Çok yoruldum evlat olmaktan.

Estf. Ben o sebeplerı buyuyunce ogrendım yanı onyargılı davranmak için epey vaktım oldu. Tabı bu içmelerine şiddet gostermelerıne bahane olamaz. Anladıgım kadarıyla babanız içmekten zevk aldıgı ıçin içmiş ve de bağımlı olmuş. Tedavi önerdiniz mi dıye sormaya korkuyorum. Sanmam ki tedaviyi kabul etsın. Önermedıysenız bi teklıfte bulunun. Cok buyuk hastalıgı oldugu halde bırakmayanlar var. Yanı aslında bıraz da dirayet işi. Kendısının ve esının ömrünü yemiş. İnşallah sızınkını de yemez

Kaç kez konuştuk. Büyükleri araya soktuk. En son sayfalarca mektup yazdım. Güldü geçti. Önemsemedi. Unuturum sandı. Tedavi görmedi hiç çünkü asla bağımlı olduğunu kabul etmiyor. İstese icmezmis. Zevk için iciyormus.

Biz hiç bırak dıyemedık babamıza mizacı serttı. belkı de kendım ıcın dıyorum sevgımı saygımı yıtırecek bı munakasa yasarım korkusuyla ıçme dıyemedım. Bir seyı yapmam derse yapmaz yapabılırım derse de yapabılen bır karakterdedır kendısı. Bızım ıcın artısı bu oldu 15 yıldır sıgarayı en az 5 yıldır da ıckıyı ağzına sürmez. Misafiri gelır ikram eder kendı kokusuna bıle bakmaz. Kendı dedıgı gıbı zevkten ıctıgı dogru ama bu onda bagımlılık yapmıs. Yavas yavas bırakmayı denese dıyecegım bellı kı onu da yapmaz çunku her yolu denedık dıyorsunuz. Babam sigarayı bır seferde bıraktı içkiyı azaltarak bıraktı azaltması mumkunse azaltsın. Borca sokun, borç isteyın.belkı parasız kalırsa daha az ıcer.

Yok babam hesabını iyi bilir. Yani öyle borçla falan onu engelleyemeyiz. Ben ondan borç istemem zaten çünkü evlenmeden önce aldığım her maaşı elimden alıp evlenirken bana yardım etmediği gibi, bana düğün yapma bahanesiyle insanlara taktiklarini toplayıp düğünde takılan paraları da aldı. Sadece altinlarima dokunmadı elden utandigina sanırım. Çünkü altınların çoğu erkek tarafından takıldı. İşte bu kavgacı tavrından dolayı biz hep pasif kaldık.

Anneniz de babaniz da malesef hatali..Bosverin uzak durun keske evdelerken alttan alsaydin icten ice kizsan bile cunku kayinvaliden ve kocan bu kadar igrenc bi kavganin icine dusmus yeri gelince başına kalkar anan baban ne ki derler nolursa olsun caktirmaman susman iyi olurdu sonradan giderlerdi ve mesafeni koyardin

Oooo kendısınde fazlasıyla bencillik var. Düğün takılarının çogunu babamın cevresı taktı benım. Arkadasları babama vermeyı teklıf ettıler kabul etmeyıp kızıma takın dedı. Kendısıne karakter olarak işlemiş bu durum belli ki. Torunları var mı. Çocuklarına ilgi gostermeyen amcam torunları ıcın ölüp bitiyor. Belkı etkısı olur torunları olunca (yoktur dıye varsaydım)

Merhaba öncelikle sizin cocukluğunuz için üzüldüm. Yeni doğum yapmış insana yani size yapilanlar cok agir.. siz bi aile kurmuşsunuz. Eşiniz ve çocuğunuzla mutlu olmaya bakın. Teli kapatın gitsin. Bu ne böyle evlada beddua vs ve bu insan yeni doğum yapmış. Yazık günah yani.. enerjinizi sadece kendi yuvanıza verin. Evlat olarak vicdan yapacak durumunuz hiç yok. Iciniz ferah olsun bence. Bebeğiniz de sağlıkla büyüsün

Tek torunu benim bebeğim. Yani ben birşey asla beklemiyorum ama elinden gelenin en azını getirmiş gelirken sağolsun. Kimse birşey takmasin benim çocuğuma zaten istemiyorum. Sorma bencillikte bir numara. Kendi hasta olur bütün ev onun için seferber olsun ister. Benim bir yıl stresten ayaklarimda egzama oldu. Ayakkabı giyemiyorum kış günü mecbur ise gidiyorum. Eve kendimi zor atıyorum. Kaç kere ilgilendi diye sorsana. Her streste daha da çok artıyordu.

Çok sagolun. Allah razı olsun.

Annenize hersey mustehakmis demekki. O kadar seye ragmen kocam diye boynuna atlayip sizi sevip sayan damadina bes para etmez diyorsa... evet sizi buyuttu besledi okuttu ama bu dunyaya da sizi o getirdi. Madem maddi manevi bakamayacakti cocuk yapmasaydi. Ayrica siz de onun ev kredisini odeyip maddi karsiligini vermissiniz. Bence numaranizi degistirin ve bir sure size ulasmasini engelleyin. Evet annedir ustunuzde hakki vardir ama emin olun bu kadarina yoktur. Sizde anne oldunuz insan evladina bakmaya kiyamiyor birakin beddua etmeyi.

Aynısını ona da söylüyorum. Ben evladımin gözünden bir damla yaş gelsin kahroluyorum sen nasıl beni bu kadar uzebiliyorsun diye. Sabahlara kadar yatakta Allah'a dua ederdim babam uyusun diye ne çabuk unuttun diyorum. Ama anlamıyor. Öfkem içimde patlıyor sonra böyle.

Hiç istemezdim böyle olmasını ama engelleyecek durumda değildim. Biz eşimle odamizda bu konuda tartışırken annem içeri daldı bildiğiniz. Ben kendisine karışma onların işine dediğim halde dinlemedi.

Çok sagolun. Allah razı olsun.
Rica ederim. Size tavsiyem, bence siz şunu anlayın. Bu durum hic normal değil. Dolayisiyla Normal tepkiler beklemeyin. Siz olayın farkına vari n ve kendi kurdugunuz ailenizin psikolojisini korumak durumundasınız. Eşiniz ve çocuğunuzla mutlu olun. Hayatın tadını çıkarın..Benim bi tanidigim da kac yıldır görüşmüyor. Böyle mutlu inanın Eşi ve çocuğuyla ve asla vicdan yapmaz çünkü ortada vicdan yapacak hicbir durumu yok. Ailesi kendi psikolojisini bozuyor, esine mahcup ediyo. psikolog a gitti . Doktor görüşme demiş.. o kendi yuvasında mutlu

Direkt tedavi olması gerekıyor. Elden ayaktam düşünce size çok çektirir gibi geliyor. Allah kımseye vermesın benım de kayınpeder oyle. Bana harcayın bana verın bana bakın hızmet edın. Nereye ısterse ozel aracla gıtmelı dolmusa bınmez uzun yola gıdebılır ama 15 saatlık de olsa o uzun yolu cekıp gıdıp alıp eve getırın. Çocuguna oglum su benzın parasını da ben vereyım demez. Hastalar mı hastaysa sen işini bırakacaksın gerekırse işsiz kalıp gıdıp ona bakacaksın. Ustelık cebınden harcayacaksın. Adamın tek derdı paraaa. Ha bır de coxuklar torunlar arasında da ayrım yapar. Sizin tek carenız uzak durmak demek ısterdım. Malesef uzak durulmuyor. Benım kp gıbı yapısıksa kullanmaya da alısmıssa ısınız cok zor. Uzak bır sehırde yasamaya bakın esınızı ve aılesını olaylara dahıl etmeyın ne kadar az bılorlerse o kadar ıyı olur. Kendı kusurları daha fazla olsun gormezden gelıp sıze karsı bu durumu kullanabılırler. Kullanmamaları ıcın cok ıyı ınsanlar olmaları gerekıyor. Ona gore davranın derım. Kendısı tedavıyı kabul etmıyormus. Rehberlıkte ve de psıkolojık tedavılerde gonulluluk esastır bunu sız benden daha ıyı bılırsınız bır egıtımcı olarak. Bır yerde gordum annenız huzur vermıyrmus sanırım o ıkna olursa onu pskıyatrıya goturun gıtmem dıyorsa gorusmek ıstemıyorum dıyerek kavga etmeyın. Is cıkarın kendınıze telefon ettı mı acın kapı caldı dıyıp kapatın coxuk uyandı dıyıp kapatın. Bır seyler uydurun bahanenız olsun yoksa boyle karakterdekı insanlarla ugrasarak bas edemezsınız kendınızı yıprattıgınızla kalorsınız

Evet gorusmemek bana da iyi geliyor malsefe böyle. Umarım kendilerinin farkına varıp tedavi olurlar ve her şey düzelir bir gün.

Şükür uzaktayım zaten. Babam da öyle. Sürekli benim evim benim yazligim var diye hava atar etrafta. Sorsan her şeyi tek başına yapmış. Ben evlenene kadar verdim. Evlendikten sonra da kardeşim verdi. Benim paramla güya bana yatırım yapmış. Bir kızını evlendirirken eksiğini almadiktan sonra. Ben ondan birşey istemiyorum. Ben zaten çalıştım kazandım. Ona verdiğim parayla araba bile alırdım. Evlendikten sonra isteyemedi artık ama kardeşimden alıyor şimdi de. İstemiyorum beş kuruşunu. Huzur versin yeter.

Öncelikle evladınızı sağlıkla büyütün inşallah. Annenizin numarasını engelleyin mesajları size gelmesin. Bebeğinize odaklanın ikinizin de birbirinize ihtiyacı var. Söylemesi dile kolay tabi zor durumunuz ama yavrunuz bir daha hiç bu kadar küçük olmayacak tadını çıkarın. En önemli en hassas zamanlarınızda size bunu yaşatan ailenizi bi süre görmeseniz daha iyi olur. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…