Çok yıprattı beni...

kadın zaten boşanma davasını açtığı andan itibaren özgürdür

ben ortada hukuksal bir suç göremedim

bana göre etik olarak da problem yok.. herkes nikahsız birliktelik yaşıyor, hepsini topa mı dizelim

peki asıl şahit? ondan nasıl kurtulucam?

o nasıl bir "lise arkadaşı" imiş ki; hem evli kadınla beraber olup, hem de kocasına onu ispiyonlayabiliyormuş?
ayrıca nasıl bir "insan" imiş ki, (bu cümlenizden anladığımı söylüyorum) eşiniz lehine şahitlik yapabiliyormuş?

of yemin ederim bu tür "ilişki"ler yüzünden kadın-erkek arkadaşlıklarına bile inanç kalmadı artık.
gerçi kişi kendinden bilirmiş işi.
çok şükür benim erkek arkadaşlarımla hiç böyle seviyesizce bir buhabbetim olmadı ama!

diyecek söz bulamıyorum gerçekten.
nerden tutsan elinde kalıyor....:KK47:

bana göre etik olarak da problem yok.. herkes nikahsız birliktelik yaşıyor, hepsini topa mı dizelim

eminmisin hayatım?

henüz dava sonuçlanmamış.
hala diğer adamla evli.
boşanma davasında "ilam"ı almadığın sürece bile boşanamıyorsun.
benim bir arkadaşım mahkemede boşandıkları halde son anda çark edip ilamı almadılar ve hala nikahları devam ediyor, ordan biliyorum

ayrıca hukuksal sorun olmadığını düşünelim (ki bence velayeti alır baba) etik olarak????

Son düzenleme:

kadın dava açtığı andan itibaren elbette özgür değildir..
hatta bırakın dava açtığı anı, boşanma kararından itibaren 300 gün sonra ancak yeniden bi evlilik yapabilir, hukuken..
çünkü o süreçte, kadın kocasından hamile mi değil mi bu belli olur..
dolayısıyla burada arkadaşın yaptığı, özelliklede aile mahkemesi gibi hakimin takdir yetkisinin geniş olduğu bi mahkemede görülecek bi dava için çok büyük bi eksi..

ilkdefa iyi tarafından bişey duydum sağolasın.. kendimi affetmiycem hiç bu konuda yinede..

o nasıl bir "lise arkadaşı" imiş ki; hem evli kadınla beraber olup, hem de kocasına onu ispiyonlayabiliyormuş?
ayrıca nasıl bir "insan" imiş ki, (bu cümlenizden anladığımı söylüyorum) eşiniz lehine şahitlik yapabiliyormuş?

of yemin ederim bu tür "ilişki"ler yüzünden kadın-erkek arkadaşlıklarına bile inanç kalmadı artık.
gerçi kişi kendinden bilirmiş işi.
çok şükür benim erkek arkadaşlarımla hiç böyle seviyesizce bir buhabbetim olmadı ama!

diyecek söz bulamıyorum gerçekten.
nerden tutsan elinde kalıyor....:KK47:

umutsuz vakka yani :KK43:

eminmisin hayatım?

henüz dava sonuçlanmamış.
hala diğer adamla evli.
boşanma davasında "ilam"ı almadığın sürece bile boşanamıyorsun.
benim bir arkadaşım mahkemede boşandıkları halde son anda çark edip ilamı almadılar ve hala nikahları devam ediyor, ordan biliyorum

ayrıca hukuksal sorun olmadığını düşünelim (ki bence velayeti alır baba) etik olarak????

boşanma davası açtığı andan itibaren, kadın tamamen özgürdür hukuken

bana göre etik olarak da aynen böyle

konu sahibi aldatmayı dava açıktan sonra yaptıysa, hukuken suçlu değil..

bana göre etik olarak da suçlu değil..

------------

evliylen gidip eski sevgilisiyle 7 ay yaşayan adamı, evine dönünce yeni evli ilan ettik değil mi csi? boşanma davası açtıktan sonra başka bir adamla birlikte olan kadını mı ahlaksız ilan edelim?

Son düzenleme:
boşanma davası açtığı andan itibaren, kadın tamamen özgürdür hukuken

bana göre etik olarak da aynen böyle

konu sahibi aldatmayı dava açıktan sonra yaptıysa, hukuken suçlu değil..

bana göre etik olarak da suçlu değil..

evliylen gidip eski sevgilisiyle 7 ay yaşayan adamı, evine dönünce yeni evli ilan ettik değil mi csi?

hukuki olarak özgür olması konusunda kesin bilgim yok, hukukçu değilim ancak mantıklı gelmiyor.
o halde neden özellikle de velayet durumları söz konusu olduğunda insanlara dikkatli olmalarını salıveriyoruz?
bence nikahsız beraberlikler etik olarak yanlış değildir, her iki tarafın da aksi bir durumu söz konusu olmadıkça...

son cümlenle alakalı benim düşüncelerimi biliyordun, hala da değişmedi.
ben kabul edemezdim, edebilene saygı duymaktan başka bişey gelmedi elimden.
ama ben yapamazdım, yapmazdım.

bazı arkadaşlarımız nede güzel inkar et diyor:KK53:

tabikide inkar et diyeceğiz "paşa paşa kabullen ailende mafolsun sende eşinin yaptıklarıda yanına kar kalsın" ıi diyeceğiz. inkar et dememiz yaşanan çirkinliği doğru bulmamız anlamına gelmez. lütfen yorumlarımıza dikkat edelim. sadece hukuktan anladığımız için şu an zor durumda olan hem cinsimize yardımcı olmaya çalışıyoruz okadar

hukuki olarak özgür olması konusunda kesin bilgim yok, hukukçu değilim ancak mantıklı gelmiyor.
o halde neden özellikle de velayet durumları söz konusu olduğunda insanlara dikkatli olmalarını salıveriyoruz?
bence nikahsız beraberlikler etik olarak yanlış değildir, her iki tarafın da aksi bir durumu söz konusu olmadıkça...

işte kilit kelime: saygı duydun

şimdi neden konu sahibini topa tutalım? ona da saygı duyalım, varsa elimizden gelen bir yardım, yardım edelim derim ben..

Not: konu sahibi boşanma davası açmadan, kocasıyla aynı evde yaşarken onu aldatsaydı, o zaman ben de etik değil derdim

Son düzenleme:

hukuken özgür değildir zaten, burda yanlış bilgiler verilmesin arkadaşa..
dediğim gibi, boşandıktan sonra bile 300 gün geçmeden evliliğe izin verilmez..
ayrıca hukuen suç değildir ifadesinede bi açıklık getirmek isterim;
burada ceza davası değil, hukuk davası söz konusu dolayısıyla hakim takdir yetkisini kullanıp kanunları yorumlayarak, durumun gerektirdiği hal ve sartlara göre hükmü verecektir..
yani kanunda suç olarak yazmıyo o zaman bu kadın eşini aldatabilir, çocucuğun velayetini vereyim gibi bi mantık; özellikle aile mahkemesi hakimlerinde asla yoktur..
konu sahibi arkadaşa ilk yorumumda da söyledim, asla inkar etme arkadaşım..
mahkemeye yalan beyanda bulunma..

Konu sahibi hala evli, eşinden ayrı yaşıyor oluşu eğer çekişmeliyse boşanmak acısından işine yarayacak. Ama eğer eşi aldattığı kanıtlanırsa cocugun velayetinden olacak. Olay bu kadar basit. Etik olup olmadığını sorgulamamış zaten.

Ama şuna da takıldım; asude diyor ki, evet kadın hatalı, kocasını aldatmış, ama velayeti istiyorum yaptım bir hata, ona yardım edelim :S bence de edelim.

ben burda olduğum süre içinde beni defalarca aldattı... onun hakkı var ama buna ... birde ben bunu istiyerek yapmadım.. inanın isteksizdim...bir anda oldu.

hukuken özgür değildir zaten, burda yanlış bilgiler verilmesin arkadaşa..
dediğim gibi, boşandıktan sonra bile 300 gün geçmeden evliliğe izin verilmez..
ayrıca hukuen suç değildir ifadesinede bi açıklık getirmek isterim;
burada ceza davası değil, hukuk davası söz konusu dolayısıyla hakim takdir yetkisini kullanıp kanunları yorumlayarak, durumun gerektirdiği hal ve sartlara göre hükmü verecektir..
yani kanunda suç olarak yazmıyo o zaman bu kadın eşini aldatabilir, çocucuğun velayetini vereyim gibi bi mantık; özellikle aile mahkemesi hakimlerinde asla yoktur..
konu sahibi arkadaşa ilk yorumumda da söyledim, asla inkar etme arkadaşım..
mahkemeye yalan beyanda bulunma..

siz verdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin misiniz?

300 gün geçmeden evlenilmez (dava açılırsa, o da mümkündür zaten)

ama boşanma davası açıldıktan sonraki süreçteki kanıtlar, aldatma vs gibi olmaz..

diye biliyorum

siz verdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin misiniz?

300 gün geçmeden evlenilmez (dava açılırsa, o da mümkündür zaten)

ama boşanma davası açıldıktan sonraki süreçteki kanıtlar, aldatma vs gibi olmaz..

diye biliyorum

Canım anlaşmalı boşanma ise zaten delil vs toplanmaz. Ama çekişmeli ise tabi ki velayet ve nafaka icin hakim delil isteyebilir ki aldatma gbi bir suc varsa ortada.

İddet süresi iptal edilebiliyor.

ben burda olduğum süre içinde beni defalarca aldattı... onun hakkı var ama buna ... birde ben bunu istiyerek yapmadım.. inanın isteksizdim...bir anda oldu.

herşeye tamam eyvallah, ama bu kısıma dur demek geldi içimden.Özgür iradenizle birlikte olduğunuz erkekle ''isteyerek yapmadım '' demek kadar komik bir tabir olamaz.Ne o zorla mı sahip oldu ?

Hayır !

o halde nasıl istemeyerek oluyor ? cidden anlam veremiyorum.

Son düzenleme:
Eğer bir ilişki yaşayacaksan, flört edeceksen, tamamen boşandıktan sonrra yapacaktın.

Oğlunu senden alması için bir nedeni var artık.

DAva da bunu belirtebilir, ispat edebilir.

Çok karışıktın belki de,Neler yaşadın bilinmez fakat içinden çıkılmaz bir hal almışa benziyorsun.

Neden böyle birşey yaptın ki.

Gerçektende aldatma olmuş.Eşin alkol kullanabilir paraları 1 gecede bitirebilir.Ama sen bunu yapmamalıydın.Başta kendine, sonrada oğluna.

Allah yardımcın olsun.

X