Anket Corona tümüyle bitmese de çocuğunuzu okula göndermeyi düşünüyor musunuz?

Çocuklarınızı okula gönderecek misiniz?

• Ankete Katılan
    632
Umarim ogrenebilir bizimki. Esasen soyle bir durum da var cogu velinin kabul etmedigi; evde bizim anlatmaya ve uygulatmaya calistigimiz cogu durumu ogretmen bir defada halledebiliyor. Temeli evde aliyor cocuk ona tamam,ama bana yaptigi eziyeti mesela okulda ogretmenine yapamiyor :KK66: annem eski ogretmenlerden,o da boyle dusunuyor ben baktim veli olunca gercekten de oyle. Umarim yeni ders yilinda kimseyi riske atmadan devam edebiliriz hep beraber is birligiyle ♥
Evet, bu çok doğru. Öğretmenlerini ne kadar sevseler, yakın olsalar da öğretmen onlar için otorite 😊 Bizimle bir süre sonra yüz göz oluyorlar ve nazları geçiyor.
Umarım her şey güzel gider. Toplum olarak bilinçli hareket etmemiz çok önemli. Çünkü izole hayat çocuklara göre değil.

Evet, bu çok doğru. Öğretmenlerini ne kadar sevseler, yakın olsalar da öğretmen onlar için otorite 😊 Bizimle bir süre sonra yüz göz oluyorlar ve nazları geçiyor.
Umarım her şey güzel gider. Toplum olarak bilinçli hareket etmemiz çok önemli. Çünkü izole hayat çocuklara göre değil.
Ne mutlu ki sizin gibi dusunen bilincli ogretmenlerimiz de var,digerlerinin yaninda. En son eksi sozlukte denk geldim,okullarin gereksiz oldugunu ve uzaktan egitimin fazlasiyla basarili oldugunu savunan pek cok ogretmen vardi. Kendim ogretmen olmadigim halde sadece annem babamdan gordugum ogretmenlikle Uzulerek okuyorum o tarz yorumlari. Okul olmadan sosyallesme mumkun olamiyor,hele kucuk yas gruplarinda. Sosyallesme de en azindan ders kadar onemli benim icin. Dersten daha onemli pek cok olgu da var sadece ogretmenin verebilecegi. Okulu sadece bilgi alma yeri olarak gormuyorum. Su donemde gayet de gorduk ki uzaktan egitim yeterli degildi,cogu cocuk tvye tablete yapisti,iletisim kurma sifira indi,kendini ifade etmek sifira indi,gelecekte bu korona doneminin acisini fazlasiyla hissedecegiz. Simdi anlamiyoruz,amaaan nolacak korona bitene kadar yollamayiveririz gerekirse sene kaybetsin nasilsa sinifta kalmak yok diyoruz da mesele keske o olsa sadece

Ne mutlu ki sizin gibi dusunen bilincli ogretmenlerimiz de var,digerlerinin yaninda. En son eksi sozlukte denk geldim,okullarin gereksiz oldugunu ve uzaktan egitimin fazlasiyla basarili oldugunu savunan pek cok ogretmen vardi. Kendim ogretmen olmadigim halde sadece annem babamdan gordugum ogretmenlikle Uzulerek okuyorum o tarz yorumlari. Okul olmadan sosyallesme mumkun olamiyor,hele kucuk yas gruplarinda. Sosyallesme de en azindan ders kadar onemli benim icin. Dersten daha onemli pek cok olgu da var sadece ogretmenin verebilecegi. Okulu sadece bilgi alma yeri olarak gormuyorum. Su donemde gayet de gorduk ki uzaktan egitim yeterli degildi,cogu cocuk tvye tablete yapisti,iletisim kurma sifira indi,kendini ifade etmek sifira indi,gelecekte bu korona doneminin acisini fazlasiyla hissedecegiz. Simdi anlamiyoruz,amaaan nolacak korona bitene kadar yollamayiveririz gerekirse sene kaybetsin nasilsa sinifta kalmak yok diyoruz da mesele keske o olsa sadece
Ah ben öğretmen değilim ama bizim öğretmenlerimiz de uzaktan eğitimin yeterli olmadığının bilincinde. Olmuyor, evde o disiplin ve düzeni sağlayamıyorsun. Birebir eğitim gibi olmuyor. Dediğiniz gibi sadece eğitim değil, sosyalleşememek duygularını çok etkiliyor. İlk zamanlar evet gayet iyiydi ama bir süre sonra başarısız oldu. Çünkü sıfır sosyallik, etkileşim yok. Öğretmen ne kadar çaba harcarsa harcasın sınıftaki gibi düzeni sağlayamıyor.
Yazdığınız şeylerin çoğunu biz evde yaşıyoruz. Tablet ve tv ile yatıp kalkıyoruz, çok fazla hırçınlık var ve artık her şey sıkmaya başladı. Bir şeyde diyemiyorsun çocuğa çünkü o kadar haklı ki kendince. Etkinlik falan bir yere kadar idare etti. Çocuk, çocuk istiyor. Bizimkinin iki yaşında kardeşi var ama yaşları beraber oynayacakları kulvarda değil. Üzgünüm ama kimse kusura bakmasın dört duvar çocuklara göre değil.
İki yaşındaki çocuk kurcalamayı, keşfetmeyi sever ama şuan keşfetmekten ziyade nereye saldırsam acaba moduna girmiş durumda. İstisnasız her şeyde bana vurmaya başladı. Başını dizime yaslasa öncesinde bir tane vuruyor muhakkak. Büyüğünün zaten sinir krizi geçirmesinesine ramak kalmış durumda.
Sosyal çocuk eşittir mutlu çocuk.

Bende sizin gibi dusunuyorum. Pandemi 2 yil surebilir iki yil okula gitmeyeceklermi? Ayrica merak ediyorum bu virusun tamamen bitecegine inan varmi gercekten?

Ya bir de ben Almanya'da ilkokulu okudum. Mesela daha o zaman bile devamsizlik sinirini asan bir ogrenciyi yetistirme yurduna almaya calistiklarini hatirliyorum. Burda oyle kafamiza gore gönderemiyorum deme gibi bir durum var mi? Hani zorunlu egitimya.

Yerlesim yerleri disinda okul yapiliyorsa (Ki yapilmiyor,MEB ile gonulluluk esasina dayali caisan bir kurulusta calisiyorum) kim gidecek o okullara sevgili arkadasim? Zaten oyle yapilan bir okul yok,olsaydi emin olun MEB carsaf carsaf ilan ederdi bunu,keske yapsa. Haydi yapiliyor diyelim, sizin dediginiz dogru olsun, yuruyerek gidemeyecekler,servislerle mi tasimayi planliyorlar sizce? Hangi servislerle peki haberiniz var mi? O servisler kac kisilik olacak sizce? Bahsettiginiz MEB bunlara cozum sunuyor mu? Bulundugum sehirde birkac okul depreme dayanikli olmadigi gerekcesiyle yikildi,ortadan kaldirildi,yerine yapilan bir okul da olmadi,tam tersi baska okullara yonlendirildi bu ogrenciler. Araziler bos duruyor gozumle goruyorum, kimine otopark yapilacakmis,kimine de bahce bostan. Lutfen iyi arastirin ona gore konusalim. Daha iyi cozum onerileriniz varsa yazin herkes okusun faydalansin,belki birileri sesimizi duyar. Hadi selametle

Bahsedildigi gibi bir lise kampusu bulundugum sehirde yapildi. Daha dogrusu yapiminin bitmesine az kalmisti en son.
Ama oraya hangi ogrenci gidicek bilmiyorum. Zira kampus sehrin bilmem kac km disinda dag basinda.

Bahsedildigi gibi bir lise kampusu bulundugum sehirde yapildi. Daha dogrusu yapiminin bitmesine az kalmisti en son.
Ama oraya hangi ogrenci gidicek bilmiyorum. Zira kampus sehrin bilmem kac km disinda dag basinda.
Ne mutlu hic değilse bir caba varmis. Bizde o da yok.

Boyle durumlarda en guzeli istatistiklere bakmak. Yeterli mi degil mi gayet acik aslinda
Yasadigim sehirde 14 Haziran 2019 tarihi itibariyle bin 652 okul, 577 bin 545 öğrenci var. İkili egitim yapiliyor cogunda. Okul basina ortalama kac ogrenci dusuyor diye bakildiginda uzerine de korona belasi eklendiginde durum ortada. Bu arada 24 adet okul bu tarihten sonra yikildi ve yerine yenisi yapilmadi,bahsettiginiz gibi dagin basina dahi yapilmadi konuyu takip ettigim icin biliyorum hatta nereyle gorusursek goruselim sonuc alamadik.

eylul de kızımın kresı açılack. ılk defa gıdecek kreş e. 3,5 yasında. gelışımı ıcın buna ıhtıyacı var. cunku bıraz ıletısım ve sosyallık de sorunlar yasıyor. ve ben de aylardır erteledıgım ışe baslayacagım bu sekılde ( home offıce)

korona 2 ay 3 ay yada 1 yıl sonra gececek dıye bır ongoru yok. gecmıcek, bununla yaşayacagız. cok acı ama, ölen ölecek, yaşayan yaşayacak dıye dusunuyorum. 3 ay evde kaldıktan sonra kızım ılk defa dısarı cıktıgında kı cıglıklarını unutamam. anne dısarı cıktım dıye kostu dısarda.

hazıran da acılsaydı kresı, ozaman da yollardım dıye dusunuyorum. her turlu kurala yasaga uydum, zıyaretlere gıtmedım. 3 ay aılemı komsumu gormedım. ama gorusum bu yonde.

Ben virusun bulasmama ihtimali oldugunu dusunmuyorum.oyle ya da boyle belki gecirdik farkinda bile degiliz.ilk zamanlar tabii ki cok tedbirli davrandik ben 3 ay cocuklarimla disari cikmadim.
Ama okullar acilinca gondericem.virusun tamamen bitmesi diye bir seyin soz konusu oldugunu dusunmuyorum

Aynen bu şekilde düşünüyorum bu bir pandemi tüm dünyada yaşanıyor. Dünyada bitmeden Türkiye’de biteceğini düşünmek doğru değil. Hepimize mutlaka geçecek yada geçti bile farkında değiliz..

Bi arkadaşımın göğsümde ağrı var diye doktora gitmiş röntgende daha önceki aylarda korona geçirdiği görülmüş o farkına bile varmamış. Kuzenlerim görümcem akrabalarım yüzde70i geçirdiler pozitif gördüler testlerinde. Kimi evde 5gün yattı iyileşti kimi hastanede 3 gün yattı. 4 tane akrabamız vefat etti onlarda 70yaş civarı maalesef kaybettik. Ben zamanla hepimizin bağışıklık kazanacağını düşünüyorum tabi ölmez sağ kalırsak :KK43: Allah şifa versin tüm hastalara . Sağ selamet sağlıklarına kavuştursun .

Ben de bir öğretmen olarak Türkiye şartlarında önlem almanın pratikte mümkün olmadığını biliyorum. Sınıfım 30,okulumuz 1200 kişi ve bizi çok zor günler bekliyor. Biz geçen sene beta ve influenza virüsünü bile aşamadık ki covid-19u düşünmek dahi istemiyorum.Öğrencilerim adına çok tedirginim.
Evet gerçekten geçen yılki beta ve infuluenza salgınında bizim okulda eğitim durdu adeta. Her hafta bir öğretmen raporluydu nerdeyse, çocukları hiç saymıyorum bile. Biz evde ailecek 1 ayı perişan geçirdik.
Şimdi o salgınların üstüne bir de covid eklenirse nasıl sağ çıkarız bu süreçten düşünemiyorum.

Ogretmensiniz ve pandemi surecinde yeni okul yapildigini dusunuyorsaniz size birkac yikilan okul ismi vereyim,onlar uzerinden sorgulama yapin. Bu okullar yikildi,uzerinden aylar gecti,arazileri bos ve baska eski okullara tasima yapildi. Mesela x okulu yikildi,y okulu sabahci oldu,x okulu da o y okulunun binasina ogleci olarak yerlestirildi. Evet kesin konusuyorum cunku o okullara yardim topluyorum,ayni ve nakdi yardimlari ulastirmaya calisiyorum, kutuphaneler yapilmasina,arac gerec alimina yardimci olabilecek is insanlariyla gorusuyorum. Estagfurullah bu arada atip tutuyorsunuz demedim,oyle bir sey yok dedim sadece size. Bunu demeyecek kadar nazik bir insanim cunku :KK66:
araya girmek gibi olacak ama :)
bulunduğum şehirde 51 okul yıkıldı geçen sene.ve şuan hepsi harıl harıl yeniden yapılıyor.pandemi sürecinde çalışmalar hiç durmadı.

Raporlar hep benim uzerimedir ondan dedim 😁valla cocuklarla avmye gidip mis gibi yemek yiyenleri goruyorum hep,hic biri de okula gondermek istemiyor. Bizim insanimiz cok ilginc ablacim ya,akil alir gibi degil.
ama cami fikrine de bayıldım :)
o yıkılan okulların öğrencileri geçici olarak diğer okullara dağıtıldı.bizim okul ikili öğretime geçti.zaten çok kalabalıktık şimdi daha beter oldu.bu sayıyı nasıl düşürecekler ben de onu merak ediyorum.

araya girmek gibi olacak ama :)
bulunduğum şehirde 51 okul yıkıldı geçen sene.ve şuan hepsi harıl harıl yeniden yapılıyor.pandemi sürecinde çalışmalar hiç durmadı.
Ne demek her zaman girin araya :KK66: buranin amaci o. Bizdekiler bombos duruyor. Maalesef. Kac yere basvurduysak sonuc alamadik. Hepsi de tarihi onemi olan okullar ustelik. Birinin yerine otopark,digerine de millet bahcesi yapilacakmis hatta.

Ne demek her zaman girin araya :KK66: buranin amaci o. Bizdekiler bombos duruyor. Maalesef. Kac yere basvurduysak sonuc alamadik. Hepsi de tarihi onemi olan okullar ustelik. Birinin yerine otopark,digerine de millet bahcesi yapilacakmis hatta.
dengesiz dengesiz işler malesef :KK43:
eğitim her zaman en önemli sorunumuzdu zaten şimdi iyice arapsaçına döndü:)

Memur muamelesi yapmadan ülkece 3-4 hafta karantinada olmalıyız. Ondan sonra bütün okullar korkusuzca açılabilir.

Tören sırası, kantin sırası, beden eğitimi dersi gibi dip dibe, iç içe olan şeyleri düşünürsek okulların açılması da çocukların gitmesi de kaos olur. Sıra dedim ama kantinin halini az çok hayal ediyorsunuzdur, birbirinin üstünden para vermeye çalışan, öndekini ittiren çocuklar.

Yüzlerinde maske olunca derste konuşmaları daha kolay olacak.
İkili eğitim sözüm ona "kaos"tu hani? Şimdi kaçlı eğitim olacak?
Diyelim 3 parti yapıldı, aramızda "benim çocuğum niye 3. grupta? Niye sabah gidip dönmüyor da akşam üstüne kalıyor?" diye çıkışacaklar yok mu?

Yine bayram geliyor, yaz tatiline bayramda ve bayram sonrası çıkacak olanlar var. Oradan oraya gidecekler, ya kendileri taşıyıcı olacak ya kendilerine geçirecekler.

Yanlışım olan bir yer varsa söyleyin lütfen.

Benim kızım lise son oglum orta son olacak inşallah seneye. İkisini de göndermeyi düşünmüyorum okula ancak ikisininde önemli sınavları var. Biri lgs biri yks ye girecek. İkisi içinde çok önemli bu sene. Tabiki saglık tan hiçbirsey önemli değil ama nasıl olacak bilmiyorum. Çok endişeliyim. Gerçi çocuklarım yeterince büyük ve bilinçliler ama yinede korkuyorum. Evdede küçük bebeğim var onu koruyamamamaktanda çok korkuyorum. Allah sonumuzu hayretsin

Benimde şuan okula giden bi çocuğum yok ama bende yollamak istemezdim nasıl korucam onu virüs e karşı okulda, zaten kalabalık bi ortam sınıfta birinde varsa tamm işte bitti bütün sınıfa geçti onlar eve gelince ailesine geçecek noldu o kadar sokağa çıkma yasağı boşuna gitti 😐😯😧

X