• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çook uzun bir itiraf...

bunu başarabilmem lazım yoksa dibe doğru gidiyorm bebeğimi de çok üzüyorum. Allah a sonsuz güveniyorum beni dinç tutan bu düşünce. Ama bu düşüncenin etrafinda kalamıyorum, dağılıyorum. Teşekkr ederim şahsen yazdıklarınız beni pozitif yönde etkiledi
Aslolanı bir yerden yakalamışsınız ;) içten sarılın isteyin .0'na bir adım atana rabbım koşarak gelir bir kapı açar . 40 yıllık hayatımda o kadar çok yaşadım ve gözlemledimki .
Amann herşeyide inanca bagladın diye düşünenler olabilir AMA gerçek ve aslolan bu !!
Konu sahibi demişya "bir boşluktayım "
İşte o boşluk O olmadan asla dolmuyo !

Neden tüm dünyalıkları elde etmiş kişiler tam anlamıyla mutlu değil . Bakın dünyaca ünlü aktrislere !

Yazdıklarında yanlış anlaşılmasın lütfen kimsenin inancını sorgulamak haddim değil lakin bu dünyada mutluluk başka yoldan olmuyo inanın ..

Vivim nasıl oldun? Lütfen daha iyiyim de!:)
Gece seni düşündüm aklıma evliykenki halim geldi. O zaman senin yaşadıklarını yaşıyordum hatta konu bile açmışlığım vardı -neye açmadıki müge konu :)) - depresyondaydım ve Pskologuma demiştim ki çok şükür halimiz iyi belli başlı sıkıntılar var ama hani öyle çok dert edilcek şeyler değil, ölümcül değiller en azından şükürsüzlük ediyorum nankörlük ediyormuşum gibi geliyor demiştim.O da hayır nankörlük yada şükürsüzlük değil bu, hayata bakış açın demişti. Her şeyi olsa da insan mutsuz olabilir bardağa nasıl baktığınla alakalı bu demişti. Hatta o zaman ankaranın sayılı ailelerinin kızlarından birinin kariyeri ailesi guzelliği her seyı mukemmel olmasına ragmen çok fena derin bir depresyonda oldugundan bahsetmişti. Mutluluk şuanda demişti bana. Sen demişti mutlu olmayı başarılı olmaya bağlamışsın. Mesela şu işi yapayım mutlu olcam, şu işe gireyim, şu kitabı bitireyim, vs vs.. Hepimizin sorunu temelde bu aslında. Evi yoktur ev alınca mutlu olacağına inanmıştır o yüzden şimdi mutsuz eder kendini.Arabası yoktur aynı. Kariyeri yoktur şusu yoktur.. Yaz gelince mutlu oluruz kış gelince mutlu oluruz.
Hayır demişti mutluluk ne sonra ne geçmişte.Şu anda ya.Sen şuanda mutlu olmaya bak. İş olunca evet bir çok sorunun hallolcak ama yenileri de gelicek muhakkak. Biz şuanda yaptığımız şeyle mutlu olmayı öğrenmeliyiz. Geçmiş gitti gelecek belirsiz sen şimdiye bak derler ya aha işte şimdi öyle. Ölüm istesekte istemesekte başımıza gelicek bu dünyadan güzel bir şekilde gitmek istiyorum ben, her şeye rağmen. Tüm olumsuzluklara, mutsuzluklara kötülüklere savaşlara yoksulluklara her şeye rağmen...
O yüzden sende tam şuanda şuandan keyif almaya mutlu olacağına söz ver. kendini şımart bugün. Hadi:)

Müge :KK200:

Dört kedi sahibesi olarak nasıl depresyona girdiğim zaten meçhul :110: Bu arada yazdıklarına tamamen katılıyorum ama ben bir dönüşüm geçiriyorum bir nevi mükemmeliyetçilik hastalığına tutuldum ve bununla arkadaşların da dediği gibi profesyonel yardım alarak savaşabilirim. Bu yaşa kadar kalender olan ben bir anda mükemmeliyetçi kadına döndüm. İnan çok huzur bozucu.

Ah canım okurken inan ki mutsuzluguna üzüldüm
Annen de okuyup.psikolog olsa da klasik Türk kadını onu suclama
Bizim toplum olarak kadinlara yüklediğimiz misyon kocasını mutlu etmekten ibaret oldukca, okumuslugun bir anlamı olmuyor maalesef.
Şu an yaşadıklarını anlıyorum gercekten, bir şeylere gec kalma hissi fena
Eger konusmak istersen ozelden mutlaka yaz, elimden geleni yaparım senin için
En azından dertlesiriz ;)
Sen güçlü bir kadinsin ve eminim bu durumu da asacaksin

Aslolanı bir yerden yakalamışsınız :KK66: içten sarılın isteyin .0'na bir adım atana rabbım koşarak gelir bir kapı açar . 40 yıllık hayatımda o kadar çok yaşadım ve gözlemledimki .
Amann herşeyide inanca bagladın diye düşünenler olabilir AMA gerçek ve aslolan bu !!
Konu sahibi demişya "bir boşluktayım "
İşte o boşluk O olmadan asla dolmuyo !

Neden tüm dünyalıkları elde etmiş kişiler tam anlamıyla mutlu değil . Bakın dünyaca ünlü aktrislere !

Yazdıklarında yanlış anlaşılmasın lütfen kimsenin inancını sorgulamak haddim değil lakin bu dünyada mutluluk başka yoldan olmuyo inanın ..

İnancıma rağmen boşluktaysam peki ?
Ben Allah'ı çok severim yukarılarda da yazmıştım onu çok severim ve onun da beni sevdiğini bilirim ne zaman dara düşssem beni yardımsız koymadı şükür. Ama şu anki halimde bir başkalık var çözemediğim. İnançla alakası yok yani, dediğiniz gibi tedavi olmalıyım belki de ilk fırsatta.

Hayatımda beni çok zorlayan bir kaç dönem oldu. Ergenliğimde babamın aşırı yüklendiği ve hakaret ettiği dönemler ardından üniversitedeyken annemle boşanmanın eşiğine geldiği dönem. Sonra beş seneye yakın flörtten sonra üç sene süren cehennem azabı evliliğim, aldatılmaya başlanmam, yediğim sayısız onur kırıcı hakaret, boşandığım baba evine döndüğüm o karanlık dönem. Babam beni servis şoförüne bile yakıştırıp aramızda bir şeyler olduğunu sanacak kadar güvensizdi bana. Neyse sonra bir sene işsiz kalmam, yine parasızlık çok parasızlık. Ve sonra işe girmem, terfi almam, maddi olarak düzelmem, şimdiki eşimle tanışmam ve 2012' den sonra değişen çok güzelleşen hayatım.

Ben sorunu buldum ; sanırım benim tahammülüm kalmamış zorlu dönemlere. Çünkü hepimizin başına gelebilen bazen bir tl nin bile çıkışmaması durumu bana çok gurur kırıcı bir şey gibi geliyor artık. Gülerek anlatacağım bir anıya dönüşmüyor mesela. Eşimle henüz sevgiliyken ay sonlarında arabayı sahile çeker cips & bira yapardık deniz manzarasıyla. Şimdi bunu yapmayı onur kırıcı bulmaya başladım. Kalender bir kadından kibirli, zor beğenen bir kadına dönüşüyorum. Ve çok mutsuzum.
Çokkk güzel tespitler ;)

Geçmişte bogulmayı bırakın lütfen.
Bence şu anki hayatınız maddiyat dışında çok güzel olabilir ( tabi herşeyi maddiyata baglamazsanız );)

Ya bi silkelenin eşinizle güzel bişiler yapın vakın hafta sonu ( bunun için çok paraya gerek yok ) inanın dışarda 1 simidi eşinizle paylaşıp yiyerek onun gözünün içine bakarak , onun sizin şansınız oldugunu kavrayıp bunuda ona hissetirerek çok güzel bir gün geçirebilirsiniz :68:
Lütfen yok yere artık kendinize eziyet etmeyin !!!!

İnancıma rağmen boşluktaysam peki ?
Ben Allah'ı çok severim yukarılarda da yazmıştım onu çok severim ve onun da beni sevdiğini bilirim ne zaman dara düşssem beni yardımsız koymadı şükür. Ama şu anki halimde bir başkalık var çözemediğim. İnançla alakası yok yani, dediğiniz gibi tedavi olmalıyım belki de ilk fırsatta.
Kendinizi soktugunuz kıskaç inancınıza yer bırakmıyor lütfen şu an yanlız bir odadaya gidin ve aynaya bakın ve kendinize bakıp gülümsemeyi başarın . Hayatınızdaki güzellikleri düşününki eşiniz buna en güzel örnek ;)
Siz degerlisiniz bunu unutmayın !

şunu da yazmadan geçemeyeceğim.54 yaşındayım.hayatımın boşa geçtiğini düşünüyorum.yapmak istediğim,yapamadığım o kadar çok şey var ki,içimde ukte kalan.

lise mezunuyum.babam çalıştırmadı,evlendim eşim çalıştırmadı.kriz zamanında,10 yıl yanında ona yardımcı olmam için çalıştırmak zorunda kaldı,(tek kuruş almadan,ve en ufak bir takdir görmeden çalıştım)ama işleri düzelince,işe yaramamazlık hissini yaşatarak,tekrar eve gönderildim.

şimdi evdeyim,oğlumu okuttum,evlendirdim,bu saatten sonra hayattan bir beklentim kalmadı.siz daha çok gençsiniz ve akıllı,cesur kadınlarsınız.ben de size özeniyorum,hatta kıskanıyorum.keşke sizin yaşınızda,bu kadar akıllıca işler yapabilseydim.

Ablacım, kaynanaların en güzeli çok üzüldüm bak böyle düşünmene. Oysa sen beni gözümde hep ununu elemiş eleğini asmış, güzel evlat yetiştirip evermiş huzurlu, mutlu bir ablaydın :( Gerçi hala da öylesin kaynanaların güzeli, en bir tanesi. Ayrıca şimdi " sen kendine bak " diyeceksin ama 54 yaş yaşlı değil ki. Neler neler ne aktiviteler yapanlar var bence sen de kendini koy verme.

Kendinizi soktugunuz kıskaç inancınıza yer bırakmıyor lütfen şu an yanlız bir odadaya gidin ve aynaya bakın ve kendinize bakıp gülümsemeyi başarın . Hayatınızdaki güzellikleri düşününki eşiniz buna en güzel örnek :KK66:
Siz degerlisiniz bunu unutmayın !

Çok teşekkür ederim bugün bu önerilerin hepsini deneyeceğim :KK200:

Ben her insanın tahammül edemeyeceği ve hassas olduğu konular olduğunu; bunlarla karşılaşınca bunalıma girdiğini düşünüyorum.
Kimi parasız kalınca buhranlara girer, kimi için sevgi çok önemlidir kocasından ilgi görmezse hayatı bitmiştir, falancanın çocuğu olmazsa hayatını anlamsız görür, bir başkası çalışmayınca kendini işe yaramaz hisseder... Hayat seni de sanırım hassas noktandan vurmuş.
Ne olursa olsun, iş işte diyerek gireceğin herhangi bir işin seni mutlu etmeyeceğini düşündüm ben nedense.

Ben her insanın tahammül edemeyeceği ve hassas olduğu konular olduğunu; bunlarla karşılaşınca bunalıma girdiğini düşünüyorum.
Kimi parasız kalınca buhranlara girer, kimi için sevgi çok önemlidir kocasından ilgi görmezse hayatı bitmiştir, falancanın çocuğu olmazsa hayatını anlamsız görür, bir başkası çalışmayınca kendini işe yaramaz hisseder... Hayat seni de sanırım hassas noktandan vurmuş.
Ne olursa olsun, iş işte diyerek gireceğin herhangi bir işin seni mutlu etmeyeceğini düşündüm ben nedense.

Çok doğru öngörmüşssün koalina. Bu yüzden hem deli gibi iş arıyorum hem seçici davranıyorum madem bu raddeye geldim içime sinen bir iş olsun diyorum.

Bastan okumaya basladim ve her yazilanda ben de kendimde bir şeyler buldum
Benim.de hayatta bir cok hayalim.vardi, bir iki şey haricinde hic biri olmadı. Is istedim oldu ama istediğim degil ve isimi seviyorum diyemem, sadece çalışıyorum. Onun haricinde bir cok sey var.
Dün yeni evlenen bir arkadasim hemen ev alacaklarini söyledi, ablasi da evlendikten sonra hemen araba almis. Ben kac senedir birikim.yapmaya çalışıyorum, yani kiskanclik olarak degil de; insanlar her seye hemen sahip.olurken ben tirnaklarimla kaziyarak bir şeyler yapmaya calisirken herseyi erteliyorum.
Sonra kendime kiziyorum, " gec olsun güç olmasin, sen tek başına kimseden (aile/koca) yardim.almadan basariyorsun bunları " diyerek kendimi motive ediyorum.

Mükemmelliyetci insanlarin sorunu belki de bu, cabalayarak kazanmayi isterken kolay yoldan bir seyler yapan insanlari gördükçe haksizliga gelememek.

Benim.de hayatta bir cok hayalim.vardi, bir iki şey haricinde hic biri olmadı. Is istedim oldu ama istediğim degil ve isimi seviyorum diyemem, sadece çalışıyorum. Onun haricinde bir cok sey var.
Dün yeni evlenen bir arkadasim hemen ev alacaklarini söyledi, ablasi da evlendikten sonra hemen araba almis. Ben kac senedir birikim.yapmaya çalışıyorum, yani kiskanclik olarak degil de; insanlar her seye hemen sahip.olurken ben tirnaklarimla kaziyarak bir şeyler yapmaya calisirken herseyi erteliyorum.
Sonra kendime kiziyorum, " gec olsun güç olmasin, sen tek başına kimseden (aile/koca) yardim.almadan basariyorsun bunları " diyerek kendimi motive ediyorum.

Mükemmelliyetci insanlarin sorunu belki de bu, cabalayarak kazanmayi isterken kolay yoldan bir seyler yapan insanlari gördükçe haksizliga gelememek.
Liliş sen ne ara evlendin kuzum bak aplayın hiç haberi yok :( mutluluklar dilerim fıstıgım :60:

Konuyu dagıttıgım için özür :68:

Kimseden bir şey beklemeden ayaklarının üzerinde durmak çok büyük nimet aslında. Ben kendimi yiyorum birikim yapamadım diye ama her istediğimi de aldım, yedim , içtim, gezdim ve bir erkeğe minnet duygum kalmadı. Kendi kendime hep yettim. Sizin de az ama öz kıtım kıtım kendi ayaklarınızın üstünde durmanız en güzeli inanın.

Müge :KK200:

Dört kedi sahibesi olarak nasıl depresyona girdiğim zaten meçhul :110: Bu arada yazdıklarına tamamen katılıyorum ama ben bir dönüşüm geçiriyorum bir nevi mükemmeliyetçilik hastalığına tutuldum ve bununla arkadaşların da dediği gibi profesyonel yardım alarak savaşabilirim. Bu yaşa kadar kalender olan ben bir anda mükemmeliyetçi kadına döndüm. İnan çok huzur bozucu.
Sen zaten mükemmelsin. Senin yaşadıklarını yaşayan başka birisi olsa senin çeyreğin olamazdı -misal ben- Her şeye rağmen bir yerlerden tutunmak ve başlamak bile okadar olağanüstü bir şeymişki ben boşanınca yeniden kendi düzenini kurup ayakta kalan kadınlara mucize gözüyle bakıyorum.
Kesinlikle pro yardım al. Ben başladım tekrar terapilere. Yardımcı olcak inş. İnsan kendi içinde bir kısır döngüye tutuluyor bazı sorular hep cevapsız kalıyor ve çaresiz bırakıyor insanı.Bunu en iyi terapiyle çözüyo insan, sana güveniyorum saçmalamazsın sen :)
Ama bugün kendine iyi davranacağına söz ver kız. Dövdürtme kendini :)

Hayatımda beni çok zorlayan bir kaç dönem oldu. Ergenliğimde babamın aşırı yüklendiği ve hakaret ettiği dönemler ardından üniversitedeyken annemle boşanmanın eşiğine geldiği dönem. Sonra beş seneye yakın flörtten sonra üç sene süren cehennem azabı evliliğim, aldatılmaya başlanmam, yediğim sayısız onur kırıcı hakaret, boşandığım baba evine döndüğüm o karanlık dönem. Babam beni servis şoförüne bile yakıştırıp aramızda bir şeyler olduğunu sanacak kadar güvensizdi bana. Neyse sonra bir sene işsiz kalmam, yine parasızlık çok parasızlık. Ve sonra işe girmem, terfi almam, maddi olarak düzelmem, şimdiki eşimle tanışmam ve 2012' den sonra değişen çok güzelleşen hayatım.

Ben sorunu buldum ; sanırım benim tahammülüm kalmamış zorlu dönemlere. Çünkü hepimizin başına gelebilen bazen bir tl nin bile çıkışmaması durumu bana çok gurur kırıcı bir şey gibi geliyor artık. Gülerek anlatacağım bir anıya dönüşmüyor mesela. Eşimle henüz sevgiliyken ay sonlarında arabayı sahile çeker cips & bira yapardık deniz manzarasıyla. Şimdi bunu yapmayı onur kırıcı bulmaya başladım. Kalender bir kadından kibirli, zor beğenen bir kadına dönüşüyorum. Ve çok mutsuzum.
Kendinizi o kadar iyi ifade ediyorsunuz ki
Bence boşandıktan sonra babanızın evine dönmemeliydiniz. Kalıcı hasar bırakmış o süreçteki yıpranma. Merak ettim, size zarar verenlere karşı cezalandırıcı yönünüz var mıdır? Babanıza hiç çıkıştınız mı ya da görüşmeyi kestiniz mi? Yoksa hep içnize mi attınız?

Sen zaten mükemmelsin. Senin yaşadıklarını yaşayan başka birisi olsa senin çeyreğin olamazdı -misal ben- Her şeye rağmen bir yerlerden tutunmak ve başlamak bile okadar olağanüstü bir şeymişki ben boşanınca yeniden kendi düzenini kurup ayakta kalan kadınlara mucize gözüyle bakıyorum.
Kesinlikle pro yardım al. Ben başladım tekrar terapilere. Yardımcı olcak inş. İnsan kendi içinde bir kısır döngüye tutuluyor bazı sorular hep cevapsız kalıyor ve çaresiz bırakıyor insanı.Bunu en iyi terapiyle çözüyo insan, sana güveniyorum saçmalamazsın sen :)
Ama bugün kendine iyi davranacağına söz ver kız. Dövdürtme kendini :)

Söz veremem :halay:Ben boşanma sürecimde altı ay mahkeme günü gelene dek işyerimde paylaşmadım kimseyle. Ki kadındı patronum ve beni çok severdi. Sonra artık mahkeme için izin istemek durumunda kalınca kadın şoka girmişti " sen altı ay bunca stresi nasıl yansıtmadın" diye :dondurma: Yansıtmam ben kızııam senin sayende stres topu oldum diyememiştim tabi hehe.

Çok mücadele ettiğim dönemler oldu evet, evliliğime bakınca boşanmam yine bile iyiyidi. Ama nedense bir tahammülsüzlük var belki de yoruldum. Bilniyorum ki.

Çok doğru öngörmüşssün koalina. Bu yüzden hem deli gibi iş arıyorum hem seçici davranıyorum madem bu raddeye geldim içime sinen bir iş olsun diyorum.

Ya bir de bu kendi ayaklarının üstünde durma meselesini çok abartma.Ya insan sevdikleri için parasını harcar, sen çalışsan atıyorum eşin bir dönem işsiz kalsa, arasa ve bir türlü bulamasa, ona "off buda yük oldu ha" mı dersin? Hayır. para harcanmak için var ve en güzel şey sevdiklerinle sevdiklerin için harcamak. Bu da böyle bir dönem olsun vakti gelir sen işini bulursun misler gibide paranı kazanırsın. Ben bak kaç senedir işsizim valla hem kocamın hem babamın prasını yedim çatır çatır hala da yiyorum :)) gocunduğum yok o noktada. Neden vardı paraları? Napcaklr mezara mı götürcekler? Bulamıyorum iş, napcam sokaktaki adamın parasını mı harcıycam tabi harcasınlar bana :)) gün gelir inş çok para kazanırsam babama araba alicam ama alamayabilriimde yani çok heveslenmesin :)) x koca da taktığı boynuza saysın öasraflarımı :))
Hiç acımam da gocunmam da amaan..
yalnız bende Azıcık güzel olsam zengin adamları ayartıp parasıyla yaşayan kdınlardan olcaktım galiba ahahahahah :))

Kendinizi o kadar iyi ifade ediyorsunuz ki
Bence boşandıktan sonra babanızın evine dönmemeliydiniz. Kalıcı hasar bırakmış o süreçteki yıpranma. Merak ettim, size zarar verenlere karşı cezalandırıcı yönünüz var mıdır? Babanıza hiç çıkıştınız mı ya da görüşmeyi kestiniz mi? Yoksa hep içnize mi attınız?

Kendime kızdığım en büyük noktalardan biri de o. Ben hep yufka yürekli oldum belki de kolaycı. Tek çocuktum annem ölse bırakmazdı zaten bir başıma. Ben de baba evine döndüm. Hoş zaten bir savaştaydım eşimle bir de aileyle ayrı ev için savaşacak gücü de bulamazdım zaten.

Babam ikinci evliliğimde yoktu. Nikah, kokteyl ve yemek sadece annemle yapıldı. Tüm bağımı kestim eşimle de görüştürmedim. Ama sonra bu süreç o kadar yıpratıcı olmaya başladı ki dayanamadım. Ben kinci biri değildim ve bu küslük, nefret beni zehirliyordu. Ben de barıştım. Babamı affettim, kabullendim. Buraya yazıyorum bendeki bazı şeylerin sebepleri görülsün diye. Yoksa babam ve annemle bir sorunum artık yok. Ayrıca teşekkür ederim kendimi ifade etme konusundaki güzel düşünceniz için.

Uzun zaman sonra ilk kez bir konuyu bir derdi çok beğendim böyle şey olur mu demeyin...

Derdin içinde kendinden birseyler bulunca olurmuş dedim...

Seni takibe alıyorum.. Akıllı kadınları severim...

Dilerim mutsuzlugunu yenip çok ama çok mutlu olursun...

Bence kendine guvenmelisin, kendini sevmelisin cunku ozunde cok iyi bir insansin yasadiklarin seni bu duruma getirmis.

Intihar dusunecegin en son sey bile olmasin cikar onu aklindan. SAnirim bazen hepimiz kendimizi mutsuz, gucsuz, bencil , kiskanc, dusuncesiz hissediyoruz onemli olan bunlardan bir sekilde kurtulmaya calismak.

Yapabilirsin Basarabilirsin Kendine GUVENmelisin

Back