• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çook uzun bir itiraf...

Tamam kötü bir çocukluk yeren bir baba

Uzun süren kötü bir evlilik ve boşanma travması buna da okey

İş konusunda arzulananın olmayışı buna da eyvallah

Ama en büyük kötülüğü sen yapmışsın kendine be canım. Sustur içindeki o kötü iç sesi. Dinleme. Hergün seni aşağılamasına müsade etme. Gücünden özguveninden çalmasına müsade etme. Aslı astarı olmayan şeyleri kafana sokmasına izin verme

Dipnot: psikologların ve aile terapistlerinin asla işe yaramayacagını düşünenlerdenim. Herkes kendinin psikoloğudur.

Sana birşey diyeyim mi? Şu yazdıkların içinde gizli cevabın, ailen için, eşin için, çalışma arkadaşların için, çevren için farkında mısın yazdıklarının, hepsi birileri için kendin için ne yaptın peki?
Kendini mutlu etmek için ne yaptın vive?
İnsanoğlu vericidir ama arada almakta gerekir, kendini de şımartmak lazım. Böyle çok yüzeysel oluyor belki, seni, hayatını, çevreni tam kavrayamadan yapacağımız yorumlar havada kalabilir ama yazdıklarındaki satır aralarını okumaya, yakalamaya çalışıyorum, sen baştan yapmışsın hatayı, hep birilerini mutlu etmek adına sanırım kişiliğinden ödün verdin, bu yüzden de hayattan ne istediğini, varoluş amacını sorgulayamadın gibi geliyor bana.

Evet, kesinlikle kendine acımaktan vazgeçmelisin, acınacak bir durumda da değilsin, sadece biraz yorgunsun, ruh yorgunluğu bu ama toparlanmayacak kadar derin değil, nasıl bir yol izlemen gerektiğini bilmiyorsun sadece, valla samimi bir yorum daha sana, belki bazı insanlara saydığın şeyler Mutlu olmak için yeterli gelebilir ama herkes bir değildir, bazıları da vardır ki mutluluğun tarifi onlar için çok başkadır.

Kaybettiğin yolunu bulmayla başlamalısın işe, kendini keşfet biraz, hırsını, öfkeni, kıskançlıklarını doğru yerlere kanalize et, öyle dibe çökmüş bir kadın değilsin aslında, sarılacak bir amaç bulursa onu sonuna kadar götürüp çok başarılı olacak bir kadın olduğuna inanıyorum ben, sende kendine inanmalısın.
Amaçsız olma asla, inanki amaçsızlık insanı pis bir girdaba sokuyor ve cebelleştikçe içine çekiyor, iş mevzunu düzene koymaya çalışırken bir yandan sosyal sorumluluklarda aktif olursan iyi gelecektir sana, sen öyle bir kadınsın çünkü, çok güzel ve yararlı gruplar var ve iş konusunda birazda benim söylediğim şeyleri düşün, mesleğin sağlam bir meslek kendinde birşeyler yapabilirsin, doğru bağlantılarla pekala sağlam bir iş kadını olabilirsin.

Ve emin ol kendine gelmen, acımalarını bırakmak için seni sabahlara kadar dövmem gerekirse bunu seve seve yaparım, arada ayağın tökezleyip düştün diye oyundan çıkmana izin vermiyoruz.

Bol bol kitap okudum, edebiyatla haşır neşir oldum hatta kültür sanat editörlükleri yaptım söylemiştim. Sevdiğim her şeyi düşünmeden yaptım yaşadım. Maddi olarak doygunluğa ulaştım ve sırtımı hiçbir erkeğe dayamadım. Hayvanları çok sevdim, onları severek iyileştim. Bunlar da kendim için yaptıklarım.

Ama bana sorarsan eşim için de, ailem için de yaptıklarım biraz yine kendim için. Çünkü onlarla çoğalıp mutlu oluyorum ben. Eşimi mutlu ettiğimde mutluyum mesela. Gibi...

Bol bol kitap okudum, edebiyatla haşır neşir oldum hatta kültür sanat editörlükleri yaptım söylemiştim. Sevdiğim her şeyi düşünmeden yaptım yaşadım. Maddi olarak doygunluğa ulaştım ve sırtımı hiçbir erkeğe dayamadım. Hayvanları çok sevdim, onları severek iyileştim. Bunlar da kendim için yaptıklarım.

Ama bana sorarsan eşim için de, ailem için de yaptıklarım biraz yine kendim için. Çünkü onlarla çoğalıp mutlu oluyorum ben. Eşimi mutlu ettiğimde mutluyum mesela. Gibi...
Bunları sık sık hatırlat kendine vive, senin arada bir kendine gaz vermen gerekiyor, hepten mutsuz değilsin, ara ara birşeyler ters gidip o terslik uzayınca isyan durumu var sende, isyana başladığında da arkadaşların daha çok aklına geliyor galiba, birazda sonbaharın depresifliği çöktü belki de ama gayet sağlıklısın, bence bu hastalık öldürmez, arada bir isyan ettirir, yani hangimiz yolunda gitmeyen olaylarda isyan etmiyoruz ki, ıssız bir yer bulsakta hepimiz şöyle avazımız çıktığı kadar bağırıp isyanlarımızı öfkelerimizi haykırsak.

Bunları sık sık hatırlat kendine vive, senin arada bir kendine gaz vermen gerekiyor, hepten mutsuz değilsin, ara ara birşeyler ters gidip o terslik uzayınca isyan durumu var sende, isyana başladığında da arkadaşların daha çok aklına geliyor galiba, birazda sonbaharın depresifliği çöktü belki de ama gayet sağlıklısın, bence bu hastalık öldürmez, arada bir isyan ettirir, yani hangimiz yolunda gitmeyen olaylarda isyan etmiyoruz ki, ıssız bir yer bulsakta hepimiz şöyle avazımız çıktığı kadar bağırıp isyanlarımızı öfkelerimizi haykırsak.

Valla ben camdan çıkıp komşulara, gürültü yapan çocuklara falan bağırıyorum yeni terapi yöntemim bu oldu :halay:Ayrıca oyundan çıkmıyorum benden kurtuluş yok öyle, daha çooook banınızı yiyeceğim :rapci:

Valla ben camdan çıkıp komşulara, gürültü yapan çocuklara falan bağırıyorum yeni terapi yöntemim bu oldu :halay:Ayrıca oyundan çıkmıyorum benden kurtuluş yok öyle, daha çooook banınızı yiyeceğim :rapci:
Heh şöyle ya, mızıkan çocuklar gibi oynamıyorum diyorsun, daha dur ben hocan olarak sırtında cetvel kırıp tek ayak üstünde bekleteceğim, benden kurtulman öyle kolay olmamalı:KK70:

Heh şöyle ya, mızıkan çocuklar gibi oynamıyorum diyorsun, daha dur ben hocan olarak sırtında cetvel kırıp tek ayak üstünde bekleteceğim, benden kurtulman öyle kolay olmamalı:KK70:

Sen sus ya Hafize Ana ( aha şimdi öldüm :ruh: ) :KK53: Kaçıyoruummm kaaaçtım hopp :deli:

Siz saygı görmek istiyorsunuz.
Konuşulmak, kıskanılmak
Araştırılmak, şımartılmak istiyorsunuz.

Öfke ve kıskançlık bir insanı yok edebilecek en büyük güçtür.
Ve siz bunlara yenilmek üzeresiniz.

Umut edin, dua edin. Şükür edin.

Öyle bir rabbimiz var ki en dar en zor zamanımızda bize kapı açan. Ona teslim olun. Manevi huzuru hissedin.

Valla isim yok eğitimim henüz yarım bi çocuğum var sürpriz bi tane daha geliyor. Atanmadan çalsmamam gerektiğini söyleyen bi esim var.. Borç gırtlakta ve esim asgari ücretli...
Benim modum ise ; madem çalstırmıyorsun ben eksiği söylerim sen getirirsin... Ay bide şu soğukta 6da kalkıp ise gidiyor die üzülüyorum ben...
Valla ayrıca cevrem hep atanmıs ve karıyer bahibi kisilerle dolu..
Sizde maneviyat eksikliği görüyorum... Üç günlük dünya kardeş şu çockları millete hayırlı yetiştireymde çalısacam günde gelir önceligim geleceğimizn mirası...

Sana bisey soyleyim mi M meredithgrey is, para pul hepsi bos. Ben ne yuksek mevkide insanlar gordum borc icindeler. 1000 lira maas alip gecinenler var 5000 maas alip gecinemeyenlerde. Allah ic huzuru versin en onemlisi bu. Bazen diyorum keske borcum az olsa da maasimla gecinebilsem.
Daha yasin genc elbet bi yerden sana da kapi acilacaktir kendini boyle uzme nolur. Bak yuvani kurmussun sagligin yerinde inan isini gucunu bulan insanlarin cogu duzgun bi aile olmak istiyor ama olamiyor. Gorunurde is problemi disinda biseyim yok diyorsun ya Allah en buyuk problemini sadece issizlik yapsin. Ve insallah en yakin zamanda bu problemini de atlatirsin bi is bulursun dualarimiz seninlde

Merhaba aynı durumdayız. Hiçbir şeyde dikiş tutturamıyorum. Hayatım sürekli sorunlu gidiyor. Üstelik birde bebeğim var. Güçlü olamıyorum. İntihar yöntemlerini araştırıyorum. Yaşamak istemiyorum böyle bir dünyada....

Merhaba aynı durumdayız. Hiçbir şeyde dikiş tutturamıyorum. Hayatım sürekli sorunlu gidiyor. Üstelik birde bebeğim var. Güçlü olamıyorum. İntihar yöntemlerini araştırıyorum. Yaşamak istemiyorum böyle bir dünyada....

ASLA ! O bebek be yapacak annesiz ! Lütfen sakın sakın gerekirse ilaçla terapi alın ama bunu düşünmeyin. Biliyorum çok dipteyiz bazen,sanki çamura batmışız ama siz bir annesiniz bunlarla baş edecek güç sizin analık içgüdülerinizde mevcut. Kendinizin farkına varın lütfen.

@Mune konumu kapatabilir miyiz ? İntihar düşüncesinin böyle dillendirilmesi beni çok üzdü. Kendi bencilliğim ve korkaklığım yüzünden böyle düşüncelerin doğmasına sebep olmak istemem.

ASLA ! O bebek be yapacak annesiz ! Lütfen sakın sakın gerekirse ilaçla terapi alın ama bunu düşünmeyin. Biliyorum çok dipteyiz bazen,sanki çamura batmışız ama siz bir annesiniz bunlarla baş edecek güç sizin analık içgüdülerinizde mevcut. Kendinizin farkına varın lütfen.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konumu kapatabilir miyiz ? İntihar düşüncesinin böyle dillendirilmesi beni çok üzdü. Kendi bencilliğim ve korkaklığım yüzünden böyle düşüncelerin doğmasına sebep olmak istemem.
@vivelamour bu düşünceye sebep olan sen değilsin. Konularıma bakarsan ve yazmadığım önceki yaşadıklarımdan hep "bk yoluna giden niyazi" konumunda oldum. Hiç kimse şimdiye kadar mutluluğumu düşünmedi. Herkes tarafından kullanıldım. İğrenç durumlara düştüm. Artık iyi bir hayatımın olacağına ve bebeğine yeten bir anne olabilceğime inanmıyorum..

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konumu kapatabilir miyiz ? İntihar düşüncesinin böyle dillendirilmesi beni çok üzdü. Kendi bencilliğim ve korkaklığım yüzünden böyle düşüncelerin doğmasına sebep olmak istemem.
Tamam hayatım kapatıyorum.

@vivelamour bu düşünceye sebep olan sen değilsin. Konularıma bakarsan ve yazmadığım önceki yaşadıklarımdan hep "bk yoluna giden niyazi" konumunda oldum. Hiç kimse şimdiye kadar mutluluğumu düşünmedi. Herkes tarafından kullanıldım. İğrenç durumlara düştüm. Artık iyi bir hayatımın olacağına ve bebeğine yeten bir anne olabilceğime inanmıyorum..

Sakın ama sakın olmadık düşüncelere kapılmayın, gerekirse sorunlarınızı masaya yatırıp tartışalım ama ölümü çare görmeyin lütfen.

Back