- 8 Ağustos 2017
- 437
- 315
- Konu Sahibi Albideburdanyak
bence siz her şeyin bu kadar bilincindeyken bu ilişkiden öyle pat diye kurtulamazsınız, boşanmak çözüm mü diyorsunuz da o adamı atamazsınız bence
eşinizin psikolojisi ne kadar bozuksa, sizinki de o kadar bozuk bence (sizi üzmek, eleştirmek için değil gerçekten böyle düşündüğüm için yazdım)
sizin olayınızı 2 şey çözebilir
1) bir müsibet
2) uzman yardımı
yapabiliyorsanız çift terapisine gidin
yapamıyorsanız madem maddi gücünüz var kendiniz iyi bir psikiyatriste gidin, bence sizin kurtuluşunuz bu çünkü belki terapi göre göre kendinizi sevmeyi, huzurun da güzel bir şey olduğunu, yaşadığınız hayatın normal olmadığını öğrenirsiniz
şimdi burada "sen buna layık mısın, kendine değer ver, neden evlendin, hemen boşan" vs vs vs yazılacak
oysa siz bunları zaten biliyorsunuz
mutlaka bir uzmandan yardım alın derim ben
bir de bence ilişkiniz böyleyken çocuk yapmayın
Hanımefendiye katılıyorum,oldukça net ve mantıklı yazmış.
Bende kendimden örnek vereyim. 3 senelik evliyim, eşimle 1 senelik tanışma geçmişimiz var.
Eşim hayatıma girdiği gün yaşattığı mutlulukların yanında, Allah'ın bana bir cezası olarak düşünmüşlüğüm çok oldu.
Bahsettiğiniz saçma sapan alınganlıklar, sürekli kendini beğenmesi, bencilliği, cool tavırlarıyla...(eşiniz kadar asla olmasa da, bi nebze iyileştirilmişi)
Ona kadar bende herkesin canını yakmış, çok sevilince ilişki çok momoton gelmiş, sıkılınca bencilce tek taraflı bitiren bir tiptim malesef ki Kimseyi sevmemiştim.
Sonra sevmeyi öğrendikçe empati kurmayı, insanlara yaptığım haksızlıkları da anladım halen şuan vicdan azabı çektiğim doğrudur geçmişimde üzdüğüm insanlar için...
Sonra bunu eşime de öğrettim az biraz, ondan sonra ne mi oldu...
Evliliğimiz 3 yılı dolduracak, çok dikenli yollardan da geçtik ama elimizi sıkı sıkı tutmayı öğretti bize hayat. Kendimi hiç bu kadar güçlü bilmezdim, kimseyi bu kadar çok benimseyebileceğimi de. Burda en büyük görev bana düştü, adam etmek kelimesini doğru bulmuyorum ama birlikte büyüyüp doğruyu birlikte bulmaya çalışıyoruz şimdilerde...(insan bu doğruları ölene kadar bulamaz benim fikrimce, bulduk demedim o sebepten ama mutluyuz)
Çok şükür ki herşey fazlaca yolunda... Elim,kolum,sağlığım,ev huzurumuz,ikimiz de çalışıp kendi paramızı kazabiliyoruz,kimseye de muhtaç değiliz daha ne olsun. En ufak bir meyil varsa, zamanla herşey oturacaktır. Olup olmadığını en iyi siz bilirsiniz ama seviyorsanız savaşın, hemen öyle pes etmeyin...(sonra yine siz üzülürsünüz). Ayrılığı denemiş ama yapamamış çiftler olarak yazdım bunu size. Yaşamadan anlayamazsınız ne desem de...