemedik,hatta ekmek bile almıyordum o dönem,evde pişiriyordum yani maksimum dikkat etmemize ragmen yakalandık biz covide. Atlattıktan sonra bunların hepsini biraktim,aldıklarımı kirklamıyorum,el hijyenine dikkat ediyorum,maskemi takıyorum kapalı alanda ama tekrar yakalanmadık. Bilemiyorum pek korunma korunmamaya bakmıyor gibi.
Belki o dönem bağışıklıgımiz düşüktü,aldık bir yerden virüsü. Anlamadım ama oldu yani.
Şu an kızim okulda mesela,ben daha fazla cıkıyorum dışarı,eşimde disarda daha fazla vakit geciriyor ama iyiyiz tekrar yakalanmadık.
Ha bilirsin hasta var evde,ekstra dikkat eder,evi havalandırırsın,ortak tuvalet kullanımı olmaz,belli başlı yerleri dezenfekte edersin bir şekilde korursun kendini muhakkak ama risk her zaman var. Öte yandan o dönem annem,kardeşim çocuklara bakmayı teklif etmişti siz dinlenin diye,göndermedim size de bulaşmasın belki hastalardır diyerek. Tedbir her zaman iyidir ama anladım ki hijyeni de korkuyu da abartmamak gerek. Olacağı varsa maksimum korunurken yakalanıveriyorsun. Belki farketmeden atlatıyorsun yada testin yanlış çıkıyor ki bunuda eşimde yaşadık,ciğerlerinde tutulma vardı ama testi negatifti,2.test pozitif çıktı.
Belki sizde belirtisiz gecirenlerdensiniz,asla emin olamazsınız

5.sınıfım şu an,enfeksiyon stajındayım.Geçen hafta Covid ile ilgili seminerimiz vardı,o yüzden az buçuk oranları biliyorum.Şu an yayılan varyant,komplikasyonları,yoğun bakım oranları,aşının koruyuculuğu,yan etkileri ne hepsini tartıştık verileriyle.Benim takıldığım nokta aşının koruyuculuğu değil zaten.
Beni rahatsız eden nokta ; konu sahibinin nasıl bir evde olduğunu bilmeden,nasıl bir hayat sürdüğünü,hijyen durumunu,aşılı olup olmadığını,olduysa bile ne zaman olduğunu bilmeden böyle bir tavsiyeyi vermek.Üstelik risk faktörü var mı yok mu bunu bile bilmiyoruz.Burası herkese açık bir forum sonuçta,konu sahibi belki yazılanları okuyup geçti sadece ama bir başkası durumu önemsiz görüp kendini riske atabilir.
Ayrıca evde olup da bulaş olacağının garantisi de yok,bunu da biliyorum.Sadece korunma açısından ayrı kalmanın daha yararlı olacağı düşüncesindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…