- 20 Temmuz 2019
- 1.575
- 11.233
-
- Konu Sahibi Yenibirhayataaa
Size kesinlikle yükselmedim ve gayet sakinim. Siz neden bana yükseldiniz ki? Konusahibini ve eşini tanımıyorum. Ne savunurum ne suçlarım.. Siz fikrinizi beyan ettiniz. Ben fikrimi beyan ettim. Ailemden 2 tanıdıklardan 1 arkadaşlarımdan da 1 kişi vefat etti coronadan. Süreci gayet iyi biliyorum.. İyi forumlar.Neden bana bu kadar yükseldiğinizi anlamadım, biraz sakin. Konu sahibi kendisi yazmış yemek yedim çay içtim döndüm diye. Kullandığım tabirin kaba olduğunu da düşünmüyorum. Velev ki öyle sizin tarafınızdan bu şekilde uyarılmaya da ihtiyacım yok. Covid olan herkesin hayati riski var bu da dramatize etmek değil gerçekler. Evde sıfır sorunla hastalık geçirip sonrasında yoğun bakıma yatıp ölen insanlar tanıdım, siz tanımadıysanız da şimdi öğrenin böyle vakalar çok. Alamamış ki eşinden istemiş. Bir şey istendiyse ilk müsaitlik anında yapılmalı. İlk müsaitlik anı da 2 saat sonra olmamalı. Çay içerken de sipariş verilebilirdi mesela. Mesele telefonunun olmaması değil eşi tarafından ikinci plana atılması isterse elinde 5 telefon olsun. Ek olarak konu sahibi sizin kadar kendini savunmuyor. İsterseniz konu sahibinin eşi özür dilesin nasıl eşimden bana telefon almasını isterdim diye, adamı bu yüzden bile suçlu çıkartmışsınız
Sizi rahatsız neden etti işte orası saçma. Benim görüşüm böyle. Eşimi bırakıp başka bir evde kalmaya gitmeyi tercih etmem. Ne derece dikkat edeceğini biliyordur herhalde, bilmiyorsa da benlik bir durum değil. İstediğim yorumu yazmakta özgürüm, siz dikkate almazsınız bir başkası alır bu bir başkasının bileceği iştir. Ayrıca ben sizi alıntılanmadım siz beni alıntıladınız. O yüzden aynı tavsiyeyi ben size vereceğim beğenmediyseniz göz ardı edebilirsiniz. Herkes kendi yaptığından mesul.
Eşim covid, ben temaslıyım. Başka yere gitme lüksüm olmadığı için rapor aldım işe gitmedim, evdeyim. Bu hastalığı bütün işyerine yayabilirim çünkü, ne gerek var? Covid demek yalnızlık demek, ne desek faydasız, bu yalnızlığı çekeceğiz hasta iken. Anamın evi olsa yakınlarda, ben de giderdim çocuklarla.Erkeklerin hastalık nazı da yaniTelefonunu iki dk sipariş edebilir. Onu geçtim ama size şundan dolayı şaşkınım ki hasta adamı evde öylece nasıl yalnız bırakabiliyorsunuz? Maskenizi takip ayrı odada yatabilirdiniz. Ben doğru bulmadım ama tabii herkesin hayatı kendine bir şey diyemem.
Size kesinlikle yükselmedim ve gayet sakinim. Siz neden bana yükseldiniz ki? Konusahibini ve eşini tanımıyorum. Ne savunurum ne suçlarım.. Siz fikrinizi beyan ettiniz. Ben fikrimi beyan ettim. Ailemden 2 tanıdıklardan 1 arkadaşlarımdan da 1 kişi vefat etti coronadan. Süreci gayet iyi biliyorum.. İyi forumlar.
Gayet açıktı aslında,konu sahibi veya başka biri sizin yazdığınızı görse bu gazla evde kalsa ve hastalığı ağır atlatsa bunun hesabını siz mi vereceksiniz ? ''Nasıl korunduğunu bilmiyorsa benlik bir durum yok'' deyip işin içinden sıyrılıyorsunuz,ama başka bir insanın hayatı söz konusu halbuki,bu kadar basite indirgenemez.Ayrıca ben yorumumda agresif herhangi bir tutum sergilememiş,tam tersine bilgilendirmek istemişken siz oldukça agresif yaklaştınız.Açıkçası da hiç şaşırmadım.
İstediğinizi yazın tabii ki,ben sadece bir doktor adayı olarak bildiğimi aktarıyorum ki daha fazla insan canından,hayat kalitesinden olmasın.
Benim eşim de geçen hafta coviddi.Eşim covid, ben temaslıyım. Başka yere gitme lüksüm olmadığı için rapor aldım işe gitmedim, evdeyim. Bu hastalığı bütün işyerine yayabilirim çünkü, ne gerek var? Covid demek yalnızlık demek, ne desek faydasız, bu yalnızlığı çekeceğiz hasta iken. Anamın evi olsa yakınlarda, ben de giderdim çocuklarla.
Kaçıncı sınıfsınız? Sahada aktif rol alınca anlarsınız muhtemelen. Covid ilk çıktığında hepimiz yurtlara otellere doluşmuştuk tedavisi olmayan bir hastalık olduğu için. Yurtlardan belli bir zaman sonra sıkılıp evlere geçtik. Nöbetten eve her geçişte 3gün süre verip geçtik semptom yoksa geçtik. O zamanlar riskliydi belirsizdi. Şu anda aşı var bütün aşılarını zamanında olmuş özellikle biontech olmuş kişiler (ciddi kronik rahatsızlığı yoksa) yogun bakımda yatmıyor yatsa bile belki milyonda bir. Aşılıyız böyle oldu diyen herkes hatırlatma dozunu olmayanlar. Bu hastalık yıllarca bizimle olacak nitelikte bir hastalık belki de ben hastalık durumunda evden gitmeyi uygun bulmuyorum. Herkes bilinçli bir şekilde kendini koruyabilmeli hasta olan ortak alana geçince maskesini takmalı, sağlıklı olanlar da evde maskeli gezmeli.Gayet açıktı aslında,konu sahibi veya başka biri sizin yazdığınızı görse bu gazla evde kalsa ve hastalığı ağır atlatsa bunun hesabını siz mi vereceksiniz ? ''Nasıl korunduğunu bilmiyorsa benlik bir durum yok'' deyip işin içinden sıyrılıyorsunuz,ama başka bir insanın hayatı söz konusu halbuki,bu kadar basite indirgenemez.Ayrıca ben yorumumda agresif herhangi bir tutum sergilememiş,tam tersine bilgilendirmek istemişken siz oldukça agresif yaklaştınız.Açıkçası da hiç şaşırmadım.
İstediğinizi yazın tabii ki,ben sadece bir doktor adayı olarak bildiğimi aktarıyorum ki daha fazla insan canından,hayat kalitesinden olmasın.
Yani tabii bu süreçte işe gitmemek gerekiyor. Benim zaten gidecek yerim yokEşim covid, ben temaslıyım. Başka yere gitme lüksüm olmadığı için rapor aldım işe gitmedim, evdeyim. Bu hastalığı bütün işyerine yayabilirim çünkü, ne gerek var? Covid demek yalnızlık demek, ne desek faydasız, bu yalnızlığı çekeceğiz hasta iken. Anamın evi olsa yakınlarda, ben de giderdim çocuklarla.
Benim eşimi tarif ettiniz. bir gelir elim kesildi çok aciyor ,kanadı falan diye . Bende başta birşey oldu sanıyordum. Hepsinde de ufak çizikler. Artık gülüyorum, acısıyla dalga geçtiğim için bozuluyor ama komik yanıEşinize çok geçmiş olsun, sanırım yeni evlisiniz ve eşinizin evlendikten sonra yakalandığı ilk hastalık.
Zamanla şerbetlenirsiniz, erkekler sadece burunları bile aksa bebek gibi ilgi beklerler, çağırdığında 1 saniye geç gidin son nefesini veriyormuş gibi "ben ölüyorum sen bana bakmıyorsun" tribi yaparlar, parmaklarına kıymık batsa kollarını komple sarıp 1 ay havada gezdirirler.
Normal yani alışırsınız, her daim eşinizin burnunu silmek için cebinizde mendil, elinizde su, çorba, ateş ölçer, ağrı kesici/ateş düşürücü olmalı, saniyede 1 canım kocam bir tanecik kocam ayyy hasta olmuş kocam diyen bant kaydı bulundurmayı, bir hapşırmayla yatak döşek yattığında kapısında nöbet tutmayı öğrenmelisiniz
İnsanlar cenazelerini alamadı, ölmüşleri ile son kez vedalaşamadı, namazını bile kılamadı. Yanında kalacak kimsesi olamayıp evde yalnız geçirenler var, arkadaşım iki küçük kızı ile geçirdi, kocası yurtdışında öyle hemen gelemedi. Ota çoka car car bağırınmayı da mazur göremiyorum, sonuçta sıcacık evinde ve her şey de ayağına geliyor konudaki beyefendinin, belli ki çok da ağır geçirmiyor, oturduğu yerden bi internet alışverişini de kendi yapabilir, 2 dk lık iş, telefon açıp saydırana kadar.Benim eşim de geçen hafta coviddi.
Annemler de yakın ama gitmedim ya bana bulaştıysa, ya onlara bulaşırsa diye.
Aynı kadro evde kalmaya devam ettik.
Ama şu cümle çok doğru, ne güzel demişsiniz. Covid demek yalnızlık demek....
Hasta olunca zaten hüzün çöker, covid bunu ekstradan yaşatıyor malesef.
Erkek işte, kıymet bilmiyor hiçbiriBana söyledikleri normal mi? Ben koşturuyorum ona rağmen beni erteliyorsun diyor bağırıyor vs vs
Durup duruken değil. İlk yorumumda beyan ettiğim fikrimi :) beğenmediğinizden sizin yorumunuzu okuyup alıntıladım. Yorumlar eleştirilebilinir ama agresifleşmeye gerek yok aradaki farkı anlayacağınız umuyorum.Durup dururken yorumumu alıntılayıp tabirimi kaba bulduğunuz bilgisini paylaşan sizsiniz. Siz fikrinizi beyan etmediniz benim yorumumu eleştiriniz. Aradaki farkı anlayacağınızı umuyorum. İyi forumlar
Erkeklerin hepsi böyledir demiyorum ama çoğu parmağına kıymık batsa dünyayı ayağa kaldırıyorlar.Benim eşimi tarif ettiniz. bir gelir elim kesildi çok aciyor ,kanadı falan diye . Bende başta birşey oldu sanıyordum. Hepsinde de ufak çizikler. Artık gülüyorum, acısıyla dalga geçtiğim için bozuluyor ama komik yanı
İnsanlar cenazelerini alamadı, ölmüşleri ile son kez vedalaşamadı, namazını bile kılamadı. Yanında kalacak kimsesi olamayıp evde yalnız geçirenler var, arkadaşım iki küçük kızı ile geçirdi, kocası yurtdışında öyle hemen gelemedi. Ota çoka car car bağırınmayı da mazur göremiyorum, sonuçta sıcacık evinde ve her şey de ayağına geliyor konudaki beyefendinin, belli ki çok da ağır geçirmiyor, oturduğu yerden bi internet alışverişini de kendi yapabilir, 2 dk lık iş, telefon açıp saydırana kadar.
Benim çocuklarımda etkilenmedi,öyle odalara da kapanamadık. Ben yedirdim ,hazırladım yemeklerini rutin ne yapıyorsam devam ettim,maskede takamadım oglum 2 yaşındaydı suratimdan cekiyor yada elliyordu sürekli maske olunca. Ama bu demek değil ki bulaşmayacak.Aslında şöyle bir durum var. Hastayken ve covid olduğunun farkında değilken evle temasla bulaş olası ama covid olup temassız eve gelip yatarsa bulaş çok minimal. Benim ailem covid olduğunda ben daha evli değilken izin alıp aileme bakmaya gitmiştim ki durumları iyiydi kötü değildi. Yanlarında olmak istedim bana kapıyı açmadılar kendim açtım girdim vsvs. Hepsini ayrı odalara yerleştirip yardımcı oldum kapmadım evime işime döndüm. ailem sonra tekrar covid oldu kalmaya değil ama görmeye gidip (çorba yapıp götürdüm) geri döndüm bana kalsa kalırdım ama olası durumda eşime bulaşmasını istemedikleri için evden kovdular beni
Ben gerçekten korunma ile bulaşmayacağını biliyorum, çok korunup alan kişilerde muhakkak sistem açığı vardır o yüzden ben eşimin beni bırakmasını asla asla kabul etmez çok ciddi olay çıkarırdım. Telefon mevzusuna girmedim bile
Kaçıncı sınıfsınız? Sahada aktif rol alınca anlarsınız muhtemelen. Covid ilk çıktığında hepimiz yurtlara otellere doluşmuştuk tedavisi olmayan bir hastalık olduğu için. Yurtlardan belli bir zaman sonra sıkılıp evlere geçtik. Nöbetten eve her geçişte 3gün süre verip geçtik semptom yoksa geçtik. O zamanlar riskliydi belirsizdi. Şu anda aşı var bütün aşılarını zamanında olmuş özellikle biontech olmuş kişiler (ciddi kronik rahatsızlığı yoksa) yogun bakımda yatmıyor yatsa bile belki milyonda bir. Aşılıyız böyle oldu diyen herkes hatırlatma dozunu olmayanlar. Bu hastalık yıllarca bizimle olacak nitelikte bir hastalık ben hastalık durumunda evden gitmeyi uygun bulmuyorum. Herkes bilinçli bir şekilde kendini koruyabilmeli hasta olan ortak alana geçince maskesini takmalı, sağlıklı olanlar da evde maskeli gezmeli.