ÇOK ÜZULUYORUM İFADE EDEMIYORUM😔

Ne diye kıza yükleniyorsunuz erken evlenmiş evlenmiş bu onun ezilmesi gerektiği anlamına gelmez. Bir düşene birde ben vurayım kafası... ayrıca ne erken evlenenler, doğru düzgün okumamışlar tanıyorum şeytana pabucunu ters giydiriyor. Geçiniz bu işleri okuyanda yeri geliyor ezilebiliyor her şey özgüven, aile, çevre vs ile ilgili. Burada evlenenler acaba kaç yaşında evlendi çok merak ettim. Ha eğitim bencede çok önemli olması gerek fakat bu konuyla pek alakası yok. Hayat öyle bir şey ki hiçbir zaman büyük konuşmayacaksın, kınadığın başına gelir. Konu sahibi seni anlıyorum yaşadıkların çok üzücü öncelikle kendinde hak görmeyi bil lütfen. Ne yaşadığın önemli değil sen artık bir bireysin, annesin, eşsin... hakların var bunları göz ardı etme kendini savun pes etme ne kadar da özgüvenini kırmaya, yıldırmaya çalışsalarda susma sınırlarını çiz ve koru. Kararlı dur. Duruşunu bozma. Belli zamandan sonra seni kabulleneceklerdir. En önemliside moralini hep yüksek tut onların dediklerine takmıyormuş gibi görün ama cevaplarını hep ver ve kendinden ödün verme her zaman kendin ol

Son düzenleme:
20 yasina gelmeden evlenip cocuk sahibi olmaktansa evet yasinin geregi ogrenimini yerine getirmeli.Neden sok oldunuz anlamadim?
Bunlar bizim kendi şahsi tercihlerimiz eleştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hayatın normali anormali olmaz ki biz kendimiz belirleriz. Insan olduğu için saygıyı hakediyo. Onun dışında eşi olduğu için. Mesleği olmayanlara saygı duymicak mıyız şimdi

Bunlar bizim kendi şahsi tercihlerimiz eleştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hayatın normali anormali olmaz ki biz kendimiz belirleriz. Insan olduğu için saygıyı hakediyo. Onun dışında eşi olduğu için. Mesleği olmayanlara saygı duymicak mıyız şimdi
Farkli yonlere cekmeyin.Mesleginiz yok sanirim. Ben onu kastetmedim.30 yasinda biri olsa bu yorumu yapmazdim.1 yil once evlense cocuk gelin sayilacak farkindaysaniz. Size gore normal olabilir. Yaptigi ev isleriyle gurur duymasi size mantikli gelmis olabilir. Bana gelmedi.

Yanlış anlamayın ama evli insanların p kadar uzun süre aile evinde kalmasını uygun bulmuyorum. 3 hafta önce korona bu kadar yaygın değildi evet ama ilk vaka açıklandığı an gitmeliydiniz kendi evinize. Sizin aileniz, eviniz orası artık. Eşinizin illa gelip almasına da gerek yok 2 saatlik yolu tek başınıza bebekle neden gidemeyesiniz? Örneğin eşiniz orda kal dediğinde inadına tamam diyeceğinize yok olmaz ben seni de evimi de özledim keşke yarın virüs bitse de hemen gelsem demeyi deneseniz bir kere de?

Ailenizi değiştiremezsiniz olduğu gibi kabul etmeniz lazım. Yaşıtlarınızın yapamadığı şeyleri yapmışsınız belki evet sizin için kolay şeyler değil anlıyorum ama genel baktığınızda çok özel bir durum değil evlenince kendi kendine yemek yapmayı öğrenmek, hamileyken ev taşımak, kendi bebeğine kendin bakmak. Kim neden o yönden baksın, beklentinizi bırakın bir kenara. Eşinizin size ev temizliyorsunuz, bebek bakıyorsunuz, yemek yapıyorsunuz diye saygı duymasını mı istiyorsunuz? Çok erken evlenmişsiniz ve bütün hayatınız eşiniz, eviniz, çocuğunuz. Bunları değiştirmeye çalışın. Sosyalleşin, kendi hayatınız kendi arkadaşlarınız olsun, bebeğiniz büyüdüğünde kreşe verip çalışabilirsiniz, eğitim durumunuz ne bilmiyorum ama daha üst bir okulu açıktan okuyabilirsiniz, hafta sonu birkaç saat babasına bırakıp kurslara gidebilirsiniz. Bunlar ilk akla gelenler sözün özü kendinizi geliştirmeye çalışın
Bu inadina tamam diyislerim sonradan oldu onceden gitmicem evimde olucam diodum ve onu sevdigimi sık dile getiriodum anneni babani sevmionmu git kal 1ay diodu dediginiz gibi dusuncem var ama bebegim şuan cok kucuk

Aileniz sabahları işe gidip akşam geliyor, ve siz hiç dışarı çıkmayıp kendinizi ve bebeğinizi korumuş oluyorsunuz. Kocaniz da yolculuklar kısıtlamadan önce gelip sizi almadı bu ortamdan . Ya da siz sıkı tedbir alıp çıkıp evinize gitmediniz . Ne desem bilemedim . Saygınlık hakettiginizi düşündüğünüz konular da çok ilginç, karnı burnunda yer silmek falan . Böyle yaparsanız kimse size saygı duymaz zaten işinizmiş gibi beklentiye girerler aksine .
Evet zor bi durum karnim burnum yer sildim isteyerek mi degil maddi imkan olmasina ragmen esim yardimci tutmamiza izin vermedi cunku kvdemler laf ettigi icin yardimada gelen olmadi tüm esyalarimi mecbur koliledim tek başima taşindim

Annenizi karşınıza, alın ciddi ciddi konuşun. Bu iş böyle olmaz. Eşinizle de konuşun. Kendinizi üzmeyin. Sütünüz kesilir, bu durum bebeği de gerer.
Ama anne acaba menepozda mı giriyor yanlış anlamayın da.
Aynn öyle 😊

Ne aceleniz vardi ,kosa kosa evlendiniz ki ?
Ailen saygi duymadigi icin esinde duymuyor, biraz kendi ayaklariniz uzerinde dursaydiniz daha iyi olurdu sonrasinda evlilik

Farkli yonlere cekmeyin.Mesleginiz yok sanirim. Ben onu kastetmedim.30 yasinda biri olsa bu yorumu yapmazdim.1 yil once evlense cocuk gelin sayilacak farkindaysaniz. Size gore normal olabilir. Yaptigi ev isleriyle gurur duymasi size mantikli gelmis olabilir. Bana gelmedi.
Evlilik hayatindan bahsettigim icin temizlik ev işi vs.. soyledim okul hayatimda sosyal cevremdede övunulcek şeylerim vardi zamanında

Ne diye kıza yükleniyorsunuz erken evlenmiş evlenmiş bu onun ezilmesi gerektiği anlamına gelmez. Bir düşene birde ben vurayım kafası... ayrıca ne erken evlenenler, doğru düzgün okumamışlar tanıyorum şeytana pabucunu ters giydiriyor. Geçiniz bu işleri okuyanda yeri geliyor ezilebiliyor her şey özgüven, aile, çevre vs ile ilgili. Burada evlenenler acaba kaç yaşında evlendi çok merak ettim. Ha eğitim bencede çok önemli olması gerek fakat bu konuyla pek alakası yok. Hayat öyle bir şey ki hiçbir zaman büyük konuşmayacaksın, kınadığın başına gelir. Konu sahibi seni anlıyorum yaşadıkların çok üzücü öncelikle kendinde hak görmeyi bil lütfen. Ne yaşadığın önemli değil sen artık bir bireysin, annesin, eşsin... hakların var bunları göz ardı etme kendini savun pes etme ne kadar da özgüvenini kırmaya, yıldırmaya çalışsalarda susma sınırlarını çiz ve koru. Kararlı dur. Duruşunu bozma. Belli zamandan sonra seni kabulleneceklerdir. En önemliside moralini hep yüksek tut onların dediklerine takmıyormuş gibi görün ama cevaplarını hep ver ve kendinden ödün verme her zaman kendin ol
Cok sağolun Allah razı olsun gönlume su serptiniz diyebilirim

Aynı yaştayız... İnanamadım okuyunca. Yaşadıklarınızı ben kaldıramazdım sanırım, henüz kendimi çocuk gibi hissediyorum çünkü:110:
Eşinizin özel aracı varsa gelip sizi alsın. O hiç dışarı çıkmıyorsa kendi eviniz sizin için daha güvenli olur. Aileniz çalışıyormuş

Hayır öğrenciyim okuyorum. Tabiki ev işleriyle gurur duymasın buraya onları yazması bile anlamsız ama senin mesleğin yok Sen saygıyı haketmezsin demeyelim kimseye herkesin imkanı hayat şartı kültürü zekası özgüveni farklı.

Bu inadina tamam diyislerim sonradan oldu onceden gitmicem evimde olucam diodum ve onu sevdigimi sık dile getiriodum anneni babani sevmionmu git kal 1ay diodu dediginiz gibi dusuncem var ama bebegim şuan cok kucuk

2 saatlik mesafede 1 ay kalmanızı mı istiyordu eşiniz? İnsan eşini özler, yanında ister. Resmen kusura bakmayın ama sizin eşiniz ohh kafam rahat diye takılıyor evde. Keşke gelip sizi almasını beklemeden, şartlar bu kadar ağırlaşmasan önce kendiniz dönseydiniz evinize. Eşiniz gelip sizi şimdi neden almıyor orasını da anlamadım.

Merhaba bayanlar,dertleşmek fikir alisverisi için sizlere yazıyorum. Çok üzgunüm icten içe...

3hafta önce korona virus bu kadar yaygın degildi. Yaşadigim sehirde kimsem yok çok sıkiliyordum arkadaş cevrem filan var diye ailemin yaşadigi sehire biraktı esim bebeğim ve beni. Yasadigim sehir ve ailemin yasadigi sehir arasi 2saat. Her neyse haberleri filan izledik 1gun bile dişari cikmadim evimde kaldim dünyamizin durumu vahim bol bol dua ettik bebegimde var onun icin hep evde durduk.
Eşim askerdeki abimle beraber geleceği icin onu bekledi bizi almayada gelmedi. Ailem sabahları işe gidiyor aksama kadar bebekle tek basima evde sıkıldigima kac haftadir evde birseyler yiyorum bütun gun bebek bakiyorum süt veriorum sonuçta birsey yemem normal,aksam yemegini birlikte yiyoruz yedikten sonra bulasiklari yikayip mutfagi supuruyorum ailem çok dağinik surekli onlarin arkasini topluyorum zaten calisiyolar ondan ses cikarmadan yardim ediorum topliyip temizliyorum gunduzleri surekli temizlik ypyorum ama yer yataginda yatiyor bebegim bnimle beraber yattıgimiz odada o yüzden yatagi kaldiramiyorum daginik görunuyor ister istemez annemin kisiligi geregi herkesi azarlayarak konuşan bi insan zaten babama dahi saygisi yoktur toplum icinde babami bile gömer dalga gecer azarlar haliyle bnide abartarak azarli biçimde anlatiyo herkese
Akşamları esim ariyor göruntulu annem bni esime sikayet ediyo surekli yiyip yiyip oturuyo cocugu emzirip birakiyo bize baktiriyo etrafi dağitiyo filan diyo eşimde guluyo hep oyle zaten biliyorum onu diyolar esimde bni gömüyo annemle beraber, bunlar gulerek konusuluyo ama ben icten ice uzuluyorum benim yasim kucuk filan ama artik ben bi anneyim cocugum var bi saygınligim yok ilerde benim bebegim buyucek onunda bana saygisi olmayacak esimin karisi degil sanki cocugu gibiyim gunluk yasantimizda hep buna benzer şeyler esim goruntulu ariyo hergun sen orda kal koronavirusu var zaten bnde evden cikmiyorum zaten sende çikma 2ay orda kal sana ders olsun diyo dalga geciyo bnde inadima tamam olur diyorum.
Annem kisiligi geregi mukemmeliyetci elestirici azarci bi insan tamam, ama esler birbirinin kusurlarini örter eşim bni savunsa övse annemin bna bakis açısi degisir biraz. Ben eşimi hic bi yerde kotulemem savunurum kusuru varsa orterim kendine dahi hissettirmem uzulmesin diye o yüzden kendini kusursuz zannediyo yaşim kücuk diye bna saygisi yok. Ama bn yaşitlarimin yapamadiklari cok sey başardim hic kimseden yardim almadim kendi annem bi kahve yapmayi dahi ogretmedi bana evlendim hep internetten herseyi kendim ogrendim artik ben anneme cevreme tarifler veriyorum yemek ypiveriyorum karnim burnumda tek basima ev taşidim temizledim hic kimse yoktu kocaman buyuk dublex ev karnim burnumda yerleri elimle sildim 1kişi bile yardima ihtiyacin varmi demedi. Bebegimi dogurdum misafirlerimi kendim ağirladim eşim tarafi hep kalabalik gelen kisiler lohusa halimle ikramlar hazirladim ağirladim ev temizligimi yptim bebegimi banyo ettirmesini bile internetten ogrendim okudugum kitaplardan ogrendim bebek tutmayi dahi bilmiyordum kendim yıkadim daha 1haftalikkenden bugüne tirnaklarini kestim tertemiz giydirdim hep ama kimse bu yönden bakmiyor. Kimsesizim kimsem arkadaşim yok yaşadigim sehirde bunaliyorum sıkiliyorum dertleşecek konuşacak kimsem yok eşim anlattigim gibi dalga gecip bni cocuk gibi gören biri kotu niyetli degil bni seviyoda biliyorum aramizda yaş farki oldugu icin boyle ama bunaliyorum surekli öğutler hayat dersleri veriyor o bi konu anlattiginda can kulağiyla dinliyorum
Ama bn birsey anlattigimda sözumu kesiyor konuyu degistiriyor baska birsey anlatiyor. Bni hic övmez hep hatami kusurumu bulur ne ypacagim cok üzuluyorum icten içe... karmaşik ve uzun yazdim okuduysaniz hakkinizi helal edin vaktinizden çaldim.
Biri beni anlattı sandım bi an

Sorun Annen den kaynaklı.. Cahil biri demekki eşinde ondan daha cahil ki annene uyuyor. Sen Kendini Geliştirmeye bak sadece ev işi çocuk olarak değil. Eleştiride bir yandan iyidir kendini geliştirirsin. Kişisel gelişim kitapları alıp oku.. Sana en güzel cevabı onlar verecektir. Biz ne desek boş.

Ne kadar saçmalamışlar okuyup meslek sahibi olamayan ve kendini geliştiremeyen binlerce insan var Türkiye de herşey okumak değil sadece okumakla bi fakülteye kaydolmakla insan kendini geliştirmez bu arada şimdi beni de gömmeye çalışırlar hazırlıkla beraber 5 sene olan fakültemin 4. Senesindeyim boş yapmaya gelmeyin o yüzden

X