- 19 Aralık 2014
- 5.840
- 47.639
- Konu Sahibi Yenibirhayataaa
Bilmem kaçıncı atışım evet haklısınız ama, ortalık yine aynı savaş alanına dönmüş Kavga etmeden fikir alış verişi niye yapamıyoruz biz ya
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anlamadım saldırdı bazı arkadaşlar resmenEki Görüntüle 2982466
Bilmem kaçıncı atışım evet haklısınız ama, ortalık yine aynı savaş alanına dönmüş Kavga etmeden fikir alış verişi niye yapamıyoruz biz ya
Yok aynen böyle olduBence eksik şeyler var.yoksa aldın almadın neden almadin ne zaman alacaksın meselesi değil.
İnanın biz karantinadayken,camdan kedi gibi sokağı izliyordum. Normalde evcimenim,severim evde oturmayı ama yasak ya acayip moralim bozuluyordu dışarı çıkamadığım icin. Birde hastasın,kemiklerin ayak parmaklarına kadar ağrıyor ki benim daha evvel kırılan parmaklarım özellikle çok ağrımıştı. Gece uyanıp ben eşimi,eşim beni ve tabi teker teker çocukları kontrol ediyormuşuz birbirimizden habersiz. Sonradan denk geldik de anladık ikimizde çaktırmadan birbirimizi yokluyoruz.covid geçiren biri ağzıma mıçsa ses etmem.
dünyanın kırıldığı, milyonların öldüğü hastalığı hem de bir eve kapanarak geçiriyor.
anormal olan bağırmasından ziyade bu değil mi ?
eminim bir sürü insan aynı yılmışlıkla tersleniyordur gayet o süreçte
İnanın biz karantinadayken,camdan kedi gibi sokağı izliyordum. Normalde evcimenim,severim evde oturmayı ama yasak ya acayip moralim bozuluyordu dışarı çıkamadığım icin. Birde hastasın,kemiklerin ayak parmaklarına kadar ağrıyor ki benim daha evvel kırılan parmaklarım özellikle çok ağrımıştı. Gece uyanıp ben eşimi,eşim beni ve tabi teker teker çocukları kontrol ediyormuşuz birbirimizden habersiz. Sonradan denk geldik de anladık ikimizde çaktırmadan birbirimizi yokluyoruz.
Bir yanın kimse bu hastalıktan sokakta ,sağda solda düşüp ölmüyor ilk gösterilenler(çin) gibi diyor,öteki yanın ya birşey olduysa ,ani birşey olursa o kadar ilaç iciyorum şu bu diyip kaygılanıp içten içe huzursuz oluyor.
Evde tek olsam kafayı yerdim ki normalde eşim 2 saat çocukları alsın çıksın kafamı dinleyeyim kafasındaydım ama hastayken,hele böylesine ,her gün birilerinin öldüğü,entübe edildiği bir durumu yaşarken insan normal düşünemiyor. Bence hafif bile atlatıyor olsa konu sahibinin eşi,içten ice düşünüyordur,evde tekim,bana aniden birşey olsa kim bilecek vs diye.
Anlayış gösterilmeli bencede.
Eşime dedim ki bu yorumlardan sonra, ben işi kapatıp seninle mi kalsam, dedi saçmalama öyle şey olur mu. Ya sana birşey olsa hem ben daha rahat ederim böyle tüm evi kullanıyorum. Mantıklı olan da bu zatenİnanın biz karantinadayken,camdan kedi gibi sokağı izliyordum. Normalde evcimenim,severim evde oturmayı ama yasak ya acayip moralim bozuluyordu dışarı çıkamadığım icin. Birde hastasın,kemiklerin ayak parmaklarına kadar ağrıyor ki benim daha evvel kırılan parmaklarım özellikle çok ağrımıştı. Gece uyanıp ben eşimi,eşim beni ve tabi teker teker çocukları kontrol ediyormuşuz birbirimizden habersiz. Sonradan denk geldik de anladık ikimizde çaktırmadan birbirimizi yokluyoruz.
Bir yanın kimse bu hastalıktan sokakta ,sağda solda düşüp ölmüyor ilk gösterilenler(çin) gibi diyor,öteki yanın ya birşey olduysa ,ani birşey olursa o kadar ilaç iciyorum şu bu diyip kaygılanıp içten içe huzursuz oluyor.
Evde tek olsam kafayı yerdim ki normalde eşim 2 saat çocukları alsın çıksın kafamı dinleyeyim kafasındaydım ama hastayken,hele böylesine ,her gün birilerinin öldüğü,entübe edildiği bir durumu yaşarken insan normal düşünemiyor. Bence hafif bile atlatıyor olsa konu sahibinin eşi,içten ice düşünüyordur,evde tekim,bana aniden birşey olsa kim bilecek vs diye.
Anlayış gösterilmeli bencede.
Ama şimdi sizin de pek nazik olduğunuz söylenemez, karşılıklı sinirler gerildi, yorumları okudum ve öyle yazdımAnlamadım saldırdı bazı arkadaşlar resmen
Geçmiş olsun,umarım bir an önce toparlanır kuzeniniz.evet sıradan bir soğuk algınlığı olsa aman ne nanemolla adam derim ama bu işin ucu ölüme dokunuyor.
benim kuzenim 1 sene önce hafif atlatmıştı güya, şu an ciğerleri nedeniyle hastanede, sekel bırakmış.
bu ortamda bu hastalığa yakalanan insana da takılmazsın.
Aynen onlar alışmış saldırmaya, onlara onlar gibi davrandım :)Ama şimdi sizin de pek nazik olduğunuz söylenemez, karşılıklı sinirler gerildi, yorumları okudum ve öyle yazdım
Buraya birşey yazıyorsak linç yemeyi hakettiğimiz anlamına mı gelir? Laf sokmalar, İrrite irrite yazmalar, gerçek hayatta böyle mi bu insanlar. Sanmam, düzgünce bana hak vermeyenler de olmuş, onlara birşey demedim misal beğendiğim yorumlar da oldu.Ama şimdi sizin de pek nazik olduğunuz söylenemez, karşılıklı sinirler gerildi, yorumları okudum ve öyle yazdım
Ya zaten ben size işi gücü bırakın evinize gidin demedim hiçbir yorumumda,diyememde belli olmaz belki siz hastalanacaksınız ağir geçireceksiniz ,bakın ben eşimle ikimiz pozitif çıkınca en ufak belirtisi olmayan çocuklarımı bile anneme yada kardeşime gönderemedim risk alıpta ki eşimde bende ayakta zor durur haldeydik,o kemik,kas ağrısı hala aklımda,eşimin boğulurcasına öksürüğü kulaklarımda ,buna rağmen aman taşıyıcı olabilirler riske girmeyin sizde ben vebal alamam,bir şekilde idare edicem dedim sürüne sürüne 2 çocukla atlattım.Eşime dedim ki bu yorumlardan sonra, ben işi kapatıp seninle mi kalsam, dedi saçmalama öyle şey olur mu. Ya sana birşey olsa hem ben daha rahat ederim böyle tüm evi kullanıyorum. Mantıklı olan da bu zaten
Geçmiş olsun,umarım bir an önce toparlanır kuzeniniz.
Gerçekten kime ne yapacağı bilinmez bir illet.
Ben o dönem çocuklar ateşlense hastalansa yada başka bir kaza olsa ne yaparım diye de ekstra korkmuştum. Kapımın önünde arabama binip hastaneye gitmem bile yasakti(o dönem epey sıkıydı ipin ucu,polis karantinada olanları kontrol ediyordu bazen,asm'deki ebe her gün arıyordu ) düşünsenize,evde bir kaza olsa bir yerleri kırılsa vs ben yada eşim çıkamayacak,çocuğu ambulansa koyup götürecekler tek başına.
Gece kabuslar görerek kan ter içinde uyandım defalarca.
İllaki entübe edilmek gerekmiyor hafif,ağır farketmeksizin,cidden insanı fiziksel ve ruhsal anlamda yıpratan,yoran bir surec
Benim 7. Gunum ben bugun kotulestim.Çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin. lütfen bu kadar bırakmayın kendinizi, dayanamadığınız bir şey varsa acile gidin.
Eşime dedim ki bu yorumlardan sonra, ben işi kapatıp seninle mi kalsam, dedi saçmalama öyle şey olur mu. Ya sana birşey olsa hem ben daha rahat ederim böyle tüm evi kullanıyorum. Mantıklı olan da bu zaten
Bende bugun cok ama cok kotuyum.
5 yasinda oglum oldu önce sonra ben ve kizim ben aşı olali 5 ay oluyor.
Bugun surekli agliyorum.
Vasiyetimi bile konustuk esimle.
Ölücem diye dusunuyorum artik.
Cocuklarima bakip bakip agliyorm.
Bensiz ne yapacaklar.
Size sorduğum soruyu yanıtsız bırakıyorsunuz siz eşinizle temaslı değil misiniz ? Nasıl rahat rahat işe gidiyorsunuz?Siz iyi misiniz? Ben eşimi evde keyfimden mi yalnız bıraktım? Çalışmak zorundayım. Eşimle de zaten ilgileniyorum
Çok geçmiş olsun.. Moralinizi yüksek tutun. Atlatacaksınız inşallah..Bende bugun cok ama cok kotuyum.
5 yasinda oglum oldu önce sonra ben ve kizim ben aşı olali 5 ay oluyor.
Bugun surekli agliyorum.
Vasiyetimi bile konustuk esimle.
Ölücem diye dusunuyorum artik.
Cocuklarima bakip bakip agliyorm.
Bensiz ne yapacaklar.
temasli ama ev ev geziyor, Allah akil fikir versin.Merhabalar,
Eşim önceki gün covid oldu, görevde olduğu İçin temasımız yoktu. Ben annemlere geçtim, işe gidip geliyorum o evde.
Biraz uzun olacak ama iki gündür yaşadıklarımı yazmak istiyorum. Ben sabah erkenden ona alışveriş yaptım, yemek götürdüm, dışarıdaki işlerini hallettim. Tabiri caizse kendimi parçaladım bir yandan da aşırı yoğun işime gittim.
Her neyse akşam 19.00 da eve gittim annem yemek koydu, yedim. O ara eşim mesaj attı telefon alınacaktı ona telefonu bozuldu yedek kullanıyor. Alır mısın diye. Benim kartımdan alacaktık. Müsait olunca bakayım canım yazdım. Çay içtik vs saat 21.00 de teli almak İçin nete girdim. Hata verip durdu sistem bende kartın görüntüsünü attım hayatım sen alır mısın diye. O da denedi olmadı bir saat sonra deneyelim dedi tamam dedim. Önceki gün 2 saat uyumuştum gözlerim kapanırken onu bekledim. Bir saat sonra denedik yine olmadı. Sabah uyanınca ilk iş alır mısın ddi tamam dedim. Meyse yattım. Sabah 9 gibi mesaj attım nasılsın canım diye iyiyim telefonu aldın mı dedi. Kahvaltı yapıyorum yarım saate alacağım dedim. O anda patladı.
Beni geciktirmenden bıktım, oyalayıp duruyorsun vs vs. Bana 5 dk ayıramayan birine daha da birşey demem falan saydırdı durdu. Hasta diye yükselmeden konuştum ama oturup ağladım. Ciddi manada dün koşturmaktan mahvoldum yaptığını sindiremiyorum.
Az önce de yemek götürdüm, kapıdan konuştuk bana gün içinde ararsan bakamayabilirim haberin olsun diyor. Tamam dedim ayrıldım. Sonra trip mi attın sen bana bağırarak aradı dedim yeter Ya iyice celallendi yok ben anneme fe dedim uyuyorum falan diye. Derdim tele bakamaması değil ki sanki yabancıyla konuşuyor ararsan bakamam falan.
Resmen beni mahvetti 2 günde. Yorum destek vs vs beklerim kızlar. İyi günler
Ortada gerçekten bir mesele yok buncacık şeyde nasıl canavar çıkmış oldu sizin gözünüzde şaşırdım. Basit bir tartışma.
Ben eşinizi haklı buldum. Size 7de yazmış yemek yiyormuşsunuz tamam sonrasında yayıla yayıla takılıp çayınızı içip 9da anca dönmüşsünüz. Bir iş yapılacaksa o an yapılmalı.
Olaya bir de eşinizin açısından bakın, hep kendi açınızdan bakmışsınız. Siz Yorgunsunuz ama o canıyla uğraşıyor. Psikolojisinin ne kadar kötü olduğunu hesaba katmadan tepki gösteriyorsunuz.
Ayrıca beni rahatsız etti annenizde kalmanız. Eşiniz hasta tek başına evde kalıyor. Bir odayı ona hazırlar yine birlikte temas etmeden kalabilirdiniz. Çok covid geçiren gördüm ama eşi evi terk edip gideni ilk kez görüyorum