Çok uyuyorum kızlar...Yardım edin

evet canım bende daha önceki senelerde kansızlık durumlarım olmuştu hap ve iğnelerle geçöiyordu inan ki aklıma gelmedi bundan olacağı en kısa zamanda bir doktara gideyim ölçtüreyim kesin ondandır. sağol canımm.:lepi:

ne demek ne demek :içelim: bencede en kısa zamanda baktır bende 2. kutu ilacımı da bitirmek üzereyim haftaya gidicem yine tahlile yine o pis hemşire kolumu morartcak zaten ikide bi yine mi sen diyo :çok üzgünüm:

bak burayi okurken bile uykum geldi simdimirmirmirmir
ben de oyleyim canim kansizlik yok, depresyon yok, hicbisey yok ama erken kalkmayi bir turlu beceremiyorum. kalksam da ruh gibi oluyorum. unv de derslere hep gec giderdim, simdi de ise gec kaliyorum. erken gidince de uyukluyorum. benim metobolizmam 11 den sonra calismaya basliyor heralde

Valla bendede aynı problem var acaba sadece benmi böyleyim diye düşünürken baktımki benim gibi uyuyanlarda varmış. Eskiden çalışırken sabah 6 da kalkardımda banamısın demezdim.Ama şimdi 4 yıllık evliyim çalışmıyorum bazen öyle uyuyorumki sabah eşimin gidişini bile duymuyorum. Sonra pişmanlık ve üzüntü oluyor.Eşim hiç bu konuda bir yorum yapmadı ama ben bazen anlıyorum. Aslında ben hep hayal etmişimdir.Sabah eşimden önce kalkayım süper kalhvaltı hazırlıyayım sonra eşimi kaldırayım mutlu mutlu kahvaltımızı yapalım ama nerdeeeeesenağlama Bu hayalimi hiç gerçekleştiremedim maalesef.Anca ben öğlen 12-1 gibi kalkayım kahve içeyim kalkar kalkmaz sonra bunalım tv programları izliyeyim sonra bunalıma gireyim. Psikoloğada gittim ama bişi çıkmadı. İçimden gelmiyor bişi yapmak.Arkadaşlar kahve içmeye çağırıyor ama onlarada gitmiyorum.Anlıyacağınız hayatım yatağım uykum ve evim arasındasenağlama..Ben değişmek istiyorum. Hayata ve güne daha erken başlamak aktif olmak sabah erken kalkıp işlerimi yapıp gezmek istiyorum.....

ben nezaman biraz çok uyumaya kalkışsam o gün akşama kadar çok yorgun ve uykusuz olurum sabah 6 yada 7 de kalkınca hem daha enerjik hemde mutlu olurum uyu uyu nereye kadar bence uzun bir süre kendinizi zorlayın kaçta yatarsanız yatın sabah en geç 8 de kalkın zamanla vücudunuz alışacak bundan emin olun bugün başlayın 1 ay sonra bana teşekkür edeceksiniz ben bunu yaşayan canlı örneğim .öte dünyada zaten hep uyuycazya canım:Saruboceq::Saruboceq:..[

sen gene ıyısın gunde 9 saat ben 10-11 saat uyuyorum ama uymayı sevmıyorum aslında ama kalkamıyorumda allahtan esım ıse gıttıkten sora 10 gıbı zarzor kalkıyorum ama aksam 11 de uykum gelıyor sarhos gıbı oluyorum ve uyuyorum hemen
aslında erken kalkmak en guzelı
koye gıttıgımız zaman sabah 6 da kalkıyor ınsan ve uykuda bıdaha tutmuyor havası temız ondanmı bılmem
uyumaya calıs mumkun degıl 5bucuk 6 da kalkıyosun 7 kahvaltı ınan saat 12 oldugunda aksam olcak sanıyosun gunler okadar uzun ve guzel gelıyorkı ınsana uyku duzene gırınce ınsanın tıpıde degısıyor canlanıyor akşan 9-10 yatıyosun tabı koylerde öyle

o ne bicim doktor be uykun geliyosa uyu demis oyle? Turkiyedeki doktorlarda bi icat yani, cozumu bilmiyo diye adam basindan savmis resmen. Kan tahlili yaptirdinmi bu arada? Kanda iltihap olabilir yada demir eksikligi.. yada sen soyle yap. Bi gun boyunca hic uyuma, gece ayakta kal sabahi getir ve aksam 22 gibi uyu. Aliskanlik haline getirdigin icin devamli uyumak istiyor olabilirsin bence..

arkadaşlar eşimde de bu problem var. durduğu yerde uyur kaldırma hiç kalkmaz .sorunu uykuda nefes durmasıymış (yani uyku apnesi) uyku odasına girdi gecede 538 kere nefesi tutuyor yani soluk alıp vermiyor. şimdi bi alet var onu verdi doktorlar bakalım inşallah faydasını görecek .şunu diyeceğim eğer gece uykuda nefes tutma sorununuz varsa uyku hali ondanda kaynaklanıyo olabilir bilginize hepiniz sağlıcakla kalın.

kıslar ben bi ara ilaç kullandım işte o iyiydi
onu bıraktım bi ay kadar normale döndüm şimdi yine aynı tas yine aynı hamam. ama tüyolarınızı uygulayacağım

Eğer mesela bir yerde otururken birden uyumaya başlıyorsan bu normal değil, bir hastalık. Ama diğer türlü sadece uykuyu sevdiğindense bence yapabileceğin bişey yok bu metabolizma meselesi.
evet bir hastalıkmış yusufcuk dr a gittim aşağıda net şekilde anlatacağım

ilaçların bi faydası olmadı mı emelhan?

yeni de evli değilimi selenimo 2006 da evlendim ben ve evlendiğimden beri çalışıyorum..

kaçıyor olabilir maviask ama napalım elde değil.

katılıyorum

ben çalışıyorum ama ahhh eve gitsemde uyusam diyorum .işimde zevkli.acaba bitkisel bi,rşeyler mi denesem.
ben bitkisel hiçbirşey içemiyorum adaçayı ve ıhlamur bile ... boğaz ağrısından ölüyo olsam bitki çayını sevmiyorum sevemem.. tadları kötü oluyor zaten...

süper diyorsun hukukçu da bunları yapacak adam lazım...
ama seni tebrik ederim.
bende her gün diyorum yarın ezanda kalkacağım güne erken başlayacağım..
hiç değilse kalkınca bi namaz kılarım hem sevaba girerim hem günüm uzun olur diyorum
her sabah ezanda kalkıyorum.. amaan çok yorgunum deyip yatıyorum iy imi....
benim gece yatış saatlerimin 22;00 olması imkansız... en az 00;00 01;00
evli olunca malumm :kedi: bide bebiş altını al mamasını yedir üstüne tulumunu giydir..oy oyy :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

kız tv izlemek kimm.. kitap okuyorum kitappşakkıdı

bende öyleydim ya.. eşim ışığı kapatıp gelene kadar ben uyuyorum :kedi:

bende istiyorum da olmuyor canım ya.. olmayınca olmuyor. ya çok rahata alışık insanlarız yada yapımız böye anlamadım gitti mirmirmirmir

köye gittiğim zaman annemlere oh mis gibi hava istersen az uyu insan uykuya kanıyor
eve hava temizleyicisi mi alsak napsak mafoldumben

öyle dedi güzelim. kan tahlilide yaptırdım birşeyin yok turp gibisin diyo..
şimdilerde geç yatıyorum ama sabah geç kalkıyorum bu defa işe gelişim 10 u buluyor..

geçmiş olsun canım. tez zamanda düzelir inşallah. bendede mi öyle problem var acaba :uhm:

bu arada ben psikiyatr a gittim taaaa 2-3 ay önce.. çünkü artık dükkanda bile uyuyordum oturduğum yerde..hemde biranda uykuya dalıyordum..
uyuyamama gibi çok uyuma birden uykuya dalma bi problemdirdedi..
ilaç verdi o aara iyiydi ama ilaç mahvetti beni ya..
yanında da anksiyate bozukluğu teşhisi koydu sürekli sinirli hallerim için
o da iyiydi iyi geliyordu
amma mahvettiler beni ilaçlar gitmedim bidaha sengözlerimebaksanab
tekrar gitcek oldum gittiğim dr yoktu vs gitmedim
şimdilerde kontrol edebiliyorum eskisine göre...
ama hala tam bi randıman alabilmiş değilim :a015::a015::a015:

depresyon uyku yapıyor aynı olay bended var çok uyyorum kafam kalkmıyor anksitiye imiş benimki sende bir dr git ilaç kullanıyorum biraz düzeldi gigi gün içi uykum gelmiyor artık geçte yatabiliyorum ama sabahları gözümü çok zor açıyorum hala

bende çok uyuyorum ya akşam 11 de yatıorum sabah 6.30 da zarzor uyanıorum hafta sonları akşam 9.30 da yatıorum 11 de bile zarzor uyanıorum hep uyumak istiorum çarçabuk sinirlenen bir insanım bazen bişe yokken oturup ağlıyorum herşeye sinirlenip bağırıorum napıcam arkadaşım nedir bu sizce yardım edin bana lütfensenağlama:bbo:

Arkadaşlar depresyonun dışında..Sinirlilik ,uykuya eğilim ve uyuşukluk varsa tiroid tahlillerinizi yaptırmanızı öneririm..
Sevgiler..

mrb arkadaşlar yeni üyeyim ben.başlığı görünce dikkatime çekti.çünkü ben bi uyku bağımlısıyım.uyku bana hayatta en çok zevk veren şeyler bi.rekorum günde 20 saat uyumak.uyku benim için gerektiğinde kendimden yada hayattan kaçış yolu gerektiğindede keyif aracı oldu hep:kedi: ama hepte sıkıntı duydum çok uyumaktan.hem hayatım akıp gidiyo ben uyurken hemde uyumak için biçok sorumluluğu yerime getiremiyodum.üniversiteyi ,sabah derslerine gidemediiğim için beni devamsızlıktan sınıfta bırakıcak hocalara,iyi notlarımı gözönüne alarak bırakmamaları için yalvararak bitirdim mirmirmirmir arkadaşlarımı bile ihmal ediyodum uyku yüzünden..
hani insanlar kahve içince uykuları kaçar yaa benim bünyemde tam ters etki yapıodu..yani kahve içtiğimde anda yatağa zor yetişiyodum.inanılmaz uyku yapıyo.yani uykumu açan bişi yoktu.mafoldumben
mevsimsel depresyon geçiren biriyim 5 yıldır.ama uykumun bunla alakası olduğunu sanmıyorum.çünkü mutlu olduğum aylardada gayet uyuyan biriyim.ama artık bişiler değişti süprizzzzz

bu sonbahar tekrarlayan depresyonum için doktora gittiğimde bana antidepresan verdi.ama asıl antidepresan dışında yazdığı başka bi ilaç hayatımda yeni bir kapı açtı adeta opuyorumnanaktan çok uyuduğumu ve gün içinde hep halsiz her sabah aç karnına sadece dinç hissetmeye yarıyo.hayatımda ilk defa sabah ilacı saat kurup içtikten 1 saat sonra dinç bişekilde ayağa dikiliyorum,benki evde olduğumda sürekli uykum gelir uyurdum.şimdi evde bütün gün otursamda çok dinçim ve hiç uykum gelmiyo. gece uyuyabilmek için ufaktan uyku ilacı kırıntıları alıyorum.adeta uyutmuyo ilaç.gecede doktorumun önerdiği gibi çok küçük bi doz uyku ilacı alıyorum.bağımlılık yapmadıklarını araştırdığım için rahatım.bunu size anlatmamdaki amaç kesinlikle için demek diil.sadece böyle bi ilacın varlığından haberdar olun istedin.ve doktorunuzu danışın.ben daha önceden keşfetmediğime baya pişmanım çünkü buyrunnnnnnnnn

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…