covid i evde atlatanlar....

Böyle bir konu açılmasi yerinde olmuş..herkes kullandigi bitkisel tedaviyi yazarsa ulaşilmasi kolay olur. Bir suru covid basligi var ama mesela oralarda muhabbet arası tavsiyeler kaynıyor.bu başlikta sadece tavsiyeler olursa covid atlatanlar rahat ulasir diye dusunuyorum.nitekim hasta iken yazilar arasinda biseyler bulmak zor oluyor

Eşim pozitif çıktı. Yatakları ayırdık, wcleri ayırdık. Sofralarımızı ayırdık. Son 3-4 gün salonda tv izledik bazen, bir başında ben oturdum bir başında o oturdu maskeli şekilde; aramızda 10 metreden fazla vardı. Onu direkt koltuğa da oturtmadım örtü serdim ki yıkayabileyim diye.
İlaçları kullandı, herkese o 8er tane içilenden verdiler etrafımızda, eşime günde 2 olan farklı bir ilaç getirdiler. Çok anlamadım ilaç işini. Kontrollü içti eğer rahatsız edici bi durum olsaydı içmeyecekti ama iyi geldi bize ilaç. 2. Gün tüm eklem ağrıları kesildi.
Ciddi manada iyi beslendi, eti sebzesi meyvesi artık sinir bozucak türde fazlaydı.
Evde plastik tabak kullandık onun için, ben negatifim ne kadar az elim değerse kardır dedik hemen çöpe atabilmem için. Plastik tabakta yiyemeyeceği şeylerin tabağını bardağını da çamaşır suyunda bekletip yıkadım.
Dün karantina bitti, test de negatife döndü iş başı yaptı. Ben de cumartesi günü test yaptıracağım tekrardan, bakalım kapmış mıyım. Belirtim halen yok. Ben çok dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum.

Bu arada, 1 tam limonu sıkıp sıcak su ekledim üstüne her gün onu içti. Bir de sarımsaklı yoğurt çok tüketti. Farklı bir ot falan kaynatmadık.

zencefil +limon +bal iyi geliyor
Bol bol Ç ve D vitamin
Eşim de de grip oldu çok şükür 3 günde atlattı

Grip olduğını nasıl anladınz? Ayırt etmesi kolay değil diyorlardı
Korona nasıl oluyor anlamadım korona çok agir bir grip diyorlar
Eşim atlattı hemen çok şükür
Eşim de de kronik rahatsızlığı vardı
Oda hiç bişey anlamadı koronayı

benim babam geçirdi eylül ayında. normal grip gibi atlattı sadece eklem ağrıları oluyodu o yüzden gece uyuyamıyodu pek. başlarda koku tat kaybı olmuştu o da geçti sonra. biz aynı evdeydik hatta babamın testi pozitif gelmeden önce bilmediğimiz için normal temastaydik tabi izole falan yoktu ama ona rağmen bulaşmadı belki de bulaştı ama hissettirmedi bilmiyorum. net bir belirti göremedim kendimde. bu dönemde stres yapmayın yoksa anksiyete falan başlıyo kendimden biliyorum ailecek C vitamini takviyesi aldık, yeşillik sarımsak tükettik. babamın ilaçları son gün geldi çok ilgili değillerdi maalesef.

İki hafta önce babam atlattı bu hafta da eşim pozitif. Eşim geçen hafta birden öksürmeye başlayınca önlem olarak odaları ayırdık. O üşüttüğünü düşünüyordu ama ben önlem olarak C ve D vitamini ile doğal antibiyotik tarifi vardı, ondan hazırlayıp verdim. Babama da çok iyi gelmişti. Bir büyük limon, limon kadar taze zencefili doğruyorum. Bir kabuk tarçın iki diş sarımsakla birlikte bir kavanozda buluşturuyorum. Orta boy bir kavanoz kullandım. Üzerini geçecek kadar da bal ekliyorum. Beş altı saat sonra su bırakmaya başlıyor. Kavanozu çalkalayıp o sudan iki üç yemek kaşığı veriyorum. Herkes evinde hafif atlatır umarım.

Esimle ben pozitifiz ekstra yaptığımız bir şey yok normalde de zencefil limon yiyorduk iki günde bir şimdi aynı devam tek fark günlük tüketiyoruz .C vitamini tüketiyoruz meyvelerden.Ayrica Zencefil limon bal karabiber karışımı çok iyi geliyor deneyebilirsiniz .Bir de öğlen terasa çıkıyoruz 2 3 saat o çok iyi geliyor bize şuan da 9.gundeyiz düşündüğümüzden daha hafif atlatiyoruz bir normal grip gibi değil

Ben yeni evde atlattım. Normal hayatım değişmedi hiç de karantinaya girme luksum olmadı bir bebek bir küçük çocukla. Nasıl olduysa eşime bulasmadi bende çok halsizlik kemik ağrısı baş ağrısı hafif öksürük ve en son koku kaybı oldu ama hiç dinlenemedim imkanı olan dinlenmeli . En ufak iş yaptığımda aşırı yoruluyorum hastalık geciyo ama izleri kaliyo malesef
Takviye olarak c vitamini d vitamini aldım ilaç da almadım zaten test bile yaptırmadım ama. 15 gün hiç evden çıkmadık market alışverişi bile temassız yaptık eve sipariş kimsenin vebaline girmek istemem

Kız kardesim ve arkadaşları kovit oldu. Tıp okuyorlar sınava okula gittiler ve sonrasında hepsi pozitif. Belirtilere göre herkese ilaç vermişler. Kardesime baska, arkadaşlarına başka. Arkadaşları ile halletti herşeyi. Biz sadece vitamin aldık. D3, b12... Çok şükür ağır geçirmediler.

Bende yaklasik 2 ay once gecirdim. Bir hastyla temasim yoktu. Belirtiden 1 hafta once sadece 2 kere market 1 kere pazara gitmistim maskeli olarak. Gelir gelmezde ellerimi yikamistim. Market yada pazardaykende maskesiz birinin yaklastiini hatirlamiyorum. Sanirim bir yuzeyde kalan virusu kaptim. Saglik calisani arkadaslarimiz gozden kapmis olabilecegimi dusunuyor. Bu dogru olabilir ellerimi yikamadan istemsiz elimi gozume surmus olabilir. Ilac kullandim ama kullanmasamda atlatirdim gibi geliyor. Yinede guvenemedim agirlasirsam ogluma kimse bakamaz diye korktugumdan kullandim.

Virusu kaptigim esnada takvye pek birsey yapmadim ama oncesinde D vitamini takviyesi yapmistim hafif atlatmamda bunun ve virus yukune az maruz kalmamin etkili oldugunu dusunuyorum

1.gun sabah gozlerim sismis olarak uyandim yuz ustu yattigim icin oldugunu dusundum
2.gun siddetli bel agrim oldu ama ayni gu regli olunca ondan kaynakli zannettim
3. Gun aksami ara ara koku gitti geldi
4.gun aksami sarmisagi salatalik gibi yiyip hafif aciliktan baska birsey hissetmeyince suphelendik
5.gun test verdik pozitif cikti
6. Gun birkac saatlik bas agrim oldu.
Gunde 2 tane icilecek 5 gunluk ilacimi getirdiler. Ilaca baslamanin 2. Gunu koku almaya baslayinca 3. Gunude kullanip biraktim ilaci.
Yani ortalama 7.gunde bitti tamamen.

●Gunde 4 litre limonlu su haricinde ekstra birsey yapmadim.
●5 yasinda bir oglum var. Onu hic yanimdan ayirmadim cunku o gune kadar kapmissa tasiyici olabilirdi. Ama hicbir belirtisi olmadi
● Evde esim ve risk grubundaki bir buyugumuz vardi onlarada test yapildi negatif ciktilar ama her ihtimale karsi 4 5 gun herkes kendini izole etti ayri odalarda.
● yemekleri esim kapiya birakti bitincede ben maskeyle goturup mutfaga birakiyordum
● 10. Gunde evin icinde normal hayatimiza geri donduk benim karantinam 10 gun temaslilarin 14 gundu. Hepimizim karantinasi bitincede disari cikmaya basladik.

Son düzenleme:
Bende yeni atlattım burun akıntısı ve tat koku gitti bende....3 gün gıcık şeklinde baya oksurttu boğazımda acıma hissi oldu ama gripten farkliydi zencefil limon bal çayı içtim bol bol ev yoğurdu bol yeşillik çiğ olarak soğan sarımsak mandalina limonu kabuğuyla yedim.Tursu suyu ictim ev sirkesi ictim..Eşim negatif çıktı ama biz odaları ayirmadik zaten 2 de çocuğum var 5 yaşından küçük...Sosyal mesafeye dikkat edemedik biz...Verilen ilacı kullandım hatta kararsız kalıp burda sordum die linç yedim saolsunlar...Atlattik iyiyiz hapın yan etkisi olmadı bende...Ama hemen yorulup zor nefes alıyorum gibi hissediyorum ins buda geçer

Benim ilk çocukta çıktığı için ek önlem almadık, olursak olalım kafasindaydim, olduk muhtemelen koku tat kaybı var çünkü, hicbirseyin degismedi, ek vitamin ve meyve suyu meyve falan yedik sadece. İnşallah bizde sonuna geldik artık.

covid geçirmedim geçirmeyi de düşünmüyorum :)
Aama ola ki böyle bir hataya düşüpte bizim eve uğrarsa planlarım şu yönde;
sütlü sarımsak kürü var ben ondan çok memnunum çok iyi geldiğini düşünüyorum. zerdecal zencefil bal buda çok iyi bir takviye.
Arkadaşım udi hindi yağı kullanmıştı faydasını görmüş. 3 yaşındaki bebeği içinde bi alerji ilacı var hem gripte kullanılıyor hem alerjide onu başlamıştı hem kendiine hem çocuğuna o çok rahatlatmış. İlaçları kullanmadı vermemişler yaşı genç diye. Ben olursam ilacı alıp genel durumumuza göre kullanacağım öyle düşünüyorum. Bir kaç gün takip edeceğim. Şimdiye kadar cevremde olan arkadaşlarım ilacı kullanmadı (genç olanlar).kekik çayı çok faydalı diye duydum. Özellikle oğlum için hunap keçiboynuzu kullanıyorum normal griplerinde faydasını görmüştüm. meyve bol bol c vitamini .. hatta c vitaminini gıda takviyesi olarak bile alabilirim. Probiyotikler benim hastalıklarımda kesin çözümlerdir. Kefir , ev yapımı turşu gibi bunlarıda mutlaka içerim. İnş çok zor durumda geçirmemde bunları uygulayabilirim. Ağırlaşırsam bunların hiç birini yapamam ..
Bizde izolasyon imkansız gibi bir şey oğlum asla bizden ayrılmaz kimse ayrı odaya geçemez sanırıım , zaten genel de mıç mıç bir aileyiz bulaşırsa hepimize gelecektir. En fazla çok mıç mıç olmayız heralde.. Ya kendimden korkmuyorumda benim eşim acayip nazlı o olursa ben ayvayı yedim.. Adama piskolojik ölür diye korkuyorum . Yada olup geçirsede piskolojisiindeki etkisi kalır diye. Bir arkadaşım bu durumda hafif atlattı ama piskolojisi düzelmedi ölüm korkusu var normal hayatına dönemiyor. Panik atak nöbeti geçiriyor. 4 ayı geçti atlatalı ama iyi değil.. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

İnsallah çabucak atlatirsiniz . Hastalara hep d ve c veriyorlardı okuduguma göre hamile oldugunuzdan mi boyle verildi acaba . Saglikla kucagnza alin İnşallah
C ve d yi söylemiyorum bile onları herkese veriyorlar bunlar da onların çeşitleri zaten özel olarak istediklerimiz hatta sora sora kullandığımız:) inşallah çok teşekkür ederim:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…