Çok zoruma gitti...

Hadsiz davranmışlar. Kimse kimsenin iyiliğini bu şekilde laubali şekilde, sınırları aşarak isteyemez.
İlla birşey denilecekse köşeye çekilir, kilo vermesi yönünde telkinlerde bulunur kibarca, incitmeden.
Çok sinirlendim.
...
Sakın sakın kendinize olan özgüveninizi yitirmeyin. O nasıl sözler " ucubeyim" falan. Yakıştırmayın kendinize böyle çirkin sıfatlar.
Kadın özgüvenli olduğu sürece yaydığı enerjiyle daha bir çekici oluyor ister kilolu olsun ister zayıf.
..
Kilo verin elbette. Zayıflayınca hem kendinizi daha sağlıklı daha iyi hissedeceksiniz.
Diyetisyene aldığınız randevu devlet olduğu için kilonuzun üzerinde daha çok duracaklardır. Özel ile devlet arasında fark yok bu konuda.

Randevu gününüz gelene kadar sabah yediğiniz iki dilim ince tam buğday/çavdar ekmeği dışında ekmek yemeyin.. Öğünlerinizde sulu yemek varsa bir iki kaşık su haricinde tabağınıza suyundan almayın.
Pirinç pilavı ve makarnayı azami şekilde azaltın ve hatta bir sure hiç tüketmeyin.
Hamur işi de keza öyle.
Yeşil çay için günde bir fincan ve bol su.
...

Ev işleri konusunda eşinizin desteği olmuyor mu ?

Merhaba bayanlar,

32 yaşında, evli bir bayanım. Henüz çocuğum yok.

Evlendiğimden beri çok fazla kilo aldım. (58'den 70' kg'a çıktım) Yaklaşık bir buçuk yıldır evliyim ve başından beri korunma için doğum kontrol ilacı kullanıyorum. Ve aldığım bu kiloların nedenini ilaca bağlıyorum. Çünkü yeme içmemde ve hareket düzenimde herhangi bir değişim olmadı. Sürekli masa başında çalışıyorum ve günde 3 saat servisle yol gidiyorum. Dolayısıyla sürekli oturma halindeyim. Ama son bir buçuk yıldır resmen balon gibiyim. Şişim, ellerim, ayaklarım, göğüslerim kocaman oldu. Bunu da ilaca bağlıyorum dediğim gibi.

Durum zaten beni rahatsız etmeye başlamıştı. Bu neden ilacı bırakmaya ve farklı bir doğum kontrol yöntemine geçmeye karar verdim. Ayrıca 01 Nisan tarihine de diyetisyenden randevu aldım. Spor yapacak zamanım pek olmuyor ama elimden geldiğince yavaş yavaş kilo vermek istiyorum.

Bu sabah iş arkadaşlarımızla, her cumartesi yaptığımız şekilde, ofiste, evden getirdiğimiz kahvaltılıklarla kahvaltı yaptık ayaküstü. Simit, peynir, çay, vs. Haftanın 6 günü çalıştığımız ve hemen hepimiz uzun yoldan geldiğimiz için kahvaltıya hasret kalıyoruz. Hafta içi masamızda çalışırken ağzımıza attığımız bir tost ya da ekmek arası peynirle geçiştiriyoruz sabahları. Kahvaltı bittikten sonra kalan malzemeleri toplayıp çay ocağına çıkardım. Orada buzdolabı var. "Bunları tekrar eve götürmeyelim, burda kalsın, haftaya yine kahvaltı yapacağımız zaman alırız burdan" dedim. O sırada çay ocağında şirketin santral görevlisi kız, temizlik şefi bir ablamız bir de çay ocağı yetkilisi kadın vardı. Aramız iyidir normalde. Ama elimdeki kahvaltılıkları görünce, "Sen de hala iyi yiyosun", "Çok kilo aldın, resmen şiştin", "Bu gidişat iyi değil, azıcık kilo ver, hareket edemiyosun artık" gibi şeyler söylemeye başladılar. Normal şartlar altında çok hazır cevabımdır, hemen esprili bir laf sokar, kahkahamı da atar döner giderim. Ama nedense basiretim bağlandı, hiçbir şey diyemedim. "Ben ilaç kullanıyorum, bu yüzden böyle oldum" filan diye geveleyebildim sadece. En çok da ablanın söylediği "Eskiden kadın gibiydin, şimdi erkek gibi oldun, yürürken arkadan erkek gibi görünüyorsun" dedi, o çok zoruma gitti. Çıktım ordan, ofise geldim. Kimse görmeden başladı gözümden yaşlar süzülmeye. Çok fazla zoruma gitti söylenenler.

Bekarken daha iyi bir işte çalışıyordum, kendime bakacak zamanım oluyordu, param oluyordu. Bakımlar yapıyordum, her sabah yürüyüşe gidiyordum. Hiçbir zaman zayıf olmadım ama 55-58 kg (165 cm boy) ile çok orantılı ve hoş bir vücudum vardı. Makyajsız sokağa çıkmazdım. Topuklu dışında ayakkabı giymezdim. Ama hayat şartları gereği artık bunları yapamıyorum. Gıda fabrikasında mühendis olarak çalıştığım için makyaj yapmamız, oje sürmemiz, etek ve topuklu ayakkabı giymemiz hatta parfüm sıkmamız bile yasak. Sabah 6'da uyanıyorum, 6.30'da yola çıkıyorum. Akşam 7.15'de evdeyim. Yemek yap, bulaşık yıka, evi toparla diyene kadar saat 10 oluyor. Yıkılıp kalıyorum koltukta. Spor yapamıyorum. Bakım yapamıyorum. Kendimi ucube gibi hissediyorum. Kendimden tiksinir oldum. Başka bir iş bulabilsem ayrılacağım burdan ama onu da bulamıyorum.

Psikolojim çöktü. Spor salonuna, zayıflama ilaçlarına verecek param yok. Maddi durumum kötü. Diyetisyene bile devlettekine gideceğim. İş arkadaşlarımın söyledikleri beni çok üzdü. Ağlamadan duramıyorum. Zoruma gitti. Ben bunları hak edecek ne yaptım?

Ne olur uzulmeyin ben de kilo sorunu yasayan biri oldugum icin bu konularda gercekten cok hassasim. Sanirim ozel gunumde de oldugum icin yazdiklarinizi okurken agladim ...

Ben evli olmasam da sizinle hemen hemen ayni bir hayatim var. Okula gidiyorum aksam 6 gibi eve geliyorum erkek arkadasim da isten geliyor yemek bulasik yarinin yemegi falan derken saat 9 oluveriyor. Sabah da sizin gibi erken gittigimden erken yatmam gerekiyor. Haftasonlarim da kurslarla falan geciyor...

Ben de kilo vermek istiyorum ama veremiyordum. Simdi eve dumbell ve pilates seti altim hem de internetten kargoyla birlikte 55 tlye falan geldi. Aksamlari onu yapiyorum. Youtubedan falan zumba ve oryantel videolarina bakarak haftada en az 5 kez yapmaya calisiyorum. Yedigimden de cok az kismaya basladim 10 gunde 1.5 kilo falan verdim ben de sizin gibi uzun sure hastaligim icin dogm kontrol hapi kullanmistim. O cok siskinlik yapiyor hatta odemini yillarca atamayan dahi oluyormus. Ben de devlet hastanesinde diyetisyene gittim odemin tek caresi hareket ve bol su baska turlu atilmaz dedi.

Hastaneye gidip bir dahiliye doktorundan full kan tahlili isteyerek bi adim atin. Spor yapmak icin pahali aletlere spor salonlarina ihtiyaciniz yok. Kendinize iyilik yapin yuruyus yapin bolca... bedava aktivite :)

Siz cok onemlisiniz cok ozelsiniz kendinize bunlarin soylenmesine izin vermeden herkesin agzina tikin lafi :KK66:

İnsanların ağzı torba değil ki büzesin. Ama insanların dilleri bazen zehir akıtıyor resmen. Yazık çok yazık bir kalp kırmak ne kadar kolay olmuş. Bende kiloluyum ve kilo veremiyorum.. 65 kiloydum evlendim boyum 164. Hamile kaldım tam 23 kilo aldım doğumdan 9 ay sonra 67 e düştüm derken Bi şok daha gene hamileyim. Onu da doğurduktan sonra 71 in altına düşemedim. Çocuklarım 3.5 ve 2 yaşında. Bünyem Hızlı kilo vermeye müsait değil zaten tam karar verdim zayıflayacağım diye şimdi beş aylık hamileyim. Bunalıma girdim resmen. Ama yapacak birşey yoktu. Dedim dikkat edeyim fazla kilo almayayım. Dört ayda 1.5- 2 kilo falan aldım. b12 ve d vitamin takviyelerine başladım bir ayda 3-4 kilo aldım. Doğurana kadar ne olurum bilmiyorum. Ama arkadaşım tavsiyem millet dedi diye değil çocuk düşünmeden bence kendi sağlığın için zayıfla. Doğurmaya başlayınca o kilolar yapışıyor sana gitmek bilmiyor

Canım yaa o söylenenleri boşver,densizlik etmişler, bende bekarken zayiftim biraz. bana seni kim alacak 2 çocuklu anca alır diyorlardı. Ama Hamdolsun severek evlendim.evlendikten sonra tam kıvama geldim şükür, 5 yıl olacak ama çocuğum olmadı.tup bebek tedavi goruyorum ve ilaçlar çok ağır ben kilo almadım ama arkadaşların bazıları çok aldı. Tiroid varmış meğer o hormon az çalışınca kilo alımı. Çok çalışınca zayıf oluyorsun ve Yemeni kontrol etmek bişeye yaramıyor ben ilaç kullanıyorum ve kilo suan 6 aydır çok şükür sabit canım.

kötü niyetle söylediğini düşünmüyorum, sadece söyleyiş tarzı yüzünden maksadını biraz aşmış. hafif diyetlerle başlayın, önümüz bahar günler uzuyor yarım saatlik yürüyüşlerle diyetinizi destekleyin. mutlaka faydası olur.
yavaş kilo vermek her zaman daha sağlıklı ve kalıcıdır.
beni eleştirirken bu kadar kırıcı olmazsanız mutlu olurum deyin bence ki, tekrarlamasınlar.

İnsanlar nasıl bu kadar kırıcı olabiliyorlar anlamıyorum
üstelik dış kapının dış mandalı
iyiliğiniz için falan söylemediği de ortada
başka bir yöntem yazmışsınız
iğnede aynı etkiyi yapıyor
bilmeyenler için yazayım

Bu sizin miladiniz olsun
sizi motive etsin
kilo verilir verilmeyecek bir şey değil ki
kafanıza takmaya değmez boş boş konuşmuş işte
evet kilo fazlaniz var ama öyle erkek gibi olduğunu sanmıyorum
hem demek ki önceden gerçekten güzel bir kadinmissiniz ki insanlar farketmis
verirsinizzzz
doğum kontrol hapları duygusal anlamda da etkiliyor insanları
siz korunmak için mi kullanıyorsunuz ?
Çok sağlıklı haplar değiller çünkü
vücudun hormon dengesini alt üst ediyorlar

Korunma yöntemini doktor mu önerdi? Hiç hamilelik yaşamadıysan önermiyorlar genelde.
Samimiyetinizden kaynaklı bu tarz eleştiride bulunmuşlar eminim amaçları kötü değildir. Lafın nereye gideceğini anlamamışlardır bile.
Burda ki Zayıflama torpillerinden de faydalanabilirsin.

Doğum kontrol hapından mı emin değilim, sadece hızla kilo artışımla ilaca başlama tarihim aynı zamana denk geldiği için ve her ne kadar yediklerime dikkat etsem de kilo almaya devam ettiğim için bu sonuca vardım. İlacı bırakmayı hiç istemiyorum aslında, ama belki de psikolojik olarak ilaca yüklemeye başladım kilolarımın suçunu. Hareketsizliğe çare bulsam tamamdır olay. Yeme içmem zaten çok aşırı değil çünkü. Umarım bu sözleri bana edenler yakında pişman olurlar...

Hap bu kadar kilo yapmaz canim. Anladigim kadari ile evlenmeden önce daha hareketliymisin, bak yürüyüs yapiyormusun. O yarim saat yürüyüsün eksik olmasi bile insana kilo aldirir. Hapin insana en fazla 2, 3 kiloyu aldirir. Yemegene dikkat ettigini düsünmüs olabilirsin fakat esin ile beraber fark etmeden aslinda daha fazla yada daha kalorili yemis olabilirsin. Üstelik eve geç gelip yiyorsan,...

Bence yapman gereken ilk sey esinden yardim istemek. Hem kilo vermende manevi destek, hem ev islerinde sana destek olsun. O'da bulasiklari yapsin, masayi toplasin,... Hafta sonlari o'da mesela evi felan süpürebilir. Onun haricinde ev daha dagnik ise amaan dagnik kalsin. Önemli olan senin huzurun, mutlulugun. Esin ile biraz yürüyüs yap, biraz disarda gez. Gör bak sana nasil iyi gelecek.

Ha bir daha o isyerindeki kisi sana böyle saldirdiginda, cevabini ver. Hiç kimse sana karismaya hakki yok. O kisi asil kendi özgüvensizligini sana kusuyor. Canim istersen 150 kilo, hiç kimse sana "az ye" yada "erkek gibi görünüyorsun" gibi hakarette bulunamaz. Bir daha böyle birsey söylerse, sende aç agzini yum gözünü. Ki bir daha sana asla böyle birsey söyleyemezsin.

Kendini üzme, bu herkesin basina gelebilecek bir sey canim. Bu günlerde geçecek. Umarim en kisa zamanda hem daha iyi bir is bulursun hem toparlanirsin :)

100 kilo olsanız bile kimsenin size laf söylemeye ,bu kadar üzmeye ağlatmaya hakkı yok ...Zamanınız bile yokmuş spora ,o zaman elma sirkesi kürünü deneyin ,metebolizma hızlandırıcı çaylar deneyin,su için ,en azından merdiven kullanın bir durak önce inip yürüyün ,ekmeği kesin,şekeri hayatınızdan çıkarın..Yeşilçayın metabolizma hızlandırdığı gerçeğini unutmayın ..Hafta sonlarınız nasıl bilmiyorum ama kendinize biraz olsun zaman ayırın..BB ve CC kremleri bilirsiniz onları bile sürseniz kendinizi iyi hissedebilirsiniz,kilolu insanlarda şık olabilirler unutmayın,illaki etek giymenize gerek yok ,yeni bir tarz edinin şık ve sade ..Kolaylıklar diliyorum..

Diyetisyenle werilen kilo geri alinmiyor ewlendikten snra bende yawas yawas kilo aldim ara sira dikkat edyrm kontrlu ele aliyrm snra yine birakiyorum azimle dewam edersen eski haline yakin bir kiloya dusersin ama ayni kiloya duamek cok zor cunku wucut gelistigi icinmi bilmyrm yilda bir kilo yapisiyo resmen :). Birde ewde egzersiz plateste cok yardimci okuyor tawsiye ederm hic takma kafana onemli olan sagligin we mutlulugun insanlar nelerle ugrasiyorlar mutlu gunler canim :*

Yıllardır doğum kont. hapı kullanıyorum en ufak kiloya sebep olmadı bende, kaç farklı ilaç içtim hem de.. Bence vicdan rahatlatmak için suçu tamamen ilaca atmayın. Arkadaşlarınızın konuşma tarzları çok çirkin ve saygısızca olmuş, keşke o an bir cevap verebilseydiniz. He bir de bir yere takıldım yazınızda; makyaj ve topuklu ne zamandan beri bakımlı bir kadının özelliklerinden oluyor?

Ben de 1.65 e 57 kg yum.Çalıştığım bayanlardan birisi '' ben eskiden senin gibi şişkoydum ''dedi. :KK70: :KK70: Yani milletin diyeceği varsa diyor.Takma o kadar. Sen kendini toparlamaya bak.Moralini iyi tutarsan her şeye vaktin olur.
Eeee ben de 1.65 e 58 im bana da uzun,ince az birşey ye uçacaksın diyorlar. Bu insanları valla anlayamıyorum. :KK70:

Spor yapmalisin : ) disiplinli sekilde spor yaparsan cok rahat verirsin o kilolari..

Kk da spor topikleri var diyet gruplari var..

katilin hem yoldasiniz olur hemde cok rahat verirsiniz..

Mesela ben 58 kiloydum bir ay once..

3mill leslie yaptim.
100 sguat cektim azar azar da mekik cektim..

55.5 geliyorum. Bu kilo benim kilomdur bunu korumak icinde spor yapmaya devam ediyorum..

Lesliyi tavsiye ederim. 4 km kadar yol yurumus oluyorsunuz sporun sonunda..

Bilmiyorum bana öfkeleri mi var, ama gerçekten kırıcı oldukları bir gerçek. İçinde bulunduğum durumu bilmeden yorum yapıyorlar. Bu kadar acımasızca eleştirilmek normal gelmedi bana da :KK43:
Bi sürü kadın bu haplarla korunuyo o zaman herkes çok kilo alırdı yani siz yedim hareketsiz kaldım kilo aldım deyin hapı suçlarsanız olmaz bence..
iş arkadaslarınız cahilce konuşmuş keşke cevap verseydiniz ama en güzeli takmayın zayıflayınca da iltifat edeceklerdir..
bakımsızlık mevzusu biraz tembelliğe dönüşmüş çocuklu kadınlar bile sabah işe süslenip püslenip geliyo cok yoğun olsan da bi günü kendine bakım yap eşine karşı özensiz kalma..

Böyle patavatsız insanlar varya çok sinir bozucu. Sende ne mal olduklarını anlamış oldun. Bizde aynı yollardan geçiyoruz kilo vermeye başlayınca hepsinin ağzı kapanır mücadele et Allah yardımcın olsun

Doğum kontrol hapı kilo yapmaz. Siz kilonuzu böyle hapa bağlarsanız kilo vermeniz zor olur

X