Çok zor bir karakterle evliyim boşanmak çözüm mü

İnanın böyle tipler kadının ömründen çalmaktan başka birşey yapmıyor. Bir arkadaşın yazdığı gibi bu tipler sadece kore dizilerinde romantik adamlara dönüşüyor, gerçek hayatta ise tüm enerjinizi emip size kendinizi değersiz hissettiren bencil tipler. Biz kadınlar doğamız gereği cadı bile olsak bir adamın ilgisi sevgisiyle pamuk gibi prenses oluyoruz ama böyle adamların elinde ruh hastası, sinirli, çocuklarına bağıran ve hep o bahsedilen dırdırcı kadınlar olup çıkıyoruz.

bir de bence kendinize kızmaktan suçlamaktan vazgeçin
ben burada eşim şöyle şöyle ama çok seviyoruuuuuuuum diyenlere çok kızıyorum, bana göre siz öyle değilsiniz
siz ilişkinizin de durumunuzun da farkındasınız
demek ki gerçekten elinizde değil, demek ki böyle yaşamak istediniz, demek ki gerçekten kurtulamıyorsunuz
tabi ki yardım alın, kesinlikle yardım alın ama kendinizi de böyle kabul edin bence; kendinize kızmaktan, suçlamaktan vazgeçin
demek ki böyle istemişim, yapmışım, ben de böyleymişim deyin
bazen gerçekten işe yarıyor

bir de insan yaşadığı olaylardaki duygularını bir kaç gün sonra unutabiliyor ve maalesef aynı şeyi tekrar tekrar yaşıyor
bu da insanı yıpratıyor
size yaşattığı olumsuz duygular için bir defter, olumlu duygular için bir defter tutmanızı tavsiye ederim
yani bugün sizi çok mu üzdü, sebebiyle birlikte yazın; bugün çok mu mutlu etti dolu dolu yazın
biriktirin duygularınızı
bir süre sonra dönüp okuyunca çok şey katıyor insana
çok daha gerçekçi bakmayı sağlıyor
kendimi kabul etme secenegini bana tekrar hatirlattiginiz icin tesekkur ederim . Bunu da o deftere not edicem. Dediginiz gibi herseyin farkindayim, ama icine çekiliyorum.. bas etme stratejileri gelistirdim kendimce.. ise yarayanlar da oldu yaramayanlarda. Ama işimi evimde de devam ettiriyorum sanki.. sürekli kendimi yenilemek, hayatimiza heycan katmak, hep birseyler yapmaya calismak o kadar yoruyor ki. Akisina birakinca sorunlar patlak veriyor.. gercekten zoru seçtim ve bunu yasiyorum . Pes etmek istemem ama karsimdaki bana daha neler yaşatabilir işte onlardan emin degilim. Agina düştüm resmen.

B
1 bucuk yillik evliyim. Evlenmeden önce de 1 senelik bir flört oldu. Hicbir ilişkimde yasamadigim seyler bu ilişki de yaşadim.İlgisizliği, sert eleştirileri, kinciliği,ceza cektirmeyi , bedel ödetmeyi, saatlerce küsmeyi , iletisimsizligi, gururu, sahiplenilmemeyi, reddeilmeyi daha sayamicagim birçok seyi yaşadim.. hicbir iliskimde yasamadigim bir duyguyu da bu ilişki de yaşadim "aşk".Ya da sanirim pesinden koşmayi, çaba sarf etmeyi aşk sandim. Bu zamana kadar hep beni seven kisilerle iliski yasamistim benimle ilgilenir, her an sevdiklerini sölerlerdi, berber eglenirdik hayat guzelmis ozamanlar ben hic kiymet bilmemisim. Simariklik yapmisim ve hep ilgiden sikilip ayrilmistim. Nasil bir insanmisim. Kendimi affedemiyorum bu yuzden . Haksizlik etmisim die . Ama iş isten gectikten sonra farkina variyor insan bazi seylerin. Bu da hayatin cilvesi sanirim.

Sonra karsima cikti. Kapali kutu (kadinlar neden bole tiplerde bisey var saniyorlar anlamiyorum. Sanmayin . Hic biseyleri olmadiklari ici kapali kutular.bunu da gec anladim)
iliski basinda tutkulu bi yakinligimiz oldu. Biraz zaman gecince cok rahat biri oldugunu , ilişki insani olmadigini anladim. Fazla dürust pat pat herseyi soluyor. Daha iliskinin basinda oran soyle buran böyle. Ben uzun boylu kizlardan hoşlanirim. Baskalarinin vucutlarini gostermeler. Konuşmami elestirmeler. Goz temasi bile kurmadan anlattigim seyin bitmesini isteyen haller. Hep kendinden konusulsun istemeler. Benle ilgili olan konu 2 sn yede bitip tum gun o ve dertleri. Kirpiginden 1 tel düsse bu niye dustu diye dert edecek bi hale girmeler.. anlatamayacagim baska cok agir durumlar. Kendini agirdan satiyor , cok arayip sormuyor, beraber planlar yapmiyor, kadinin gönlunu hoş etmesini bilmiyor... ilişkileri en fazla 1 ay surmus. Iliski yasamayi bilmiyor. Tabi tum anac ruhumla ben buna ögretirim dedim . Basladi çalismalara ve omrumden 2 bucuk yil gecti. Simdi o kisi benim kocam ve ben niye bu kadar zorladigimi anlamaya calisiyorum. Mahvoldum ruhum yaşlandi. Yasamadigim sey kalmadi. Aramizdaki cinsellikte gitti.. net birsekilde benden etkilenmedigini bile soledi mahvoldum cunku hic öyle gorunmuyor ve herweyi birlikte yapabiliyoruz, durup durup bi hallere giriyor ve 30 kez ayrilma karari alip ayrilamadik ve biz bu hastalikli iliskiyi bitiremiyoruz.. cunku sanki 2 karakterli. Her ayrilma kararimdan sonra Bir anda kendini fark edeip cabalayan. Bir anda o sozleri solemesie ragmen tutkulu ve romantik olan. Sonra bi anda seni dunyanin en guzel kadini gibi hissettip ilgi bombardimanina tutan. Seni hayatinin merkezine koyan. Biri oluveriyor.. bu bole bu sekilde devam etti bi iyi bi kötüyüz.. cok degisti orasi kacinilmaz bi gercek ama ben ruhen mahvoldum. Napcagimi bilmiyorum. Artik sona geldigimi hissediyorum. Ailelerde hayatimizda sagligimizda fiziksel gorunumuzde sorun yok spor yapan hayatta aktif sosyal,üni mezunu , işi olan insanlariz ama iliskimiz de problem var. Boyle bi durum yasayan var mi .sadece rahatlamak icimi dokmek istedim o kadar..
Bu bencil adamin burcu nedir?

Çok zor bir durum acı cektiğiniz her kelimenizden belli...Demişsiniz ki son cumlenizde umut ve hayal kırıklığı arasinda gidip geliyorum.Bana gore kilit kelime umut.Umut size kaybettiriyor Kendinizle yani umut dediginiz noktayla savasirsaniz sizin adiniza daha güzel sonuclar dogacaktır.
Gercekten cok aci cektim ve cekiyorum .. aglamak gunluk yasantimin bi davaranisi gibiydi bi zaman. bi de duygusuzlasmaya basladim sanki. O fark ettiginiz umut kismi zaten mahvediyor insani. Haklisiniz o kısım Üzerine düsünup adim atmak lazim umut olunca beklenti beklenti olunca da sonu hep hayal kirikligi oluyor benim icin

Iliskinin basinda esinizi hafife almissiniz sanirim yola getiririm elbet diyerek.:KK48:
Aslinda iliskinin başindan bu zamana kadar bilincli davranmissiniz.
Belki mesleginiz zor olani tercih etmenizde etkili olmustur.
Esinizin uzerinizde kurdugu ruhsal baskinin farkindasinizdir.
Umarim görsellikle iliskili sozleri sizi komplekse sokmuyordur.
Ya da sizi degersiz hissettirmeler...

İşiniz zor gercekten ama mucadele etmek de guzeldir herhalde.
Ömūr törpūsū olmadigi sūrece.

Bir noktaya gelindiginde artik pes etme olasiliginiz da mevcut.
Bazen insan gururuna yediremez de pes etmeyi.

Burda atıp tutmak gayet kolay işte boşan ne işin var ben olsam çekmem çok gördüm bunun gibisini senin psikolojin bozuk bence vs vs bir kere şöyle düşünmelisin ben onsuz mutlu olacağım ya da olmayacağım bunu kendi başına bir düşün vereceğin cevaba göre hareket et boşanmak çok kolay iş ama önemli olan varolan bir ilişkiyi toparlamak hemen pes etme derim ortalık yalnızlarla dolu herkesin mutlaka sorunları oluyor kimse çokkkkkj mutlu mesut yaşamıyor sadece şunu öğretmeye çalış saygıyı sonrası İnan çok daha güzel olur dediğim gibi onsuz olunca nasıl olur iyi kötü yanını düşün derim

Akrep .. burclara inanmam ama ikimiz de akrebiz. Zaten burclarimiz da hayir yok
Ben sadece kişilik özelliklerine bakıyorum. Gelecege yonelik uydurma yazilari asla okumam.
Bende akrebim. Siz aslında cok duygusal ve dışardan güçlü görünen biri olmalısınız. Bende arkadaşlarina düşkün, bencil ve eleştirici bir adamla evliyim. Ruhumu ve kalbimi tüm güzelliklere ac bırakti.. ömür boyu kör kütük sevecek kadınlardan değilim. Sevgi hakedilmeli.. önce ruhumun çöküşünü dinledim sonra onun bencilliklerini, tam anlayamadiğim tüm olayların farkındaligina varmayi denedim. haketmedigi saygimi yok ettim sevgide kolayca bitmiş oldu. Bosanacağim biraz zamani var. Ömür bizi üzenler için harcanmayacak kadar kısa

Bu arada 5 yıl sabrettim. Geç anladım bazı seyleri son 1 yıldır kararliyim umarim sene sonuna kadar boşanma islemlerim baslar.

Çift olarak terapiste gidin ya da değer verdiğiniz bi büyüğünüzden tavsiye isteyin. Ben evliliklerin kurtulması taraftarıyımdır genelde aldatma hariç.
Bunun önemini ilerde anlayacaksınız, boşanmak kolay ; ama herşeyin çözümü değil

Iliskinin basinda esinizi hafife almissiniz sanirim yola getiririm elbet diyerek.:KK48:
Aslinda iliskinin başindan bu zamana kadar bilincli davranmissiniz.
Belki mesleginiz zor olani tercih etmenizde etkili olmustur.
Esinizin uzerinizde kurdugu ruhsal baskinin farkindasinizdir.
Umarim görsellikle iliskili sozleri sizi komplekse sokmuyordur.
Ya da sizi degersiz hissettirmeler...

İşiniz zor gercekten ama mucadele etmek de guzeldir herhalde.
Ömūr törpūsū olmadigi sūrece.

Bir noktaya gelindiginde artik pes etme olasiliginiz da mevcut.
Bazen insan gururuna yediremez de pes etmeyi.
Bi ara komplekse girdim bu zaman kadar hic fark etmedigim kadinlari görmeye başladim etrafimda.. kendimi seve seve yasayip gidiyordum.. sonra degersizlik algisina girdim ister istemez iste o cok kötü bir deneyim oldu. Zor bir sürecti. Ama yakistiramadim kendime gayret ettim sevdigim seyleri yaptim. Ona da kendime guvendigimi , kendimi sevdigimi gosterdim zaten ondan sonra isler degisti.. beni her sarsmaya calistiginda ben guclendikce uzaklastikca o baglandi.. bu sefer duygular yiprandi .. cok karmasik bir hal haldi

Çift olarak terapiste gidin ya da değer verdiğiniz bi büyüğünüzden tavsiye isteyin. Ben evliliklerin kurtulması taraftarıyımdır genelde aldatma hariç.
Bunun önemini ilerde anlayacaksınız, boşanmak kolay ; ama herşeyin çözümü değil
Zaten kolay olani yapmak istemiyoruz ikimiz de.. yoksa coktan bitmisti.. ama iliskinin en guzel zamanlaridir bu seneler biz de farkli .. ya da evlilikte ilk seneler de yasanan seyler mi bilmiyorum.. karakterlerin oturmasi ne kadar zaman alir ya da hep boyle mi gider emin olun kestiremiyorum .her ne kadar teorik bilsek de deneyim cok başka birsey.. kimse bu konular da bilmislik yapmamali bence.. profesor de olsa.. içten yorumlariniz icim cok tesekkur ederim

Ben sadece kişilik özelliklerine bakıyorum. Gelecege yonelik uydurma yazilari asla okumam.
Bende akrebim. Siz aslında cok duygusal ve dışardan güçlü görünen biri olmalısınız. Bende arkadaşlarina düşkün, bencil ve eleştirici bir adamla evliyim. Ruhumu ve kalbimi tüm güzelliklere ac bırakti.. ömür boyu kör kütük sevecek kadınlardan değilim. Sevgi hakedilmeli.. önce ruhumun çöküşünü dinledim sonra onun bencilliklerini, tam anlayamadiğim tüm olayların farkındaligina varmayi denedim. haketmedigi saygimi yok ettim sevgide kolayca bitmiş oldu. Bosanacağim biraz zamani var. Ömür bizi üzenler için harcanmayacak kadar kısa

Bu arada 5 yıl sabrettim. Geç anladım bazı seyleri son 1 yıldır kararliyim umarim sene sonuna kadar boşanma islemlerim baslar.
5 yil dile kolay.. boşanabilmekte bir başari. Cesaret istiyor.. umarim dogru kararlar verebiliriz ve kararlarimizin arkasinda durabiliriz..

Burda atıp tutmak gayet kolay işte boşan ne işin var ben olsam çekmem çok gördüm bunun gibisini senin psikolojin bozuk bence vs vs bir kere şöyle düşünmelisin ben onsuz mutlu olacağım ya da olmayacağım bunu kendi başına bir düşün vereceğin cevaba göre hareket et boşanmak çok kolay iş ama önemli olan varolan bir ilişkiyi toparlamak hemen pes etme derim ortalık yalnızlarla dolu herkesin mutlaka sorunları oluyor kimse çokkkkkj mutlu mesut yaşamıyor sadece şunu öğretmeye çalış saygıyı sonrası İnan çok daha güzel olur dediğim gibi onsuz olunca nasıl olur iyi kötü yanını düşün derim
Onsuzluk da beni cok üzuyor.. onda iyi hissediyorum kendimi.. o yuzden ayrilik yasayamiyorum.. o da aynisini söyluyor.. " Saygi " konusu cok onemli cidden ... sanirim herseyi kapsayan konu bu.. cok tesekkur ederim degerli yorumunuz icin

5 yil dile kolay.. boşanabilmekte bir başari. Cesaret istiyor.. umarim dogru kararlar verebiliriz ve kararlarimizin arkasinda durabiliriz..
Evet ve bir kizim var.. paylaşım yok. Surekli hakaret var. Sevgi insanin gözünü kör ediyor. değer gördüğümü sanirken bolca kullanilmisim. Çok sukur biseylerin farkindaligina vardim. Bosanmak magrifet degil. Iyi düşünülup karar verilmeli.. eğer yürütülmeye değmiyorsa da devam etmemeli. Işim olsun cesaret var.
Hayatta bir pencere actim beni hüzne boğdu. Allah sabrimi kalbimi biliyor. Allah izin verir insaAllah. 2. Yeni bir pencere acmayıda bilirim, gülüp unutmayida geçmişi.
Kotu etkilemek için yazmadim doluğum taştı buraya. Kalbini beynini her seyi dinle herseyi ongormeye çalış. Umarim güzelleşir ailen..

Evet ve bir kizim var.. paylaşım yok. Surekli hakaret var. Sevgi insanin gözünü kör ediyor. değer gördüğümü sanirken bolca kullanilmisim. Çok sukur biseylerin farkindaligina vardim. Bosanmak magrifet degil. Iyi düşünülup karar verilmeli.. eğer yürütülmeye değmiyorsa da devam etmemeli. Işim olsun cesaret var.
Hayatta bir pencere actim beni hüzne boğdu. Allah sabrimi kalbimi biliyor. Allah izin verir insaAllah. 2. Yeni bir pencere acmayıda bilirim, gülüp unutmayida geçmişi.
Kotu etkilemek için yazmadim doluğum taştı buraya. Kalbini beynini her seyi dinle herseyi ongormeye çalış. Umarim güzelleşir ailen..
Cok tesekkur ederim umarim sansiniz bol olur işleriniz rast gider.. siz de cok güclu bir kadinsiniz.ne guzel de bir kiziniz var.. o kadar cok isterim ki bir cocugum olsun ama bu sartlarda hic saglikli degil. Mutlu bir evlilik icinde anne olmak herkesi hakki. Inş bu guzel duygulari yaşayabiliriz

beeeen valla ben ve nisanlim ama cok seviom napiyim bi sinirle en agir halareti ediyo kirdigini anlayinca kuzu olup meeee liyo cok seviom cok sevgi aşar sabreet

En azindan meeeliyo:silah:
hahahahah sus beeee seviyon işte hep kötü yönüne bakarsan kötü olur tabi eskileri bi unut yeniyi kaybedince eskilerden biiin kat daha fazla özleyecen haberin var mııı??? bi telefonu bile 2 gun tamire veriyoz da hasretinden eriyoz 2 senelik kocanı bırak hele bi de bosaninca onu baskasiyla gör valla inim inim inlersin beee kolay mi bosadim bitti oh gelsin yeniler demek ayricaaaa sen dul olacaksın bekarken pesinde kosanlar hazır kıta seni beklemiyo şekerim sana gelen dulum diyince ya faydalanmak isteyecek ya da uzak duracak ve sen sana her iyi davrananı acaba kullanmak mi istiyo diyip kuşkuyla süzeceksin keyfini cikaramayaksin bunu bi bil sonra karar ver :* yani diyom ki kırarım bacaklarıni git saril kocana cabuk

X