Çok zoruma gitti...

cidden ayip etmişler, kiloya cok takilmamak lazim. ne kadar takarsan o kadar veremezsin. ben de evlendikten sonra cok kilo almistim. fazla takinti yaptikca veremedigimi hissettim. suan 1.69 boy 55 kiloyum. spor duzenli beslenmek ve asla takinti yapmamak basariya ulasmana yardimci olacaktir.

Yapabilirsin canım, sen Kilo verebilirsin, yeterki azimli ol, diyete uy, belki servisten biraz önce insen ve eve kadar yürüsen spor olabilir, sen insanları boşver yaaaaa, sanki onlar topmodel.

Doğum kontrol hapı beni tam tersi zayıflatıyor. Hapa ara verdiğim 1 aylık dönemlerde hemen 2-3 kilo alıyorum. Herkeste farklı etki yaratabiliyor. Şimdi yeme düzeninde değişiklik olmayan bir insan teknik olarak 12 kilo alamaz. Sabahları güzel kahvaltı yap lütfen, gerekirse yarım saat erken kalk. Öğlen ekmeksiz ye yemeğini mümkün mertebe. Akşam da vitamin ağırlıklı beslen. Tamamen beslenmeyle alakalı. Zaten ayaküstü çalıştığın oluyor evde de ev işi yapıyorsun illa ki hareket ediyorsun spora gerek yok bence dert etme. Streslendikçe karın bölgen şişer sakin ol lütfen. Obez olmadın ya 3-4 ayda eskisi gibi olursun dert etme. Millete de bakma her lafa varır ağızları..

Zorunuza gitmesin insanların söyledikleri ve bence umursamayın bile. Zira hoş olmayan, saçma bir üslupla söylenmiş ve kimseyi de ilgilendirmez sizin kilonuz. Buna üzülmeyi bırakın.

Gelelim işin kilo alma kısmına... Keşke hapı kilo almaya başladığınızı farkettiğiniz zamanlarda bıraksaydınız. Bence hapı bırakmakta geç kalmışsınız ya da ben mi yanlış anladım? Yanlışsam düzeltin. Spora zaman ayıramıyorsanız da diyet yapın bir şekilde ve o programa uyun. Umarım iradeli bir insansınızdır ve diyete sadık kalırsınız. Bu olay görüntüden falan ziyade sağlık açısından çok tehlikeli, iyi değil.

Siz muhendis oldugunuz icin kiskaniyor olabilirler, o yuzden sacmalamislardir.

Ayrica bu ne laubalilik, bu ne hadsizlik. Boyle konusacak cesareti nerden almislar ?

kendi vucudunuz, kendi kilonuz , kendi bileceginiz is ....insanlara ne ? Insanlarin agzi torba gercekten.

Merhaba bayanlar,

32 yaşında, evli bir bayanım. Henüz çocuğum yok.

Evlendiğimden beri çok fazla kilo aldım. (58'den 70' kg'a çıktım) Yaklaşık bir buçuk yıldır evliyim ve başından beri korunma için doğum kontrol ilacı kullanıyorum. Ve aldığım bu kiloların nedenini ilaca bağlıyorum. Çünkü yeme içmemde ve hareket düzenimde herhangi bir değişim olmadı. Sürekli masa başında çalışıyorum ve günde 3 saat servisle yol gidiyorum. Dolayısıyla sürekli oturma halindeyim. Ama son bir buçuk yıldır resmen balon gibiyim. Şişim, ellerim, ayaklarım, göğüslerim kocaman oldu. Bunu da ilaca bağlıyorum dediğim gibi.

Durum zaten beni rahatsız etmeye başlamıştı. Bu neden ilacı bırakmaya ve farklı bir doğum kontrol yöntemine geçmeye karar verdim. Ayrıca 01 Nisan tarihine de diyetisyenden randevu aldım. Spor yapacak zamanım pek olmuyor ama elimden geldiğince yavaş yavaş kilo vermek istiyorum.

Bu sabah iş arkadaşlarımızla, her cumartesi yaptığımız şekilde, ofiste, evden getirdiğimiz kahvaltılıklarla kahvaltı yaptık ayaküstü. Simit, peynir, çay, vs. Haftanın 6 günü çalıştığımız ve hemen hepimiz uzun yoldan geldiğimiz için kahvaltıya hasret kalıyoruz. Hafta içi masamızda çalışırken ağzımıza attığımız bir tost ya da ekmek arası peynirle geçiştiriyoruz sabahları. Kahvaltı bittikten sonra kalan malzemeleri toplayıp çay ocağına çıkardım. Orada buzdolabı var. "Bunları tekrar eve götürmeyelim, burda kalsın, haftaya yine kahvaltı yapacağımız zaman alırız burdan" dedim. O sırada çay ocağında şirketin santral görevlisi kız, temizlik şefi bir ablamız bir de çay ocağı yetkilisi kadın vardı. Aramız iyidir normalde. Ama elimdeki kahvaltılıkları görünce, "Sen de hala iyi yiyosun", "Çok kilo aldın, resmen şiştin", "Bu gidişat iyi değil, azıcık kilo ver, hareket edemiyosun artık" gibi şeyler söylemeye başladılar. Normal şartlar altında çok hazır cevabımdır, hemen esprili bir laf sokar, kahkahamı da atar döner giderim. Ama nedense basiretim bağlandı, hiçbir şey diyemedim. "Ben ilaç kullanıyorum, bu yüzden böyle oldum" filan diye geveleyebildim sadece. En çok da ablanın söylediği "Eskiden kadın gibiydin, şimdi erkek gibi oldun, yürürken arkadan erkek gibi görünüyorsun" dedi, o çok zoruma gitti. Çıktım ordan, ofise geldim. Kimse görmeden başladı gözümden yaşlar süzülmeye. Çok fazla zoruma gitti söylenenler.

Bekarken daha iyi bir işte çalışıyordum, kendime bakacak zamanım oluyordu, param oluyordu. Bakımlar yapıyordum, her sabah yürüyüşe gidiyordum. Hiçbir zaman zayıf olmadım ama 55-58 kg (165 cm boy) ile çok orantılı ve hoş bir vücudum vardı. Makyajsız sokağa çıkmazdım. Topuklu dışında ayakkabı giymezdim. Ama hayat şartları gereği artık bunları yapamıyorum. Gıda fabrikasında mühendis olarak çalıştığım için makyaj yapmamız, oje sürmemiz, etek ve topuklu ayakkabı giymemiz hatta parfüm sıkmamız bile yasak. Sabah 6'da uyanıyorum, 6.30'da yola çıkıyorum. Akşam 7.15'de evdeyim. Yemek yap, bulaşık yıka, evi toparla diyene kadar saat 10 oluyor. Yıkılıp kalıyorum koltukta. Spor yapamıyorum. Bakım yapamıyorum. Kendimi ucube gibi hissediyorum. Kendimden tiksinir oldum. Başka bir iş bulabilsem ayrılacağım burdan ama onu da bulamıyorum.

Psikolojim çöktü. Spor salonuna, zayıflama ilaçlarına verecek param yok. Maddi durumum kötü. Diyetisyene bile devlettekine gideceğim. İş arkadaşlarımın söyledikleri beni çok üzdü. Ağlamadan duramıyorum. Zoruma gitti. Ben bunları hak edecek ne yaptım?
iyi de 70 kilo çok değil ki.. boyunuz kaç?

Merhaba bayanlar,

32 yaşında, evli bir bayanım. Henüz çocuğum yok.

Evlendiğimden beri çok fazla kilo aldım. (58'den 70' kg'a çıktım) Yaklaşık bir buçuk yıldır evliyim ve başından beri korunma için doğum kontrol ilacı kullanıyorum. Ve aldığım bu kiloların nedenini ilaca bağlıyorum. Çünkü yeme içmemde ve hareket düzenimde herhangi bir değişim olmadı. Sürekli masa başında çalışıyorum ve günde 3 saat servisle yol gidiyorum. Dolayısıyla sürekli oturma halindeyim. Ama son bir buçuk yıldır resmen balon gibiyim. Şişim, ellerim, ayaklarım, göğüslerim kocaman oldu. Bunu da ilaca bağlıyorum dediğim gibi.

Durum zaten beni rahatsız etmeye başlamıştı. Bu neden ilacı bırakmaya ve farklı bir doğum kontrol yöntemine geçmeye karar verdim. Ayrıca 01 Nisan tarihine de diyetisyenden randevu aldım. Spor yapacak zamanım pek olmuyor ama elimden geldiğince yavaş yavaş kilo vermek istiyorum.

Bu sabah iş arkadaşlarımızla, her cumartesi yaptığımız şekilde, ofiste, evden getirdiğimiz kahvaltılıklarla kahvaltı yaptık ayaküstü. Simit, peynir, çay, vs. Haftanın 6 günü çalıştığımız ve hemen hepimiz uzun yoldan geldiğimiz için kahvaltıya hasret kalıyoruz. Hafta içi masamızda çalışırken ağzımıza attığımız bir tost ya da ekmek arası peynirle geçiştiriyoruz sabahları. Kahvaltı bittikten sonra kalan malzemeleri toplayıp çay ocağına çıkardım. Orada buzdolabı var. "Bunları tekrar eve götürmeyelim, burda kalsın, haftaya yine kahvaltı yapacağımız zaman alırız burdan" dedim. O sırada çay ocağında şirketin santral görevlisi kız, temizlik şefi bir ablamız bir de çay ocağı yetkilisi kadın vardı. Aramız iyidir normalde. Ama elimdeki kahvaltılıkları görünce, "Sen de hala iyi yiyosun", "Çok kilo aldın, resmen şiştin", "Bu gidişat iyi değil, azıcık kilo ver, hareket edemiyosun artık" gibi şeyler söylemeye başladılar. Normal şartlar altında çok hazır cevabımdır, hemen esprili bir laf sokar, kahkahamı da atar döner giderim. Ama nedense basiretim bağlandı, hiçbir şey diyemedim. "Ben ilaç kullanıyorum, bu yüzden böyle oldum" filan diye geveleyebildim sadece. En çok da ablanın söylediği "Eskiden kadın gibiydin, şimdi erkek gibi oldun, yürürken arkadan erkek gibi görünüyorsun" dedi, o çok zoruma gitti. Çıktım ordan, ofise geldim. Kimse görmeden başladı gözümden yaşlar süzülmeye. Çok fazla zoruma gitti söylenenler.

Bekarken daha iyi bir işte çalışıyordum, kendime bakacak zamanım oluyordu, param oluyordu. Bakımlar yapıyordum, her sabah yürüyüşe gidiyordum. Hiçbir zaman zayıf olmadım ama 55-58 kg (165 cm boy) ile çok orantılı ve hoş bir vücudum vardı. Makyajsız sokağa çıkmazdım. Topuklu dışında ayakkabı giymezdim. Ama hayat şartları gereği artık bunları yapamıyorum. Gıda fabrikasında mühendis olarak çalıştığım için makyaj yapmamız, oje sürmemiz, etek ve topuklu ayakkabı giymemiz hatta parfüm sıkmamız bile yasak. Sabah 6'da uyanıyorum, 6.30'da yola çıkıyorum. Akşam 7.15'de evdeyim. Yemek yap, bulaşık yıka, evi toparla diyene kadar saat 10 oluyor. Yıkılıp kalıyorum koltukta. Spor yapamıyorum. Bakım yapamıyorum. Kendimi ucube gibi hissediyorum. Kendimden tiksinir oldum. Başka bir iş bulabilsem ayrılacağım burdan ama onu da bulamıyorum.

Psikolojim çöktü. Spor salonuna, zayıflama ilaçlarına verecek param yok. Maddi durumum kötü. Diyetisyene bile devlettekine gideceğim. İş arkadaşlarımın söyledikleri beni çok üzdü. Ağlamadan duramıyorum. Zoruma gitti. Ben bunları hak edecek ne yaptım?
şu dünyada kim neyi kınarsa onu yaşar bunu düsün ve hep ona göre hareket et

Ablam da haplardan çok kilo aldı şu an oda çok şikayetçi ona internetten kalori cetveli çıkardık onunda diyetisyene gidicek durumu yok şu an yedikleri ne dikkat ettiği sürede 2 kilo verdi 3 haftada

Tiroidlerinize baktırdınız mı ? Hızlı kilo aldıysanız ilgisi olabilir.

Canım sen doktora gittin mi? O haplar kilo aldırmıyor çünkü. Kuzenimlerim kullanıyor, iş arkadaşım kullanıyor hiç biri kilolu değil. Stresten ve hareketsizlikten kilo almışsındır belkide, 12 kilo öyle verilmeyecek bir kilo değil. Kocaeli'nde yaşıyorsan orada arkadaşımın kardeşi okuyordu ve belediyenin ücretsiz fitness kursuna gidiyordu nerede bilmiyorum ama araştır. Yarım saat erken kalk evde spor haraketleri yap. Bak iş arkadaşımın annesi plates topu aldı :) Ebru şallaı videoları izleyip plates yapıyordu evinde kendi kendine her sabah. Servisten inip yüyüyordu. Onun bile faydası oluyor. Önümüz yaz akşam serinliğinde çık yürüyüş yap. Birazda kendin için bir şeyler yap. Spor salonlarının saatlerine bak. Akşam 8 de gidiyorum bende, işten çıkıp, ben zayıfım ama sağlık için gidiyorum. Birazda kendine birşeyler yap, Zaten evliliğinde yeteri kadar fedakarsın.

Takma kafana onların söylediklerini, sen iyi niyetinden samimiyetinden sınır koymamışsın arana bundan sonra koy ama olur mu? Herkes haddini bilmeli bence.

Hadsiz davranmışlar. Kimse kimsenin iyiliğini bu şekilde laubali şekilde, sınırları aşarak isteyemez.
İlla birşey denilecekse köşeye çekilir, kilo vermesi yönünde telkinlerde bulunur kibarca, incitmeden.
Çok sinirlendim.
...
Sakın sakın kendinize olan özgüveninizi yitirmeyin. O nasıl sözler " ucubeyim" falan. Yakıştırmayın kendinize böyle çirkin sıfatlar.
Kadın özgüvenli olduğu sürece yaydığı enerjiyle daha bir çekici oluyor ister kilolu olsun ister zayıf.
..
Kilo verin elbette. Zayıflayınca hem kendinizi daha sağlıklı daha iyi hissedeceksiniz.
Diyetisyene aldığınız randevu devlet olduğu için kilonuzun üzerinde daha çok duracaklardır. Özel ile devlet arasında fark yok bu konuda.

Randevu gününüz gelene kadar sabah yediğiniz iki dilim ince tam buğday/çavdar ekmeği dışında ekmek yemeyin.. Öğünlerinizde sulu yemek varsa bir iki kaşık su haricinde tabağınıza suyundan almayın.
Pirinç pilavı ve makarnayı azami şekilde azaltın ve hatta bir sure hiç tüketmeyin.
Hamur işi de keza öyle.
Yeşil çay için günde bir fincan ve bol su.
...

Ev işleri konusunda eşinizin desteği olmuyor mu ?

Teşekkür ederim verdiğiniz öğütler için. Uygulamaya çalışacağım. Eşim elinden geldiğince akşamları yardımcı oluyor. Ama o da eve 8 gibi geldiği için yine de erken yemeğe oturamıyoruz. Cumartesi günleri ise temizlik günüm, işten öğlen çıkıp temizliğe girişiyorum. Akşam 6 gibi temizlik biterse bu sefer de yemeğe girişiyorum. Eşim cumartesi günleri akşama kadar çalıştığı için yardımcı olamıyor. Çok yoruluyorum...

Canım yaa o söylenenleri boşver,densizlik etmişler, bende bekarken zayiftim biraz. bana seni kim alacak 2 çocuklu anca alır diyorlardı. Ama Hamdolsun severek evlendim.evlendikten sonra tam kıvama geldim şükür, 5 yıl olacak ama çocuğum olmadı.tup bebek tedavi goruyorum ve ilaçlar çok ağır ben kilo almadım ama arkadaşların bazıları çok aldı. Tiroid varmış meğer o hormon az çalışınca kilo alımı. Çok çalışınca zayıf oluyorsun ve Yemeni kontrol etmek bişeye yaramıyor ben ilaç kullanıyorum ve kilo suan 6 aydır çok şükür sabit canım.

Çok geçmiş olsun...

Ben de spora yazılmıştım.. sadece yazıldığımla kaldım. Gidemedim ki
Spor salonları bana göre değil.. boğuluyorum oralarda
Sende gidemeyeceksen hiç boşa yazılma derim. Parama hala yanıyorum. 6 aylık dı benim ki
Hem sen niye ağlıyosun ki, o lafları söyleyenler samimi değil fesat insanlar
Laf konuşmak için konuşuyorlar. Kilo Verirsiniz yaz geliyor daha hafif şeyler yeme şansınızda olur
Hem kilonuz bence fazla değil.

İnsanlar nasıl bu kadar kırıcı olabiliyorlar anlamıyorum
üstelik dış kapının dış mandalı
iyiliğiniz için falan söylemediği de ortada
başka bir yöntem yazmışsınız
iğnede aynı etkiyi yapıyor
bilmeyenler için yazayım

Evet, bu yüzden açıkçası artık vücuduma dışardan herhangi birşey almamaya karar verdim. Prezervatifle korunacağız. En temizi bu...

Bu sizin miladiniz olsun
sizi motive etsin
kilo verilir verilmeyecek bir şey değil ki
kafanıza takmaya değmez boş boş konuşmuş işte
evet kilo fazlaniz var ama öyle erkek gibi olduğunu sanmıyorum
hem demek ki önceden gerçekten güzel bir kadinmissiniz ki insanlar farketmis
verirsinizzzz
doğum kontrol hapları duygusal anlamda da etkiliyor insanları
siz korunmak için mi kullanıyorsunuz ?
Çok sağlıklı haplar değiller çünkü
vücudun hormon dengesini alt üst ediyorlar

Evet korunma amaçlı kullanıyorum. Bu kadar beni etkileyeceğini bilmiyordum hapların. Ama sonradan fark ettim ki yememi ne kadar azaltsam da vücudumun şişliği inmiyor. Herkeste aynı olmuyormuş ama bende böyle oldu ne yazık ki...

Korunma yöntemini doktor mu önerdi? Hiç hamilelik yaşamadıysan önermiyorlar genelde.
Samimiyetinizden kaynaklı bu tarz eleştiride bulunmuşlar eminim amaçları kötü değildir. Lafın nereye gideceğini anlamamışlardır bile.
Burda ki Zayıflama torpillerinden de faydalanabilirsin.

Evet, doktor önerisiyle başlamıştım ilaca. Bugün tekrar görüştüm doktorumla, durumumu anlattım. "Doğum kontrol hapları direk olarak kilo aldırmasa bile iştah açılması, ödem, vücutta su tutma gibi yan etkilerden dolayı size kilo aldırabilirler, korkmayın, ilacı bırakın, bıraktıktan 3-5 ay sonra normale dönmeye başlarsınız. Bu kilolar kalıcı değil, biraz yediklerinize dikkat edin, tekrar eski kilonuza dönersiniz." dedi. Ben de ilacı bıraktım bugün itibariyle.

Evet, doktor önerisiyle başlamıştım ilaca. Bugün tekrar görüştüm doktorumla, durumumu anlattım. "Doğum kontrol hapları direk olarak kilo aldırmasa bile iştah açılması, ödem, vücutta su tutma gibi yan etkilerden dolayı size kilo aldırabilirler, korkmayın, ilacı bırakın, bıraktıktan 3-5 ay sonra normale dönmeye başlarsınız. Bu kilolar kalıcı değil, biraz yediklerinize dikkat edin, tekrar eski kilonuza dönersiniz." dedi. Ben de ilacı bıraktım bugün itibariyle.
İnşallah dediği gibi olur çünkü ben 1 ay kullandım 4 kilo aldım, öyle olunca bıraktım hemen, 1 sene geçti kendiliğinden gitmedi kilolar diyet yapmaya başladım şimdi :) Bünyeden bünyeye değişiyordur belki o durum.

X