Covid-19 ve Merak Edilen Her Şey 💭

Otrera Biz tüp bebek tedavisine başlayacağız. Aile hekimimiz tedaviye başlayacağımız için aşı vurulmayın dedi. Bu konuyu merak ediyorum Bilginiz varsa yorumlarsanız sevinirim
merhabalar,Avrupa Tüp Bebek Birliği'nin açıklamasına göre tüp bebek tedavisine başlamak isteyenler ve zaten başlamış olanların covid-19 aşısı olmasında herhangi bir sakınca olmadığı, hatta sinovac ve biontech,her ikisinin de kullanıma uygun olduğu belirtiliyor.

hatta aşılamanın ertelenmemesi gerektiğini belirten otoriteler de var.

ancak gebe kaldıysanız gebeliğin ilk 12 haftasında sadece aşı değil,herhangi bir girişimde bulunmaktan kaçınıldığını,ancak 12. haftadan sonra her 2 aşı çeşidinden istenilenin güvenle yapılabileceği belirtilmiş :)

umarım açıklayıcı olmuştur.

Kocaman kalpler sana gelsinn Ellerine emeğine sağlık doktorcum bizimde bunlara ihtiyacımız vardı.

Harikasın Otrera'm gerçekten bilgi kirliliğine yol açan bir çok sorunun cevabını bulacağız sayende.
yani aşılanmak hastalığı geçirmekten daha fazla antikor yanıtına neden oluyor
Mesela ben bunun tam tersini düşünüyordum daha öncesinde. T hücrelerim virüsü zaten tanıyor diyordum. Ben virüsü birebir canlı aldım diyordum ama iş öyle değil desene. Bundan hareketle aşının bende yan etki yapmayacağına da inanıyordum (bilimsel hiçbir dayanağım yok) ancak ilk 24 saat baya baya kol ağrısı, halsizlik ve 37.5 derece ateşi gördüm. Çok ilginç gerçekten.

Tesekkur ederim. Emeklerinize saglik. oglumun coklu besin alerjisi vardi. İmunoloji doktorumuzun takibi ve yonlendirmeleriyle cok sukur atlattik. Lakin 1 yasina kadar takipteyiz. Onumuzde 2 ay daha var. Bir yandan asiyi olmak istiyorum, diger yandan 2 ay daha sabret ve mesafe + hijyen kurallarina titizlikle uy diyorum. Tam alerji surecini astik derken; asi olsam yeniden tetikler mi? Kaynak belirttiginiz siteden de makale tarayacagim bu konuda. Tesekkur ederim tekrar.

Otrera Emeğine sağlık bilgilerine sağlık iki sefer okudum yarim kaldi sonunda tamamladım
Anneler ve bebekleri için anne olucak ve düşünenler için inşallah iyi sağlıklı olur ve ülkemiz dünyamız içinse şu covit biter herkes tedirgin olmaz sağlıklı günlere eski günlere döneriz
Tekrar emeğine sağlık

Çok sağ olun gayet açıklayıcı, detaylı

Kocaman kalpler sana gelsinn Ellerine emeğine sağlık doktorcum bizimde bunlara ihtiyacımız vardı.
böyle geri dönüşler alınca dünyalar benim oluyor,çok teşekkür ederim,yeter ki sizlere faydası olsun
kuzum avidite denen bir olay var,ben onunla alakalı olduğunu düşünüyorum

yeter ki işinize yarasın
araştıracağım
yeter ki işinize yarasın,bu güzel dönüşler yeter de artar benim için

Emeğinize sağlık. Takip edeceğim. Benim soracağım sorular sorulmuş. Bende emziriyorum biontech oldum. Ikinci dozu bekliyorum. Bilgiler için teşekkürler

Teşekkür ederim

Otrera teşekkür, sevgi ve saygılarımla…..

benim 7 yaşında bir oğlum var, oda kovid geçirdi, çocuklarla ilgili verebileceğin tüm bilgilere talibim…..

bir de babam 76 yaşında, sorunsuz çalışan tek organı yok, karaciğer nakilli, hepatit b ile mücadele eden çok ciddi hastalıklara sahip bir adam…..sinovac oldu iki doz. Bağışıklığı baskılandığı için pek bir ümidimiz yoktu aşıdan yana ve sonuçta hiç antikor üretmedi. Şimdi tekrardan biontech olabilir mi, olursa bir artısı olur mu, eksisi olur mu?

not alıyorum,en kısa zamanda değinmeye çalışacağım canım :) geçmiş olsun :)

Merhaba herkese iki gün önce boğazım acımaya başladı dun şiddetlendi doktora gittim antibiyotik verdi geçmezse covid testi yaptir dedi aslında boğaz açım geçti antibiyotikle ama delta varyanti soğuk algınlığı belirtisi gösteriyormuş emin olamadım sizce test yaptırmalı miyim?

merhabalar hanımlar,bir sonraki konumuz ne olsun istersiniz??
Merhaba Otrera, topik için teşekkürler. Emziren bir anne olarak benim için hassas bir konu. Yazdıklarını okudum, bebeğin sindirim sisteminde aşının sindirilebilmesi için bebeğin belli bir aya gelmiş olması gerekir mi? Bir de ben henüz aşı olmadım ama bu ara olmayı düşünüyorum yalnız 1 hafta sonra bebeğimin verem aşısı olacak. Normalde aşı olacaklar için başka aşıyla çakışmaması, yanlış bilmiyorsam 2 hafta beklenmesi öneriliyor. Bebeğimin aşısıyla arasına süre koymalı mıyım sizce? Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…