Corona virüsü ve Çin'den sipariş

Geçme ihtimali yüksek arkadaşlar. Virüsler cansız ortamlarda da yaşayabilen , canlı vücuda geçince de aktifleşen canlılardır. Kesinlikle Çin’den falan bir şey sipariş etmeyin

Hic bisey olmaz bende kalici oje siparis etmistim 2 ayda daha yeni geldi actim kullandim. Ona bakarsaniz bir aralar tr de deli dana hastaligi oldu, şuan da da domuz gribi salgini var ama hepimizde yok cok sukur. İciniz rahat olsun evham yapmayin. Acinca urunleri alkolle silin temizleyin kullanin.

virus haberi yayılmadan evvel benim de oradan bir paketim geldi , simdi konuyu okuyunca ben de korktum :) yalnız kargocular ne yapsın, her gün o paketler elleri kollarında geziyorlar. Boyle bir risk varsa kargo girişleri de durdurulmalı. Allah sonumuzu hayır etsin, dünyada nereye baksak bir felaket ..

virüs kapalı kutuda özellikle uzun bir süre hayatta kalamaz diyor bilgili insanlar. benimde dün geldi bugün geldi kargom birkaç tane daha gelecek. bende hiç stres olmamak için almayacaktım annem almış. zaten 2 hafta önce falan da almıştım... yani o yöntemle bulaşma olasılığı aşırı düşük bir ihtimal . birde çinden o kadar çok ürün geliyor ki ülkemize sadece bizim aldıklarımızla sınırlı değil bu olay. çin dünyadaki en büyük ticari ülkelerden...şimdiki kargoları çoktan çıkışı yapıldıysa alınabilir ama başka sipariş verilmesin fikrimce...

Kızlar şu yeni duyulan coronavirüs hakında çok araştırma yaptım ve acayip bir şekilde kafaya takmış bir durumdayım.

Geçenlerde kiz kardeşim bir kaç ürün çinden sipariş etmiş, makyaj fırçaları vs.
Kargosu daha yolda gelmek üzeri. Bende çok panik atak bir insan oldum için o kargoyu hiç eve almamasını söyledim.
Sizce böyle bir virüs bir nesneden insana geçebilirmi?
simpsonlar corona virüsü yaz belki bu fikir sahibi yapar bence alma derim

Kızlar şu yeni duyulan coronavirüs hakında çok araştırma yaptım ve acayip bir şekilde kafaya takmış bir durumdayım.

Kargosu daha yolda gelmek üzeri. Bende çok panik atak bir insan oldum için o kargoyu hiç eve almamasını söyledim.

Bence hiç almayın eksik kalsın makyaj fırçası. Çünkü kimin ne dediği belli değil bu virüs konusunda ama basit bir şey olsa iş buralara gelmezdi diye düşünüyorum. Türkiye bile şu an beş hastanede bu virüse karşı negatif basınçlı karantina odaları hazırlattı daha hiç vaka görülmemesine rağmen. Tedbiri elden bırakmamak lazım.

Bizim de Çin'den sipariş geliyor. Gözünü sevdiğim Aliexpress'i yakmasın bizi diye, PTT görevlisini elimde sirkeli fıs fısla beklemeyi planlıyorum. Kapıyı açtığım gibi adama sirkeyle saldırırsam, sanırım kimse beni ayıplamaz. Üzüm sirkesi bu arada, öyle diyorlar. Şaka gibi gelmişti ama sanırım gerçekmiş.

Benm esimde siparis verdi 150 tl civarinda. Hemen iptal ettik neyseki urunler daha yola cikmamisti iptal ettik para hemen yatti hesabimizada. Riske atmaya gerek yokk giden 150 tl olsun bize bisey olmasin

Ya öyle olacak olsa kargoyu getiren görevliye bulaşır görevli kapıda bir hapşırsa hop size bulaşır kargoyu almasanız da. Çinden Türkiye'ye çok fazla ticari ürün giriyor siz kargoyu almazsanız ticaret yapan insanlar alıyor bir şekilde. Şimdiye çoktan birilerine bulaşmış olması lazımdı. Simpsonlarin bir bölümünde Çinden gelen kargolardan tüm dünyaya virüs bulaştığı işlenmiş ama orada ülke olarak Çini vurgulamak için kargo alışverişi gösterilmistir diye düşünüyorum. Ben olsam alırdım kargomu. Zaten muhtemelen 1 ay önce falan çıkmıştır yola

Bugün haberlerde uzman dr açıkladı. Problem olmaz gıda maddesi olmadığı sürece dedi. Ama yine de almamakta Fayda var. Ben artık küçük oyuncak olsun hediyelik eşya tabak çanak Çin malı olupta piyasa da satılan hiç bir şey almamayı düşünüyorum

Geçebilir bence. Çünkü mikroplar el içlerinde ve ter bezi bölgelerinde sık görülür. Ben lens kullanıyorum. Optik te ki kişi bana lens kabını elini yıkamadan önce aç sonra elini yıka lensi tak dedi. Kapağı bile mikrop bulaştırabiliyor dedi. Senin ki de makyaj fırçası. Bulaşır bence alma

Bizim akrabamiz hostes mecbur gidiyor, gitti dün tek gelen kargo olsa keşke.....

X