Çok yoruldum evlat olmaktan.

Daha o gün, yani annenin eşine saydirdigi gün yollayacaktın anneni. Annecim seni de yordu. Git artık babamın yanına diyecektin. Senin artık bir evladın var. O mesajları okuma bile. Annelik de bir yere kadar. Sana çocukluğunu gençliğini zehir etmişler. Anneliğini evliliğini koru.

Babam yoldaydi ve akşam olmuştu artık. Keşke dediğin gibi daha önceden böyle olacağını bilsem hiç bekletmez gönderirdim.

Görüşmeyin..hattınızı değiştirin..eşinize sahip çıkın..çok üzücü şeyler yaşadıklarınız
Kendinizi ve yuvanızı koruyun lütfen..görünen o ki anne babadan en ufak bi hayır göremeyeceksiniz artık:/

Annenizin de babanızın da psikolojisi normal değil. Anne baba da olsa her şeyin bir sınırı vardır. Eşinizin ve kayinvalidenizin yanında bu şekilde davranmaları doğru değil. Şu hayatta ayakta durabilmek için ne anneye ne babaya ne de eşe ihtiyaciniz yok. Her daim kendi ayaklarınız üzerinde durun. Size saygısızlık edilen bir konu olunca da kim olursa olsun tavrınizi koymanız lazim. Anne , baba sevgi saygıyı hak eder tabiki ama sizi doğurmuş yetiştirmiş olmaları onlara köle olacağınız anlamına gelmez. Anne ,baba da kendi elde eder sevgiyi saygıyı.

Hala unutmaya çalışıyorum o günleri üç yıl oldu evleneli.

Ne kadar bildik boş laflar ...sanırım hanımefendinin yazdıklarını okumadınız. Ne olursa olsunmuş!! herkes anne baba olamıyor malesef bazen baba'da sahip çıkmıyor hele de bu anlatılan baba. Elin oğlu dediğiniz kişi eşi çocuğunun babası ailesi
Bence ailenizle görüşmeyin. Silip atın sizin bir aileniz var zaten

Tabi ki iyi günüm de oldu, tabi beni sevdiler ilgilendiler ama o kadar kotu seyler de yaşattılar ki. İşte bu en kötüsü. İki tane ben var içimde. Sürekli muhasebe halinde. Hep gorusmemem gerek diyen taraf ağır basıyor. Çünkü ben bunları hak etmedim. Hep derslerimde başarılı oldum, akrabalarım, komsularim tarafından sevilen bir insan oldum. Yani ana baba evladiyla uğraşır, biz ana babayla uğraştık hep. Öz dayım bile okuma kızım mesajları direk sil diyor. Onlar da az cekmediler aynı.binada.

İşiniz gücünüz var kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarınız üstünde duruyorsunuz, ne güzel evlenmiş ve bir aile kurmuşsunuz. Kendi ailenizden uzak durun vicdan falan yapmayın huzur vermiyorlarsa sizi psikolojik olarak yıpratıyorlarsa mesafeli olacaksınız anneniz gelmesin yanınıza söyleyin açık açık. Siz de ayda yılda 1 kez ziyaret edip dönün telde falan konuşmayın sürekli...

Anneniz size nasıl psikolojik baskı yapıyor birşey olsa babanız sahip çıkarmış!!! Siz kimseye muhtaç değilsiniz çok şükür. Sizin artık huzura ihtiyacınız var.

Ben o babayla aynı evde yaşamam zaten artık, Allah muhtaç etmesin.

Evet sürekli acindirmaya çalışıyor. Bir anne babanın evladına zaten yapması gerekenleri, sanki bu dünyada sadece kendileri yapmış gibi anlatıp duruyor. Sen hastalandin seni kucağımda hastaneye götürdüm, seni tatile götürdüm, seni okuttum... Bunları yaptilar diye benim bütün bu yaşananları hoş görmem gerekiyormus.

Konunuzun tamamını okuyamadım. Yuzeysel olarak anladıgım kadarıyla yazıyorum. Babam da kavgacıydı çok fazla. Eve gelmedıgını sabahlara kadar bekledıgımı bılırım okul cagında bıle degıldım. Şiddet mevzusu zaten vardı basit bir seyden bile kavga cıkardı. İçki dersen ooooo. Asıl söylemek istediğime geleyım. Babam ne yaparsa yapsın annem babamı bize hiç kotulemedı. Baban cok sever sizi. Size çok düşkün. Ne isterseniz alır(ki yokluktayken borç batağındayken bıle aç bırakmadı bizi. Borcunun olduğu kişileri de madur etmezdi bir şekilde borç bularak ek bir şeyler yaparak). Sizi çok seviyor. Beni de seviyor ama bazen canı sıkılıyor olur böyle seyler derdi. Hiç kötülemedi babamı. doldurmadı ona karşı bizi. Babama çok düşkündüm halen de düşkünüm. Babamın çektiklerini psıkolojısını etkıleyen cok agır durumlar oldu. Allah kimseye vermesın herkes kaldıramaz bunu. Tabı annem yerınde de kımse olamaz. Bahtsız bedevıden beterdı yaşadıkları. Bırlıkte gogusledıler. Bırbırlerını optuklerını gormedım sarıldıklarını gormedım hıc ama sevgılerını konusmalarından bakıslarından hıssederdım. Belkı sevgı de degıldı vefaydı belkı de. Belkı de annem babamı o buyuk yuku omuzladıgı ıcın çekerdı. 2 paketten aşagı sigara içmezdi şimdi içmiyor. İçkiyi bıraktı kavga dövüş yok artık çok şükür. Onca yıl sonra bu konuda mesudum. Şimdiki gayem kendi meslegimi yapıp yardımcı olabılmek. İnşallah Allah nasıp eder.
Annenizi yadırgamıyorum acaba babanızdan çok cektıgı ıcın sızın ona karsı dolmanıza musade mı ettı. Doldurdu demıyorum yanlıs anlamayın. Kendı acımdan konusuyorum annem musade etseydı belkı de ben de su an babamdan nefret edıyordum. İnşallah sorunlarınızı aşar mutlu olursunuz. Allah hepınıze sabır ve mutluluk versın. Esenle kalın

Benim annem de 9 yasinda cocugu iceride yataktan kalkamayacak vaziyetteyken kocasinin yataginda keyif catan bir kadindi. Ki hastahaneye gidince mide kanamam oldugunu ogrendik ciddi bir ameliyat gecirdim.
Seni cok iyi anliyorum. Eski konuma bakarsan benim de neler cektigimi gorebilirsin.
Hepsini geride birakip bebeginle, esinle ilgilen. Onlara odaklan. Cunku gercekten yasadiklarini dusunursen delirirsin.
Bazen sofraya oturunca aklima geliyor icimi dokuyorum, farkediyorum ki 2 saat konusmusum zavalli adamcagiz da susmus beni teselli ediyor. Bizde de en buyuk sorun paraydi o evdeyken dus alamazdim mesela suyu kapatirdi yada kendi aldigi birseyi yedirmezdi. Nitekim ben de cooook uzaga evlendim ve kafam cok rahat. Artik bunlarla bogusmak zorunda degilim.
Hepsi geride kaldi. Travmatik cocukluk gecirdigimiz icin bebeklerimize bunu yasatmamak icin elimizden ne gelirse yapmamiz lazim. Yasatmamak derken hissettirmemek de dahil.
Lutfen canini sikma, kotu anilar aklina geldiginde simdiki yasantina sukret mesela

Hala unutmaya çalışıyorum o günleri üç yıl oldu evleneli.
Gerçekten çok derinden üzüldüm..diyecek bişey bulamadım,öyle başlık gibi tavsiye yazdım
Ben de bir dönem evliliğimde sıkıntılar yaşadım,boşanmak istedim..ailem öylesine saçmaladı ki..eşim “sen benim hala nikahlı karımsın onlara söz hakkı düşmez” deyip bana sahip çıktı, aramız inanılmaz kötüydü bir de bunları söylerken..ne oldu,vakit geçti,biz eşimle devam ettik..annem,ablalarım çirkinleştiğiyle kaldı..şimdi annem rüya görüyormuş “ben boşanmak istiyormuşum,o da bırak gel,senden önemli mi” diyormuş..ablalarım da aynı tavıra büründüler..hiç samimi gelmiyorlar orası ayrı ama Allah gecinden versin “ölsem,ölüyorum demem onlara”..ben de uzunca bir süre görüşmedim,eşime yaptıkları nahoş bir davranıştan dolayı da 5 yıl ablamların evine gitmedim..
Sizin yaşadıklarınız çok çok acı şeyler..ama inanın geçiyor, yeter ki kendinizi daha fazla maruz bırakmayın onların etkisine..o yavrunuz size öyle bir ilaç olur ki,yeniden doğmuş gibi olursunuz
Küçükken yaşadığımız şeyler ömür boyu bizi etkisi altında bırakacak diye birşey yok..istersek etkisini minumuma indirebilir,hafızamızda kapladığı alanı iyice silikleştirebiliriz..inanın ve başarın lütfen

Moralinizi bozacak şeyleri okumayın. Annenizin de psikolojisi çok bozulmuş. Belki ayrılmak istedi ama toplum baskısı falan ayrilamadi. Hala da bir şeylerden çekiniyor olabilir. Yıllardır gördüğü şiddet onu eşine karşı bağlamış olabilir. Böyle durumlarda bağımlılık durumu oluşabiliyor. Ama siz artık kendiniz hayat kurmussunuz kendinizle çocuğunuzla ve eşinizle ilgilenin. Anne , babanızın kölesi değilsiniz hayatınıza odaklanın artık mutlu olmak sizin de hakkınız.

Num değiştir değiştirebiliyorsan engelle bişeyler yap. Maalesef her anne her baba hakkını vermiyor kutsalllığının. İnan sırtındaki kamburları atınca çok rahatlıcaksın sende yuva kurdun bu saattten sonra şükür ki ne maddi ne manevi desteklerine ihtiyacın var.

Teşekkürler iyi dilekleriniz için. Babanızın içmesine sebep olan şeyler varmış. Aşması gereken sorunları varmış. Siz o yüzden destek olmak için babanıza hiç kizmadiniz. Benim babamın hayatında yolunda gitmeyen birşey yoktu ki. Evi vardı, işi vardı, iki tane sağlıklı çocuğu vardı, bir öğretmen biri dış hekimi olmuş. Yani bu kavgalara bir sebep yoktu. Elimizden gelen her şeyi yaptıkça hala bunlarla karşılaşmak kabul edilecek gibi değil.

Çok şükür. Teşekkür ederim.

Çok çok teşekkür ederim. Ben yavrum için neyi yapmamam gerektiğini öğrendim en azından.

Bu benim yorumum konu sahibini ilgilendirir bilmem anlatabildim mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…