Corona virüsü ve Çin'den sipariş

Çin malı her şeyden kaçının hanımlar.
Kuaföre gittiğinizde bile sorun, ürünler Çin malıysa kaçın.
Komşumun kızı 2-3 ay önce profesyonel makyaj yaptırdı kuaförde. Makyaj yüzünü mahvetti. İltihaplı yaralar döktü.
Çok şükür ciddi bir tedaviyle yüzü kurtuldu. Artık kendine özel makyaj malzemeleri alıp kendi makyajını kendi yapıyor.

Kapadokya dayım, burası Çinli kaynıyor. Daha bir tanesi hastane de karantina altına alındı. Şükür hastalık çıkmamış.

Sterilize edip öyle kullanırsınız

evet 2018 de de cin mali ayakkabidan dolayi bazi kisilerin ayaklarinda hastalik cikmisti, hem de oyle merdiven alti degil avm lerde satilan markalardan.

Zehirli ayakkabıların fotoğrafları yayınlandı

Merhaba canım. Bugün sabab Zahide yetiş e konuk olan bir dr.a bu soru soruldu ve herhangi bir sakınca olmadığı söyledi Dr. Ayrıca bu virüsün abartildigni ekonomik ve siyasal bı girişim olduğunu ülkelere aşı satmak için yapılan bı hareket olduğunu da ekledi. Yani insanlari evhama sokup ülkeleri böyle aşıları almaları için mecbur bırakıyorlar gibi bişey. Tabi bu doktorun kendi görüşüydu oyle olmayadabilir. Ama doktorun tavırlarına bakılırsa kendinden emin gibi duruyordu aynı şeyi kuş gribi ve domuz gribi içinde geçerli olduğunuda savundu ayrıca . Bilemiyorum canım her Dr bir olmuyor dedikleri benim aklıma yattı ama yine de temkinli olmakta fayda var.

Türkiye'ye kargo girişi uygun görüldüyse zaten problem yok demektir.

Ürünü açarken tek kullanımlık eldivenlerden alıp kapıda açsın, onları poşete koyup atsın.
Tekrar eldivenleri giyip ürünleri tek tek alsın dezenfekte ederek kullanıma hazır hale getirsin.

Ürünler ambalajliysa sıkıntı olmaz herhalde. Makinelerle seri üretilmiştir herhalde!
Kutuyu da açmadan çamaşır suyuyla dezenfekte ederek açabilir. Tek tek silebilir.

Ürünü sıkıntılı bulurlarsa bence zaten ülkeye girişinde almazlar herhalde!

İnşallah.

Şimdi geldi aklima, 2 hafta önce Çinden kargom gelmişti.
Ben açmıştım, eldivensiz filan, o zaman virusun adini duymamistim daha.
Bir şeyim yok)))
Virusun cansiz ortamlarda yaşama suresi 2-3 günmus galiba.

Zaten yukaridaki yorumlarda detayli yazilmis.

Gecme ihtimali varmis o sekilde. Eger virus gelen kolilere bulaşır birsekilde yasamaya devam edip (genelde kendimi dondurarak yapiyormus bunu) her hangi bir canliyla temasi halinde canliya bulasip onum bedeninde yasamaya devam ediyormus. Yani öyle bir ihtimal malesef ki var. Ve ülkemize bircok urun geliyor çinden hepimiz tehlike halindeyiz. Eger ulkede bir kac insana bulasirsa bu sekilde yayilir gider bu hastalik.

Virüsün çinden gelen bir kargoyla hayatta kalabilmesi için biyolojik bir nesneye tutunmayı gerekir. Eğer ki gıda veyahut biyolojik başka bir ürün satın alırsanız bulaşabilir ama onun haricinde bulaşması gerçekleşmez.

Bence de siparisinizi iptal edin.bu konu baya bi muallakta cunku.riske girmeyin.gerci ulkede cinliler cirit atiyor ya neyse.

Mantikli tabii ama o fircalar yuz goz ve dudaklarla temas edicek.bu konuyu en iyi doktorlar boyologlar falan bilir sanirim

Bnce illaki bulasir cunku sonucta ordaki insanlar elliyo dokunuyo ordada warsa oyle bi hastalik dikkat edin almayin sipariisi dusun grip olyoz ellerden bulasiyo diyoz

Geçer bence zaten bunla ilgili yapılan filmlerde virüsün ilk kargoyla yayıldığı gösteriliyormus diye okumuştum almayın kargoyu sağlıktan mi kıymetli sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…