çöpümü çatmaya çalışanlar...

Size emrivaki yapilmis, bu durumda saskinliginizi ve kizginliginizi anlayabiliyorum. Arkadasiniz duzgun bir yol izlememis ama siz de fevri davranmissiniz. Sanki sinirinizi arkadasinizin kuzeninden cikarmissiniz gibi birsey olmus. Daha nazik bir dil kullanabilirdiniz. Muhtemelen o insana da farkli seyler soylendi sizin tanisma niyetinizin oldugunu dusunuyordu. Ben hem arkadasinizi hem sizi hatali buldum.

Arkadasinizla ne kadar yakinsiniz bilmiyorum ama belki tekrar konusarak kendinizi daha iyi ifade etmeyi deneyebilirsiniz. Boyle emrivakilerden hoslanmadiginizi, fevri davrandiginizi soyleyip arkadasliginizi duzeltebilirsiniz. Tabi istiyorsaniz.

valla ne yalan söyleyeyim pek istemiyorum :)

Öncelikle ben size hak verdim genellikle, tepkim sizin kadar olur muydu bilmem o kısım abartılı geldi biraz ama sinir bozucu bir durum, arkadaşınızın sizi tanıştırma şekli falan çok rahat, hoş değil, niyet 2. plana düşüyor burada bana göre.
Mesajınızdaki "Arkadaşım" kelimesi evet biraz asabi bir hava vermiş gerek yokmuş açıkçası(o an sinirden düşünememişsiniz sanırım) ama o an içimden gelmediği halde de kibarlıktan da kırılamam ben şahsen, normal söylerim ters algılanacak bir şey yok.
Ayrıca kendisi o aşağıladığı katibi beğenmiş ve yazmış, reddedilince "ne işim olur onunla" olmuş bak bak, siz doktorla evlenmek isterim deyince hayır yapmak için mi gelmiş ya da mesaj atmış sanki, Allah korumuş bence, tiksiniyorum böylelerinden. Ben de kibarlık ettiğim halde kırılmasın etmesin karşımdaki diye yine genellikle kötü ben olmuşumdur, birine istemediğimi anlatacağım zaman çok gerilirim bu yüzden.

"geçen gün sayısalcılara çok özeniyoırum ya doktor ya da mühendisle evlenmek isterdim demiştim. ne güzel ben çarpım tablosundan başka bir şey bilmiyorum adamlar neler yapıyorlar vs diye gevezelik ettim."

bu tarz söylemleri de her yerde yapmayın bence, farklı algılanıyor genellikle.

Arkadaşın emri vaki yapmasa iyiymiş ama sen de o kadar öcü gibi davranmasaymışsın iyiymiş bence.

bu kadar tepki gösterecek bir durum yok. siz şaka yollu doktor mühendis olsun gibi bir laf edince arkadaşınız da oyle birini size tanıştırmış işte. görünen o ki beğenmediğiniz için bozuluyorsunuz. beğenseydiniz boyle tepki vermezdiniz. bir de beğenmediğiniz kişi sizi küçümseyince sinir olmuşsunuz.ne siz ona göresiniz ne de o size göre.bir de bu işler önceden söylenmeden sürpriz bir şekilde olunca daha uygun olur diğer türlü insanlar geriliyor. daha doğal olsun diye düşünmüş olabilir. tamam oldu bitti. abartmaya gerek yok. arkadaşınızın kötü bir niyeti yok.

Bu işlerde arkadaş arkadaşa yardım eder evet ama böyle değil. Arkadaş arkadaşı kollar ve haber verir önceden sana birini tanıştırcam der. Öyle ehehe bak kız sana dr buldum die rencide etmesi de çok yanlış. Sanki sizi dr meraklısı hem de dr koca meraklısıymış gibi lanse etmesi hiç olmamış. Eh Sizin cevabınız da bu harekete uygun bir cevap olacaktı elbette. Biraz sert bi cevap olmuş ama o durumun vermiş olduğu sinir ve gerginlikle o cevabı verdiniz sanırım.

kesinlikle dediğiniz gibi.

Ben konu sahibine hak verdim.
Emrivakiyle bir araya getirilmez, önceden bir çıtlatılır "böyle biri var düşünür müsün?" diye. Hadi diyelim emrivaki yapıldı. Ya adamın yanında "aa bak sayısalcılara bayılıyordun al sana hadi kaynaşın" denir mi? Bu işin raconu mu, bu kadar mı sosyal inceliklerden bihaber olunur. Bu resmen arkadaşını aşağı çekmek, adamın hoşlanacağı varsa bile baltalar işi. "Bu hatun zaten x kriterdeki her erkeğe bakacakmış, etrafa haber salmış." imajı. Ya şurda iyi niyet deyip duran her üye başlarına gelse en az konu sahibi kadar tepki gösterirdi bence.

Konu sahibi sen de kendine ders çıkar, orda burda, özellikle işyerlerinde konuştuklarına dikkat et, böyle söylemler insanın başına iş açar, sana yine olabilecek en hafif şeylerden biri olmuş bununla geçmiş olsun.

teşekkür ederim. aynen dikkat edicem bundan sonra.

Ne yalan soyleyim arkadasinin tanistirma sekli cok kotu.Biri bana yapsa o kisiye sert karsilik veririm.Emrivaki olayina takilmadim olabilir yani.Sende sinirini oglandan cikarmissin ayip olmus.Burda birisine sinsi demissin baska uyelere catmissin bu da cok cirkin.Seninde ustune cok gelinmis bence konuyu kapattir.

o sinsiyi şaka dedim ya, office isimli üyeye sanırım, şakalaştım sadece güldük ettik.
diğerlerine gelince üslubumu bozmadım kimseye çatmadım düzgünce eleştirenlere aynı üslupta cevap verdim, ama bazıları hakaret etti. küfür eden bile oldu. haliyle onlara da kibar kibar cevap veremezdim.

Yani siz Dünya güzeli olduğunuz için değil yaşınızın evlilik yaşını gelip geçmesine bağlı olarak öyle bir buluşma ayarlanmış. Siz bu kafayla 3 yıl sonra 30umdayım evlenmek istiyorum ama hiçbir taliplim yok diye konu açacak gibi duruyorsunuz.

ya bazı yorumlar çok komik:))
konunun başında haksız ve fevri bulduğum konu sahibesini savunma güdüsü yaratıyorlar resmen insanda..

Ben sizi haklı buldum.Aslinda bu durumun tek bir doğrusu yok,tepkiler kişiye göre değişir.
Siz böyle tepki vermissiniz,başkası girgira vurup daha farklı ifade edebilirdi,bir başkası çocukla yola devam edebilirdi :) hepsi normal.
Çocuğa yazdığınız mesajda da saygısızlık yok,hakaret yok,bence bu kadarı yeterli.

Denklik konusundaki mesajlarınıza da fazlasıyla katıldım ve beğendim,daha iyi ifade edilemezdi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…