- 3 Mayıs 2015
- 13.225
- 48.485
Emziren annelerde asilama konusunu istek yapayim o halde. Vakti gelince deginirseniz memnum olurum.
Ben bu konuyu nasıl kaçırmışım Otrera
Ben de hamilelikte düşünmüyorum ama emzirme dönemi için isterim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Emziren annelerde asilama konusunu istek yapayim o halde. Vakti gelince deginirseniz memnum olurum.
Alerji ve Covid ^_^ Hos daha once yazmistim, minik bir hatirlatma olsun.merhabalar hanımlar,bir sonraki konumuz ne olsun istersiniz??
sorularınızı birazdan detaylı irdeleyip cevaplamaya çalışacağım :)) rica ederim,siz de hoşgeldiniz :)Merhaba Otrera, topik için teşekkürler. Emziren bir anne olarak benim için hassas bir konu. Yazdıklarını okudum, bebeğin sindirim sisteminde aşının sindirilebilmesi için bebeğin belli bir aya gelmiş olması gerekir mi? Bir de ben henüz aşı olmadım ama bu ara olmayı düşünüyorum yalnız 1 hafta sonra bebeğimin verem aşısı olacak. Normalde aşı olacaklar için başka aşıyla çakışmaması, yanlış bilmiyorsam 2 hafta beklenmesi öneriliyor. Bebeğimin aşısıyla arasına süre koymalı mıyım sizce? Teşekkürler.
emzirme döneminde aşılanabilirsin canım benim,sakıncası yok,tavsiye ediliyor hatta, yazı paylaşmıştım dur sana alıntı yapayım :)Ben bu konuyu nasıl kaçırmışım Otrera
canım ben kendim hatırlarsın belki,ilk sağlık çalışanları aşılanırken aşılanmıştım,2 doz sinovac olmuştum. ancak 3. dozumu biontech olmayı düşünüyorum. yaptığım araştırmalar sonucunda 2 sinovac 'ın üzerine tekrar sino değil de biontech yapılırsa koruyuculuğunun çok yüksek olduğunu okudum. bence evet mantıklı o yüzden :))Otreracım, emziren anneler için yazmışsın
O zaman ben de bir soru sorayım
2 doz sinovac aşısı olanların 3.dozu biontech olması mantıklı mıdır
tabi kiii, kusura bakma canım, şehir dışındaydım dediğim gibi,bugün bakacağım eski sayfalara tekrardan,bi derleyip toparlayacağım,alerjiyi ilk sıraya alıyorum sözAlerji ve Covid ^_^ Hos daha once yazmistim, minik bir hatirlatma olsun.
canım hanımlar,kusuruma bakmayın şehir dışına çıkmam gerekti ve şu an siteye girebildimmm :)) hemen bakalımmm:
sorularınızı birazdan detaylı irdeleyip cevaplamaya çalışacağım :)) rica ederim,siz de hoşgeldiniz :)
emzirme döneminde aşılanabilirsin canım benim,sakıncası yok,tavsiye ediliyor hatta, yazı paylaşmıştım dur sana alıntı yapayım :)
canım ben kendim hatırlarsın belki,ilk sağlık çalışanları aşılanırken aşılanmıştım,2 doz sinovac olmuştum. ancak 3. dozumu biontech olmayı düşünüyorum. yaptığım araştırmalar sonucunda 2 sinovac 'ın üzerine tekrar sino değil de biontech yapılırsa koruyuculuğunun çok yüksek olduğunu okudum. bence evet mantıklı o yüzden :))
tabi kiii, kusura bakma canım, şehir dışındaydım dediğim gibi,bugün bakacağım eski sayfalara tekrardan,bi derleyip toparlayacağım,alerjiyi ilk sıraya alıyorum söz
canım hanımlar,kusuruma bakmayın şehir dışına çıkmam gerekti ve şu an siteye girebildimmm :)) hemen bakalımmm:
sorularınızı birazdan detaylı irdeleyip cevaplamaya çalışacağım :)) rica ederim,siz de hoşgeldiniz :)
emzirme döneminde aşılanabilirsin canım benim,sakıncası yok,tavsiye ediliyor hatta, yazı paylaşmıştım dur sana alıntı yapayım :)
canım ben kendim hatırlarsın belki,ilk sağlık çalışanları aşılanırken aşılanmıştım,2 doz sinovac olmuştum. ancak 3. dozumu biontech olmayı düşünüyorum. yaptığım araştırmalar sonucunda 2 sinovac 'ın üzerine tekrar sino değil de biontech yapılırsa koruyuculuğunun çok yüksek olduğunu okudum. bence evet mantıklı o yüzden :))
tabi kiii, kusura bakma canım, şehir dışındaydım dediğim gibi,bugün bakacağım eski sayfalara tekrardan,bi derleyip toparlayacağım,alerjiyi ilk sıraya alıyorum söz
Delta varyantı hakkında her şey lütfenmerhabalar hanımlar,bir sonraki konumuz ne olsun istersiniz??
canım bak bu sayfada :))BUYRUN EFENDİM,UMARIM FAYDALI OLUR!
1. Bu aşıların hiçbiri replike olabilen virüs içermezler; dolayısıyla hastalığa da neden olmazlar, ancak bağışıklık sisteminin aktivasyonundan kaynaklanan spesifik olmayan yan etkiler ortaya çıkabilir.
!!!Uzmanlar, mRNA ve viral vektör aşılarının nasıl çalıştığına bağlı olarak, hamileler, fetüs veya emziren yenidoğanlar için risk oluşturma ihtimallerinin düşük olduğuna inanmaktadır.!!!
2.Hayvan çalışmalarından, aşılanmış gebelerden ve küçük prospektif kohort çalışmalarından elde edilen verilere göre, aşılamaya dair zararlı etkiler gösterilmemiştir ve SARS-CoV-2'ye karşı pasif bağışıklık kazandırmak için annede bir immün yanıt oluştuğunu ve anne antikorlarının plasenta ve anne sütüne geçtiğini göstermiştir. !!!
3.Yenidoğanlarda ilk maternal mRNA aşılamasından 15 gün sonra kordon kanında koruyucu antikorlar belgelenmiştir. Bir kohort çalışmasında, mRNA aşısının neden olduğu bağışıklık tepkileri hamile ,emziren ve hamile olmayan kadınlarda eş değer olarak görüldü. !!!
4. Antikor titreleri, hamilelik sırasında geçirilen SARS-CoV-2 enfeksiyonu tarafından indüklenen miktardan daha yüksekti; göbek kordon kanı ve anne sütü örneklerinde aşı kaynaklı antikorlar mevcuttu . (yani aşılanmak hastalığı geçirmekten daha fazla antikor yanıtına neden oluyor!)
5.Başka bir çalışmada, aşılamayı takiben hamile, emziren ve hamile olmayan kadın bireylerde bağlayıcı, nötralize edici ve fonksiyonel nötralize edici olmayan antikor yanıtlarının yanı sıra CD4 ve CD8 T-hücresi yanıtları da mevcut olarak gösterildi . Kordon kanında ve anne sütünde de bağlayıcı ve nötralize edici antikorlar mevcuttu.
Ek olarak, hamile ve hamile olmayan aşılı bireyler, SARS-CoV-2 varyantlarına karşı çapraz reaktif bağışıklık tepkileri geliştirdi. (yani aşılama,varyant virüslere karşı da koruma sağlıyor!)
6.COVID-19 aşısı olmak istenirse, ideal olarak, hastaların Tdap veya influenza gibi rutin bir aşının uygulanmasından sonraki 14 gün içinde başka bir aşı olmamaları için zaman aralığı ayarlanmalıdır. Bununla birlikte, diğer aşının zamanında uygulanması önemli olduğunda (örneğin, yara tedavisi sırasında tetanoz aşısı) veya COVID-19 aşılamasında gereksiz gecikmeyi önleyecekse, COVID-19 aşılarının uygulanması ile diğer aşılar arasında daha kısa bir aralık bulunması makuldür.
7.Tüm hamile hastalara COVID-19 aşısı yaptırmaları tavsiye edilmektedir. SARS-CoV-2'ye maruz kalma riski daha yüksek olan veya enfekte olduğunda ciddi hastalığa sahip olma riski en yüksek olan hastalar (örneğin diyabet, obezite veya hipertansiyonu olan hastalar) bu aşıdan en fazla fayda sağlayan grupta yer alırlar.
8.Anti-D immünoglobin, aşılara verilen immün yanıta müdahale etmez, bu nedenle alloimmünizasyonun önlenmesi için uygulama zamanlaması standart klinik protokollere dayanır. ( RH KAN UYUŞMAZLIĞI OLAN ANNE VE BEBEKLERDE)
9.Bir kişi, iki dozluk COVID-19 aşı serisinin ilk dozunu aldıktan sonra hamile kalırsa, ikinci doz, üretici tarafından hamile olmayan kişiler için belirtilen zamanda uygulanmalıdır.
10.Üreme ile ilgili karar verme — COVID-19 salgını, anne ve yenidoğan sağlığına virüsle ilgili potansiyel riskler nedeniyle çiftlerin hamileliği ertelemeyi düşünüp düşünmemeleri konusunda soruları gündeme getirdi. Üremeyle ilgili kararların (örneğin, hamilelik planlaması, hamileliğin sonlandırılması) öncelikle sağlıkla ilgili COVID-19 endişelerine dayandırılmaması gerekmektedir.
11.Daha önceden de belirtildiği gibi, SARS-CoV-2 ve hamilelik birlikteliğiyle ilgili riskler henüz tam olarak tespit edilmemiştir, ancak var olan sınırlı kanıtlar hamilelikle ilgili risklerin yüksek olmadığını veya oldukça yaygın olan diğer koşullar veya maruziyetlerle ilişkili risklerle hemen hemen aynı olduğunu göstermektedir. Gebeler ve gebelikle ilgili riskler, standart önleyici tedbirlerle makul ölçüde en aza indirilebilir veya hafifletilebilir.
12.COVID-19'u önlemek için halihazırda mevcut olan aşıların doğurganlığı etkilediği düşünülmemektedir, onaylanmış herhangi bir COVID-19 aşısı almadan önce gebelik testi gerekli değildir ve aşılamadan sonra gebeliği geciktirmek gerekli değildir !!
13.SARS-CoV-2 aşıları — Diğer yetişkinlerde olduğu gibi emziren ve emzirmeyen tüm annelere aşı yapılmasını önerilmektedir. Daha da önemlisi, anne aşısının neden olduğu maternal COVID-19 antikorları anne sütüne geçebilir ve koruyucu etkileri olabilir.!!
14.Emziren hastalar ilk büyük aşı denemelerine dahil edilmemiş olsa da, mevcut aşıların emen çocuk için bir risk oluşturması olası değildir. Bu aşılar bulaşıcı virüs içermez ve anne sütüne geçen ve daha sonra bebek tarafından alınan herhangi bir aşının bebeğin sindirim sistemi tarafından etkisiz hale getirilmesi muhtemeldir.
KAYNAKÇA : UPTODATE.COM
Ben bu konuyu nasıl kaçırmışım Otrera
eveeet,delta ve diğer varyantları ele almayı düşünüyorum ,merak etmeyin,yapacağım en yakın zamanda :)Delta varyantı hakkında her şey lütfen
çoklu ilaç kullanımı veya ilaç etkileşimi olarak ele alabiliriz bunu.. çünkü tek tek bu tarz sorular sorulursa,hakkında araştırma yapılmış konulara girmeyebilir. ben anladım demek istediğinizi,değinmeye çalışacağım merak etmeyin :))Antidepresan ilaç kullanıyorum, 3 farklı ilaç
Aşı olmak için beklemeli miyim ?
Yada ilaç kullanırken aşı olayım mı ? ( şimdilik 1 yıl gibi bu ilaçları kullanirsin dedi dr'um )
Doktorumu sorularla boğmamak için sizden fikir almak istedim
Şimdiden teşekkür ederim
şu anda kafam çok kalabalık,mutlaka uygun vakitte sakin kafayla okuyup elimden geldiğince yorum yapmaya çalışacağım :)Bir yerde mesajinizi gordum bagisikligi baskilanan kisilerde aşi antikor olusturamiyor yazmissiniz.
Aklima takildi kuzenim ulseratif kolit hastasi ilk asidan sonra (aşıyla alakasiz bir sekilde o doneme denk gelmisde olabilir) hastaligi resmen coştu.
2.aşıdan önce ilacinin icerisine kortizon takviye yapmaya basladilar.
Bu durumda 2.aşıyı yaptirmasinin bir anlamı kalmamışmı oluyor acaba?
Otrera teşekkür, sevgi ve saygılarımla…..
benim 7 yaşında bir oğlum var, oda kovid geçirdi, çocuklarla ilgili verebileceğin tüm bilgilere talibim…..
bir de babam 76 yaşında, sorunsuz çalışan tek organı yok, karaciğer nakilli, hepatit b ile mücadele eden çok ciddi hastalıklara sahip bir adam…..sinovac oldu iki doz. Bağışıklığı baskılandığı için pek bir ümidimiz yoktu aşıdan yana ve sonuçta hiç antikor üretmedi. Şimdi tekrardan biontech olabilir mi, olursa bir artısı olur mu, eksisi olur mu?
Alerji ve Covid ^_^ Hos daha once yazmistim, minik bir hatirlatma olsun.
sorularınıza cevap bulacağınızı düşünüyorum :)Bir yerde mesajinizi gordum bagisikligi baskilanan kisilerde aşi antikor olusturamiyor yazmissiniz.
Aklima takildi kuzenim ulseratif kolit hastasi ilk asidan sonra (aşıyla alakasiz bir sekilde o doneme denk gelmisde olabilir) hastaligi resmen coştu.
2.aşıdan önce ilacinin icerisine kortizon takviye yapmaya basladilar.
Bu durumda 2.aşıyı yaptirmasinin bir anlamı kalmamışmı oluyor acaba?
merhabalar hanımlar!
1. alerjik bünyelerde aşılama olur mu, olursa zararları nelerdir?
2.immünsüpresif ve kronik-otoimmün hastalığı olan bireylerde aşılama gerekli midir? aşılama yapılırsa etkisi olur mu? vb
3.delta varyantı nedir? delta'ya dair her şey
bu haftanın konuları! çalışmalara başlamış bulunmaktayım. biraz detaylı ve sayıca fazlaca başlık olduğu için 2-3 günü bulur tamamlamam yazıyı.
sabrınız ve ilginiz için teşekkür ederim,görüşmek üzere !
Beyninin her bir kıvrımından öperim. ^_^ Bunca işin gücün arasında araştırıp, yazıyorsun. Bizim payımıza da sabretmek düşsün. Düşsün yani, olsun o kadar.
bir Türkçe çeviri alabilir miyim önce Deniz hanımcım ,sonra size yardımcı olacağım inşallahProfil mesajinizi gördüm de az önce döşümün sol böğrü ağrıyor neden ola ki demek geldi içimden
Gogsumun sol tarafi demek sanirimbir Türkçe çeviri alabilir miyim önce Deniz hanımcım ,sonra size yardımcı olacağım inşallah
Önceki nickini hatırlıyorum sadece d3niz değil miydi?Otrera deniz olduğumu nerden anladın ki