Bebek Beslenmesi çok yoruldum yardım!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

anneyim83

Baş 69,guncel66.5,ilk hedef 65,son hedef 60
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2012
1.509
2.458
133
arkadaşlar yardıma ihtiyacım var 17 aylık bir oğlum var. 1 ay öncesine kadar eltim bakıyordu bebeğim çok çok zayıf. soruyordum işten geldiğimde ne yedi diye meyve yoğurt çrba vs yemesi gereken her şeyi yediğini söylüyordu. ben de güvendim en büyük hatam bu. en son gittiğimiz doktor pedia sure verdi. ilk ay yine hiç kilo almadı baktım olmuyor izne ayrıldım mayıs sonuna kadar memurum bu arada. ve ben bakmaya başlayalı 1 kilo aldı. buraya kadar normal sayılır yanı en azından kendim halledebilirim bu sorunları. ama halledemediğim şey çevreyle mücadele. az önce balkona çıkardım oğlumu karşı komşu başladı bana çorba tarifi vermeye. öyle ki beni konuşturmuyor bile neymiş eltim niye bakmamış çok küçük kalmış alt kattaki kızla karşılaştırıyor benimkini o 2 ay büyük oğlumdan. neymiş eltim buna tv izletmemiş o yüzden konuşmuyormuş oğlum. ya 17 aylık çocuk senle balkondan muhabbet mi edecek. ki hiç konuşmuyor da değil. bu arada yine alt kattaki kızla kıyaslıyor neymiş o tv izliyormuş pepeyi izliyormuş konuşuyormuş. alt kattan annesi övüyor kızını 8 aylıkken bile pepeyi izliyormuş. benim oğlum malesef doğdu doğalı tv ye maruz bırakıldı ve ben tv açmıyorum 1 haftadır. yanı o kadar çok şey söyledi ki içeri nasıl girdiğimi bilemedim ve yine çok ağladım. ne yapacaım şaşırdım bunu yaşayan yalnız ben miyim

terbiyesizler....sinir oluyorum böyle şeylere ....ne demek karşılaştırmak....heres aynı olmak zorunda mı...ne bebkler var zayıf buyuyunce toparlanıyolar...en basiti ben küççüken tontondum şimdi kuru bişeyim...bide yaşım 21 12 yaşındaki kızlarıyla karşılatırıyo beni annemin kız arkadaşı yollasım gelio kadını...peki görümceniz gerçekten iyi beslemedi mi yavrunuzu?

görümcem değil eltim baktı da bende de hata var kadın zaten bilinçsiz yenge bu çocuk zayıf diyorum büyüdükçe toparlar diyor zaten zayıf kilo veriyor mesela dişleri çıkıyor ya ondan diyor. 1 kase yoğurt var mesela yemesi gerekiyor yarıdan azını yemiş daha çoğu duruyor yedi annesi az kaldı tabakta diyor ben bunu hep zaman geçtikçe gördüm bu kadar sorun olacağını bilsem kesinlikle eve kamera takardım ya da baştan izne çıkardım. ama dedim ya ona ayrı sinir oluyorum zaten kendimi suçluluyorum bi taraftan da. ama şöyle komşuların akrabaların vs lafları beni delirtiyor. bi de tutmuş 3 çocuk büyüttüm ben diyor. ruh sağlığımı bozmak üzereyim.

gayet iii anlıyorum ama kulak asmayın...bebeğinizin sakin bir anneye ihtiyacı var peki izininiz bittikten sonra ne yapmayı düşünuyorsunuz...

mayıs sonunda bitiyor iznim ne yapacağımı bilmiyorum ama bildiğim tekk şey yengeme bırakmayacağım. oğlum çok iştahsız kendi haline bıraksan gün boyu bi şey yemek zor çocuk.

19 aylık bir kızım var.kızımda çok iştahsızdı.bütün yazı aç bir halde geçirdi. sadece anne sütü aldı.başka hiçbirşey yemiyordu.bebekken tombiş bir bebekti yürümeye başlayıp,iştahı da azalınca kilo almayaya başladı boyu uzadığı için etraftan herkes çok zayıfladı demeye başladı ne kadar sinir bozucu bir şey olduğunu iyi bilirim.ama çok şükür 1 aydır falan iştahı düzeldi.bunu bakıcımıza borçlu olduğumuzu düşünüyorum.çünkü çok sakin bir bayan ve kızımı zorlamadan onun istediği kadar yediyor.kızım da zaman içinde daha fazla yemeye başladı. artık öğünlerini düzenli bir şekilde yemeye başladı.bu hemen 1 kaç gün içinde olmadı ama.önceden yoğurdu asla ağzına sürmeyen çocuk yoğurt bile yiyor artık ama 2 kaşıkla başladık miktarı arttırarak devam etti.

bebeklerin tv izlemesi taraftarı değilim.tv öğretici olabilir belki ama yaşarak öğrenmeler daha kalıcı oluyor.bire bir oyun oynayarak.çocuğun yaşamasını sağlayarak kendimiz öğretmeliyiz.tv açıp karşısına çocuğu oturtup oradan birşeyler öğreniyor diyenlerin iyi ebeveynler olduğunu düşünmüyorum.tv beyin hücrelerin ölmesine neden oluyor. bu da çocuğumuzun zekasının daha düşük omasına neden olabilir.bence kararlığınızı koruyup tv izletmeyin.

valla zamanında çok içim yandığı için o abuk subuk konuşanların ağzını yırtasım geldi... yahu biz manyak mıyız da çocuğumuzu aç bırakıyoruz... ben de aynı dertten muzdariptim .. hoş halen kızım çok zayıf 4 buçuk yaşında ve 12 kg.. ama çok şükür gayet sağlıklı ve neşeli hatta fazla hareketli bir çocuk... ukalalık etmeyeyim ama etrafımdakiler de gayet zeki olduğunu söylüyorlar....
ben de çok ağladım , sinirlendim sonra tuttum hırsımı minik yavrumdan aldım o kadar pişmanım ki ... yemek savaşlarımız yüzünden evladımla geçireceğim en güzel günlerimi mahvettim ( sakın elalemi kafana takma...ağzı olan konuşuyor işte...
bu arada pediasure u ben de kullandım 3 ay kadar.. ama sonra bir aptallık daha edip doktora danışmadan bıraktım..bulunduğumuz yer ve doktora ulaşım sorunu yüzünden bırakmıştım ama şimdi zaman zaman keşke bırakmasaydım diyorum... bol kalorileri yiyecekleri tükettirmeye çalış.... alacağı varsa zaten alır ama benim kızım şimdi bir sürü şey yiyor ama bana mısın demiyor yine zayıf yine zayıf... bazen üzülsem de boşver diyorum kızım sağlıklı, mutlu ve neşeli bir çocuk ya ... önemli olan da bu :)
kuzunu güle güle büyüt canım...

aynıı sorun bende de varr benım kızımda cok ıstahsız 1 yasında 2 aydır hıc kılo almamıs cok agladım cok uzuldum..zorla yıyor..zorlamasam yemıyor ..bugun meselaa yogurt falan yemıyor..zorladım agladı ılk basta..kollarında tuttum zorla 3-4 kasık aldı..sonra yedıı.. o nun yedıgını gorunce cok mutlu oluyorum.. 8 ekımde yasına gırdı..9300 kılosu..ınsan cok sınır oluyo saglıklı olsun tabıkı onemlı olan o..ben bır de cook pimpirikliyım..cok harekeetlı..dıs de cıkarıyor..yanı ozetle zorlamasam yemıyor bırsey vitamın verdı dr bu ay onu kullanıyoruz sımdı

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için ne zormuş bebek büyütmek. bugün daha iyiiym ama doktora gittik 50 günde 3 cm uzamış 1400 gram almış doktor çok ii dedi. durumumuzu da açıkladım bakıcı olayını vs sen bu şekiklde devam et dedi pedia sure kullanmaya bi süre daha devam edeceğiz 2 ay sonra tekrar görmek istiyor. yaknız bi sıkıntı var kalbinde üfürüm var gibi dedi çok hızlı atıyormuş metabolizması çok hızlı çalışıyorsa kilo almasını engellyor olabilirmiş muayene ettirmemizi istedi doktoun yanına girmeden önce çok oynadı oyun parkında yarım saat kadar onu da söykedik belki ondan olmuştur dedi ama yine de muayene ettireceğiz. inşallah bi şey yoktur.

karşısındakini üzeceğini bile bile konuşanlara ne denir bilmiyorum! tv izleyince konuşurmuş ha, bundan komik bişey duymadım! benim oğlum 22 aylık, pepeyi haftada 1 ya ya da 2 kere izlemesine izin veriyoruz, 2 kelimeli cümleler kuruyor, ne söylesek tekrar ediyor, abisi küçükken daha çok izlerdi, şimdi okuldan gelince ilk aradığı şey çizgi film kanalları. şimdiki tecrübem olsa abisine de küçükken izletmezdim. bir de abisi obezite sınırındaydı küçükken, kardeşi kilolu değil, aynı annenin iki çocuğu bile farklı işte. büyük oğlum iştahlıydı bebekken, küçük oğlumsa oyunla zorla yiyor.
çalışan anneyim ben de, umarım istediğin gibi bir bakıcı bulursun, izninin bitmesine daha çok var, bahar başında bakıcı arasan ve bi süre denesen daha iyi olur.

benim bildiğim çok tv izlemek gelişim geriliğine sebep oluyor çocukta,ayrıca her çocuk bir değil,oğlum 6.5 aylık oldu daha bir kaç gündür yüzsütü dönmeye başladı o da canı isterse günde 1-2 kere,arkadaşımın oğlu 6. ayı dolmadan olduğu yerde dönüyordu mesela hatta 3 aylıkkne dönen bebekler var,ben de buna çok takıyodum ama eninde sonunda yapıyorlar her şeyi,2 arkadaşımın ikisinin de kızları 2 yaşını geçti,araları 3 hafta,birisinin kızı uzun cümleler kurarken diğerinin kızı hala konuşmuyor,doktor muayenesinde sorun yok ,ailede genetik olarak geç konuşan varsa olabilir demiş doktor,arkadaşımın erkek klardeşi de geç konuşmuş,yani demem o ki kıyaslama boşver

benim kızım da 14 aylık ve hala 8200 gr. zorla oyunla reklamla yediriyoruz o kadar iştahsız ki. 4. ayından sonra beni emmemeye başladı yine yaşına kadar zorla uykusunda emzirmeye çalıştım. 5. ayından itibaren biberona alıştırmaya çalıştım ama nafile. şimdi sadece uykusunda bilmeden içiyor.doğduğundan beri doktor kontrolünde. en sonunda protein enerji malnütrisyonu tanısı konuldu ve özel mama kullanıyoruz ama onu bile yeterli almıyor. yine de mamadan sonra iki ayda 1 kilo aldı. yemeyen bebek çok zor, insan ister istemez bunalıma giriyor. sürekli bir mücadele içindesin hem kendin yıpranıyorsun istemeden bebeğine de yansıtıyorsun. bir de etrafındaki insanlar sürekli çok zayıf, şunu yedir bunu yedir, tanıdığın çocuğu şu kadar kilo, aman pek de iştahlı falan deyince insanın cinnet geçiresi geliyor. yaşamayan anlamıyor, anlamadan da konuşuyorlar. Allah kolaylık versin, gerçekten zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…