Bana dikkat eksikliği teşhisi koyan ve ilaç yazan doktorum gerçekten alanında çok iyidir GATA mezunu ve kapanmadan önce orada çalışmış.
Bir antidepresan (ismini vermeyeyim), sabah concerta ve daha iyi konsantrasyon için benim fikrimi önemseyerek akşam uykudan 6 saat önceye tekabül edecek şekilde almam için ritalin yazdı.
1 ay pek düzenli olmasa da kullandım ve bir ayın sonunda kontrole gittiğimde yukarda bazı arkadaşların yazdığı gibi ilacı zaman ve gün olarak düzenli kullanamadığım için bir sorun olup olmadığını sordum.
Çünkü anlatılanlar ve okuduğum kadar sihirli değnek etkisi göremedim. İnkar edemem tabi ki iyi geldi ama düşünün öyle berbat haldeymişim ki ilaçlar beni anca standarta çekti
yine iyi evin yolunu bulabilmişim
Doktorum şunu söyledi: Antidepresanı her gün iç. Saatini bir iki saat kaçırsan da iç. Concerta ve Ritalini her gün içmek zorunda değilsin. Yoğun bir gün geçireceksen ihtiyacın varsa iç. Bu uyarıcı ilaçları antidepresan ve antibiyotik gibi düzenli kullanım sonucu etki eder diye düşünme günlük düşün, ağrı kesici gibi”
Gerçekten de her gün almadım ve ilk aydan daha iyiyim.
Sonra eczacı arkadaşa “neden antidepresan içiyorum bu ilacı kademeli mi bırakmalı ben depresif değilim” diye sordum. Doktoru mu sorguluyorsun dedi. Senin içtiğin bu antidepresan sadece depresyon amacı ile verilmemiş sana. Tedavini bütüncül düşün gibi bişeyler söyledi. Antidepresan ve concertayı birlikte aldığımda daha iyi gibi geliyor.
Benim doktorumun uzmanlık alanlarından biri yetişkin tipi dikkat eksikliği olduğu için ben ona güveniyorum. Siz ilaçla ilgili sıkıntılarınızı doktorunuzla paylaştınız mı? Paylaşmadıysanız lütfen danışın ondan habersiz bir şey yapmayın çünkü hepimizin durumu kendine özgü.