cok umutsuzum.. dualariniz kabul oldu mu

Hayattan vazgecmek bu kadar kolay mi ki? Ask denilen seyi ne kadarda hayatinizin ortasinda yasiyorsunuz..bu dunyafa cok buyuk sorunlarla engellerle cilelerle yasayan insanlar var. Yas daha 27.. Evlenip senelerce aldatilsaydin daha mi mutlu olurduun.. Birak gitmis iste sana en buyuk iyiligi yapmis farkinda degilsin...

Ask mi ne aski.. ask biteli cok oldu..onun yuzunden yalanlari yuzunden berbat bi yere tayinim cikti..ona inanmistim..ve zorunlu hizmetim uzadi hemde 4 yil...ve sayamadgim bir suru olumsuzluklar..ve ardi arkasi kesilmiyor... istifa etmeye bile kalktim insanlar yuzunden...konu ask olsaydi onu seviyor donsun falan deseydim zaten burda olmazdim.kendisine soyler yalvaritdim....caresizim cok hemde cok ogrenmek istedgim dualariniz kabul oldu mu buydu umud var mi bi ihtimal var mi buydu.. ben sadece huzur istiyordum . .. cevap veren herkese tesekkur ederim yine de...

Sevgili duha_can huzur istiyordum..en azindan hayatimda hicbi gelisme olmasa bile vermicekse bile umutlarim ve yasama sevincim olsun..oda yok..maddi manevi problemler cok zorlaniyor insan..hepsi ustuste geldi..bitermi bilmiyorum
Aynı durumdayız terkedildim yalnızım uzun süreli ilişkiden sonra insan kendiyle mutlu olmayı unutuyor.İşsizim maddi manevi çöküşteyim ve gelecekten beklentimde kötü malesef ama inatla hayırlısı için dua ediyorum.Çünkü şu artık sadece ona güveniyorum çok daha önceden olması gerekende buydu.Bence tüm olumsuzluklarımın sonucu buydu ve haketmiştim mutluyken manevi yanım çok zayıftı ve kendime geldim bu yönde.Demekki bu yüzden miş dedim.

ben çok zor şeyler yaşayıp sabrettim çok acılar cektim çok şükür şuan iyiyim dönüp bakıyorum 4 5 sene önceki o kız benmiyim o sıkıntılara nasıl sabretmişim diyorm allah şükür dualarım kabuloldu eşim çıktı karşıma seviyorm mutluyum şükür hayatm baştan asağı değişti çogu duam kabul oldu ayrıntı vermek istemiyorm ama mucize gibi şeyler yasadım tek duam şuan sevdiklerimn sağolması ve cocuklaırmın olması hayırlısıyla saglıklı sıhhatli allah herkesin dualrını kabul eder inşalalh

Bende yıllardır birlikte olduğum insanla evlendim onun için asla yerleşmem dediğim bi ilçeye yerleştim. 5 aydır çalıştığım iş yerimde nerdeyse konuştuğum insan yok.Zaman benim için o kadar yavaş akıyor ki her gece ağlıyorum. Atamam olsa eşimi de bir süreliğine bırakıp uzaklaşacaktım ama o da olmadı.Hep dua ediyorum. İnşallah istediğimiz şeyler hayırlısıyla kabul olur.Şimdi de bir bebeğim olsun istiyorum. Çok dua ediyorum. Sanki beni bu buhranlardan kurtaracak tek şey o gibi geliyor. Eşimle çok mutluyum fakat yine de mutlu değilim. Sonuçta hayat iki kişilik değil. İnşallah hepimiz kurtuluruz sıkıntılarımızdan Hayırlısıyla Amin

ben duaların kabul olduğuna inanıyorum (genelde)
ama tam da istediğimiz gibi olduğunu hemen anlayamıyoruz gibi:)
yani dilediğimiz şey gerçekleşse aslında istediğimizin o olmadığını farkediyoruz ama dilediğimiz olmasa tam da istediğimiz şey karşımızda oluyor
anlatabildim mi bilemedim ama

Öncelikle dualarınız kabul oldumu diye sorma sebebiniz nedir, kabul olmuyor dersek dua etmeyi mi bırakacaksınız?
Eğer böyle düşünüyorsanız üzülürüm, çünkü dua etmek, pazarlık (kabul olmazsa etmem olursa ederim gibi) değildir bence.Siz dilersiniz Allah verir/vermez..Duam kabul olmadı sanırsınız ama o hakkındızda hayırlı olmayandır ..Allah'ın takdiridir..

Zor günler geçiriyorsunuz ama bu günler geçmeyecekmi sanıyorsunuz..Ben de çok kötü günler geçirdim, öyle kötüydüki şuan o günler aklıma geldikçe başıma gelen basit şeylere bu dertmi benim için diyorum..Öldürmeyen güçlendirir unutmayın..

Son olarak, çok istediğim çok ama çok istediğim bişey vardı, tüm haftasonu ağladım dua ettim ve hafta başında sevinçli haber geldi..Ancak öyle farklı şeyler olduki o hafta, deli gibi istediğim şeyi geri çevirmek zorunda kaldım..Kimbilir belkide hayırlı değildi..

Sevgili konu sahibi, duadan,umuttan,vazgeçmeyin, değmeyecek insanlardan vazgeçin...

varya belkide allah seni korudu üzülme sebebsiz yaprak bile sallanmıyor sen kaybetmedin o kaybetti kendini hafif görme bu can sana emanet ruhunu yıpratma Allah hesap sorar ha sıkılmıyormuyuz bunalmıyormuyuz oluyor çok olduğu günlerde oluyor sonra aklıma geliyor dünya rahat değil imtahan dünyası yapma inan ilerde çok gülceksin bu hallerine bi kutu çikolata al yolda gördüğün çocuklara dağıt için ferahlar iyi bir terapi çocuklardan dua iste birde annelerin duası geri çevrilmez anneni ara sana dua etsin iç huzur ve hayırlı kısmet için benden bukadar hakkını helal et

her zorlukla beraber bi kolaylık vardır canım. ben de biliyorum öyle zamanları... ALLAH ım senin müjdene inanıyorum, evet her zorlukla beraber bir kolaylık vardır, ama ne zaman gelecek bu kolaylık, çok yoruldum diye ağladığım zamanlar oldu... geçti çok şükür... yaşarken hiç bitmeyecek gibi gelmişti....

Allah teala dua edin duanıza icabet (katılayım) diyor. Dikkatinizi çekerim kabul ederim demiyor icabet edeyim diyor.

Peygamberimiz ise dua eden kişi için şu 3 durum geçerlidir diyor.
1 Duası hemen kabul olur.
2 İleride kabul olmak üzere bekletilir
3 (Belki isteği kendisi için hayırlı olmadığı için) duası yerine geçmiş günahları affolunur.

Elbette duada layık olma istenileni haketme isteme şekli zamanı ve mekanı da önemli...

SUAN MEKKEDE'YİM. İNŞALLAH MESCİD-İ HARAMA GİTTİĞİMDE DUALARINIZIN KABULÜ İÇİN SİZE DUA EDECEĞİM.

Bende zamanında çok istediğim ısrarla devam ettiğim dualarım isteklerim oldukiii çoğuda olmadı inanırmısın şimdi şükür ediyorum iyikide olmamış allahım sen ne yücesin iyiki kabul görmemişsin diye rabbim beni ne çok seviyormuşkiii o saçma sapan istediğim şeyler olmadı dualarımıx kabul olmuyor diye birşey yok bizim için hayırlı değil demekki ben artık asla demiyorum dualarım kabul olmuyor diye benim için hayırlı değil diyorum

Merhaba. Aslında dua etmek yalnızca şu da olsun, bu da böyle olsun şeklinde isteklerimizi sıralamak demek değil. Dua etmek; konuşmak, dertleşme, içini dökmek aynı zamanda. Hesap etmediğiniz şeylerle sınanıp zor zamanlar geçirmektesiniz. Ama sınav boyutu tam olarak da bu değil mi zaten? Hesap etmediklerimiz karşısında vereceğimiz tepki, takınacağımız tutum. Hepimiz hayatımızın değişik dönemlerinde değişik olaylarla sınanıyoruz. Sabrımızın, dayanma gücümüzün kalmadığı, umudumuzu tamamen yitirdiğimiz, atlatmanın imkansız olduğunu düşündüğümüz biçok olay yaşar ama hepsini de atlatırız bi şekilde. Kim acısına aynı yoğunlukta saplanıp kalır ki? Ne der büyüklerimiz, sabaha ulaşmayan gece yoktur. Duanız öyle ya da böyle bi şekilde mutlaka kabul görür. Ama şer sanırsınız, hayırla sonuçlanır. Kim bilir şu an kurtulmaya çalıştığınız o yere ilk atandığınızda ne kadar sevindiniz. Ama şartlar değişti bakın, sizin için hayırken şer oldu birden. Yine değişecek. Yeter ki umudunuzu, sabrınızı, inancınızı yitirmeyin. Kalbi dualarınıza fiziki dualarınızı eklemeyi ihmal etmeyin. Umarım hayır kapıları açılır sizin için tez vakitte. Sevgiyle.

Ağlayarak çok dua ettim ama olmadı şimdi diyorum ki iyiki olmamış ama ben hep hayırlısını istedim demekki hayırlı değilmiş sonra tekrar dua ettim bu sefer onun için değil ama sadece hayırlısını istedim ve allah duami kabul etti her gün sükrediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…